Zorgaanbod

Wonen en zorg

Dagelijks Leven biedt gespecialiseerde zorg in een kleinschalige setting, waar mensen met dementie zich prettig voelen en verzekerd zijn van 24-uurs zorg. We bieden hen een veilige, vertrouwde en sociale omgeving, waar aandacht en kwaliteit van leven voorop staan. Kortom een huis waar het prettig wonen is: gewoon, als thuis. En net zo belangrijk: betaalbaar voor iedereen!

Écht bijzondere zorg

Dementie is helaas niet te genezen, wel zijn er manieren om op een goede manier om te gaan met de ziekte: menselijk, sociaal en zo gewoon mogelijk. Met veel aandacht voor de kwaliteit van leven. Onze medewerkers zijn toegankelijk voor de bewoners en voor zijn of haar naasten. Dagelijks Leven biedt mensen met dementie 24 uur per dag zorg op maat. Daarbij werken wij altijd vanuit de mogelijkheden in plaats van de beperkingen. Wij vinden het belangrijk dat onze bewoners het gevoel van eigen regie behouden, net als zelfredzaamheid en eigenwaarde. Wij bieden zorg op maat.

Het huis

Elk huis van Dagelijks Leven ligt midden in de wijk, dichtbij de voorzieningen en heeft een grote tuin. Iedere bewoner heeft zijn of haar eigen studio met badkamer (onzelfstandige studio). Het onderhouden van sociale contacten speelt bij ons een belangrijke rol. Het huis heeft daarom twee gezamenlijke woonkamers waar de bewoners gezellig samen komen voor een kopje koffie, een praatje of een spelletje. Ook echtparen kunnen wonen bij Dagelijks Leven en een logeerkamer voor respijtzorg is aanwezig. Dagelijks organiseren we activiteiten in de activiteitenruimte en bereidt de kok vers het eten. Bewoners zijn vrij te helpen met bijvoorbeeld koken, schoonmaken, tuinieren of klussen. Alles mag en niets moet.

Meer weten over wonen bij Dagelijks Leven? Bekijk de antwoorden op de veelgestelde vragen over wonen bij Dagelijks Leven.

Dagbesteding

Dagelijks Leven biedt dagbestedingsactiviteiten aan in groepsverband voor de bewoners van de woonzorglocatie. Op basis van een persoonlijk ondersteuningsplan zijn omwonenden met een beginstadium van dementie welkom om mee te doen aan diverse activiteiten ter ondersteuning en ontspanning.

Denk aan bewegingsactiviteiten, samen koken en eten, creatieve activiteiten, spelactiviteiten of andere activiteiten die aansluiten op persoonlijke wensen en behoeften. Door deelname aan de dagbesteding blijven mensen met geheugenverlies langer thuis wonen. Dit omdat ze structuur en een leuke dag invulling krijgen. En de mantelzorger krijgt tijd en ruimte voor zichzelf.

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Bel dan geheel vrijblijvend onze cliëntenadministratie via 055 – 200 23 03 of mail naar zorg@dagelijks-leven.nl. Wij staan u graag te woord.

Logeeropvang

Op iedere locatie van Dagelijks Leven is een logeerkamer beschikbaar voor respijtzorg. Zo ontlasten we tijdelijk de mantelzorger. De gastbewoner ontvangt alle zorg en ondersteuning die nodig is, op basis van een persoonlijk ondersteuningsplan. De vergoeding komt volledig vanuit het Volledig pakket thuis (VPT). Wanneer de logeerkamer niet in gebruik is voor respijtzorg

Onafhankelijke cliëntondersteuning

U heeft recht op gratis en onafhankelijke cliëntondersteuning. Een cliëntondersteuner denkt met u mee over zorg en ondersteuning. Cliëntondersteuning is een onderdeel van de Wet langdurige zorg (Wlz).

Bij het regelen van zorg en het maken van afspraken over de zorg heeft u bijvoorbeeld recht op hulp van een cliëntondersteuner voor informatie, advies en ondersteuning. Uw zorgkantoor is verantwoordelijk voor het beschikbaar stellen van onafhankelijke cliëntondersteuning.

Contact met cliëntvertrouwenspersoon

Via deze link komt u terecht bij het overzicht per regio, zodat u kunt zien bij welke CVP-aanbieder (organisatie) u terecht kunt voor ondersteuning. U kunt contact leggen met deze organisatie en mogelijk een afspraak maken met een onafhankelijke cliëntvertrouwenspersoon. De cliëntenvertrouwenspersoon ondersteunt u in wat u wilt bereiken.