Over deze locatie

In Het Stevenfennehuis bieden wij gespecialiseerde zorg voor mensen met dementie in een kleinschalige setting. Niet meer thuis kunnen wonen is een lastige stap. Door de kleinschalige en knusse inrichting van Het Stevenfennehuis maken we deze stap zo klein mogelijk. Een plek waar mensen met dementie zich thuis voelen, net als thuis. Anders dan in een regulier verzorgingshuis. En betaalbaar voor iedereen!

Perfect gelegen in Enschede

Het Stevenfennehuis staat in de woonwijk Stevenvenne in Enschede. Het huis wordt omringd door woningen waarin behulpzame mensen wonen. Naast het huis is een speeltuintje en op loop- en fietsafstand ben je zo in mooie aangelegde parken. Hier kunnen bewoners heerlijk genieten van de natuur met medewerkers, familie of naasten. Ook speeltuin Stevenfenne staat garant voor gastvrijheid en een lekker kopje koffie. Zeker in de zomer is het heerlijk om hiernaartoe te wandelen voor wat vertier.

Op loopafstand van Het Stevenfennehuis zijn meerdere winkels, een fysiotherapeut, een huisarts en een apotheek te vinden. Ook voor heerlijke maaltijden buiten de deur zijn voldoende mogelijkheden in de buurt: een cafetaria en Chinees restaurant zitten op loofafstand. Zowel voor de dagelijkse boodschappen als de uiterlijke verzorging zijn er voldoende winkels vlakbij te vinden. Daarnaast bezorgt de bakker meerdere keren per week versgebakken brood aan huis.

Aan gezelligheid geen gebrek want Het Stevenfennehuis krijgt regelmatig bezoek van kinderen van basisschool Sint Jan. Ook bezoeken we tijdens het wandelen met de wandelclub het speelpleintje van BSO de Koning en komen kinderen die deelnemen aan een jeugdwijkproject bij Het Stevenfennehuis knutselen of iets lekkers bakken.


Schrijf u eenvoudig in

Activiteiten bij Het Stevenfennehuis

Activiteiten bestaan uit fietsen met de duofiets, tafelvoetbal, schilderen, een lekkere high tea, barbecueën, winkelen bij het tuincentrum en tuinieren in de fraai aangelegde tuin. De dames van Het Stevenfennehuis kunnen ieder jaar zorgeloos shoppen bij de damesmodezaak op de hoek. Ook is er een Tovertafel aanwezig, die het geheugen van mensen met dementie of een andere vorm van geheugenverlies activeert en stimuleert met muziek, spelletjes en herinneringen van vroeger.

Gespecialiseerde dementiezorg

De medewerkers van Het Stevenfennehuis hebben een hart voor de zorg en respect voor elkaar en de bewoners. Ze zorgen ervoor dat iedere bewoner aandacht krijgt. Het belangrijkste is dat bewoners zich veilig voelen in het huis, dat ze zich thuis voelen.

Impressies

Bekijk hier de foto’s voor een impressie van de locatie

Het Stevenfennehuis

Wonen met dementie in Het Stevenfennehuis

Het Stevenfennehuis is een echt kleinschalig huis. Hierdoor ontstaat er een intieme sfeer, die bijdraagt aan het welbevinden van onze bewoners. Voor de Brabantse gezelligheid hoeft u dan ook niet ver te gaan. In de gezamenlijke woonkamers wordt namelijk regelmatig een potje gesjoeld, een kaartje gelegd of samen tv gekeken en in de keuken kan men de kok helpen met het bereiden van dagverse maaltijden. Onze activiteitenbegeleid(st)ers zorgen voor een afwisselende dagbesteding van samen zingen tot het maken van een mooi mozaïek.

Al aan de tekentafel is rekening gehouden met de wensen en behoeften van mensen met geheugenverlies. Zo is de indeling overzichtelijk en zijn de ruimtes royaal en voorzien van grote raampartijen. Ook het interieur is met zorg uitgezocht, zodat men zich al snel thuis voelt. Het Stevenfennehuis biedt plaats aan circa twintig bewoners, die ieder hun eigen studio hebben met zit-/slaapkamer én badkamer. Er bestaat de mogelijkheid tot het plaatsen van een echtpaar en er is een logeerkamer voor respijtzorg.

Leven
Wonen
Genieten
Zorg
Plaats:Enschede Straat:Boekweitstraat 16
Postcode:7545 XG Telefoon:053 – 230 05 92

Het Stevenfennehuis

Bereikbaarheid

Locatie

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Verdiepingen

Plattegronden

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Grote afbeelding plattegrond 0
Grote afbeelding plattegrond 1

Ervaringen van verwanten

Voelt als thuis

Een superfijne zorglocatie met fijne medewerkers en vrijwilligers waardoor er altijd aandacht voor de bewoners is. Wat ik fijn vind is dat er een afgesloten tuin is waar de bewoners zelf lekker naar buiten kunnen lopen. Het voelt als thuis.

De bewoners staan op nummer één

Goede ervaring met Het Stevenfennehuis en de zorg is goed. Het is er gezellig en er is altijd wat te doen. De mensen die hier werken zijn top en zijn goed in hun werk en lief voor de bewoners. De bewoners staan op nummer 1.

24/7 bereikbaar

De zorg is vriendelijk en lief voor mijn ouder. Ze leven mee met gebeurtenissen. Ondanks coronamaatregelen bleven we op de hoogte en hadden we contact via videoboodschap, skype en whatsapp. De locatiemanager is 24 uur per dag bereikbaar en toegankelijk voor zaken die besproken moeten worden.