Over deze locatie

Betaalbare en persoonlijke zorg worden samengebracht in Het Wilderinkhuis in Hengelo. Hier hebben wij plek voor 20 bewoners met dementie. In Het Wilderinkhuis bieden wij specialistische zorg door een team van professionals. Elke bewoner heeft een eigen studio en er wordt dagelijks vers gekookt door onze kok. Het mooiste is; wonen in ons mooie huis is betaalbaar voor iedereen!

Perfect gelegen in Hengelo

Het Wilderinkhuis staat midden in een woonwijk in Hengelo. De achtertuin is omringd door de tuintjes van de buren. Het treinstation Hengelo Gezondheidspark is op loopafstand, ideaal voor familie of naasten die op bezoek willen komen. Bewoners kunnen zelfstandig, als dat mogelijk is, een kleine boodschap doen, want ook het winkelcentrum is vlakbij.

Samenwerkingen en terugkomende activiteiten

Elke week brengt de Plus de boodschappen, komen er kinderen van school De Iemenschoer op bezoek en gaan de bewoners bewegen bij een fysiotherapeut in de wijk. Daarnaast koken de bewoners regelmatig met de medewerkers, spelen ze spelletjes en wandelen ze samen. Ieder jaar wordt er een barbecue gehouden met bewoners, verwanten, vrijwilligers en het personeel. In het voorjaar plukken de bewoners een wildboeket en in december staan steevast een high tea en een bezoek aan tuincentrum Borghuis op de planning. Zo komen de bewoners helemaal in de kerststemming!


Schrijf u eenvoudig in

Gespecialiseerde dementiezorg

Het Wilderinkhuis beschikt over een prachtige tuin. Grenzend aan het huis kunnen de bewoners naar buiten om te genieten van alles wat groeit en bloeit in de tuin. Een kippenhok en moestuin mogen hier natuurlijk niet ontbreken. De ligging van Het Wilderinkhuis is echt uniek. Bewoners kunnen de hele dag buiten zijn en een heerlijke picknick op een zomeravond komt regelmatig voor.

Daarnaast beschikt het huis over een duofiets, waarop bewoners samen met een medewerker of familielid/vriend kan genieten van de omgeving. Ook is er een Tovertafel aanwezig, die het geheugen van mensen met dementie of een andere vorm van geheugenverlies activeert en stimuleert met muziek, spelletjes en herinneringen van vroeger.

De medewerkers van Het Wilderinkhuis willen iets betekenen en ervoor zorgen dat bewoners elke dag een glimlach op hun gezicht hebben. De medewerkers hebben echt het gevoel dat ze in het huis van de bewoners werken, daarom passen ze zich zoveel mogelijk aan. De bewoners staan centraal.

Impressies

Bekijk hier de foto’s voor een impressie van de locatie

Het Wilderinkhuis

Wonen met dementie in Het Wilderinkhuis

Het Wilderinkhuis is een karakteristieke voormalige lagere school, een gemeentelijk monument dat van buiten haar authentieke uitstraling heeft behouden. Zo is de typische klokkentoren nog altijd een markant beeld en prijkt er op de gevel nog steeds de aanduiding ‘openbare basis school’. De binnenzijde is volledig opnieuw opgebouwd om te voldoen aan de eisen en het comfort van deze tijd. Zo is er een kleinschalige en huiselijke woonomgeving ontstaan mét de faciliteiten en voorzieningen van een professioneel verpleeghuis.

Zoals u op de plattegronden kunt zien is Het Wilderinkhuis, net als de andere huizen van Dagelijks Leven ruim opgezet. Iedere bewoner heeft zijn of haar eigen studio met zit-/slaapkamer én badkamer, die zoveel mogelijk naar eigen inzicht kan worden ingericht. De circa twintig bewoners ontmoeten elkaar in twee woonkamers of in de dagbestedingsruimte, waar dagelijks activiteiten worden georganiseerd. Uiteraard is het op een zonnige dag goed vertoeven in de tuin. In de keuken worden dagverse maaltijden bereid, waarbij de bewoners uitgenodigd worden om een handje te helpen. En als het enigszins mogelijk is, worden de vers geoogste groenten uit de eigen moestuin gebruikt. Leven, wonen, genieten met zorg!

Leven
Wonen
Genieten
Zorg
Plaats:Hengelo Straat:Idastraat 14A
Postcode:7555 TR Telefoon:074 – 853 27 00

Het Wilderinkhuis

Bereikbaarheid

Locatie

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Verdiepingen

Plattegronden

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Grote afbeelding plattegrond 0

Ervaringen van verwanten

Met een gerust hart naar huis

Wij zijn helemaal tevreden over de zorg die onze vader heeft ontvangen. De huiselijke omgeving en het capabele en vriendelijke team zorgde ervoor dat we er graag kwamen en ook weer met een gerust hart naar huis gingen in de wetenschap dat hij daar goed zat. Het gebouw is prachtig verbouwd en de bewoners hebben een eigen suite met goede voorzieningen.

Goede aandacht voor activiteiten binnen én buiten

De bewoners worden met liefde en aandacht verzorgt en waar nodig geholpen om zich zelf te verzorgen. Tevens wordt er goed aandacht besteed aan de invulling van de dag met activiteiten zowel binnen als buiten. Ook wordt aandacht besteed aan aanvullende zorg als nagelverzorging en nagels knippen.

Ja, ik word vrijwilliger.

 

Aanmelden

Vrijwilliger worden in Het Wilderinkhuis

Wij zijn altijd op zoek naar vrijwilligers die ons helpen het dagelijkse leven vorm te geven. Een spelletje doen met onze bewoners, de tuin netjes houden, assisteren tijdens het eten, eens per week een wandelingetje maken of helpen als wij een uitje organiseren. Het kan allemaal! Om je aan te melden als vrijwilliger ga je naar onze pagina vrijwilliger worden, selecteer hier ‘Het Wilderinkhuis’ en laat jouw gegevens achter. Wij nemen daarna zo snel mogelijk contact met je op.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Bekijk hier onze nieuwste Facebook artikelen

3 maanden geleden

Kniepertjes/oliebollen bakken@genieten samen.
Wensen voor 2023 🥰💚❤️
Wilderinkhuis wenst iedereen fijne oudejaarsavond en een gezond en liefdevol 2023 💚💚💚
... Meer tonenMinder tonen

Kniepertjes/oliebollen bakken@genieten samen.
Wensen voor 2023 🥰💚❤️
Wilderinkhuis wenst iedereen fijne oudejaarsavond en een gezond en liefdevol 2023 💚💚💚
3 maanden geleden

Super leuke middag gehad, dankjewel 🎼🎤🎹 graag tot volgend jaar 💚 ... Meer tonenMinder tonen

Super leuke middag gehad, dankjewel 🎼🎤🎹 graag tot volgend jaar 💚
3 maanden geleden

Van de week naar het Kerstcircus geweest,… genoten van een try out voorstelling 🧑‍🎄🎅🏼👌🏼

💚 Wilderinkhuis, wenst iedereen hele fijne dagen en een gezond en gelukkig 2023 💚
... Meer tonenMinder tonen

Van de week naar het Kerstcircus geweest,… genoten van een try out voorstelling 🧑‍🎄🎅🏼👌🏼  

💚 Wilderinkhuis, wenst iedereen hele fijne dagen en een gezond en gelukkig 2023 💚