Over deze locatie

Betaalbare en persoonlijke zorg worden samengebracht in Het Oosterhuis in Oosterwolde. Hier hebben wij plek voor 20 bewoners met dementie. In Het Oosterhuis bieden wij specialistische zorg door een team van professionals. Elke bewoner heeft een eigen studio en er wordt dagelijks vers gekookt door onze kok. Het mooiste is; wonen in ons mooie huis is betaalbaar voor iedereen!

Perfect gelegen in Oosterwolde

Het Oosterhuis staat vlak bij het centrum van Oosterwolde en aan de vaart die deel uitmaakt van de Turfroute. Deze vaarroute voert in de zomer allerlei bootjes door Oosterwolde. Leuk om te zien! Net als de dieren van het dierenpark, waar de bewoners met dementie zo naartoe kunnen wandelen. Oosterwolde ligt in de buurt van een aantal prachtige natuurgebieden. Zoals het Fochtelooërveen en het Drents-Friese Wold, waar een verharde wandelroute geschikt voor mindervaliden doorheen loopt.

Het huis maakt echt deel uit van de buurt. Van een gezellige buurtbarbecue tot Sint Maarten: de bewoners van Het Oosterhuis horen erbij. Buurtkinderen komen mooie tekeningen of zelfgebakken koekjes brengen en er zijn een aantal vrijwilligers actief bij het huis.


Schrijf u eenvoudig in

Activiteiten bij Het Oosterhuis

Een aantal bewoners gaat graag in de ruime tuin aan de slag. De kippen die in de tuin rondscharrelen worden verzorgd door één bewoner en er zijn moestuinbakken op hoogte, zodat iedereen die dat wil comfortabel kan tuinieren. Binnen wordt regelmatig samen een potje Rummikub gespeeld. Samenwerkingen zijn er bijvoorbeeld met Scala, die helpt bij de beweegactiviteit. Bekijk ook zeker de Facebookpagina van Het Oosterhuis voor een indruk van de dagelijkse activiteiten.

Er worden leuke uitstapjes gemaakt, bijvoorbeeld de natuur in, naar de boerderij, een museum of het tuincentrum. Samen naar de markt of boodschappen doen met de kok is ook een echt uitje.

Gespecialiseerde zorg voor mensen met dementie

Wat Het Oosterhuis zo bijzonder maakt? Dat is eigenlijk hoe “gewoon” deze kleinschalige woonzorglocatie voor mensen met dementie is. Bewoners en het team runnen samen een huishouden, waarbij een ieder doet waar hij of zij goed in is. Het huis, waarin het team samen met de verwanten voor de bewoners zorgt, straalt rust uit. Dat is direct bij binnenkomst te voelen.

Impressies

Bekijk hier de foto’s voor een impressie van de locatie

Het Oosterhuis

Wonen met dementie in Het Oosterhuis

Je voelt je thuis, waar familie en vrienden zich welkom voelen. Bij Dagelijks Leven staan de deuren dan ook altijd open, voor een kopje koffie, een luisterend oor of een uitgebreid bezoek. Bij ons zijn er geen verplichtingen. Een goede relatie met naasten vinden wij van groot belang. Zij zijn de belangrijkste schakel tussen de bewoners en zorgverleners. Mantelzorgers weten als geen ander wat hun partner of ouder prettig vindt, hoe hij/zij verzorgd wil worden en hoe we het leven zo gewoon mogelijk door kunnen laten gaan.

Net als bij de andere locaties van Dagelijks Leven heeft iedere bewoner een eigen studio met een zit-/slaapkamer én badkamer, die zoveel mogelijk naar eigen inzicht kan worden ingericht. Het nieuwe huis biedt ruimte aan twintig bewoners, die elkaar treffen in twee gezamenlijke woonkamers. Het eten zal dagelijks vers bereid worden en bewoners die dat leuk vinden, kunnen helpen met koken. Uiteraard is er een afwisselende dagbesteding, maar het zijn vaak de alledaagse dingen, zoals huishoudelijke taken die zorgen voor ritme, structuur en welbevinden. Er bestaat de mogelijkheid voor het plaatsen van een echtpaar en er is een logeerkamer voor respijtzorg.

Leven
Wonen
Genieten
Zorg

Locatiemanager Gerja stelt zichzelf voor

Mijn naam is Gerja Zomer en ik ben 45 jaar. Samen met mijn man en twee kinderen woon ik in Oosterwolde. Ik ben de locatiemanager van Het Oosterhuis. Dit vind ik een prachtige uitdaging, een geheel nieuw huis van het Dagelijks Leven op mogen starten. Hiervoor werkte ik bij woonzorgcentrum de Westerkim in Hoogeveen, waar ik alle indicaties en de in- en uithuizingen regelde. Daarnaast was ik ook casemanager dementie voor de thuiswonende cliënten. Ook zat ik in de werkgroep van het Alzheimer café in Hoogeveen en was ik voorzitter van het netwerk dementie Drenthe in Meppel. Waar ik ook veel plezier aan beleef zijn trainingen geven voor Samen Dementie Vriendelijk, in het noorden van het land. Leidinggevende ervaring heb ik opgedaan bij ZuidOostZorg in Appelscha. Voordat bewoners in Het Oosterhuis komen wonen, kom ik graag op huisbezoek om u alvast beter te leren kennen. Uiteraard is het mogelijk om vrijblijvend informatie op te vragen, we vertellen u graag wat de mogelijkheden zijn.

Plaats:Oosterwolde Straat:Wrongel 29
Postcode:8431 WG Telefoon:0516 - 72 92 43

Het Oosterhuis

Bereikbaarheid

Locatie

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Verdiepingen

Plattegronden

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Grote afbeelding plattegrond 0
Grote afbeelding plattegrond 1

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Bekijk hier onze nieuwste Facebook artikelen

Onze kippen zitten ook graag droog. Dus vandaag even herstel werkzaamheden verricht.

Wat fijn dat onze vrijwilliger dit samen doet met onze bewoner!
... Meer tonenMinder tonen

Onze kippen zitten ook graag droog. Dus vandaag even herstel werkzaamheden verricht.

Wat fijn dat onze vrijwilliger dit samen doet met onze bewoner!
6 dagen geleden

Ook de vogels rondom Het Oosterhuis Oosterwolde kunnen weer blij zijn!

Pinda slingers zijn er weer gemaakt.
... Meer tonenMinder tonen

Ook de vogels rondom Het Oosterhuis Oosterwolde kunnen weer blij zijn! 

Pinda slingers zijn er weer gemaakt.

Heerlijk voor de buis om de intocht van Sinterklaas te kijken. Gezellige tijd!

Dan maar met een bord hutspot op schoot om zo niks te hoeven missen.
... Meer tonenMinder tonen

Heerlijk voor de buis om de intocht van Sinterklaas te kijken. Gezellige tijd!

Dan maar met een bord hutspot op schoot om zo niks te hoeven missen.

Ja, ik word vrijwilliger.

 

Aanmelden

Ja, ik word vrijwilliger.

 

Aanmelden

Vrijwilliger worden in Het Oosterhuis

Wij zijn altijd op zoek naar vrijwilligers die ons helpen het dagelijkse leven vorm te geven. Een spelletje doen met onze bewoners, de tuin netjes houden, assisteren tijdens het eten, eens per week een wandelingetje maken of helpen als wij een uitje organiseren. Het kan allemaal! Om je aan te melden als vrijwilliger ga je naar onze pagina vrijwilliger worden, selecteer hier ‘Het Oosterhuis’ en laat jouw gegevens achter. Wij nemen daarna zo snel mogelijk contact met je op.