Over deze locatie

Het Beatrixhuis in Roosendaal geeft bewoners met dementie een nieuw thuis. Het Beatrixhuis is onderdeel van Dagelijks Leven en is één van de 68 woonzorglocaties door heel Nederland voor mensen met dementie. Hier ontvangen bewoners persoonlijke en gespecialiseerde dementiezorg in een kleinschalige setting. Wonen in Het Beatrixhuis is betaalbaar voor iedereen. Dagelijks worden er activiteiten aangeboden, en regelmatig worden er uitstapjes gemaakt. Bewoners die willen helpen in keuken of in de tuin, mogen dat. Alles mag, niets moet.

Perfect gelegen in Roosendaal

Het Beatrixhuis ligt in de wijk Kalsdonk in Roosendaal. In deze wijk wonen verschillende culturen met elkaar samen en heerst een sterk buurtgevoel. Buurtgenoten maken een praatje met elkaar, helpen elkaar waar nodig of komen samen in het buurthuis. Op loopafstand van Het Beatrixhuis zijn verschillende winkels waar bewoners zelfstandig, als dat mogelijk is, een klein boodschap kunnen doen. Als dit niet lukt gaat er een medewerker met ze mee. Ook is er een groot park vlakbij waar bewoners heerlijk kunnen wandelen met familie of naasten.

Samenwerkingen in de buurt

De bakker levert in de ochtend vers brood aan Het Beatrixhuis en de groenteboer brengt groente en fruit langs. Ook komen de kinderen van het kinderdagverblijf in de buurt regelmatig langs. Het Beatrixhuis is in het bezit van een beleveniskoffer. Hier kunnen mensen met dementie of een andere vorm van geheugenverlies interactief mee bezig zijn. Daarnaast is er een BeleefTv aanwezig.


Schrijf u eenvoudig in

Activiteiten in Het Beatrixhuis

Bewoners kunnen altijd naar buiten als ze dat willen. De tuin van Het Beatrixhuis is omheind en helemaal belevingsgericht ingericht. De bewoners kunnen in deze belevingstuin contact maken met de omgeving, tot rust komen of juist extra geprikkeld worden. Ook worden in Het Beatrixhuis vele leuke activiteiten georganiseerd zoals gym, kook- en bakactiviteiten, wandelen, handwerken, spelletjes spelen en muziek maken.

Gespecialiseerde dementiezorg

De medewerkers van Het Beatrixhuis houden het ritme aan dat de bewoner al gewend is. Ze willen het gevoel van thuis geven en dat ze hun leven voort kunnen zetten zoals ze gewend zijn. Ook wordt er goed en transparant samengewerkt tussen de verwanten van de bewoner en de zorg. De medewerkers willen echt iets betekenen voor de bewoners en kijken daarom steeds naar hun wensen en behoeften.

Impressies

Bekijk hier de foto’s voor een impressie van de locatie

Het Beatrixhuis

Wonen met dementie in Het Beatrixhuis

Het Beatrixhuis is van alle gemakken voorzien. De ruimtes zijn royaal, licht en levensloopbestendig. De indeling van het gebouw is overzichtelijk. Hier voelen bewoners zich al snel thuis. Mede omdat zij hun studio zoveel mogelijk naar eigen wens mogen inrichten. Zo kunnen meubels en spulletjes, waaraan zij gehecht zijn gewoon mee verhuizen en voelt de nieuwe leefomgeving al snel vertrouwd.

Alle studio’s hebben een zit-/slaapkamer en een eigen badkamer. Er bestaat de mogelijkheid om een echtpaar te plaatsen. Daarnaast heeft Het Beatrixhuis een logeerkamer voor respijtzorg. Zo bieden we mantelzorgers een adempauze. De circa twintig bewoners treffen elkaar in de twee gezamenlijke woonkamers, de dagbestedingsruimte of in de royaal aangelegde tuin. In de keuken worden dagverse maaltijden bereid, waarbij de bewoners uitgenodigd worden om een handje te helpen. En als het enigszins mogelijk is, worden de vers geoogste groenten uit de eigen moestuin gebruikt.

Leven
Wonen
Genieten
Zorg
Plaats:Roosendaal Straat:Charitasstraat 8
Postcode:4702 ZM Telefoon:0165 – 20 36 26

Het Beatrixhuis

Bereikbaarheid

Locatie

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Verdiepingen

Plattegronden

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Grote afbeelding plattegrond 0
Grote afbeelding plattegrond 1

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Bekijk hier onze nieuwste Facebook artikelen

Afgelopen vrijdag hadden de bewoners en personeel een heerlijke high tea voor de verwanten georganiseerd . Helaas waaide het iets te hard om het buiten te doen, maar ook op de appartement was het een groot succes! Dankzij onze vrijwilligers hebben we een TOP middag gehad!! ... Meer tonenMinder tonen

Afgelopen vrijdag hadden de bewoners en personeel een heerlijke high tea voor de verwanten georganiseerd . Helaas waaide het iets te hard om het buiten te doen, maar ook op de appartement was het een groot succes! Dankzij onze vrijwilligers hebben we een TOP middag gehad!!

Samen met de bewoners lavendel geplukt en lavendel zakjes gemaakt. Deze heerlijk ruikende zakjes gaven weer stof om kletsen… Wie hield er vroeger van tuinieren ……? 💐🌼🌷🌸 Simpel maar zo leuk!!! ... Meer tonenMinder tonen

Samen met de bewoners lavendel geplukt en lavendel zakjes gemaakt. Deze heerlijk ruikende zakjes gaven weer stof om kletsen… Wie  hield er vroeger van tuinieren ……? 💐🌼🌷🌸 Simpel maar zo leuk!!!

Te leuk om deze foto’s niet te plaatsen… Wel n beetje laat, maar ook onze mannen werden met Vaderdag goed in het zonnetje gezet😍 ... Meer tonenMinder tonen

Te leuk om deze foto’s niet te plaatsen… Wel n beetje laat, maar ook onze mannen werden met Vaderdag goed in het zonnetje gezet😍