Over deze locatie

Midden in Hardenberg ligt Het Vechtdalhuis. Hier bieden we gespecialiseerde zorg voor mensen met dementie. Midden in de wijk en betaalbaar voor iedereen. Persoonlijke en kleinschalige dementiezorg in een huiselijke setting, gewoon als thuis. Anders dan in een regulier verzorgingshuis. Wij maken het wonen in Het Vechtdalhuis vertrouwt, gezellig en vol belevenissen. Elke dag opnieuw.

Perfect gelegen in Hardenberg

Het Vechtdalhuis staat midden in het centrum van de stad Hardenberg. Bewoners kunnen zelf makkelijk een boodschap doen, alleen of met familie en vrienden, want de Jumbo staat schuin tegenover ons huis. Wekelijks vindt hier in het centrum ook de markt plaats, waar we graag met de bewoners naartoe gaan.

De rivier de Vecht is op loopafstand en omringt door prachtige natuur. U kunt begrijpen dat een wandeling langs het water één van de favoriete uitjes is. Het gemeentehuis van Hardenberg staat tegenover het Vechtdalhuis en is bekend door zijn kleur en de bouw; en dient als een mooi herkenningspunt voor onze bewoners met dementie.

Naast het Vechtdalhuis staat de kerk, waar elke zondag diensten worden gegeven. Vrijwilligers van de kerk komen elke maandagmorgen de moestuin verzorgen. De verse groenten worden door onze kok gebruikt voor het breiden van heerlijke maaltijden. Er gaat niks boven vers eten uit eigen tuin.


Schrijf u eenvoudig in

Gespecialiseerde dementiezorg

Op onze woonzorglocatie zijn we gespecialiseerd in dementiezorg en beschikken we over moderne technologie. Zo hebben we een Beleef TV. Deze gebruiken we voor het kijken van natuurfilms en om muziek uit de oude doos op te zetten zodat we vrolijk kunnen meezingen. Op het Vechtdalhuis hebben we ook een elektrische duo fiets. Hierop wordt dagelijks een eindje gefietst door bewoners samen met de zorg of met familie en/of vrienden.

In het Vechtdalhuis worden  veel activiteiten georganiseerd door professionele activiteitenbegeleiders. Er is een weekprogramma met elk dagdeel een activiteit. We nodigen regelmatig een koor, zanger of accordeonist uit. Daarnaast bieden we een grote variatie aan beweegactiviteiten aan. Natuurlijk organiseren we ook 1 op 1 activiteiten waarbij we echt even persoonlijke aandacht en zorg leveren.

Door de kleinschalige en persoonlijke zorg wordt het Vechtdalhuis vaak verkozen boven de grote verzorgingshuiszorg. De collega’s hebben het naar hun zin en dat merk je in alles terug; HART voor de zorg.

Impressies

Bekijk hier de foto’s voor een impressie van de locatie

Het Vechtdalhuis

Wonen met dementie in Het Vechtdalhuis

Het ontwerp van Het Vechtdalhuis in Hardenberg gaat uit van een optimaal woongenot voor mensen met dementie. De indeling van het huis is ruim en overzichtelijk. De studio’s zijn allemaal voorzien van grote raampartijen met uitzicht op de tuin. Een studio bestaat uit een zit-/slaapkamer én een badkamer en kan voor zo ver mogelijk naar eigen wens worden ingericht. Meubels en spulletjes waar men aan gehecht is kunnen gewoon mee verhuizen, zodat onze bewoners zich al gauw thuis en op hun gemak voelen.

De bewoners ontmoeten elkaar in een van de twee gezamenlijke woonkamers. Deze zijn met veel zorg en aandacht ingericht, zodat er een sfeervolle en huiselijke sfeer is ontstaan. Het eten wordt dagelijks vers bereid en degenen die dat leuk vinden mogen helpen in de keuken. Het leven van alledag gaat hier gewoon door, met afwisselende dagbesteding en zorg én aandacht die onze bewoners verdienen. Dat is de zorg die wij voor ogen hebben: kleinschalig, persoonlijk en professioneel.

Leven
Wonen
Genieten
Zorg
Plaats:Hardenberg Straat:Karel Doormanlaan 17
Postcode:7772 XW Telefoon:0523 - 85 93 89

Het Vechtdalhuis

Bereikbaarheid

Locatie

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Verdiepingen

Plattegronden

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Grote afbeelding plattegrond 0
Grote afbeelding plattegrond 1

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Bekijk hier onze nieuwste Facebook artikelen

Gisteren een heerlijke wolkencake gemaakt. De herinneringen kwamen naar boven over wat er allemaal gebakken werd vroeger. 's Middags bezoek met een hoog knuffelgehalte, Robby de huishond was er weer en pup Lola kwam een bezoekje brengen. ... Meer tonenMinder tonen

Gisteren een heerlijke wolkencake gemaakt. De herinneringen kwamen naar boven over wat er allemaal gebakken werd vroeger. s Middags bezoek met een hoog knuffelgehalte, Robby de huishond was er weer en pup Lola kwam een bezoekje brengen.

De maandagochtend goed beginnen met de wekelijkse beweegactiviteit🎾⚽️ ... Meer tonenMinder tonen

De maandagochtend goed beginnen met de wekelijkse beweegactiviteit🎾⚽️

Het nieuwe jaar goed begonnen met gezellige activiteiten zoals appelflappen maken, samen puzzelen en pindaslingers rijgen. ... Meer tonenMinder tonen

Het nieuwe jaar goed begonnen met gezellige activiteiten zoals appelflappen maken, samen puzzelen en pindaslingers rijgen.

Ja, ik word vrijwilliger.

 

Aanmelden

Vrijwilliger worden in Het Vechtdalhuis

Wij zijn altijd op zoek naar vrijwilligers die ons helpen het dagelijkse leven vorm te geven. Een spelletje doen met onze bewoners, de tuin netjes houden, assisteren tijdens het eten, eens per week een wandelingetje maken of helpen als wij een uitje organiseren. Het kan allemaal! Om je aan te melden als vrijwilliger ga je naar onze pagina vrijwilliger worden, selecteer hier ‘Het Vechtdalhuis’ en laat jouw gegevens achter. Wij nemen daarna zo snel mogelijk contact met je op.