Over deze locatie

In Het Wikenhuis in Drachten bieden wij gespecialiseerde zorg voor mensen met dementie in een kleinschalige setting. Niet meer thuis kunnen wonen is een lastige stap. Door de kleinschalige en knusse inrichting van Het Wikenhuis maken we deze stap zo klein mogelijk. Een plek waar mensen met dementie zich thuis voelen, net als thuis. Anders dan in een regulier verzorgingshuis. En betaalbaar voor iedereen!

Perfect gelegen in Drachten

Het Wikenhuis staat op een prachtige plek in de groene wijk de Wiken. Een levendige buurt waarin genoeg te beleven valt dankzij scholen, speeltuinen, een winkelcentrum en een hertenkamp op loopafstand. Onze open poort zorgt ervoor dat bewoners kunnen gaan en staan waar zij willen, zolang dat mogelijk is. Rondom het huis is er voor de bewoners met dementie ook genoeg aanspraak. Veel mensen komen al wandelend langs de kleinschalige woonzorglocatie, dankzij de mooie plek aan het water. Even een praatje maken met kinderen die op het veldje naast ons huis spelen, is natuurlijk ook erg gezellig!

Het nieuwe huis is helemaal gelijkvloers. Dat er geen verdiepingen zijn, draagt bij aan het al heel huiselijke karakter van Het Wikenhuis. In de ruime tuin scharrelen kippen rond en kunnen bewoners die dat leuk vinden aan de slag in de eigen moestuin. De fietsbank is de perfecte plek om even de benen in beweging te brengen en ondertussen een praatje te maken. Of om gewoon even te genieten van het uitzicht over de vijver. In de zomer toveren we de tuin met verschillende tenten en gezellige aankleding om tot Camping Het Wikenhuis en vieren we samen vakantie.


Schrijf u eenvoudig in

Activiteiten in Het Wikenhuis

Dankzij een aantal fantastische vrijwilligers en verwanten kunnen we onze bewoners een uitgebreid programma aanbieden, dat per week verschilt en bestaat uit zowel groeps- als individuele activiteiten. Van handwerken tot aan geheugenspellen en van samen bewegen tot aan koken en bakken. Daarbij houden we graag rekening met het seizoen. Bewoners die dat leuk vinden kunnen regelmatig samen met onze fietsvrijwilligers plaatsnemen in de riksja voor een mooie tocht door Drachten. Ook de Cliniclowns komen eens in de zoveel tijd op bezoek, een groot succes.

Gespecialiseerde dementiezorg

Het team is bevlogen, enthousiast en professioneel en zorgt met een gezonde dosis humor voor een fijne sfeer op de locatie. In Het Wikenhuis is iedereen even belangrijk. Alle betrokkenen vormen belangrijke puzzelstukjes in de zorg voor de bewoners, die wordt vormgegeven volgens de visie van Dagelijks Leven: Ken mij, Zie mij, Hoor mij, Laat mij. Bij ons wonen bewoners écht zoveel mogelijk zoals zij dat gewend zijn en zelf willen. Samen zorgen we ervoor dat het zoveel mogelijk net zoals thuis is.

Impressies

Bekijk hier de foto’s voor een impressie van de locatie

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlDagelijks Leven is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Het Wikenhuis

Wonen met dementie in Het Wikenhuis

Een huis van Dagelijks Leven is van alle gemakken voorzien. De ruimtes zijn royaal, licht en levensloopbestendig ingericht. Bewoners voelen zich gauw thuis en op hun gemak, mede omdat zij hun eigen studio zoveel mogelijk met eigen meubels inrichten. Spulletjes waaraan men gehecht is verhuizen gewoon mee. Zo voelt de nieuwe leefomgeving al snel vertrouwd. De twintig studio’s hebben allemaal een zit-/slaapkamer, een aanrecht en een badkamer.

Je voelt je thuis, waar familie en vrienden zich welkom voelen. Bij Dagelijks Leven staan de deuren dan ook altijd open, voor een kopje koffie, een luisterend oor of een uitgebreid bezoek. Bij ons zijn er geen verplichtingen. Een goede relatie met naasten vinden wij van groot belang. Zij zijn de belangrijkste schakel tussen de bewoners en zorgverleners. Mantelzorgers weten als geen ander wat hun partner of ouder prettig vindt, hoe hij/zij verzorgd wil worden en hoe we het leven zo gewoon mogelijk door kunnen laten gaan.

 

Leven
Wonen
Genieten
Zorg
Plaats:Drachten Straat:Alferhof 88
Postcode:9202 GM Telefoon:0512 - 74 80 07

Het Wikenhuis

Bereikbaarheid

Locatie

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Verdiepingen

Plattegronden

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Grote afbeelding plattegrond 0

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Bekijk hier onze nieuwste Facebook artikelen

2 weken geleden

Met een aantal bewoners en familie van Het Wikenhuis Drachten naar Tuindorado. En wat genoten ze ervan. ... Meer tonenMinder tonen

Met een aantal bewoners en familie van Het Wikenhuis Drachten naar Tuindorado. En wat genoten ze ervan.
3 weken geleden

Ook even een filmpje van de Wiekslag kinderen groep 3 in het Wikenhuis ... Meer tonenMinder tonen

3 weken geleden

Wat hebben de bewoners van Het Wikenhuis Drachten genoten van de groep 3 kinderen van de Wiekslag die hun lampionnen lieten zien. ... Meer tonenMinder tonen

Wat hebben de bewoners van Het Wikenhuis Drachten genoten van de groep 3 kinderen van de Wiekslag die hun lampionnen  lieten zien.