Over deze locatie

In Het Rooyhuis in Venray zijn bewoners met dementie verzekerd van 24/7 gespecialiseerde dementiezorg in een kleinschalige setting. Hier wordt persoonlijke en betaalbare zorg samengebracht. Er wordt dagelijks vers gekookt en bewoners kunnen deelnemen aan meerdere activiteiten. Alles mag, niets moet. Anders dan in een regulier verzorgingshuis wordt op onze woonzorglocatie alles gedaan om de stap naar begeleid wonen zo klein mogelijk te maken. Het huis is knus ingericht en eigen meubels mogen worden meegenomen. Het mooiste is; wonen in Het Rooyhuis is betaalbaar voor iedereen!

Perfect gelegen in Venray

In de mooie groene omgeving van het Servaasterrein in Venray, aan de rand van de wijk Antoniusveld, staat Het Rooyhuis. Het Tryneshuis en Het Antoniushuis, ook huizen van Dagelijks Leven, zijn vlakbij te vinden. In de buurt zijn mooie wandelpaden aangelegd door parkjes en langs verschillende bloemenperken. De dierenweide om de hoek is een van de favoriete bestemmingen van de wandelliefhebbers die vanwege hun dementie in Het Rooyhuis wonen. Dat geldt ook voor de Sint-Antoniuskapel, waar bewoners een kaarsje branden en tot bezinning komen. Voor een boodschap zijn groenteboer Claessen en supermarkten Lidl en Jumbo op loopafstand te vinden. Uitgebreid winkelen? Dan biedt de binnenstad van Venray een divers winkelaanbod en, elke maandag, een gezellige weekmarkt.

Grote tuin met dierenweide

Dankzij de open poort van onze kleinschalige woonzorglocatie kunnen onze bewoners, voor wie dat mogelijk is, zelf op pad wanneer zij dat willen. Maar ook in de eigen, grote tuin van Het Rooyhuis halen bewoners die van wandelen houden hun hart op. Een mooi wandelpad, een jeu de boules-baan, verschillende gezellige zitplaatsen om te genieten van een kopje koffie of thee en een dierenweide mét nostalgische molen: er valt genoeg te zien en te beleven. Voor bewoners met groene vingers is er een moestuin met kruiden, groenten en fruit.


Schrijf u eenvoudig in

Anders dan een regulier verzorgingshuis

De bewoners van Het Rooyhuis worden actief betrokken bij dagelijkse bezigheden in en om het huis. In de huiskamer wordt de was gevouwen, in de keuken schilt een bewoner de aardappelen, verderop wordt een spelletje gespeeld en een bewoner brengt het glaswerk weg. Bij Het Rooyhuis wonen mensen met dementie zoveel mogelijk zoals zij dat zelf willen en gewend zijn. Er wordt echt gekeken naar de mogelijkheden en de behoeften van de bewoner. Wie is deze persoon, wat is zijn levensgeschiedenis, waar liggen zijn interesses en waar wordt hij gelukkig van? Iedereen is anders, met zijn eigen normen en waarden. Ons zorgteam biedt zorg op maat en creëert een fijne thuissituatie.

Om elke bewoner zoveel mogelijk kwaliteit van leven te laten ervaren kijken de betrokken medewerkers goed naar welke vorm van dementie iemand heeft. Zij bewegen mee met de behoeftes van de bewoners, die zelf bepalen hoe laat ze opstaan, wanneer ze koffie drinken, een spelletje spelen of zich juist terugtrekken in hun eigen, comfortabele studio.

Dagelijks activiteiten

De activiteitenbegeleiders zorgen voor dagelijks wisselende activiteiten zoals spelletjes, geheugentraining, zingen, samen bewegen of creatief aan de slag. Een muziekoptreden, op pad met de huifkar, een bezoekje aan de danssalon of een hartenwens van een bewoner die uitkomt: bij Het Rooyhuis maken we van zoveel mogelijk dagen iets bijzonders, mede dankzij onze vrijwilligers en meerdere actief betrokken verwanten. Jong en oud komen samen tijdens activiteiten die we samen met kinderdagverblijf De Mukkenstal in Leunen en basisschool Petrus Banden in Venray organiseren. Verder hebben we samenwerkingen met huisartsenpraktijken, de apotheek, pedicure, fysio- en ergotherapeuten.

Impressies

Bekijk hier de foto’s voor een impressie van de locatie

Het Rooyhuis

Wonen met dementie in Het Rooyhuis

Het Rooyhuis is van alle gemakken voorzien. De ruimtes zijn royaal, licht en levens loopbestendig ingericht. Hier voelen bewoners zich gauw thuis en op hun gemak. Mede omdat zij hun eigen studio zoveel mogelijk naar wens kunnen inrichten. Zo verhuizen meubels en spulletjes waaraan zij gehecht zijn gewoon mee, en voelt de nieuwe leefomgeving al snel vertrouwd. De twintig studio’s hebben allemaal een zit-/slaapkamer, een aanrecht en een badkamer.

Je voelt je thuis, waar familie en vrienden zich welkom voelen. Bij Dagelijks Leven staan de deuren dan ook altijd open, voor een kopje koffie, een luisterend oor of een uitgebreid bezoek. Bij ons zijn er geen verplichtingen. Een goede relatie met naasten vinden wij van groot belang. Zij zijn de belangrijkste schakel tussen de bewoners en zorgverleners. Mantelzorgers weten als geen ander wat hun partner of ouder prettig vindt, hoe hij/zij verzorgd wil worden en hoe we het leven zo gewoon mogelijk door kunnen laten gaan.

Leven
Wonen
Genieten
Zorg
Plaats:Venray Straat:D'n Herk 98B
Postcode:5803 DN  Telefoon:0478 - 20 10 10

Het Rooyhuis

Bereikbaarheid

Locatie

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Verdiepingen

Plattegronden

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Grote afbeelding plattegrond 0
Grote afbeelding plattegrond 1

Ervaringen van verwanten

Zeer betrokken bij bewoners en familie

De medewerkers zijn zeer betrokken bij de bewoners en familie. Er wordt elke dag vers gekookt, waarbij de bewoners, indien ze willen, kunnen meehelpen. De accommodatie is zeer goed en er wordt voor de bewoners veel georganiseerd, het totaal concept is zeer goed!

Veel aandacht

Zeer meelevende en prettige medewerkers. Dagelijks minimaal een activiteit is super. Prima voorzieningen, mooie locatie en grote tuin. Veel aandacht voor de cliënten.

Ja, ik word vrijwilliger.

 

Aanmelden

Ja, ik word vrijwilliger.

 

Aanmelden

Vrijwilliger worden in Het Rooyhuis

Wij zijn altijd op zoek naar vrijwilligers die ons helpen het dagelijkse leven vorm te geven. Een spelletje doen met onze bewoners, de tuin netjes houden, assisteren tijdens het eten, eens per week een wandelingetje maken of helpen als wij een uitje organiseren. Het kan allemaal! Om je aan te melden als vrijwilliger ga je naar onze pagina vrijwilliger worden, selecteer hier ‘Het Rooyhuis’ en laat jouw gegevens achter. Wij nemen daarna zo snel mogelijk contact met je op.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Bekijk hier onze nieuwste Facebook artikelen

3 dagen geleden

Klompenmaker Carel Jeuken kwam vandaag een demonstratie klompen maken geven. Dit maakte veel mooie herinneringen los en er werden mooie verhalen verteld. 💚 ... Meer tonenMinder tonen

Klompenmaker Carel Jeuken kwam vandaag een demonstratie klompen maken geven. Dit maakte veel mooie herinneringen los en er werden mooie verhalen verteld. 💚
1 week geleden

Een dag met een gouden randje, we maakten vandaag een boottocht 🚢 over de Maas met Filia Mosae. We hebben er allemaal ontzettend van genoten 💚 ... Meer tonenMinder tonen

1 week geleden

Vandaag vraagt 𝐖𝐞𝐫𝐞𝐥𝐝 𝐀𝐥𝐳𝐡𝐞𝐢𝐦𝐞𝐫 𝐃𝐚𝐠 wereldwijd extra aandacht voor dementie. Onze bewoners en medewerkers hebben elke dag met de ziekte te maken. Dat is niet altijd even makkelijk. Toch beleven zij samen ook hele leuke en fijne momenten. En juist die kleine momenten, vaak zo gewoon, zijn zo bijzonder. 💚 ... Meer tonenMinder tonen

Vandaag vraagt 𝐖𝐞𝐫𝐞𝐥𝐝 𝐀𝐥𝐳𝐡𝐞𝐢𝐦𝐞𝐫 𝐃𝐚𝐠 wereldwijd extra aandacht voor dementie. Onze bewoners en medewerkers hebben elke dag met de ziekte te maken. Dat is niet altijd even makkelijk. Toch beleven zij samen ook hele leuke en fijne momenten. En juist die kleine momenten, vaak zo gewoon, zijn zo bijzonder. 💚