Skip links

Hardenberg – Het Vechtdalhuis

Langs de oevers van de Vecht in het noordoosten van Overijssel ligt de gezellige stad Hardenberg. In het hart van deze stad ligt Het Vechtdalhuis. Het is één van de huizen van Dagelijks Leven. De woonzorglocatie is geheel nieuw gebouwd en biedt mensen, jong en oud, met geheugenverlies een tweede thuis. Het is een plek waar het leven gewoon doorgaat, zoals ze gewend waren. Binnen de kaders van veilig wonen en begeleid door professionele 24-uurs zorg.

De woonzorglocatie ligt geheel vrij en toch midden in het centrum van Hardenberg. Bewoners kunnen zo eenvoudig (onder begeleiding) een boodschapje doen of gewoon gezellig wandelen door het centrum.

Het Vechtdalhuis biedt vrijheid, geborgenheid en veiligheid. Bewoners kunnen te allen tijde naar buiten voor een wandeling in de tuin en hebben daardoor het gevoel van vrijheid en eigen regie. Het volledige terrein is omheind, zonder dat dit ten koste gaat van de open uitstraling. De poort is niet vrij toegankelijk waardoor er niet zomaar mensen het terrein op kunnen komen.

Het Vechtdalhuis

Het Vechtdalhuis is geen traditioneel verpleeghuis, maar een kleinschalige woonzorglocatie.

Hierdoor ontstaat er een intieme sfeer, die bijdraagt aan het welbevinden van onze bewoners. In de gezamenlijke woonkamers wordt regelmatig een potje gesjoeld, een kaartje gelegd of samen tv gekeken en in de keuken kan men helpen met het bereiden van dagverse maaltijden. Onze activiteitenbegeleid(st)ers zorgen voor een afwisselende dagbesteding van samen zingen tot het maken van een mooi mozaïek. Zij kennen precies de behoeftes en interesses van iedere bewoner, zodat iedereen voor zover mogelijk een goede daginvulling heeft. Daarbij geldt altijd: niets moet, alles mag.

Al aan de tekentafel is rekening gehouden met de wensen en behoeften van mensen met geheugenverlies. De indeling van het huis is eenvoudig en overzichtelijk en de ruimtes zijn royaal en voorzien van veel daglicht. Alle studio’s kijken uit op de prachtige tuin.

Het Vechtdalhuis biedt plaats aan twintig bewoners. Iedere bewoner heeft een eigen studio met een zit-/slaapkamer, die zoveel mogelijk naar eigen wens kan worden ingericht. Daarnaast heeft iedereen een eigen badkamer. Er bestaat de mogelijkheid om een echtpaar te plaatsen en er is een logeerkamer voor respijtzorg.

LEVEN

WONEN

GENIETEN

ZORG

Impressie

Bekijk hier de foto’s voor een impressie van de locatie

Het Vechtdalhuis

Plaats: Hardenberg
Postcode: Hardenberg
Straat: Karel Doormanlaan 17
Telefoon: 0523 – 85 93 89
Bereikbaarheid

De locatie

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Verdiepingen

Plattegrond

Deze plattegronden geven u een goede indruk van de indeling van de locatie.

Begane grond
Eerste verdieping

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Bekijk hier onze nieuwste Facebook artikelen

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Het Vechtdalhuis Hardenberg is bij Aan 't Zandeinde Kijk Doe en Zorgboerderij.
Het Vechtdalhuis Hardenberg
Afgelopen weken hebben we in 2 groepen Kijk Doe en Zorgboerderij Aan t Zandeinde in Lemele bezocht. We kregen te horen hoe de boerderij ontstaan is en mochten genieten van kleine biggetjes van 5 dagen oud. Daarna kregen we een rondleiding in de stallen en als afsluiter een kopje koffie/thee. Zeker voor herhaling vatbaar!

Afgelopen weken hebben we in 2 groepen Kijk Doe en Zorgboerderij Aan 't Zandeinde in Lemele bezocht. We kregen te horen hoe de boerderij ontstaan is en mochten genieten van kleine biggetjes van 5 dagen oud. Daarna kregen we een rondleiding in de stallen en als afsluiter een kopje koffie/thee. Zeker voor herhaling vatbaar! ... Lees meerToon minder

geplaatst op 20/10/19

Comment on Facebook

Wat ontzettend leuk

Wat weer een geweldige activiteit 😀

Wat ontzettend leuk!! 😍

Het Vechtdalhuis Hardenberg voelt zich vermaakt.
Het Vechtdalhuis Hardenberg
Themaweek Italië 🇮🇹Deze week proeven bewoners de sfeer van Italië. Italiaanse muziek tijdens de beweegactiviteit, Italiaanse hapjes maken, Italiaanse tekeningen inkleuren, pizza maken, genieten van cappuccino met Italiaanse hapjes bij de Koffiepot in het centrum van Hardenberg.    Komende dagen staan er nog meer leuke activiteiten gepland rondom dit thema.

Themaweek Italië 🇮🇹

Deze week proeven bewoners de sfeer van Italië. Italiaanse muziek tijdens de beweegactiviteit, Italiaanse hapjes maken, Italiaanse tekeningen inkleuren, pizza maken, genieten van cappuccino met Italiaanse hapjes bij de Koffiepot in het centrum van Hardenberg. Komende dagen staan er nog meer leuke activiteiten gepland rondom dit thema.
... Lees meerToon minder

geplaatst op 10/10/19

Comment on Facebook

Melanie van der Meer-Gerdes ook leuk dit thema voor ons

Prachtig mooi!!😊

Fantastisch! 🤗

Geweldig!

Dat wordt genieten 👍

Wat een mooi thema 🍕🍕

View more comments

Ook in het Vechtdalhuis werd er aandacht besteed aan Dierendag. Bas, Lady, Woezel en Pip brachten een bezoek samen met hun baasjes Karin en Esmee. Als dank kregen de honden een kauwstaaf mee naar huis. Karin en Esmee, bedankt voor jullie komst en gezelligheid! ... Lees meerToon minder

geplaatst op 04/10/19