Over deze locatie

Betaalbare en persoonlijke zorg worden samengebracht in Het Hyacintenhuis in Vlissingen. Hier hebben wij plek voor 20 bewoners met dementie. In Het Hyacintenhuis bieden wij specialistische zorg door een team van professionals. Elke bewoner heeft een eigen studio en er wordt dagelijks vers gekookt door onze kok. Het mooiste is; wonen in ons mooie huis is betaalbaar voor iedereen!

Perfect gelegen in Vlissingen

Het Hyacintenhuis staat in het centrum van een van de oudere wijken van Vlissingen, de Bloemenbuurt. Deze buurt laat zich niet alleen kenmerken door de rijke historie, maar ook door de behulpzaamheid van de buurtbewoners. Dat is bij Het Hyacintenhuis bijvoorbeeld te merken tijdens de jaarlijkse Burendag. Dankzij de mooie ligging van de kleinschalige woonzorglocatie voor mensen met dementie is een wandeling naar de Boulevard of de markt zo gemaakt.

Activiteiten bij Het Hyacintenhuis

Daarnaast biedt het huis dagelijks activiteiten aan, gericht op zowel lichaam als geest. Zelfregie speelt een belangrijke rol. Daarom past het team het activiteitenprogramma aan op de wensen van de bewoners en laten zij hen vooral hun eigen keuzes maken.


Schrijf u eenvoudig in

Anders dan een regulier verzorgingshuis

Wat Het Hyacintenhuis onderscheidt van een ander verzorgingshuis voor mensen met dementie is niet alleen de kleinschaligheid, maar ook dat het huis volledig gelijkvloers is. Alle studio’s komen overzichtelijk uit op één gang. Aan de andere gang zijn de twee gezellige huiskamers, de activiteitenruimte, de wasruimte en de keuken te vinden. De tuin is daardoor heel lang en de perfecte plek voor de bewoners om hun dagelijkse rondje te wandelen.

Gespecialiseerde dementiezorg

Bij Het Hyacintenhuis maakt het team echt tijd voor mensgerichte zorg. Medewerkers luisteren naar de bewoners, zien hen en kennen ze, stuk voor stuk. Samen met familieleden en andere naasten maken de medewerkers voor hen een echt thuis van Het Hyacintenhuis.

 

Impressies

Bekijk hier de foto’s voor een impressie van de locatie

Het Hyacintenhuis

Wonen met dementie in Het Hyacintenhuis

Al aan de tekentafel is rekening gehouden met de wensen en behoeften van mensen met geheugen­verlies. Het Hyacintenhuis is dan ook van alle gemakken voorzien. De circa twintig bewoners hebben ieder een eigen studio met een zit-/slaapkamer én een badkamer. Er bestaat de mogelijkheid voor het plaatsen van een echtpaar. De twee gezamenlijke woonkamers zijn sfeervol en huiselijk ingericht, zodat men zich snel thuis voelt.

De bewoners komen hier graag samen voor een kopje koffie, een vers bereide maaltijd, maar ook om een potje te sjoelen, een kaartje te leggen of samen tv te kijken. Uiteraard mag een stukje vlaai op z’n tijd niet ontbreken. Zomers is het heerlijk genieten in de royale tuin. Deze biedt vrijheid maar ook bescherming. Onze activiteitenbegeleiders zorgen voor een goede dagbesteding, afgestemd om de wensen en behoeften van onze bewoners. Kortom, Dagelijks Leven biedt: leven, wonen en genieten met zorg!

Leven
Wonen
Genieten
Zorg
Plaats:Vlissingen Straat:Hyacinthenlaan 3
Postcode:4382 TS Telefoon:0118 - 72 91 07

Het Hyacintenhuis

Bereikbaarheid

Locatie

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Verdiepingen

Plattegronden

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Grote afbeelding plattegrond 0

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Bekijk hier onze nieuwste Facebook artikelen

Pannenkoeken Dag.
Wat was het genieten vandaag
Vers fruit halen op de markt, fruit klaar maken, tafels dekken en daarna Pannenkoeken eten.
Hulp Troepen Bedankt👍🙂
... Meer tonenMinder tonen

Pannenkoeken Dag.
Wat was het genieten vandaag
Vers fruit halen op de markt, fruit klaar maken, tafels dekken en daarna Pannenkoeken eten.
Hulp Troepen Bedankt👍🙂

Vorige week zijn 2 collega's naar het theater geweest met een aantal bewoners.
Muziek van Nederlandse artiesten, iedereen heeft erg genoten.
... Meer tonenMinder tonen

Vorige week heeft onze collega Susan afscheid genomen.
En gisteren konden we genieten van de sneeuw
... Meer tonenMinder tonen

Vorige week heeft onze collega Susan afscheid genomen.
En gisteren konden we genieten van de sneeuw

Ja, ik word vrijwilliger.

 

Aanmelden

Vrijwilliger worden in Het Hyacintenhuis

Wij zijn altijd op zoek naar vrijwilligers die ons helpen het dagelijkse leven vorm te geven. Een spelletje doen met onze bewoners, de tuin netjes houden, assisteren tijdens het eten, eens per week een wandelingetje maken of helpen als wij een uitje organiseren. Het kan allemaal! Om je aan te melden als vrijwilliger ga je naar onze pagina vrijwilliger worden, selecteer hier ‘Het Hyacintenhuis’ en laat jouw gegevens achter. Wij nemen daarna zo snel mogelijk contact met je op.