Een bewoonster met dementie bij Dagelijks Leven drinkt samen een kopje thee met een medewerker

Informatie voor u als casemanager

Bent u als casemanager op zoek naar een geschikte woonplek voor de mensen met dementie die u begeleidt? Dagelijks Leven biedt 24/7 gespecialiseerde dementiezorg op 100 locaties door heel Nederland. Deze kleinschalige woonzorglocaties zijn een echt thuis voor de maximaal 22 bewoners, die hun eigen studio inrichten met vertrouwde spullen. Er is één studio speciaal voor een echtpaar. Wonen bij Dagelijks Leven is betaalbaar, ook met alleen AOW als inkomen.

Doorleven zoals de bewoner dat zelf wil

Elk huis wordt omringd door een ruime tuin. Bewoners kunnen samenkomen in een van de twee huiselijke woonkamers en in de activiteitenruimte zorgen professionele activiteitenbegeleiders voor een programma op maat. In de keuken bereidt de kok dagelijks een verse maaltijd. Bewoners die dat leuk vinden, nodigen we van harte uit om te helpen in de keuken. Maar ook in het huishouden en bij klusjes in en om het huis laat ons zorgteam de bewoners zoveel mogelijk zelf doen. Daarbij geldt: alles mag, niets moet. Het huis is het thuis van de bewoners. Wij zijn slechts op bezoek.

Dat betekent ook dat wij meebewegen op het ritme van de bewoners. Uitslapen of juist vroeg op? Met z’n allen koffie drinken of liever alleen? Even een mooie wandeling maken of een boodschap doen? De bewoner bepaalt. Om écht persoonlijke zorg te bieden, leren wij  bewoners zo goed mogelijk kennen. We zien waar hun behoeften liggen en horen hun wensen en verhalen. We laten hen waar mogelijk hun eigen keuzes maken. Gewoon, als thuis.

Neem een kijkje in ons huis

Specialist ouderengeneeskunde Elbert Vermaak over Dagelijks Leven

“Veel mensen hebben nog het traditionele beeld van het verpleeghuis of andere kleinschalige woonvormen, waar de huurprijzen voor veel mensen niet te betalen zijn en zorg minder goed geregeld is door de afwezigheid van een specialist ouderengeneeskunde. Door voorschrijven van medicatie wordt onrust bestreden. Binnen Dagelijks Leven vinden we het belangrijk om te zoeken naar alle beschikbare oplossingen en alternatieven om mensen zoveel mogelijk van hun vrijheid te laten genieten. Wij gaan in gesprek met verwanten en laten zien hoe wij dit doen. Dit neemt de angst weg dat de bewoner iets zou overkomen. Een goede samenwerking met andere zorgprofessionals is hierin essentieel.” Lees hier het volledige interview.

 

Huisarts als hoofdbehandelaar

Voor al onze bewoners is de huisarts de hoofdbehandelaar. Net als in de thuissituatie behandelt deze arts de klachten van algemeen medische aard. Voor u als casemanager betekent dit dat de huisarts akkoord moet geven op het verblijf bij Dagelijks Leven voor uw cliënt. Natuurlijk ondersteunt Dagelijks Leven de huisarts in de zorg. Onze specialisten ouderengeneeskunde, verpleegkundig specialisten, physician assistants en psychologen van de vakgroep Advies, Behandeling en Begeleiding kunnen altijd in medebehandeling gevraagd worden. Samen zorgen we zo voor de best denkbare zorg.

Denkt u dat iemand zich thuis zou voelen in een van de huizen van Dagelijks Leven? Dan plannen wij graag een huisbezoek in. Zo kunnen we ons een goed beeld vormen van de potentiële bewoner in zijn of haar vertrouwde omgeving. Wat valt op, wat vindt hij of zij belangrijk en hoe kunnen wij ervoor zorgen dat iemand zich bij ons prettig voelt? We bespreken de zorgvraag, onze missie en visie en ontdekken samen of Dagelijks Leven past bij de potentiële bewoner.

Casemanagers van Livio over Dagelijks Leven

“Casemanagers dementie van Livio werken graag samen met Dagelijks Leven (Het Stevenfennehuis). Samen met de cliënt kijken wij wat het beste aansluit. Wij werken daarom met verschillende organisaties samen, waaronder ook Dagelijks Leven. Het is een fijne, open, kleinschalige woonvorm voor mensen met dementie die niet meer thuis kunnen wonen. Het overleg met de locatiemanager verloopt altijd prettig en professioneel. De locatiemanager denkt goed mee in het proces van opname. Cliënten ervaren het wonen bij Dagelijks Leven (Het Stevenfennehuis) als een warm bad, het voelt als thuis en er is veel persoonlijke aandacht voor elk individu” aldus Annemarie van Buren en Ellen Fox.

 

Een verwant over Dagelijks Leven

Onze in- en exclusiecriteria

Download de PDF

Onze in- en exclusiecriteria

Dagelijks Leven vindt dat goede zorg in een mooie woon- en leefomgeving betaalbaar moet zijn voor iedereen. Ook voor mensen met alleen een AOW als inkomen. Wij verwelkomen mensen met dementie of een andere vorm van geheugenverlies met een indicatie voor zorgprofiel VV05 of hoger (als voldaan wordt aan de gestelde voorwaarden).

Onze actuele wachtlijst

Download de PDF

Onze wachtlijst

Ons doel is het creëren van een prettige woonsituatie voor iedereen met dementie. Een plek waar mensen, met de juiste zorg, begeleid wonen en toch door kunnen leven zoals zij dat zelf willen en gewend zijn. Net als thuis. Helaas kunnen we nog niet iedereen met dementie een woonplek geven. Daarom bouwen de druk aan meer locaties door heel Nederland. Het kan gebeuren dat er niet direct een studio beschikbaar is. We plaatsen de bewoner dan op de wachtlijst. Op de wachtlijst staan is volledig vrijblijvend, een indicatie is hiervoor niet nodig.

 

Heeft u vragen over samenwerken met Dagelijks Leven? Klik hier voor onze informatiefolder voor casemanagers en transferverpleegkundigen of neem contact met ons op.