Veelgestelde vragen (FAQ)

Snel antwoord op uw vragen

Vragen vóórdat uw verwant bij Dagelijks Leven woont.

 • Is het mogelijk om bij de locatie(s) te kijken?
  Wij geven u graag een rondleiding in een van onze locaties. U kunt contact opnemen met de locatiemanager voor het maken van een afspraak. U kunt hem/haar bereiken via het telefoonnummer van de desbetreffende locatie. Ook kunt u op onze website een verzoek indienen voor een rondleiding.

  Let op: In tijden van corona is het niet mogelijk om een rondleiding te krijgen op locatie. Neem contact op met de locatiemanager voor een aangepaste optie zoals een rondleiding via videobellen. Het telefoonnummer van het huis vindt u op de pagina van elk huis. Op deze pagina kunt u digitaal door een van onze locaties lopen.

 • Kan ik mijn verwant al aanmelden voor de wachtlijst bij Dagelijks Leven zonder Wlz-indicatie?

  Ja, het is mogelijk om uw verwant aan te melden als er nog geen Wlz-indicatie is. U bent bijvoorbeeld nog bezig met de aanvraag of u moet de aanvraag nog doen. U kunt de Wlz-indicatie nasturen als u deze in uw bezit heeft. Meer informatie over de aanvraag van een Wlz-indicatie vindt u hier.

  Voor meer informatie over het aanvragen van een indicatie kunt u terecht bij uw huisarts, casemanager of wijkverpleegkundige. Natuurlijk kunt u ook contact opnemen met onze cliëntenadministratie via 055 – 200 23 03 of mail zorg@dagelijks-leven.nl. We helpen u graag verder.

  Let op: Er kan geen opname plaatsvinden als er geen Wlz-indicatie aanwezig is.

 • Hoe kan ik een informatiepakket aanvragen?

  Op de informatiepagina van uw huis van voorkeur staat zolang er plek op de wachtlijst is een knop voor het aanvragen van meer informatie. Is deze knop momenteel niet beschikbaar dan is het helaas niet mogelijk een informatiepakket aan te vragen. Zie hier het overzicht van al onze locaties.
 • Wat zijn de kosten om bij Dagelijks Leven te kunnen wonen?

  Bij Dagelijks Leven is wonen en zorg gescheiden. Dat houdt in dat de zorgverlening gefinancierd wordt vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) op basis van een Volledig Pakket Thuis (VPT) en dat de huur van de studio en de bijbehorende verblijfs- en servicekosten door de bewoner zelf betaald wordt.

  In 2021 zijn de kosten voor een studio van <30m2 €750,40 per vier weken, inclusief servicekosten. Dit bedrag kan enigszins wijzigen. Voor de exacte kosten kunt u het beste contact opnemen met onze cliëntadministratie op 055-200 23 03. Daarnaast betaalt u voor de zorg een eigen bijdrage aan het CAK, waarvan de hoogte afhankelijk is van uw persoonlijke situatie, inkomen en vermogen. Meer informatie vindt u hier.

 • Wat valt er onder de woon- en servicekosten?

  De woon- en servicekosten bestaan onder andere uit de kosten voor energie en sanitaire artikelen, het verzorgen van de was, het onderhoud van studio en onderhoud en schoonmaak van gemeenschappelijke ruimtes en buitenterrein, stoffering van de studio, hygiëneartikelen, huismeestertaken, een aansprakelijkheidsverzekering en een inboedelverzekering. Eten en drinken worden gefinancierd vanuit het Volledig Pakket Thuis (VPT).
 • Welke verzekeringen krijgt de bewoner van Dagelijks Leven?

  Dagelijks Leven heeft voor alle bewoners een inboedelverzekering tot €5.000.- afgesloten. Ook heeft Dagelijks Leven voor al haar bewoners een aansprakelijkheidsverzekering (AVP) afgesloten. Deze AVP is bedoeld ter dekking van aansprakelijkheid voor schade aan personen (letselschade) en aan zaken. Klik hier voor meer informatie over de verzekeringen van Dagelijks Leven.
 • Komen bewoners in aanmerking voor huurtoeslag?

  Nee, bewoners komen niet in aanmerking voor huurtoeslag. Onze advocaat zocht dit grondig uit en concludeert dat onze bewoners niet in aanmerking komen voor huurtoeslag. Onder meer omdat de studio’s op onze locaties geen zelfstandige woonruimten zijn, in de zin van de relevante wet- en regelgeving. De volledige bevindingen kunt u hier lezen, helaas ontkomen we daarbij niet aan juridisch taalgebruik.

 

Vragen als uw verwant bij Dagelijks Leven woont.

Bekijk onze locaties

Met 72 locaties door heel Nederland is er altijd een locatie bij u in de buurt.

Onze huizen