Skip links

Deurne – Het Wilhelminahuis

In het hart van Deurne staat Het Wilhelminahuis, gelegen aan de rand van het Hub van Doornepark en op loopafstand van het centrum. Hier biedt Dagelijks Leven mensen met dementie, alzheimer of een andere vorm van geheugenverlies een veilige en vertrouwde plek, dichtbij familie en vrienden. Het leven van alledag gaat hier gewoon door, begeleid door 24-uurs professionele zorg.

De ligging van Het Wilhelminahuis is werkelijk uniek: geheel vrij en omgeven door een prachtige tuin en tegelijkertijd gewoon midden in het centrum van Deurne. Het huis is de ideale uitvalsbasis voor een heerlijke wandeling in het Hub van Doornpark. Door de centrale ligging gaan we op z’n tijd met bewoners een boodschapje doen of koffie drinken op de markt. Kortom, Het Wilhelminahuis biedt geborgenheid en veiligheid midden in het dagelijks leven!

Het Wilhelminahuis

Al aan de tekentafel is nagedacht over de beste oplossingen voor mensen met dementie. Zo is de indeling van Het Wilhelminahuis eenvoudig en overzichtelijk.

De studio’s van onze bewoners liggen aan een brede gang en de gemeenschappelijke ruimtes liggen centraal bij elkaar. Alle ruimtes hebben prachtige raampartijen, die uitzicht bieden op de ruim aangelegde tuin. Er is rekening gehouden met aanvullende voorzieningen. Zo is er een grote, centrale badkamer met een hoog/laag bad en een invalidentoilet. In Het Wilhelminahuis bestaat de mogelijkheid voor het plaatsen van een echtpaar. Mantelzorgers kunnen worden ontlast door een extra kamer voor respijtzorg.

In Het Wilhelminahuis heeft iedere bewoner een eigen studio met zit-/slaapkamer, die zoveel mogelijk naar eigen inzicht kan worden ingericht. Tevens heeft iedereen een eigen badkamer. Er wonen twintig bewoners, die elkaar treffen in twee gezamenlijke woonkamers. In de keuken worden iedere dag verse maaltijden bereid. En als het enigszins kan, worden de groenten uit eigen tuin gebruikt. Bewoners die dat leuk vinden kunnen een handje helpen. Uiteraard is er een afwisselende dagbesteding, maar het zijn vaak de alledaagse dingen, zoals huishoudelijke taken, die zorgen voor ritme, structuur en welbevinden.

LEVEN

WONEN

GENIETEN

ZORG

Impressie

Bekijk hier de foto’s voor een impressie van de locatie

Het Wilhelminahuis

Plaats: Deurne
Postcode: 5751 HK
Straat: Aaltje Reddingiusstraat 7
Telefoon: 0493 – 84 38 88
Bereikbaarheid

De locatie

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Verdiepingen

Plattegrond

Deze plattegronden geven u een goede indruk van de indeling van de locatie.

Begane grond
Eerste verdieping

Beleef Het Wilhelminahuis in 360°

Navigeer eenvoudig door het huis

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Bekijk hier onze nieuwste Facebook artikelen

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Tai Chi Qi Gong. Een Chinese bewegingsleer voor energie en levenskracht dat hebben de activiteitenbegeleiders van het Wilhelminahuis geleerd en zijn gecertificeerd in het lesgeven hiervan. Inmiddels passen wij dit al zon vier weken toe in het Wilhelminahuis en Hurkhuis! De bewoners volgen de oefeningen goed en raken geïnspireerd. Door geen kracht en alles zeer langzaam uit te voeren is het voor iedereen geschikt om mee te doen. De bewoners ervaren eenheid en acceptatie in de groep. Ook wordt men hier meditatief heel rustig van en tegelijkertijd blijven we met zijn allen vitaler! Wilt u hier meer over weten; ga gerust met ons in gesprek hierover. Gr Annabel en Lincy🐉

Tai Chi Qi Gong.
Een Chinese bewegingsleer voor energie en levenskracht dat hebben de activiteitenbegeleiders van het Wilhelminahuis geleerd en zijn gecertificeerd in het lesgeven hiervan.
Inmiddels passen wij dit al zo'n vier weken toe in het Wilhelminahuis en Hurkhuis!
De bewoners volgen de oefeningen goed en raken geïnspireerd. Door geen kracht en alles zeer langzaam uit te voeren is het voor iedereen geschikt om mee te doen. De bewoners ervaren eenheid en acceptatie in de groep. Ook wordt men hier meditatief heel rustig van en tegelijkertijd blijven we met zijn allen vitaler!
Wilt u hier meer over weten; ga gerust met ons in gesprek hierover.
Gr Annabel en Lincy🐉
... Lees meerToon minder

geplaatst op 08/11/19

Comment on Facebook

Fantastisch dat jullie en de deelnemers zo enthousiast aan de slag zijn met Tai-Chi QiGong..😀🎖️

Goed bezig dames! Jullie doen zoveel leuke en mooie dingen met en voor de bewoners, dank jullie wel 💐

Geweldig!

Fantastisch... dat jullie dit doen.

Proficiat, super leuk!! 🥇

Kei mooi goed bezig dames

Proficiat, relaxen maar....!!!!

View more comments

Wat hebben we vanmiddag weer een leuke middag gehad. Familieleden van onze bewoners hebben geregeld dat Tonny Wijnands kwam zingen. Maar wij hadden geoefend en iedereen zong alle liedjes uit volle borst mee. Als tweede verrassing hadden ze ook nog gezorgd voor een grote taart. Bedankt voor het organiseren van alweer een hele leuke activiteit!

Wat hebben we vanmiddag weer een leuke middag gehad. Familieleden van onze bewoners hebben geregeld dat Tonny Wijnands kwam zingen. Maar wij hadden geoefend en iedereen zong alle liedjes uit volle borst mee. Als tweede verrassing hadden ze ook nog gezorgd voor een grote taart. Bedankt voor het organiseren van alweer een hele leuke activiteit! ... Lees meerToon minder

geplaatst op 06/11/19

Comment on Facebook

Vanmiddag weer de maandelijkse viering! Ik heb er zin in.

Wat heeft iedereen genoten!

Het was weer geweldig!

Omdat wij in het Wilhelminahuis iedere donderdag middag een klassieke muziekgroep hebben zijn wij op vrijdagavond 1 november naar de KHD ontmoet klassiek live gegaan in het CCD. Het was prachtig om deze liefde voor klassiek te mogen delen met de bewoners en hun familie onderling!🎼 De herkenning en emotionele momenten hebben veel moois teweeggebracht. Savonds in het donker om 22.30 uur zijn we naar huis gewandeld in het donker. Daar gaf een van de bewoners aan het heerlijk te vinden om weer eens lekker laat op te zijn! Voor ons allen voor herhaling vatbaar.

Omdat wij in het Wilhelminahuis iedere donderdag middag een klassieke muziekgroep hebben zijn wij op vrijdagavond 1 november naar de KHD ontmoet klassiek live gegaan in het CCD.
Het was prachtig om deze liefde voor klassiek te mogen delen met de bewoners en hun familie onderling!🎼
De herkenning en emotionele momenten hebben veel moois teweeggebracht. Savonds in het donker om 22.30 uur zijn we naar huis gewandeld in het donker. Daar gaf een van de bewoners aan het heerlijk te vinden om weer eens lekker laat op te zijn!
Voor ons allen voor herhaling vatbaar.
... Lees meerToon minder

geplaatst op 02/11/19

Comment on Facebook

Wat is dit mooi om te lezen! Als harmonie hoop je mensen te raken met muziek en ze te laten genieten. Als fluitist heb ik genoten van het enthousiasme van het publiek. Dank voor jullie komst en graag tot het kerstconcert op dinsdag 17dec, waar nog gratis kaarten voor te verkrijgen zijn. Ook hier zullen klassieke melodieen te horen zijn in een ontspannen kerstsfeer.