wonen-bij-bewoners-samen-aan-tafel-met-een-medeweker

Wonen bij Dagelijks Leven

Wonen bij

Wij zijn Dagelijks Leven en wij geloven dat zorg anders kan

Wij bieden door heel Nederland gespecialiseerde zorg voor mensen met dementie. Onze kleinschalige woonzorglocaties voor maximaal 22 bewoners staan altijd midden in de wijk, dicht bij familie en andere naasten. Wij creëren een vertrouwde omgeving waarin mensen met dementie of een andere vorm van geheugenverlies zich prettig voelen. Een plek waar zij gekend, gezien en gehoord worden en waar zij hun eigen keuzes kunnen maken. Kortom, een plek waar het fijn wonen is: gewoon, als thuis. En betaalbaar voor iedereen.

Typisch Dagelijks Leven

Iedere bewoner heeft zijn of haar eigen studio met badkamer en keukenblokje. Het huis heeft twee gezamenlijke woonkamers waar de bewoners samen kunnen komen voor een kopje koffie, een praatje of een spelletje. Familieleden, vrienden en kennissen zijn altijd welkom, net als in de thuissituatie.

In de activiteitenruimte zijn dagelijks activiteiten en in de keuken wordt het eten vers bereid door de kok. Onze huizen worden omringd door een ruime tuin waarin bewoners kunnen genieten van een fijne wandeling in de zon, een kopje koffie op het terras of een beweegspel.

Eigen regie vinden wij erg belangrijk. Bewoners bepalen zelf hoe laat ze naar bed gaan en opstaan, waar zij ontbijten en wat zij op hun boterham smeren. Wij kijken naar wat allemaal wél kan en stimuleren de bewoners actief mee te doen in de dagelijkse bezigheden. Helpen met koken, schoonmaken, tuinieren of klussen? Graag! Liever op de eigen studio een woordzoeker oplossen of televisiekijken? Ook geen probleem. Alles mag, niets moet.

Rondleiding in een huis van Dagelijks Leven

Onze locaties

Dagelijks Leven heeft woonzorglocaties voor mensen met dementie door heel Nederland. Benieuwd hoe onze huizen eruit zien?

Locaties bekijken