Over deze locatie

Midden in Winterswijk ligt Het Prins Hendrikhuis. Hier bieden we gespecialiseerde zorg voor mensen met dementie. Midden in de wijk en betaalbaar voor iedereen. Persoonlijke en kleinschalige dementiezorg in een huiselijke setting, gewoon als thuis. Anders dan in een regulier verzorgingshuis. Wij maken het wonen in Het Prins Hendrikhuis vertrouwd, gezellig en vol belevenissen. Elke dag opnieuw.

Impressies

Bekijk hier de foto’s voor een impressie van de locatie

Het Prins Hendrikhuis

Wonen met dementie in Het Prins Hendrikhuis

Het Prins Hendrikhuis biedt gespecialiseerde zorg in een kleinschalige setting. Hierdoor ontstaat er een intieme sfeer, die bijdraagt aan het welbevinden van onze bewoners. In de gezamenlijke woonkamers wordt regelmatig een potje gesjoeld, een kaartje gelegd of samen tv gekeken en in de keuken kan men helpen met het bereiden van dagverse maaltijden. Onze activiteitenbegeleiders zorgen voor een afwisselende dagbesteding van samen zingen tot het maken van een mooi mozaïek. Zij kennen precies de behoeftes en interesses van iedere bewoner, zodat iedereen voor zover mogelijk een goede dag invulling heeft. Daarbij geldt altijd: niets moet, alles mag.

Al aan de tekentafel is rekening gehouden met de wensen en behoeften van mensen met geheugenverlies. De indeling van het huis is eenvoudig en overzichtelijk en de ruimtes zijn royaal en voorzien van veel daglicht. Alle studio’s kijken uit op de prachtige tuin. Het Prins Hendrikhuis biedt plaats aan twintig bewoners. Iedere bewoner heeft een eigen studio met een zit-/slaapkamer, die zoveel mogelijk naar eigen wens kan worden ingericht. Daarnaast heeft iedereen een eigen badkamer. Er bestaat de mogelijkheid om een echtpaar te plaatsen en er is een logeerkamer voor respijtzorg. Onze zorg is voor iedereen toegankelijk ook voor mensen met alleen een AOW.

Leven
Wonen
Genieten
Zorg
Plaats:Winterswijk Straat:Prins Hendrikstraat 12
Postcode:7101 CL Telefoon:0543 – 84 24 32

Het Prins Hendrikhuis

Bereikbaarheid

Locatie

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Verdiepingen

Plattegronden

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Grote afbeelding plattegrond 0
Grote afbeelding plattegrond 1
Grote afbeelding plattegrond 2

Ervaringen van verwanten

Bewoners worden in hun waarde gelaten

Deskundige en vooral lieve medewerkers, fijne sfeer, bewoners worden in hun waarde gelaten. Veel aandacht voor de bewoners en hun familie. Zoveel als maar mogelijk is, wordt alles gedaan zoals het vroeger thuis ook was. Toegankelijk voor iedereen!

‘Greunen’ werken met veel liefde en zorg

Ieder mens kan hier zichzelf zijn en wordt in zijn/haar waarde gelaten. Iedere dag activiteiten die de bewoners actief houden waardoor men plezier heeft, bijdraagt aan het dagelijks leven. Dat geeft hen een competent en autonoom gevoel. De 'greunen' zoals mijn vader de verzorging liefdevol noemt, zijn een groep mensen die hun beroep met veel liefde en zorg uitvoeren.

Als mens gezien en gehoord

In Het Prins Hendrikhuis in Winterswijk word je als mens gezien en gehoord. Er is tijd voor persoonlijke aandacht/overleg zowel voor cliënten als naasten. Er heerst gezelligheid in het huis. Het personeel zoekt bij problemen naar oplossingen en staat open voor nieuwe ideeën. Wij hadden als familie voor onze vader geen betere keuze kunnen maken!