Skip links

Hardenberg – Het Vechtdalhuis

Langs de oevers van de Vecht in het noordoosten van Overijssel ligt de gezellige stad Hardenberg. In het hart van deze stad ligt Het Vechtdalhuis. Het is één van de huizen van Dagelijks Leven. De woonzorglocatie is geheel nieuw gebouwd en biedt mensen, jong en oud, met geheugenverlies een tweede thuis. Het is een plek waar het leven gewoon doorgaat, zoals ze gewend waren. Binnen de kaders van veilig wonen en begeleid door professionele 24-uurs zorg.

De woonzorglocatie ligt geheel vrij en toch midden in het centrum van Hardenberg. Bewoners kunnen zo eenvoudig (onder begeleiding) een boodschapje doen of gewoon gezellig wandelen door het centrum.

Het Vechtdalhuis biedt vrijheid, geborgenheid en veiligheid. Bewoners kunnen te allen tijde naar buiten voor een wandeling in de tuin en hebben daardoor het gevoel van vrijheid en eigen regie. Het volledige terrein is omheind, zonder dat dit ten koste gaat van de open uitstraling. De poort is niet vrij toegankelijk waardoor er niet zomaar mensen het terrein op kunnen komen.

Het Vechtdalhuis

Het Vechtdalhuis is geen traditioneel verpleeghuis, maar een kleinschalige woonzorglocatie.

Hierdoor ontstaat er een intieme sfeer, die bijdraagt aan het welbevinden van onze bewoners. In de gezamenlijke woonkamers wordt regelmatig een potje gesjoeld, een kaartje gelegd of samen tv gekeken en in de keuken kan men helpen met het bereiden van dagverse maaltijden. Onze activiteitenbegeleid(st)ers zorgen voor een afwisselende dagbesteding van samen zingen tot het maken van een mooi mozaïek. Zij kennen precies de behoeftes en interesses van iedere bewoner, zodat iedereen voor zover mogelijk een goede daginvulling heeft. Daarbij geldt altijd: niets moet, alles mag.

Al aan de tekentafel is rekening gehouden met de wensen en behoeften van mensen met geheugenverlies. De indeling van het huis is eenvoudig en overzichtelijk en de ruimtes zijn royaal en voorzien van veel daglicht. Alle studio’s kijken uit op de prachtige tuin.

Het Vechtdalhuis biedt plaats aan twintig bewoners. Iedere bewoner heeft een eigen studio met een zit-/slaapkamer, die zoveel mogelijk naar eigen wens kan worden ingericht. Daarnaast heeft iedereen een eigen badkamer. Er bestaat de mogelijkheid om een echtpaar te plaatsen en er is een logeerkamer voor respijtzorg.

LEVEN

WONEN

GENIETEN

ZORG

Impressie

Bekijk hier de foto’s voor een impressie van de locatie

Het Vechtdalhuis

Plaats: Hardenberg
Postcode: Hardenberg
Straat: Karel Doormanlaan 17
Telefoon: 0523 – 85 93 89
Bereikbaarheid

De locatie

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Verdiepingen

Plattegrond

Deze plattegronden geven u een goede indruk van de indeling van de locatie.

Begane grond
Eerste verdieping

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Bekijk hier onze nieuwste Facebook artikelen

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Afgelopen woensdagavond kwam Gezelliheidskoor Net eem a-ns mooie meezingers ten gehore brengen. Ook werd er een dansje gewaagd door menigeen. Iedereen genoot volop van de herkenbare liedjes, was zeker de moeite waard.

Afgelopen woensdagavond kwam Gezelliheidskoor Net eem a-ns mooie meezingers ten gehore brengen. Ook werd er een dansje gewaagd door menigeen. Iedereen genoot volop van de herkenbare liedjes, was zeker de moeite waard. ... Lees meerToon minder

geplaatst op 06/09/19

Comment on Facebook

Was een mooie avond!!

Ziet er swingend uit!

Wat weer een gezellige boel 👍

Deze duofiets is geschonken door de familie van oud bewoonster. Een personeelslid heeft een mooie sticker gemaakt voor op de fiets ter nagedachtenis. We willen de familie bedanken voor deze prachtige schenking.

Deze duofiets is geschonken door de familie van oud bewoonster. Een personeelslid heeft een mooie sticker gemaakt voor op de fiets ter nagedachtenis. We willen de familie bedanken voor deze prachtige schenking. ... Lees meerToon minder

geplaatst op 03/09/19

Comment on Facebook

Geweldig: we zijn er allemaal erg blij mee en genieten er volop van. Hartelijk Dank!!!

Heel erg mooi

Mooi gebaar💖

Mooi gebaar 🥰

Mooi eerbetoon aan een mooi mens.

Erg mooi!! ❤️

Prachtig ♥️

Lief! ❤️

DANK .. DANK familie van Jannie. Al een paar keer met mijn moeder (Fennie) gebruik gemaakt van de duo~fiets.

Wat bijzonder!

Heel mooi! 💕

Heel mooi!❤

Erg mooi! ❤️

Prachtig❤️

Lieff gebaar

View more comments