Skip links

Enschede – Het Stevenfennehuis

Het Stevenfennehuis in Enschede is een kleinschalig verpleeghuis voor mensen met dementie. Gewoon, als thuis en betaalbaar voor iedereen! Dit huis ligt in de gemoedelijke jaren ’30 buurt Stevenfenne, iets ten zuidwesten van het centrum van Enschede. Het gemeentelijk monument uit 1931 is volledig aangepast aan de eisen van deze tijd, zonder haar sfeer en karakter te verliezen. Hier kunnen mensen met dementie of een andere vorm van geheugenverlies wonen zoals thuis, dichtbij vrienden en familie.

Dagelijks Leven biedt mensen, jong en oud, met geheugenverlies zorg op maat 24 uur per dag. Daarbij werken wij altijd vanuit de mogelijkheden in plaats van de beperkingen. Wij vinden het belangrijk dat onze bewoners het gevoel van eigen regie behouden, net als zelfredzaamheid en eigenwaarde. Onze zorg is ondersteunend aan het welzijn. Wij bieden wonen ‘Gewoon, als thuis’, met de zorg en aandacht die de bewoners verdienen. Dit doen we met een vast en compact team van zorgprofessionals. Dat is wat onze zorg écht bijzonder maakt.

Het Stevenfennehuis

Het Stevenfennehuis is geen traditioneel verpleeghuis, maar een kleinschalige locatie

Hierdoor ontstaat er een intieme sfeer, die bijdraagt aan het welbevinden van onze bewoners. In de gezamenlijke woonkamers wordt regelmatig een potje gesjoeld, een kaartje gelegd of samen tv gekeken. In de keuken kan men helpen met het bereiden van dagverse maaltijden. Onze activiteitenbegeleiders zorgen voor een afwisselende dagbesteding van samen zingen tot het maken van een mooi mozaïek. Zij kennen precies de behoeftes en interesses van iedere bewoner, zodat iedereen voor zover mogelijk een goede daginvulling heeft. Daarbij geldt altijd: niets moet, alles mag.

De voormalige school biedt na de verbouwing en uitbreiding plaats aan circa twintig bewoners. Iedere bewoner heeft een eigen studio met een zit-/ slaapkamer, die zoveel mogelijk naar eigen wens kan worden ingericht. Daarnaast heeft iedereen een eigen badkamer. Er bestaat de mogelijkheid om een echtpaar te plaatsen en er is een logeerkamer voor respijtzorg. Het voormalige schoolplein heeft plaatsgemaakt voor een royale tuin, die afgestemd is op de behoeften van onze bewoners. De bewoners kunnen te allen tijde naar buiten voor een wandeling in de tuin en hebben daardoor het gevoel van vrijheid en eigen regie.

Impressie

Bekijk hier de foto’s voor een impressie van de locatie

Het Stevenfennehuis

Plaats: Enschede
Postcode: 7545 XG
Straat: Boekweitstraat 16
Telefoon: 053 – 230 05 92
Bereikbaarheid

De locatie

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Verdiepingen

Plattegrond

Deze plattegronden geven u een goede indruk van de indeling van de locatie.

Begane grond
Eerste verdieping

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Bekijk hier onze nieuwste Facebook artikelen

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Zaterdag avond Dagelijks Leven

Zaterdag avond Dagelijks Leven ... Lees meerToon minder

geplaatst op 16/02/20

Comment on Facebook

Wat een gezelligheid!😊

🥰 lekker hoor, genieten

Wat leuk een ouderwets advocaatje met lekker veel slagroom.

Ja dat is mooi met de oudjes voor hun is het net als vroeger nostalgie maar heel mooi en fijn voor die mensen dat gedaan word toppie

Gezellig👍👍

Hanny de Bree kijk hier krijg elke zaterdagavond advocaat met slagroom

View more comments

Het Stevenfennehuis Enschede heeft een bericht gedeeld.
Het Stevenfennehuis Enschede
https://www.facebook.com/965008330188043/posts/2914809308541259/

https://facebook.com/965008330188043/posts/…Wij wensen iedereen een fijne, warme en liefdevolle valentijnsdag! 💖 ... Lees meerToon minder

geplaatst op 14/02/20

Comment on Facebook

Mooi. ❤️

💝