Onze cultuur

Als zorgmedewerker bij Dagelijks Leven werk je in het huis van onze bewoners. Net als wanneer je op bezoek gaat bij familie, ben jij in het huis te gast. We stimuleren de bewoners zoveel mogelijk te leven zoals ze dat thuis ook gewend waren. We bieden zorg met de handen op de rug en helpen als het echt nodig is. Bewoners bepalen zelf hoe laat zij naar bed gaan en hoeveel eten ze op hun bord scheppen. Wij stimuleren zelfstandigheid en het behoud van eigen regie. Bewoners die graag helpen met koken, wassen, tuinieren of schoonmaken mogen dat. Alles mag, niets moet.

De 5 beste eigenschappen voor een Dagelijks Leven medewerker

 1. Proactief
 2. Gezellig
 3. Flexibel
 4. Leergierig
 5. Eerlijk

De 5 beste eigenschappen voor een Dagelijks Leven medewerker

 1. Proactief
 2. Gezellig
 3. Flexibel
 4. Leergierig
 5. Eerlijk

Persoonlijk

Als medewerker van Dagelijks Leven staat persoonlijke zorg voorop. We zijn kleinschalig en vinden het belangrijk dat jij onze bewoners goed leert kennen. De levensverhalen van onze bewoners zijn bij het hele team bekend. Een beetje extra aandacht op een trouwdag, verjaardag of andere speciale dag is heel normaal. De lievelingsgerechten, -spelletjes en -televisieprogramma’s van elke bewoner kennen we precies, zodat we met elkaar echt kunnen genieten van de tijd die we samen hebben.

Jezelf goed kunnen verplaatsen in onze bewoners en in je teamleden is erg belangrijk. Hierdoor heb jij een goed signalerend vermogen zodat de kleine details (bijv. verandering in gedrag, of gewicht) jou direct opvallen. Met jouw proactieve handelen trek je gelijk aan de bel. Samen met het team bespreek je wat jou opvalt en maak je een plan om goed te kunnen ondersteunen in de aangepaste zorgvraag.

Teamspirit & flexibiliteit

Op locatie werk je in een team van professionals, vrijwilligers en verwanten. Met zijn allen creëer je een gevoel van saamhorigheid. Een ‘wij’ gevoel. Niemand wordt buitengesloten. Als het team het naar z’n zin heeft, hebben de bewoners dat ook. Met zijn allen geniet je van het laten uitkomen van wensen van de bewoners. Zwemmen in de zee, een huifkartocht of een tuinconcert, het kan allemaal. Het jaarlijkse teamuitje is ook voor jou écht een hoogtepunt.

Werken in een klein team betekent dat er wisselende diensten zijn. We proberen zoveel mogelijk structuur te bieden, maar dat is niet altijd mogelijk. Het kan voorkomen dat je een dienst van iemand moet overnemen. In een team doe je dit voor elkaar. Bij Dagelijks Leven kijken we wat elke individuele bewoner nodig heeft. Voor elke bewoner is dit anders en kan ook wel eens veranderen. Jij bent flexibel om jouw manier van zorg aan te passen. Ook al ben je het niet altijd eens met de keuze van de behandelaar of de verwant.

Top 5 leuke teamuitjes die zijn georganiseerd

 1. Wandelen met alpaca’s
 2. Lipdub opnemen en uit eten gaan
 3. Cursus curling
 4. Yoga workshop
 5. Pizza’s bakken

Top 5 leuke teamuitjes die zijn georganiseerd

 1. Wandelen met alpaca’s
 2. Lipdub opnemen en uit eten gaan
 3. Cursus curling
 4. Yoga workshop
 5. Pizza’s bakken

Informeel, gewoon als thuis

Thuis drink je koffie aan tafel. Zo ook in ons huis. Het zorgpersoneel en de locatiemanager drinken gewoon een bakje koffie in de woonkamer. De directeur uitnodigen voor een bakje koffie aan tafel of aanspreken met vragen of opmerkingen? Gewoon doen! We houden niet van bureaucratie maar van snel schakelen.

Het hoofdkantoor van Dagelijks Leven is voor iedereen makkelijk te bereiken. Het hoofdkantoor faciliteert; hier wordt ervoor gezorgd dat het zorgpersoneel hun werk optimaal kan doen. Door slim en efficiënt organiseren, zorgen we ervoor dat er voldoende ruimte en tijd is voor de individuele zorg voor onze bewoners.

Net dat beetje extra

Heb jij de mentaliteit dat je de beste zorg wilt leveren en het leukste team wilt zijn? Vind jij het belangrijk dat de locatie er netjes uitziet en steek je graag de handen uit de mouwen? Vind je persoonlijk contact belangrijk en geef je net dat beetje extra aandacht? Dan pas jij perfect bij Dagelijks Leven. Bekijk de vacatures om te zien of er een plekje is in ons team. Op dit moment geen vacature? Meld je aan voor een Job Alert.

Bekijk alle actuele vacatures binnen Dagelijks Leven.