Het aantal besmettingen in Nederland met het coronavirus neemt toe. Dagelijks Leven biedt zorg aan bewoners die extra kwetsbaar zijn voor dit virus. Wij doen er dan ook alles aan om de kans op besmetting van onze bewoners en medewerkers te minimaliseren. Zo hebben wij ons beleid rondom bezoek aangepast in lijn met het beleid dat door de overheid is afgekondigd. Dat betekent dat bezoek aan onze locaties (behoudens zeer uitzonderlijke situaties) tot nader bericht niet mogelijk is. Juist in deze tijd is de band tussen bewoners en hun familie belangrijk, daarom stimuleren wij ook contact via beeldbellen en telefoon. Ook hebben wij een site gemaakt waar familieleden videoboodschappen kunnen versturen aan onze bewoners. Natuurlijk volgen wij de ontwikkelingen op de voet en houden wij de richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid nauw in de gaten. Indien dit leidt tot aanpassing van het beleid informeren wij betrokkenen hierover direct.

Beleid rondom het coronavirus

Skip links

Hengelo – Het Havezatenhuis

Het Havezatenhuis in Hengelo biedt gespecialiseerde kleinschalige zorg voor mensen met dementie. Gewoon, als thuis en betaalbaar voor iedereen! Dit huis ligt in de gezellige Sterrenbuurt, iets ten noordoosten van het centrum van Hengelo. Het huis is geheel nieuw gebouwd en biedt mensen met geheugenverlies een tweede thuis.

Het is een plek waar het leven gewoon doorgaat, zoals men gewend is. Binnen de kaders van veilig wonen en begeleid door professionele 24-uurs zorg.

Het Havezatenhuis ligt geheel vrij en toch midden in de woonwijk Sterrenbuurt, dichtbij de prachtige waterpartij aan de Havezatenlaan. De bewoners vinden hier geborgenheid en veiligheid. Ze kunnen te allen tijde naar buiten voor een wandeling in de tuin en hebben daardoor het gevoel van vrijheid en eigen regie. Het volledige terrein is omheind, zonder dat dit ten koste gaat van de open uitstraling. De poort is niet vrij toegankelijk, zodat mensen van buitenaf niet zomaar het terrein op kunnen lopen.

Het Havezatenhuis

Het Havezatenhuis is een echt kleinschalig huis

Hierdoor ontstaat er een intieme sfeer, die bijdraagt aan het welbevinden van onze bewoners. In de gezamenlijke woonkamers wordt regelmatig een potje gesjoeld, een kaartje gelegd of samen tv gekeken. In de keuken kunnen bewoners, die dat leuk vinden, de kok helpen met het bereiden van dagverse maaltijden. Onze activiteitenbegeleiders zorgen voor een afwisselende dagbesteding van samen zingen tot het maken van een mooi mozaïek.

Zij kennen precies de behoeftes en interesses van iedere bewoner, zodat iedereen een goede daginvulling heeft. Daarbij geldt altijd: niets moet, alles mag.

Het Havezatenhuis biedt plaats aan circa 20 bewoners. Iedere bewoner heeft een eigen studio met een zit-/slaapkamer, die zoveel mogelijk naar eigen wens kan worden ingericht. Daarnaast heeft iedereen een eigen badkamer. Er bestaat de mogelijkheid om een echtpaar te plaatsen en er is een logeerkamer voor respijtzorg.

Impressie

Bekijk hier de foto’s voor een impressie van de locatie

Het Havezatenhuis

Plaats: Hengelo
Postcode: 7557 VZ
Straat: Havezatenlaan 20
Telefoon: 074 – 853 93 65
Bereikbaarheid

De locatie

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Verdiepingen

Plattegrond

Deze plattegronden geven u een goede indruk van de indeling van de locatie.

Begane grond
Eerste verdieping

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Bekijk hier onze nieuwste Facebook artikelen