Over deze locatie

Het Voetelinkhuis in Steenwijk biedt gespecialiseerde kleinschalige zorg voor mensen met dementie. Gewoon, als thuis en betaalbaar voor iedereen! Het Voetelinkhuis maakt van wonen genieten. Net als bij alle andere locaties van Dagelijks Leven is er alles aan gedaan om mensen met dementie zo fijn en zo gewoon mogelijk te laten verder leven.

Perfect gelegen in Steenwijk

Het Voetelinkhuis grenst aan Rams Woerthe, een prachtig park waarin de bewoners regelmatig een mooie wandeling maken. Onderweg zijn er met een beetje geluk zelfs herten en reeën te zien. Wanneer de bewoners een klein stukje verder lopen, wandelen zij zo de binnenstad van Steenwijk in. De perfecte plek om een terrasje te pakken. Dat doen zij dan ook graag. Maar ook het eigen terras aan de voorkant van Het Voetelinkhuis is populair. In de levendige buurt is altijd iets te zien op straat!

Het “Steenwijk-gevoel”

Veel bewoners komen uit Steenwijk of de omgeving van de stad, waardoor de buurt vertrouwd voelt en er duidelijk sprake is van een “Steenwijk-gevoel”. Maar ook bewoners en bezoekers van verder weg worden meer dan welkom geheten en voelen zich al snel thuis in Het Voetelinkhuis. De perfecte ligging en plezierige sfeer dragen daar zeker aan bij.


Schrijf u eenvoudig in

Activiteiten bij Het Voetelinkhuis

De zeer actieve activiteitenbegeleiders zorgen ervoor dat er voor de bewoners met dementie genoeg te beleven valt, zowel individueel als in groepsverband. Welzijn staat daarbij voorop. Elke week is er muziek, met de ene week een pianist op bezoek en de andere week een accordeonist. Mede dankzij enthousiaste vrijwilligers en verwanten genieten de bewoners ook regelmatig van een uitje. Daarbij valt te denken aan een bezoekje aan de tulpentuin, een dorpje in de buurt, de Schaapskooi in Havelte of de Orchideeën Hoeve.

Het Voetelinkhuis doet traditiegetrouw mee met de laatste etappe van de Avondvierdaagse. Verder werkt het huis samen met de dementheek, waar boeken, films en spellen te leen zijn die aansluiten bij de belevingswereld van mensen met dementie of een andere vorm van geheugenverlies.

Gespecialiseerde dementiezorg

Het gemotiveerde, professionele team van Het Voetelinkhuis zet altijd de bewoner op de voorgrond. De persoonlijke aandacht voor de bewoners zorgt ervoor dat zij een plezierig en comfortabel leven kunnen leiden in een veilige en vertrouwde omgeving.

Impressies

Bekijk hier de foto’s voor een impressie van de locatie

Het Voetelinkhuis

Wonen met dementie in Het Voetelinkhuis

Bij Het Voetelinkhuis wonen mensen met dementie of een vorm van geheugenverlies. De bewoners krijgen 24 uur per dag aandacht, begeleiding en zorg van een klein en vast team van zorgprofessionals. We laten de bewoners in hun waarde, zonder strenge regels, zonder betutteling. Vanzelfsprekend wordt de zorg geleverd volgens de geldende wet- en regelgeving. Maar wij streven naar een zo normaal mogelijk dagelijks leven. Wij kiezen bewust voor écht kleinschalig wonen, voor huiselijkheid, sfeer, samenzijn en samen dingen doen. Al aan de tekentafel is rekening gehouden met de wensen en eisen van onze bewoners. Zo heeft iedere bewoner een eigen studio met een zit-/slaapkamer, die zoveel mogelijk naar eigen wens kan worden ingericht. Daarnaast heeft iedereen een eigen badkamer.

In Het Voetelinkhuis wonen circa twintig bewoners, die elkaar treffen in twee gezamenlijke woonkamers. Het eten wordt dagelijks vers bereid en bewoners die dat leuk vinden, kunnen helpen met koken. Uiteraard is er een afwisselende dagbesteding. Maar het zijn vaak de alledaagse dingen die zorgen voor ritme, structuur en welbevinden, zoals huishoudelijke taken. Ook het onderhouden van sociale contacten en het stimuleren van onderlinge interactie speelt bij ons een belangrijke rol. Onze activiteitenbegeleiders zorgen voor afwisselende dagbesteding van samen zingen tot het maken van een mozaïek. Waarbij altijd geldt: alles mag, niets moet! Er bestaat de mogelijkheid voor het plaatsen van een echtpaar en er is een logeerkamer voor respijtzorg. Onze zorg is voor iedereen betaalbaar, ook voor mensen met alleen een AOW als inkomen.

Leven
Wonen
Genieten
Zorg
Plaats:Steenwijk Straat:Verlaatseweg 12
Postcode:8331 PC Telefoon:0521 – 85 71 55

Het Voetelinkhuis

Bereikbaarheid

Locatie

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Verdiepingen

Plattegronden

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Grote afbeelding plattegrond 0
Grote afbeelding plattegrond 1

Ervaringen van verwanten

Geduldig, liefdevol en met respect

Het Voetelinkhuis is een fijn kleinschalig huis, Het zorgpersoneel is heel geduldig en liefdevol en gaat met respect om met de bewoners. Er wordt van alles gedaan en georganiseerd voor de bewoners, zodat ze iedere dag weer een leuke dag beleven. Er wordt iedere dag een verse maaltijd bereid, En ik ben dus erg blij dat mijn moeder hier mag wonen.

Niets is teveel

De verzorging doet er echt alles aan om het onze moeder naar haar zin te maken. Ze komen met orginele ideen, hebben altijd verschillende activiteiten en behandelen de bewoners met zeer veel repect. De communicatie van de verzorgers naar de familie toe is ook uitstekend. Niets lijkt ze teveel.

Écht de tijd nemen voor bewoners

De sfeer is heel prettig en alle medewerkers zijn superlief en nemen echt de tijd voor de bewoner en ook voor de verwanten. De activiteiten worden gedaan door professionele verzorgers en de kok kan heel lekker koken.

Ja, ik word vrijwilliger.

 

Aanmelden

Ja, ik word vrijwilliger.

 

Aanmelden

Vrijwilliger worden in Het Voetelinkhuis

Wij zijn altijd op zoek naar vrijwilligers die ons helpen het dagelijkse leven vorm te geven. Een spelletje doen met onze bewoners, de tuin netjes houden, assisteren tijdens het eten, eens per week een wandelingetje maken of helpen als wij een uitje organiseren. Het kan allemaal! Om je aan te melden als vrijwilliger ga je naar onze pagina vrijwilliger worden, selecteer hier ‘Het Voetelinkhuis’ en laat jouw gegevens achter. Wij nemen daarna zo snel mogelijk contact met je op.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Bekijk hier onze nieuwste Facebook artikelen

De Historische Vereniging van Steenwijk en omstreken hebben de Film de Steenwijker Toren bij ons in het Voetelinkhuis laten zien.
Prachtig!
Wat fijn, dat de bewoners die niet naar de bioscoop konden, nu toch de Film hebben kunnen zien. Dank Historische vereniging!!
... Meer tonenMinder tonen

De Historische Vereniging van Steenwijk en omstreken hebben de Film de Steenwijker Toren bij ons in het Voetelinkhuis laten zien. 
Prachtig! 
Wat fijn, dat de bewoners die niet naar de bioscoop konden, nu toch de Film hebben kunnen zien. Dank Historische vereniging!!

Een optreden gehad van het Alto Kwartet 🎷🎤🎶 Genieten van jaren 50/60 muziek!! ... Meer tonenMinder tonen

2 maanden geleden

Om onze vrijwilligers te bedanken voor hun inzet, een High tea aangeboden.
Samen met de bewoners onze waardering uitgesproken😊
Nogmaals Dank!! #blijmetvrijwilligers
... Meer tonenMinder tonen

Om onze vrijwilligers te bedanken voor hun inzet, een High tea aangeboden. 
Samen met de bewoners onze waardering uitgesproken😊
Nogmaals Dank!! #blijmetvrijwilligers