Over deze locatie

Het Havezatenhuis in Hengelo laat zien dat begeleid leven met dementie ook anders kan. Kleinschalige en professionele zorg, 24/7. Hier staat eigen regie centraal. Bewoners worden gestimuleerd deel uit te maken van ons huishouden en helpen bijvoorbeeld met koken, tuinieren of de was. Onze zorg is anders dan als in een regulier verzorgingshuis. Bewoners voelen zich al snel ‘als thuis’ en genieten van onze gezellige woonkamers en hun studio ingericht met eigen spullen. Wonen in Het Havezatenhuis is daarnaast betaalbaar voor iedereen!

Perfect gelegen in Hengelo

Het Havezatenhuis staat in een gezellige volksbuurt in Hengelo. Er is goed contact met de buurt en er worden gezellige activiteiten met elkaar georganiseerd, zoals een burendag. Naast het huis zit basisschool De Triangel. Met de kinderen onderneemt Het Havezatenhuis regelmatig verschillende activiteiten. In de buurt zijn verschillende mooie wandelrondjes, waar bewoners samen met familie of naasten kunnen genieten van de frisse buitenlucht.

Als je binnenstapt in Het Havezatenhuis ervaar je de rust en de gezelligheid van de bewoners en de medewerkers. De nadruk wordt gelegd op de mogelijkheden, en niet op het onmogelijke. Dagelijks worden er leuke activiteiten georganiseerd zoals bingo. Daardoor is er altijd wel ergens in Het Havezatenhuis iets te doen. Buiten zijn twee moestuintafels aanwezig, waar bewoners met groene vingers aan de slag kunnen met het verbouwen van groente en fruit. Ook beschikt Het Havezatenhuis over een duofiets waarop bewoners met medewerkers of familie/vrienden heerlijke fietstochtjes kunnen maken door de omgeving. Ook maken de bewoners regelmatig een uitstapje naar de markt.


Schrijf u eenvoudig in

Gespecialiseerde dementiezorg

Uniek aan Het Havezatenhuis is dat de poorten open staan. Dit betekent dat bewoners die dat aankunnen zelfstandig een wandeling kunnen maken. De medewerkers kijken heel bewust naar de behoeften van de mensen met dementie of een andere vorm van geheugenverlies en bewegen daarin mee. Net even dat beetje meer doen maakt dat bewoners zich snel op hun gemak voelen en medewerkers snel kunnen bijspringen waar nodig.

De medewerkers van Het Havezatenhuis vinden het belangrijk om de bewoners echt te leren kennen en te leren lezen. Zo hebben zij het gevoel dat ze er mogen zijn en voelen ze zich nuttig. Bij Dagelijks Leven benutten we alle mogelijkheden die iemand nog heeft. Zelfstandigheid wordt gestimuleerd, net als het eigen gevoel door bewoners uit te dagen de dingen die ze nog kunnen zelf te doen.

Impressies

Bekijk hier de foto’s voor een impressie van de locatie

Het Havezatenhuis

Wonen met dementie in Het Havezatenhuis

Een huis van Dagelijks Leven is van alle gemakken voorzien. De ruimtes zijn royaal, licht en levensloopbestendig ingericht. Bewoners voelen zich gauw thuis en op hun gemak, mede omdat zij hun eigen studio zoveel mogelijk met eigen meubels inrichten. Spulletjes waaraan men gehecht is verhuizen gewoon mee. Zo voelt de nieuwe leefomgeving al snel vertrouwd. De twintig studio’s hebben allemaal een zit-/slaapkamer, een aanrecht en een badkamer.

Je voelt je thuis, waar familie en vrienden zich welkom voelen. Bij Dagelijks Leven staan de deuren dan ook altijd open, voor een kopje koffie, een luisterend oor of een uitgebreid bezoek. Bij ons zijn er geen verplichtingen. Een goede relatie met naasten vinden wij van groot belang. Zij zijn de belangrijkste schakel tussen de bewoners en zorgverleners. Mantelzorgers weten als geen ander wat hun partner of ouder prettig vindt, hoe hij/zij verzorgd wil worden en hoe we het leven zo gewoon mogelijk door kunnen laten gaan.

Leven
Wonen
Genieten
Zorg
Plaats:Hengelo Straat:Havezatenlaan 20
Postcode:7557 VZ Telefoon:074 – 853 93 65

Het Havezatenhuis

Bereikbaarheid

Locatie

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Verdiepingen

Plattegronden

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Grote afbeelding plattegrond 0
Grote afbeelding plattegrond 1

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Bekijk hier onze nieuwste Facebook artikelen

Maandag zijn er mooie ansichtkaarten gemaakt en verstuurd.
🌺💐🌹🌸🌼
... Meer tonenMinder tonen

Maandag zijn er mooie ansichtkaarten gemaakt en verstuurd.
🌺💐🌹🌸🌼
7 dagen geleden

Een actieve dag met het maken en eten van een vruchten cake, fietsen en een spel met als thema Olympisch Spelen. ... Meer tonenMinder tonen

Een actieve dag met het maken en eten van een vruchten cake, fietsen en een spel met als thema Olympisch Spelen.

Vanmorgen een creatieve morgen gehad. Samen plakken, knippen en scheuren, zie de foto’s voor het resultaat.
Ook het vragenspel gedaan vanochtend.

weer een gezellige dag gehad samen! 😃
... Meer tonenMinder tonen

Vanmorgen een creatieve morgen gehad. Samen plakken, knippen en scheuren, zie de foto’s voor het resultaat.
Ook het vragenspel gedaan vanochtend.

weer een gezellige dag gehad samen! 😃