Over deze locatie

Het Molenveldhuis in Horst geeft bewoners met dementie een nieuw thuis. Het Molenveldhuis is onderdeel van Dagelijks Leven en is één van de 90 woonzorglocaties door heel Nederland voor mensen met dementie. Hier ontvangen bewoners persoonlijke en gespecialiseerde dementiezorg in een kleinschalige setting. Wonen in Het Molenveldhuis is betaalbaar voor iedereen. Dagelijks worden er activiteiten aangeboden, en regelmatig worden er uitstapjes gemaakt. Bewoners die willen helpen in keuken of in de tuin, mogen dat. Alles mag, niets moet.

Perfect gelegen in Horst

Het Molenveldhuis staat in het hart van de wijk Molenveld in Horst. Het voormalig schoolgebouw ‘De Peelhorst’ heeft plaatsgemaakt voor een prachtig nieuw gebouw, dat een thuis biedt voor mensen met dementie of een andere vorm van geheugenverlies. Hier kunnen zij wonen zoals thuis in een prettige, vertrouwde omgeving dichtbij familie en vrienden.

In de buurt ligt een winkelcentrum met verschillende supermarkten en winkels zoals Action en Hema. Bewoners kunnen hier zelfstandig of samen met familie of naasten een kleine boodschap doen. Ook een speeltuin, dierenweide en het dorp zijn vlakbij. Daarnaast ligt kasteelpark Ter Horst in de buurt. In dit gebied kunnen bewoners heerlijk wandelen en genieten van de buitenlucht.

Terugkerende activiteiten

In Het Molenveldhuis worden vele gezellige activiteiten georganiseerd zoals muziekoptredens, huifkartochten en seizoensgebonden activiteiten als vastelaovend, sinterklaas en kerst. Ook wordt er veel gesjoeld, een kaartje gelegd, samen soep gemaakt, getuinierd en gezongen. De BelevenisTafel biedt de bewoners ontspanning, beleving en stimulering van het geheugen. Alle activiteiten zijn aangepast op ieders interesse en niveau.

Gespecialiseerde dementiezorg

In de zomer kunnen bewoners genieten van de royale tuin, die vrijheid en toch bescherming biedt. Er is een moestuin voor bewoners met groene vingers en er lopen kippen rond die dagelijks voor verse eieren zorgen. Ook voor de dagelijkse beweging wordt gezorgd. In Het Molenveldhuis staat een oefengroep onder begeleiding van een fysiotherapeut om de bewoners extra te laten bewegen.

Het Molenveldhuis is uitgegroeid tot een grote familielocatie waar bewoners, familie, naasten, gasten en personeel zich thuis, vertrouwd en veilig voelen. Rust, gezelligheid, betrokkenheid en aandacht voor elkaar is daarbij erg belangrijk. De medewerkers van Het Molenveldhuis staat voor belevingsgerichte en persoonlijke zorg en zullen er samen voor zorgen dat bewoners zich hier thuis voelen. Daarbij werken de medewerkers altijd vanuit mogelijkheden in plaats vanuit de beperkingen. Ze vinden het belangrijk dat bewoners de eigen regie bewaren en het gevoel van zelfredzaamheid en eigenwaarde behouden.

Impressies

Bekijk hier de foto’s voor een impressie van de locatie

Het Molenveldhuis

Wonen met dementie in Het Molenveldhuis

Een huis van Dagelijks Leven is van alle gemakken voorzien. De ruimtes zijn royaal, licht en levensloopbestendig ingericht. Bewoners voelen zich gauw thuis en op hun gemak, mede omdat zij hun eigen studio zoveel mogelijk met eigen meubels inrichten. Spulletjes waaraan men gehecht is verhuizen gewoon mee. Zo voelt de nieuwe leefomgeving al snel vertrouwd. De twintig studio’s hebben allemaal een zit-/slaapkamer, een aanrecht en een badkamer.

Je voelt je thuis, waar familie en vrienden zich welkom voelen. Bij Dagelijks Leven staan de deuren dan ook altijd open, voor een kopje koffie, een luisterend oor of een uitgebreid bezoek. Bij ons zijn er geen verplichtingen. Een goede relatie met naasten vinden wij van groot belang. Zij zijn de belangrijkste schakel tussen de bewoners en zorgverleners. Mantelzorgers weten als geen ander wat hun partner of ouder prettig vindt, hoe hij/zij verzorgd wil worden en hoe we het leven zo gewoon mogelijk door kunnen laten gaan.

Leven
Wonen
Genieten
Zorg
Plaats:Horst Straat:Gebroeders van Doornelaan 17
Postcode:5961 BA Telefoon:077 – 400 99 41

Het Molenveldhuis

Bereikbaarheid

Locatie

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Verdiepingen

Plattegronden

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Grote afbeelding plattegrond 0
Grote afbeelding plattegrond 1

Ervaringen van verwanten

Vanaf de eerste dag voelde mijn moeder zich thuis

Mijn moeder voelde zich er vanaf dag 1 thuis. Natuurlijk was het wennen, maar de zorgmedewerkers hebben hier ook alle aandacht voor. Naast de dagelijkse zorg is er altijd tijd voor een praatje. Even tijd maken als iemand het moeilijk heeft. Ook hier kunnen de stagiaires veel van leren. Chapeau voor alles wat jullie doen voor de bewoners in Het Molenveldhuis.

Mijn moeder woont graag in Het Molenveldhuis

In Het Molenveldhuis knapte mijn moeder zienderogen op. Je kon zien dat naast haar ziektebeeld ook eenzaamheid heeft meegespeeld, waardoor ze negatieve aandacht vroeg van ons, ze is nu een leuker en gezelliger mens waar je met plezier heen gaat. We gaan nu naar mam haar thuis waarin je warmte voelt en aandacht voor beide.

Ook voor ons als familie is het, thuiskomen!

Pap woont op een fantastische plek. Dit is zijn thuis. Ook voor ons als familie is Het Molenveldhuis... Thuiskomen.