Bewoners aan tafel samen met een medewerker

Zorgaanbod

Wonen en zorg

Dagelijks Leven biedt gespecialiseerde zorg in een kleinschalige setting, waar mensen met dementie zich prettig voelen en verzekerd zijn van 24-uurszorg. We bieden hen een veilige, vertrouwde en sociale omgeving, waar aandacht en kwaliteit van leven voorop staan. Kortom een huis waar het prettig wonen is: gewoon, als thuis. En net zo belangrijk: betaalbaar voor iedereen!

Écht bijzondere zorg

Dementie is helaas niet te genezen. Wel zijn er manieren om op een goede manier om te gaan met de ziekte: menselijk, sociaal en zo gewoon mogelijk. Met veel aandacht voor de kwaliteit van leven. Onze medewerkers zijn toegankelijk voor de bewoners en voor zijn of haar naasten. Dagelijks Leven biedt mensen met dementie 24 uur per dag zorg op maat. Daarbij werken wij altijd vanuit de mogelijkheden in plaats van de beperkingen. Wij vinden het belangrijk dat onze bewoners het gevoel van eigen regie behouden, net als zelfredzaamheid en eigenwaarde. Wij bieden zorg op maat.

Het huis

De huizen van Dagelijks Leven worden omringd door een grote tuin en staan altijd midden in de wijk, dicht bij de nodige voorzieningen zoals winkels, een bibliotheek en horeca. Iedere bewoner heeft een eigen studio met badkamer (onzelfstandige studio). Ook echtparen kunnen wonen bij Dagelijks Leven en een logeerkamer voor respijtzorg is aanwezig.

Het onderhouden van sociale contacten speelt bij ons een belangrijke rol. Het huis heeft daarom twee gezamenlijke woonkamers waar de bewoners gezellig samenkomen voor een kopje koffie, een praatje of een spelletje. Aan de grote tafel kan samen genoten worden van de maaltijd, die de kok dagelijks vers bereidt. Eet een bewoner liever in zijn of haar eigen studio? Dat mag natuurlijk ook. Dagelijks organiseren we activiteiten in de activiteitenruimte. Bewoners zijn verder vrij te helpen met bijvoorbeeld koken, schoonmaken, tuinieren of klussen. Alles mag, niets moet.

Meer weten over wonen bij Dagelijks Leven? Bekijk de antwoorden op de veelgestelde vragen over wonen bij Dagelijks Leven.

Dagbesteding

Dagelijks Leven biedt bewoners van de woonzorglocatie dagbestedingsactiviteiten, in groepsverband en individueel. Denk aan bewegingsactiviteiten, samen koken en eten, creatief aan de slag gaan, een spelactiviteit of andere activiteiten die aansluiten bij persoonlijke wensen en behoeften.

Ook omwonenden met een lichte vorm van dementie zijn welkom eens mee te doen aan een activiteit. Ter ondersteuning en ontspanning, of om alvast te wennen aan de toekomstige woonlocatie.

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Bel dan geheel vrijblijvend onze zorgadministratie via 055 – 576 66 76 of stuur een mail naar zorg@dagelijks-leven.nl. Wij bespreken graag de mogelijkheden met u.

Logeeropvang

Elk huis van Dagelijks Leven heeft een logeerkamer die mogelijkheden biedt voor respijtzorg. Als deze beschikbaar is, kan een gastbewoner daar op basis van een persoonlijk ondersteuningsplan gebruik van maken om de mantelzorger tijdelijk te ontlasten. De vergoeding komt vanuit het volledig pakket thuis (vpt). Ook verwanten van bewoners kunnen, indien beschikbaar, van deze logeerkamer gebruikmaken.

Studio voor echtpaar met dementie

Samen blijven wonen met dementie? Dat kan bij Dagelijks Leven. Elk huis heeft een echtparenstudio, waar een echtpaar met dementie samen kan wonen. Deze ruimere studio’s zijn voorzien van een kleine keuken, een eigen badkamer, een zitkamer en een aparte slaapkamer.

Onafhankelijke cliëntondersteuning

U heeft recht op gratis en onafhankelijke cliëntondersteuning. Cliëntondersteuning is een onderdeel van de Wet langdurige zorg (Wlz).

Een cliëntondersteuner denkt met u mee over zorg en ondersteuning. Deze onafhankelijke deskundige biedt informatie, advies en ondersteuning bij het regelen van zorg en het maken van afspraken over de zorg. Uw zorgkantoor is verantwoordelijk voor het beschikbaar stellen van onafhankelijke cliëntondersteuning.

Contact met cliëntvertrouwenspersoon

Via deze link komt u terecht bij het overzicht per regio, zodat u kunt zien bij welke CVP-aanbieder (organisatie) u terechtkunt voor ondersteuning. U kunt contact opnemen met deze organisatie en indien gewenst een afspraak maken met een onafhankelijke cliëntvertrouwenspersoon. De cliëntenvertrouwenspersoon ondersteunt u in wat u wilt bereiken.