Kleinschalig wonen met dementie in Sittard

Aan de Breitnerstraat in Sittard bouwt Dagelijks Leven twee naast elkaar gelegen woonzorglocaties voor mensen met dementie. Het Roufshuis en Het Siterhuis zijn moderne, kleinschalige woonzorglocaties. In elk huis zijn maximaal 22 mensen met dementie verzekerd van persoonlijke en gespecialiseerde zorg. Wij creëren een plek waar zij zich echt thuis voelen en waar zij zoveel mogelijk leven zoals zij dat zelf willen en gewend zijn. Waar ze hun eigen keuzes mogen maken en zelf de regie bepalen. Het professionele zorgteam, aangevuld met onder meer gediplomeerde activiteitenbegeleiders en een kok, beweegt mee op het ritme van de bewoners.

Bekijk de huizen

Twee bewoonsters zitten tegenover elkaar aan tafel in een woonzorglocatie van Dagelijks Leven. Een zien we op de rug, de ander lacht in de camera. Dagelijks Leven bouwt twee huizen voor mensen met dementie in Sittard.

Veilig, vertrouwd en betaalbaar wonen met zorg

Wonen in een zorglocatie van Dagelijks Leven is anders dan wonen in een regulier verpleeghuis in Sittard. Wij denken vanuit mogelijkheden, niet vanuit beperkingen. Dat iemand dementie heeft, betekent niet dat hij of zij niet meer van betekenis kan én wil zijn. Wil een bewoner de kok helpen met het bereiden van de dagelijkse verse maaltijd? Graag! Meehelpen in de ruime  tuin? Liever alleen in de eigen studio een kruiswoordpuzzel maken? Alles mag, niets moet. Onze huizen vormen een veilige, sociale en vertrouwde omgeving, midden in de wijk. Wonen bij Dagelijks Leven is bovendien betaalbaar, ook voor wie alleen AOW als inkomen heeft.

Het Siterhuis

Het Siterhuis

Het Siterhuis: betaalbare woonzorg in Sittard

Aan de Breitnerstraat 2, direct naast Het Roufshuis, vindt u Het Siterhuis. Een spiksplinternieuw thuis voor maximaal 22 bewoners met dementie. Heeft u interesse in wonen bij Het Siterhuis? Klik hier om de website te bekijken. Klik op de knop ‘informatiepakket aanvragen’ om meer informatie op te vragen. Via de knop ‘schrijf u eenvoudig in’ kunt u zich direct aanmelden.

Meer informatie

Het Roufshuis

Het Roufshuis

Het Roufshuis: zorg voor mensen met dementie in Sittard

Aan de Breitnerstraat 4 bouwt Dagelijks Leven Het Roufshuis.  Een kleinschalige zorglocatie waar maximaal 22 bewoners met dementie wonen met gespecialiseerde zorg. Klik hier om direct naar de website van Het Roufshuis te gaan. Klik op de knop ‘informatiepakket aanvragen’ om meer informatie op te vragen. Via de knop ‘schrijf u eenvoudig in’ kunt u zich direct aanmelden.

Meer informatie

Neem een kijkje in een van onze huizen voor mensen met dementie

Bewoners en verwanten vertellen

Pagina Links

Inschrijven

Regelt u de zorg voor een naaste of een familielid en denkt u dat wonen bij Dagelijks Leven goed bij hem of haar past? Of weet u zeker dat u zich zelf helemaal thuis zou voelen in Het Roufshuis of Het Siterhuis? Bel dan geheel vrijblijvend onze zorgadministratie via 055 – 576 66 76. U kunt ook een mail sturen naar zorg@dagelijks-leven.nl. Wij bespreken graag de mogelijkheden met u.

Een informatiepakket ontvangen of direct inschrijven? Ga daarvoor naar onze huizenpagina en kies de locatie van uw voorkeur. Klik op de knop ‘informatiepakket aanvragen’ om meer informatie op te vragen. Via de knop ‘schrijf u eenvoudig in’ kunt u zich direct aanmelden.

Bekijk de huizen