Skip links

Hengelo – Het Wilderinkhuis

Het Wilderinkhuis in Hengelo biedt gespecialiseerde kleinschalige zorg voor mensen met dementie. Gewoon, als thuis en betaalbaar voor iedereen! Deze prachtige, geheel verbouwde, vrij gelegen voormalige basisschool ligt in het hart van Hengelo (OV). Omgeven door een prachtige tuin en tegelijkertijd gewoon midden in de woonwijk Wilderinkshoek. In de tuin is het goed vertoeven; er is een volière, een moestuin, een wandelpad en er zijn heerlijke schaduwplekken onder grote bomen. Onze bewoners halen hier graag herinneringen op uit vervlogen tijden toen Het Wilderinkhuis nog een basisschool was.

Door de ideale ligging maken we met de bewoners graag een wandeling door de wijk, halen we een bloemetje bij de bloemist of doen we boodschappen bij de plusmarkt. Een van onze bewoners speelt piano, dat zorgt voor extra sfeer en gezelligheid. Een keer per week gaan we naar de fitness, waar veel bewoners graag naar uitkijken. Ook brengen een keer per maand kinderen van het ’t Iemenschoer (kinderen met een verstandelijke beperking) een bezoek aan de opa’s en oma’s van Het Wilderinkhuis om samen te knutselen. Kortom, Het Wilderinkhuis ligt niet verscholen ergens achteraf, maar ligt midden in het leven!

Het Wilderinkhuis

Het Wilderinkhuis is een karakteristieke voormalige lagere school, een gemeentelijk monument dat van buiten haar authentieke uitstraling heeft behouden.

Zo is de typische klokkentoren nog altijd een markant beeld en prijkt er op de gevel nog steeds de aanduiding ‘openbare basis school’. De binnenzijde is volledig opnieuw opgebouwd om te voldoen aan de eisen en het comfort van deze tijd. Zo is er een kleinschalige en huiselijke woonomgeving ontstaan mét de faciliteiten en voorzieningen van een professioneel verpleeghuis.

Zoals u op de plattegronden kunt zien is Het Wilderinkhuis, net als de andere huizen van Dagelijks Leven ruim opgezet. Iedere bewoner heeft zijn of haar eigen studio met zit-/slaapkamer én badkamer, die zoveel mogelijk naar eigen inzicht kan worden ingericht. De circa twintig bewoners ontmoeten elkaar in twee woonkamers of in de dagbestedingsruimte, waar dagelijks activiteiten worden georganiseerd. Uiteraard is het op een zonnige dag goed vertoeven in de tuin.

In de keuken worden dagverse maaltijden bereid, waarbij de bewoners uitgenodigd worden om een handje te helpen. En als het enigszins mogelijk is worden de vers geoogste groenten uit de eigen moestuin gebruikt. Leven, wonen, genieten met zorg!

Impressie

Bekijk hier de foto’s voor een impressie van de locatie

Het Wilderinkhuis

Plaats: Hengelo
Postcode: 7555 TR
Straat: Idastraat 14A
Telefoon: 074 – 853 27 00
Bereikbaarheid

De locatie

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Verdiepingen

Plattegrond

Deze plattegronden geven u een goede indruk van de indeling van de locatie.

Begane grond

Beleef Het Wilhelminahuis in 360°

Navigeer eenvoudig door het huis

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Bekijk hier onze nieuwste Facebook artikelen