Over deze locatie

Het Stoofhuis in Grave biedt zorg aan mensen met dementie. Kleinschalig en voorzien van 24/7 specialistische zorg. Het Stoofhuis is één van de 71 locaties in Nederland waar Dagelijks Leven gespecialiseerde dementiezorg biedt. Wij gaan uit van wat onze bewoners wél kunnen en stimuleren ze mee te doen in de dagelijkse bezigheden. Het mooiste is; wonen in Het Stoofhuis is betaalbaar voor iedereen!

Perfect gelegen in Grave

Het Stoofhuis staat in Grave, een eeuwenoude vestingstad gelegen aan de Maas. Grave heeft een mooi authentiek centrum dat vol staat met rijksmonumenten. Het Stoofhuis is gelegen in de wijk de Stoof, op tien minuten lopen van het centrum. Naast het huis staat een sporthal en een zwembad. Het beekje de Graafsche Raam loopt vlak langs Het Stoofhuis en mondt uit in de Maas. In deze omgeving kunnen bewoners heerlijk wandelen met familie of naasten.

Het Stoofhuis werkt samen met plaatselijke winkeliers zoals de bakker en de supermarkt. Ook zijn de bewoners graag geziene gasten bij de visboer en op de markt. Daarnaast worden er verschillende activiteiten georganiseerd zoals een heerlijke brunch met de feestdagen, bloemschikken, bakken, samen zingen, schilderen, kegelen en sjoelen. Het Stoofhuis houdt verschillende themadagen, waarbij de kok passende gerechten kookt. Met carnaval is er zelfs een echte boerenbruiloft. Het weekprogramma van alle activiteiten wordt gedeeld op de eigen Facebookpagina.


Schrijf u eenvoudig in

De tuin van Het Stoofhuis

Ook heeft het huis een mooie tuin met kippen en konijnen. Op het terras staan bakken met planten en groenten waarin bewoners met groene vingers zelf aan het werk kunnen. Bovendien helpen de bewoners iedere dag mee in het huishouden: van was opvouwen tot aardappels schillen of de huiskamer stofzuigen. Hierdoor kunnen mensen met dementie of een andere vorm van geheugenverlies vasthouden aan het dagelijks leven.

Gespecialiseerde dementiezorg

Naast de vaste medewerkers zijn er verschillende stagiaires van ROC Nijmegen die het mooie vak leren. Onze medewerkers hebben een gezamenlijk doel: ervoor zorgen dat de bewoners zich thuis voelen. Iedereen is uniek en elke bewoner krijgt zorg op maat die hij of zij wil of nodig heeft. In Het Stoofhuis zijn ze één groot gezin. Met elkaar zorgen ze er iedere dag weer voor dat ze een fijne dag hebben. En dat met een heel groot hart voor de zorg.

Impressies

Bekijk hier de foto’s voor een impressie van de locatie

Het Stoofhuis

Wonen met dementie in Het Stoofhuis

Het Stoofhuis is een kleinschalig huis, dat geheel nieuw gebouwd is. Hierdoor ontstaat er een intieme sfeer, die bijdraagt aan het welbevinden van onze bewoners. In de gezamenlijke woonkamers wordt regelmatig een potje gesjoeld, een kaartje gelegd of samen tv gekeken en in de keuken kan men de kok helpen met het bereiden van dagverse maaltijden. Onze activiteitenbegeleid(st)ers zorgen voor een afwisselende dagbesteding van samen zingen tot het maken van een mooi mozaïek.

Al aan de tekentafel is rekening gehouden met de wensen en behoeften van mensen met geheugenverlies. Zo is de indeling overzichtelijk en zijn de ruimtes royaal en voorzien van grote raampartijen. Ook het interieur is met zorg uitgezocht, zodat men zich al snel thuisvoelt. Het Stoofhuis biedt plaats aan circa twintig bewoners, die ieder hun eigen studio hebben met zit-/slaapkamer én badkamer. Er bestaat de mogelijkheid tot het plaatsen van een echtpaar en er is een logeerkamer voor respijtzorg. Zo kunnen mantelzorgers tijdelijk worden ontlast.

Leven
Wonen
Genieten
Zorg
Plaats:Grave Straat:Hoplaan 21
Postcode:5361 PL Telefoon:0486 – 83 01 15

Het Stoofhuis

Bereikbaarheid

Locatie

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Verdiepingen

Plattegronden

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Grote afbeelding plattegrond 0
Grote afbeelding plattegrond 1

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Bekijk hier onze nieuwste Facebook artikelen

17 uren geleden

Gezellige, creatieve ochtend gehad. ... Meer tonenMinder tonen

Gezellige, creatieve ochtend gehad.
2 dagen geleden

Creatieve ochtend, iedereen heeft prachtige herstbladeren gemaakt. Het resultaat mag er zijn, wat een kleurrijke en mooie boom🍁🍂 ... Meer tonenMinder tonen

Creatieve ochtend, iedereen heeft prachtige herstbladeren gemaakt. Het resultaat mag er zijn, wat een kleurrijke en mooie boom🍁🍂
3 dagen geleden

Vandaag zijn wij als medewerkers verrast met deze leuke attentie!
handcréme, de la créme.
... Meer tonenMinder tonen

Vandaag zijn wij als medewerkers verrast met deze leuke attentie!
handcréme, de la créme.