Over deze locatie

Betaalbare en persoonlijke zorg worden samengebracht in Het Oosterhuis in Oosterwolde. Hier hebben wij plek voor 20 bewoners met dementie. In Het Oosterhuis bieden wij specialistische zorg door een team van professionals. Elke bewoner heeft een eigen studio en er wordt dagelijks vers gekookt door onze kok. Het mooiste is; wonen in ons mooie huis is betaalbaar voor iedereen!

Perfect gelegen in Oosterwolde

Het Oosterhuis staat vlak bij het centrum van Oosterwolde en aan de vaart die deel uitmaakt van de Turfroute. Deze vaarroute voert in de zomer allerlei bootjes door Oosterwolde. Leuk om te zien! Net als de dieren van het dierenpark, waar de bewoners met dementie zo naartoe kunnen wandelen. Oosterwolde ligt in de buurt van een aantal prachtige natuurgebieden. Zoals het Fochtelooërveen en het Drents-Friese Wold, waar een verharde wandelroute geschikt voor mindervaliden doorheen loopt.

Het huis maakt echt deel uit van de buurt. Van een gezellige buurtbarbecue tot Sint Maarten: de bewoners van Het Oosterhuis horen erbij. Buurtkinderen komen mooie tekeningen of zelfgebakken koekjes brengen en er zijn een aantal vrijwilligers actief bij het huis.


Schrijf u eenvoudig in

Activiteiten bij Het Oosterhuis

Een aantal bewoners gaat graag in de ruime tuin aan de slag. De kippen die in de tuin rondscharrelen worden verzorgd door één bewoner en er zijn moestuinbakken op hoogte, zodat iedereen die dat wil comfortabel kan tuinieren. Binnen wordt regelmatig samen een potje Rummikub gespeeld. Samenwerkingen zijn er bijvoorbeeld met Scala, die helpt bij de beweegactiviteit. Bekijk ook zeker de Facebookpagina van Het Oosterhuis voor een indruk van de dagelijkse activiteiten.

Er worden leuke uitstapjes gemaakt, bijvoorbeeld de natuur in, naar de boerderij, een museum of het tuincentrum. Samen naar de markt of boodschappen doen met de kok is ook een echt uitje.

Gespecialiseerde zorg voor mensen met dementie

Wat Het Oosterhuis zo bijzonder maakt? Dat is eigenlijk hoe “gewoon” deze kleinschalige woonzorglocatie voor mensen met dementie is. Bewoners en het team runnen samen een huishouden, waarbij een ieder doet waar hij of zij goed in is. Het huis, waarin het team samen met de verwanten voor de bewoners zorgt, straalt rust uit. Dat is direct bij binnenkomst te voelen.

Impressies

Bekijk hier de foto’s voor een impressie van de locatie

Het Oosterhuis

Wonen met dementie in Het Oosterhuis

Je voelt je thuis, waar familie en vrienden zich welkom voelen. Bij Dagelijks Leven staan de deuren dan ook altijd open, voor een kopje koffie, een luisterend oor of een uitgebreid bezoek. Bij ons zijn er geen verplichtingen. Een goede relatie met naasten vinden wij van groot belang. Zij zijn de belangrijkste schakel tussen de bewoners en zorgverleners. Mantelzorgers weten als geen ander wat hun partner of ouder prettig vindt, hoe hij/zij verzorgd wil worden en hoe we het leven zo gewoon mogelijk door kunnen laten gaan.

Net als bij de andere locaties van Dagelijks Leven heeft iedere bewoner een eigen studio met een zit-/slaapkamer én badkamer, die zoveel mogelijk naar eigen inzicht kan worden ingericht. Het nieuwe huis biedt ruimte aan twintig bewoners, die elkaar treffen in twee gezamenlijke woonkamers. Het eten zal dagelijks vers bereid worden en bewoners die dat leuk vinden, kunnen helpen met koken. Uiteraard is er een afwisselende dagbesteding, maar het zijn vaak de alledaagse dingen, zoals huishoudelijke taken die zorgen voor ritme, structuur en welbevinden. Er bestaat de mogelijkheid voor het plaatsen van een echtpaar en er is een logeerkamer voor respijtzorg.

Leven
Wonen
Genieten
Zorg

Locatiemanager Gerja stelt zichzelf voor

Mijn naam is Gerja Zomer en ik ben 45 jaar. Samen met mijn man en twee kinderen woon ik in Oosterwolde. Ik ben de locatiemanager van het Oosterhuis. Dit vind ik een prachtige uitdaging, een geheel nieuw huis van het Dagelijks Leven op mogen starten.  Hiervoor werkte ik bij woonzorgcentrum de Westerkim in Hoogeveen, waar ik alle indicaties en de in- en uithuizingen regelde. Daarnaast was ik ook casemanager dementie voor de thuiswonende cliënten. Ook zat ik in de werkgroep van het alzheimer café in Hoogeveen en was ik voorzitter van het netwerk dementie Drenthe in Meppel. Waar ik ook veel plezier aan beleef zijn trainingen geven voor samen dementie vriendelijk, in het noorden van het land.  Leidinggevende ervaring heb ik opgedaan bij ZuidOostZorg in Appelscha. Voordat bewoners in het Oosterhuis komen wonen, kom ik graag op huisbezoek om u alvast beter te leren kennen. Uiteraard is het mogelijk om vrijblijvende informatie op te vragen, we vertellen u graag wat de mogelijkheden zijn.

Plaats:Oosterwolde Straat:Wrongel 29
Postcode:8431 WG Telefoon:0516 - 72 92 43

Het Oosterhuis

Bereikbaarheid

Locatie

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Verdiepingen

Plattegronden

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Grote afbeelding plattegrond 0
Grote afbeelding plattegrond 1

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Bekijk hier onze nieuwste Facebook artikelen

Vandaag sloten we de week af met het maandelijkse zanguurtje in het Anker. Wat kijken onze bewoners er elke maand naar uit, en wat zijn wij elke maand weer blij dat we door medewerking van familie en vrijwilligers dit mogelijk kunnen maken. ... Meer tonenMinder tonen

Vandaag sloten we de week af met het maandelijkse zanguurtje in het Anker. Wat kijken onze bewoners er elke maand naar uit, en wat zijn wij elke maand weer blij dat we door medewerking van familie en vrijwilligers dit mogelijk kunnen maken.

En? Wat eten jullie vandaag?
#nationalepannenkoekendag
... Meer tonenMinder tonen

En? Wat eten jullie vandaag? 
#nationalepannenkoekendag

Heb je ook zo’n hekel aan strijken?

Dan hier de tip van de dag;
“Je hoeft de mouwen van een blouse niet te strijken, daar zit het colbertjasje toch overheen!”
... Meer tonenMinder tonen

Heb je ook zo’n hekel aan strijken?

Dan hier de tip van de dag; 
“Je hoeft de mouwen van een blouse niet te strijken, daar zit het colbertjasje toch overheen!”