Zorgaanbod

Wonen en zorg

In een woonzorglocatie van Dagelijks Leven wonen in totaal twintig bewoners die 24 uur per dag, zeven dagen per week worden ondersteund door een vast en professioneel zorgteam dat onder leiding staat van een eindverantwoordelijk verpleegkundige.

Elke bewoner heeft een eigen, onzelfstandige, studio met daarin een woon-/slaapkamer, douche- en toiletvoorziening en een pantry. Daarnaast hebben de bewoners de beschikking over twee ruime, gemeenschappelijke woonkamers, een dagbestedingsruimte en een ruime professionele keuken, waar iedere dag verse maaltijden bereid worden. In elke woonzorglocatie bestaat de mogelijkheid om een echtpaar samen te plaatsen. Verder is er een speciaal voor de doelgroep ontwikkelde tuin van grote omvang. Een woonzorglocatie bevindt zich in de wijk, dichtbij de voorzieningen en maakt onderdeel uit van het dagelijks leven in die wijk.

Logeeropvang

Iedere woonzorglocatie van Dagelijks Leven beschikt over een logeerkamer voor respijtzorg of crisisopvang. Zo kan een mantelzorger tijdelijk ontlast worden. De logé ontvangt alle zorg en ondersteuning die nodig is op basis van het persoonlijke ondersteuningsplan. Deze zorg wordt vergoed vanuit VPT (Volledig Pakket Thuis). Verwanten kunnen in voorkomend geval ook blijven logeren.

zorgaanbod

Dagbesteding

Dagelijks Leven biedt ook dagbestedingsactiviteiten aan in groepsverband. Op basis van een persoonlijk ondersteuningsplan kunnen omwonenden met een beginstadium van dementie meedoen aan diverse activiteiten ter ondersteuning, ontspanning en participatie.

U kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld bewegingsactiviteiten, samen koken en eten, creatieve activiteiten, spelactiviteiten of andere activiteiten die aansluiten op persoonlijke wensen en behoeften.

Door deel te nemen aan de dagbesteding kunnen mensen met geheugenverlies langer thuis blijven wonen. Ze krijgen structuur, een leuke daginvulling en de mantelzorger krijgt even de tijd en ruimte voor zichzelf. Hiermee kan overbelasting van de mantelzorger worden voorkomen. Omwonenden ontvangen (thuis)zorg van een andere organisatie en nemen dagbesteding af bij Dagelijks Leven. Om de kleinschaligheid van Dagelijks Leven te waarborgen doen we dit op beperkte schaal.

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Bel ons dan geheel vrijblijvend op ons hoofdkantoor in Apeldoorn via 055 – 576 6676 of mail ons zorg@dagelijks-leven.nl. Wij staan u graag te woord.