Skip links

Apeldoorn – Het Zuiderparkhuis

Het Zuiderparkhuis in Apeldoorn is een kleinschalige woonzorglocatie voor mensen met dementie. Gewoon, als thuis en betaalbaar voor iedereen! Dit huis grenst aan het Zuiderpark, iets ten zuiden van het centrum van Apeldoorn. De woonzorglocatie is geheel nieuw gebouwd en biedt mensen, jong en oud, met geheugenverlies een tweede thuis. Het is een plek waar het leven gewoon doorgaat, zoals ze gewend waren. Binnen de kaders van veilig wonen en begeleid door professionele 24-uurs zorg.

De ligging van Het Zuiderparkhuis is werkelijk uniek: geheel vrij en omgeven door een prachtige tuin en tegelijkertijd gewoon midden in de woonwijk Apeldoorn-Zuid op loopafstand van winkelcentrum Hart van Zuid en andere voorzieningen.

Het Zuiderparkhuis biedt vrijheid, geborgenheid en veiligheid. Bewoners kunnen te allen tijde naar buiten voor een wandeling in de tuin en hebben daardoor het gevoel van vrijheid en eigen regie. Het volledige is terrein omheind, zonder dat dit ten koste gaat van de open uitstraling. De poort is niet vrij toegankelijk, waardoor mensen niet zomaar het terrein op kunnen lopen

Het Zuiderparkhuis

Het Zuiderparkhuis is geen traditioneel verpleeghuis, maar een kleinschalige woonzorglocatie

Hierdoor ontstaat er een intieme sfeer, die bijdraagt aan het welbevinden van onze bewoners. In de gezamenlijke woonkamers wordt regelmatig een potje gesjoeld, een kaartje gelegd of samen tv gekeken en in de keuken kan men helpen met het bereiden van dagverse maaltijden. Onze activiteitenbegeleiders zorgen voor een afwisselende dagbesteding van samen zingen tot het maken van een mooi mozaïek. Zij kennen precies de behoeftes en interesses van iedere bewoner, zodat iedereen voor zover mogelijk een goede daginvulling heeft. Daarbij geldt altijd: niets moet, alles mag.

Al aan de tekentafel is rekening gehouden met de wensen en behoeften van mensen met geheugenverlies. De indeling van het huis is eenvoudig en overzichtelijk en de ruimtes zijn royaal en voorzien van veel daglicht. Alle studio’s kijken uit op de prachtige tuin.

Het Zuiderparkhuis biedt plaats aan twintig bewoners. Iedere bewoner heeft een eigen studio met een zit-/slaapkamer, die zoveel mogelijk naar eigen wens kan worden ingericht. Daarnaast heeft iedereen een eigen badkamer. Er bestaat de mogelijkheid om een echtpaar te plaatsen en er is een logeerkamer voor respijtzorg. Onze zorg is voor iedereen toegankelijk ook voor mensen met alleen een AOW.

Impressie

Bekijk hier de foto’s voor een impressie van de locatie

Het Zuiderparkhuis

Telefoon: 055 – 843 60 97
Plaats: Apeldoorn
Postcode: 7331 LM
Straat: Ruys de Beerenbrouckstraat 4
Bereikbaarheid

De locatie

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Verdiepingen

Plattegrond

Deze plattegronden geven u een goede indruk van de indeling van de locatie.

Begane grond
Eerste verdieping

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Bekijk hier onze nieuwste Facebook artikelen

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Trots op onze nieuwe beautyhoek in het Zuiderparkhuis.

#Zietergoeduittoch😁

Trots op onze nieuwe beautyhoek in het Zuiderparkhuis.

#Zietergoeduittoch😁
... Lees meerToon minder

geplaatst op 02/01/20

Comment on Facebook

WoW , nice!👍🏽

Super mooi 👍👍

Hey wat leuk!!!!

... Lees meerToon minder

geplaatst op 01/01/20

Comment on Facebook

Wij wensen jullie en alle lieve bewoners een bijzonder mooi 2020 toe❣

Bedankt Jullie ook

Wensen jullie allemaal een goed 2020 toe en een knuffel van onze hondjes thommy en lotje

Dank je , jullie ook!

Jullie ook een Gelukkig nieuwjaar

View more comments

Verse oliebollen, verse gebakken appelflappen, een hapje en een drankje voor vanavond. Al met al een boel  gezelligheid deze oudjaarsdag. Namens alle bewoners en medewerkers wensen we u allen het aller-allerbeste voor iedereen in 2020!!!  Wees lief voor elkaar♡
Tot volgend jaar lieve mensen.

Verse oliebollen, verse gebakken appelflappen, een hapje en een drankje voor vanavond. Al met al een boel gezelligheid deze oudjaarsdag. Namens alle bewoners en medewerkers wensen we u allen het aller-allerbeste voor iedereen in 2020!!! Wees lief voor elkaar♡
Tot volgend jaar lieve mensen.
... Lees meerToon minder

geplaatst op 31/12/19

Comment on Facebook

Mooie avond en jaarwisseling gewenst❣

Een heel goed en gezellig 2020 maar dat gaat daar wel lukken hoor

Prettige jaarwisseling 😘tot volgend jaar

Fijne en gezellig jaarwisseling en dat 2020 maar een leuk jaar mag zijn

Jullie ook een Gezellig avond en een Gezellig nieuw jaar met elkaar 👍💋⛄️⛈

Fijne jaarwisseling voor iedereen

View more comments