Skip links

Deurne – Het Wilhelminahuis

In het hart van Deurne staat Het Wilhelminahuis, gelegen aan de rand van het Hub van Doornepark en op loopafstand van het centrum. Hier biedt Dagelijks Leven mensen met dementie, alzheimer of een andere vorm van geheugenverlies een veilige en vertrouwde plek, dichtbij familie en vrienden. Het leven van alledag gaat hier gewoon door, begeleid door 24-uurs professionele zorg.

De ligging van Het Wilhelminahuis is werkelijk uniek: geheel vrij en omgeven door een prachtige tuin en tegelijkertijd gewoon midden in het centrum van Deurne. Het huis is de ideale uitvalsbasis voor een heerlijke wandeling in het Hub van Doornpark. Door de centrale ligging gaan we op z’n tijd met bewoners een boodschapje doen of koffie drinken op de markt. Kortom, Het Wilhelminahuis biedt geborgenheid en veiligheid midden in het dagelijks leven!

Het Wilhelminahuis

Al aan de tekentafel is nagedacht over de beste oplossingen voor mensen met dementie. Zo is de indeling van Het Wilhelminahuis eenvoudig en overzichtelijk.

De studio’s van onze bewoners liggen aan een brede gang en de gemeenschappelijke ruimtes liggen centraal bij elkaar. Alle ruimtes hebben prachtige raampartijen, die uitzicht bieden op de ruim aangelegde tuin. Er is rekening gehouden met aanvullende voorzieningen. Zo is er een grote, centrale badkamer met een hoog/laag bad en een invalidentoilet. In Het Wilhelminahuis bestaat de mogelijkheid voor het plaatsen van een echtpaar. Mantelzorgers kunnen worden ontlast door een extra kamer voor respijtzorg.

In Het Wilhelminahuis heeft iedere bewoner een eigen studio met zit-/slaapkamer, die zoveel mogelijk naar eigen inzicht kan worden ingericht. Tevens heeft iedereen een eigen badkamer. Er wonen twintig bewoners, die elkaar treffen in twee gezamenlijke woonkamers. In de keuken worden iedere dag verse maaltijden bereid. En als het enigszins kan, worden de groenten uit eigen tuin gebruikt. Bewoners die dat leuk vinden kunnen een handje helpen. Uiteraard is er een afwisselende dagbesteding, maar het zijn vaak de alledaagse dingen, zoals huishoudelijke taken, die zorgen voor ritme, structuur en welbevinden.

LEVEN

WONEN

GENIETEN

ZORG

Impressie

Bekijk hier de foto’s voor een impressie van de locatie

Het Wilhelminahuis

Plaats: Deurne
Postcode: 5751 HK
Straat: Aaltje Reddingiusstraat 7
Telefoon: 0493 – 84 38 88
Bereikbaarheid

De locatie

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Verdiepingen

Plattegrond

Deze plattegronden geven u een goede indruk van de indeling van de locatie.

Begane grond
Eerste verdieping

Beleef Het Wilhelminahuis in 360°

Navigeer eenvoudig door het huis

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Bekijk hier onze nieuwste Facebook artikelen

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
De 18-jarige Daan van der Steijn uit Deurne heeft een schaalmodel van het World Trade Center gemaakt. Het staat nu tentoongesteld in het gemeentehuis van Deurne. De mannen van het Wilhelminahuis hebben samen een uitje gemaakt om dit bouwwerk te bekijken en waren erg onder de indruk!

De 18-jarige Daan van der Steijn uit Deurne heeft een schaalmodel van het World Trade Center gemaakt. Het staat nu tentoongesteld in het gemeentehuis van Deurne. De mannen van het Wilhelminahuis hebben samen een uitje gemaakt om dit bouwwerk te bekijken en waren erg onder de indruk! ... Lees meerToon minder

geplaatst op 07/09/19

Met dank aan familieleden van onze bewoners staat er weer een prachtig kippen en konijnenhok in de tuin en is ook het konijnenhok weer bewoond door twee lieve konijntjes.

Met dank aan familieleden van onze bewoners staat er weer een prachtig kippen en konijnenhok in de tuin en is ook het konijnenhok weer bewoond door twee lieve konijntjes. ... Lees meerToon minder

geplaatst op 06/09/19

Woensdag hebben we in het Wilhelminahuis een Oud Hollands Zomerfeest gehad. Compleet met oud Hollandse snoepkraam, wafelkraam, creakraam waarin alle gemaakte breiwerkjes werden verkocht en een loterij! Gesponsord door verschillende winkels in het centrum van Deurne. Er liep een mimakker rond voor de bewoners en er waren Hollandse spelen waar bewoners konden sjoelen, blik gooien en kegelen.Er werd een dag later nog gesproken over een mooie dag, gezellig druk, mooi feestje door zowel bewoners als familieleden.Deze dag kon natuurlijk niet mogelijk worden gemaakt zonder de inzet en hulp van alle vrijwilligers en familieleden die hebben geholpen deze dag en natuurlijk de sponsoren voor de loterij.

Woensdag hebben we in het Wilhelminahuis een Oud Hollands Zomerfeest gehad. Compleet met oud Hollandse snoepkraam, wafelkraam, creakraam waarin alle gemaakte breiwerkjes werden verkocht en een loterij! Gesponsord door verschillende winkels in het centrum van Deurne. Er liep een mimakker rond voor de bewoners en er waren Hollandse spelen waar bewoners konden sjoelen, blik gooien en kegelen.

Er werd een dag later nog gesproken over een "mooie dag", "gezellig druk", "mooi feestje" door zowel bewoners als familieleden.

Deze dag kon natuurlijk niet mogelijk worden gemaakt zonder de inzet en hulp van alle vrijwilligers en familieleden die hebben geholpen deze dag en natuurlijk de sponsoren voor de loterij.
... Lees meerToon minder

geplaatst op 30/08/19

Comment on Facebook

Geweldige dag! Organisatie👏👏👏