De maatregel voor het sluiten van onze locaties is door de overheid versoepeld. In het belang van onze bewoners hebben wij strikte maatregelen opgesteld voor het bezoek. Zodat we bezoek weer kunnen toelaten, maar onze bewoners ook zo goed mogelijk kunnen beschermen. Er is een bezoekersregeling opgesteld op basis van de landelijke richtlijnen van onze brancheorganisatie ActiZ. Hierover is gecommuniceerd met de vertegenwoordigers van onze bewoners. Er wordt 1 vaste bezoeker per bewoner aangewezen. De bewoner kan 1 keer per week 1 vaste bezoeker ontvangen. Heeft u hier vragen over, neem dan contact op met uw locatiemanager.

Beleid rondom het coronavirus

Skip links

Winterswijk – Het Prins Hendrikhuis

Het Prins Hendrikhuis in Winterswijk biedt gespecialiseerde kleinschalige zorg voor mensen met dementie. Gewoon, als thuis en betaalbaar voor iedereen! Even ten noordwesten van het oude centrum van Winterswijk ligt te midden van een villawijk uit begin 1900 het statige gebouw van de voormalige ambachtsschool. Het hoofdgebouw uit 1907 heeft haar authentieke uitstraling behouden, maar is aan de binnenzijde geheel gerestaureerd en aangepast aan de eisen en het comfort van deze tijd.

De later aangebouwde vleugels zijn gesloopt. Hierdoor is er een grote achtertuin ontstaan, waar het heerlijk vertoeven is, maar die ook beschutting en bescherming biedt. Door de centrale ligging van Het Prins Hendrikhuis kunnen onze bewoners eenvoudig (onder begeleiding) boodschappen doen bij de plaatselijke winkelier.

Het Prins Hendrikhuis

In Het Prins Hendrikhuis heeft iedere bewoner een eigen studio met een zit-/slaapkamer, die zoveel mogelijk naar eigen inzicht kan worden ingericht.

Tevens heeft iedereen een eigen badkamer. Er bestaat de mogelijkheid om een echtpaar te plaatsen en voor respijtzorg biedt het huis een logeerkamer. Er wonen circa twintig bewoners, die elkaar treffen in twee gezamenlijke woonkamers.

In de keuken worden iedere dag verse maaltijden bereid. En als het enigszins kan, worden hiervoor groenten uit eigen tuin gebruikt. Bewoners die dat leuk vinden kunnen een handje helpen. Uiteraard is er een afwisselende dagbesteding, maar het zijn vaak de alledaagse dingen, zoals huishoudelijke taken, die zorgen voor ritme, structuur en welbevinden.

Impressie

Bekijk hier de foto’s voor een impressie van de locatie

Het Prins Hendrikhuis

Plaats: Winterswijk
Postcode: 7101 CL
Straat: Prins Hendrikstraat 12
Telefoon: 0543 – 84 24 32
Bereikbaarheid

De locatie

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Verdiepingen

Plattegrond

Deze plattegronden geven u een goede indruk van de indeling van de locatie.

Begane grond
Eerste verdieping
Tweede verdieping

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Bekijk hier onze nieuwste Facebook artikelen

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Heel veel genieten buiten ☉

Heel veel genieten buiten ☉ ... Lees meerToon minder

geplaatst op 28/05/20

Comment on Facebook

Na gedane arbeid is het goed rusten toch ,en dat met dit mooie weer geweldig voor alle mensen...

Heerlijk, een bakje koffie, een wandeling, een goede stoel in de luwte van de struiken.

Wat fijn dat jullie een buiten hebben in deze tijd. 🍀

En de week is weer begonnen 😊

En de week is weer begonnen 😊 ... Lees meerToon minder

geplaatst op 26/05/20

Een heerlijk weekend in het Prins Hendrikhuis, gisteren wat mooier weer dan vandaag maar dat mag de pret niet drukken😊. Lekker naar buiten💪

Een heerlijk weekend in het Prins Hendrikhuis, gisteren wat mooier weer dan vandaag maar dat mag de pret niet drukken😊. Lekker naar buiten💪 ... Lees meerToon minder

geplaatst op 24/05/20

Comment on Facebook

Wat doen jullie toch leuke dingen met de mensen wat een liefdevolle passie. Bewoners zien dr allemaal zo gelukkig gezond en dankbaar uit🙏🌈 ga zo door.

Voor iedereen was er wel weer iets leuks te doen en zo is het daar altijd een gezellige boel....😀😀

Geweldig weer

Samen genieten... 🌹❤️

Prachtig

Gezond weer met af en toe een druppeltje. Lekker naar buiten.

Kijk nou hoe leuk😍

View more comments

Schrijf u eenvoudig in