Over deze locatie

Het Orgelhuis in Uden laat zien dat begeleid leven met dementie ook anders kan. Kleinschalige en professionele zorg, 24/7. Hier staat eigen regie centraal. Bewoners worden gestimuleerd deel uit te maken van ons huishouden en helpen bijvoorbeeld met koken, tuinieren of de was. Onze zorg is anders dan in een regulier verzorgingshuis. Bewoners voelen zich al snel ‘als thuis’ en genieten van onze gezellige woonkamers en hun studio ingericht met eigen spullen. Wonen in Het Orgelhuis is daarnaast betaalbaar voor iedereen!

Perfect gelegen in Uden

Het Orgelhuis staat aan de rand van de Bitswijk in Uden. Dit is een van de grotere wijken in Uden, waar mensen uit verschillende leeftijdscategorieën wonen. Midden in de wijk staat een kinderboerderij en multiculturele ontmoetingsplek MuzeRijk. Ook de sportvelden van FC Uden zijn vlakbij. Bewoners kunnen tijdens een wandeling met familie of naasten genieten van de frisse buitenlucht en de groene omgeving.

Vanuit Het Orgelhuis wordt samengewerkt met kindercentrum Het Groenehuis. De kinderen komen regelmatig op bezoek en de bewoners nemen daar ook weleens een kijkje. Ook met buurttuin De Bitswijk, de kinderboerderij, de Heemkundekring en MuzeRijk worden regelmatig gezamenlijke activiteiten georganiseerd. Daarnaast beschikt Het Orgelhuis over een duofiets voor fietstochtjes in de prachtige omgeving van Uden, een smart tv, biljarttafel en een kippenhok met kippen die elke ochtend voor verse eieren zorgen.


Schrijf u eenvoudig in

Gespecialiseerde dementiezorg

Er worden vele gezellige activiteiten georganiseerd in Het Orgelhuis zoals wandelen, beautyochtenden, creatieve activiteiten, (gezelschap)spelletjes, yoga vanuit de stoel, liederentafel, fit terwijl u zit in de kring, bewegen aan tafel en reminiscentieactiviteiten met wekelijks een ander thema. Met deze reminiscentieactiviteiten worden bewust herinneringen opgehaald door de mensen met dementie of andere vorm van geheugenverlies.

De medewerkers van Het Orgelhuis zorgen ervoor dat de bewoners niets tekortkomen op het gebied van zorg, eten, drinken, hygiëne en dagbesteding. Ook wordt er tijd ingepland voor individuele aandacht. Samen geven de medewerkers de bewoners een gevoel van thuis en zorgen ze voor verbinding en een veilige omgeving door er voor elkaar te zijn. Het is het belangrijkste dat bewoners zich veilig en prettig voelen. Gewoon, als thuis.

Impressies

Bekijk hier de foto’s voor een impressie van de locatie

Het Orgelhuis

Wonen met dementie in Het Orgelhuis

Al aan de tekentafel is rekening gehouden met de wensen en behoeften van mensen met geheugen­verlies. Het Orgelhuis is dan ook van alle gemakken voorzien. De circa twintig bewoners hebben ieder een eigen studio met een zit-/slaapkamer én een badkamer. Er bestaat de mogelijkheid om een echtpaar te plaatsen. De twee gezamenlijke woonkamers zijn sfeervol en huiselijk ingericht, zodat men zich snel thuis voelt.

De bewoners komen hier graag samen voor een kopje koffie, een vers bereide maaltijd, maar ook om een potje te sjoelen, een kaartje te leggen of samen tv te kijken. Uiteraard mag een stukje vlaai op z’n tijd niet ontbreken. Zomers is het heerlijk genieten in de royale tuin. Deze biedt vrijheid maar ook bescherming. Onze activiteitenbegeleiders zorgen voor een goede dagbesteding, afgestemd om de wensen en behoeften van onze bewoners. Kortom, Dagelijks Leven biedt: leven, wonen en genieten met zorg!

Leven
Wonen
Genieten
Zorg
Plaats:Uden Straat:Orgellaan 18
Postcode:5402 PG Telefoon:0413 – 85 28 55

Het Orgelhuis

Bereikbaarheid

Locatie

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Verdiepingen

Plattegronden

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Grote afbeelding plattegrond 0
Grote afbeelding plattegrond 1
Grote afbeelding plattegrond 2

Ervaringen van verwanten

Voor hem de beste plek

Onze papa heeft sinds november 2017 met veel plezier in Het Orgelhuis gewoond. De medewerkers hebben de zorg zeer goed aangepast aan de fases van dementie waarin papa zat. Veel persoonlijke aandacht en betrokkenheid in welzijnsactiviteiten. Het was voor ons en voor hem de beste plek waar hij zijn leven heeft kunnen voltooien.

Werken vanuit het hart

Onze ervaring met deze locatie is zeer goed. Er hangt een zeer fijne sfeer en er werken betrokken medewerkers, die werken vanuit het hart. Dit ervaren wij als zeer prettig: we hebben het ook wel anders meegemaakt, bij andere instellingen.

Nog nooit zo mooi gewoond

De medewerkers gaan fantastisch met mijn zwager en ons om. Er is een warme, liefdevolle en respectvolle manier van omgaan met cliënt en familie. De zorg vind ik heel goed. We hebben nog nooit in hoeven grijpen. Hij heeft nog nooit zo mooi gewoond. Ik vind het een mooie, rustige en overzichtelijke omgeving.