Over deze locatie

Midden in Brummen ligt Het Meidoornhuis. Hier bieden we gespecialiseerde zorg voor mensen met dementie. Midden in de wijk en betaalbaar voor iedereen. Persoonlijke en kleinschalige dementiezorg in een huiselijke setting, gewoon als thuis. Anders dan in een regulier verzorgingshuis. Wij maken het wonen in Het Meidoornhuis vertrouwd, gezellig en vol belevenissen. Elke dag opnieuw.

Impressies

Bekijk hier de foto’s voor een impressie van de locatie

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlDagelijks Leven is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Het Meidoornhuis

Wonen met dementie in Het Meidoornhuis

Bij Het Meidoornhuis wonen mensen met dementie of een vorm van geheugenverlies. De bewoners krijgen 24 uur per dag aandacht, begeleiding en zorg van een klein en vast team van zorgprofessionals.

We laten de bewoners in hun waarde, zonder strenge regels, zonder betutteling. Vanzelfsprekend wordt de zorg geleverd volgens de geldende wet- en regelgeving. Maar wij streven naar een zo normaal mogelijk dagelijks leven. Wij kiezen bewust voor écht kleinschalig wonen, voor huiselijkheid, sfeer, samenzijn en samen dingen doen. Al aan de tekentafel is rekening gehouden met de wensen en eisen van onze bewoners. Zo heeft iedere bewoner een eigen studio met een zit-/slaapkamer, die zoveel mogelijk naar eigen wens kan worden ingericht. Daarnaast heeft iedereen een eigen badkamer.

In Het Meidoornhuis wonen circa twintig bewoners, die elkaar treffen in twee gezamenlijke woonkamers. Het eten wordt dagelijks vers bereid en bewoners die dat leuk vinden, kunnen helpen met koken. Uiteraard is er een afwisselende dagbesteding. Maar het zijn vaak de alledaagse dingen die zorgen voor ritme, structuur en welbevinden, zoals huishoudelijke taken. Ook het onderhouden van sociale contacten en het stimuleren van onderlinge interactie speelt bij ons een belangrijke rol. Onze activiteitenbegeleiders zorgen voor afwisselende dagbesteding van samen zingen tot het maken van een mozaïek. Waarbij altijd geldt: alles mag, niets moet! Er bestaat de mogelijkheid voor het plaatsen van een echtpaar en er is een logeerkamer voor respijtzorg. Onze zorg is voor iedereen betaalbaar, ook voor mensen met alleen een AOW als inkomen.

Leven
Wonen
Genieten
Zorg
Plaats:Brummen Straat:Meidoornlaan 18A
Postcode:6971 EX Telefoon:055 - 576 66 76

Het Meidoornhuis

Bereikbaarheid

Locatie

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Verdiepingen

Plattegronden

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Grote afbeelding plattegrond 0
Grote afbeelding plattegrond 1

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Bekijk hier onze nieuwste Facebook artikelen

3 dagen geleden

Écht het verschil maken met jouw zorg, GVP? In onze nieuwe kleinschalige woonzorglocatie krijg jij alle ruimte voor persoonlijke zorg aan onze bewoners met dementie. Zo voelen zij zich straks écht thuis in Het Meidoornhuis. 💚🏡 Hoe jouw werk als gespecialiseerd verzorgende psychogeriatrie eruit ziet bij Dagelijks Leven? Collega Heleen vertelt erover in de video hieronder.

Kom jij ons nieuwe team versterken? Bekijk snel de vacature en solliciteer direct! ➡️ dagelijks-leven.nl/vacatures/gespecialiseerd-verzorgende-psychogeriatrie-gvp-kleinschalige-dement...
... Meer tonenMinder tonen

1 week geleden

Nieuwsgierig naar hoe onze huizen er nou van binnen uitzien? 👀

Deze video biedt een blik achter de voordeur van Het Greidenhuis in Heerenveen! Laat je rondleiden en ga op bezoek bij bewoonster Hillie, die je graag meer vertelt over wonen bij Dagelijks Leven.

#wonenbij #studio #beschikbaar #gewoonalsthuis
... Meer tonenMinder tonen

Ja, ik word vrijwilliger.

 

Aanmelden

Vrijwilliger worden in Het Meidoornhuis

Wij zijn altijd op zoek naar vrijwilligers die ons helpen het dagelijkse leven vorm te geven. Een spelletje doen met onze bewoners, de tuin netjes houden, assisteren tijdens het eten, eens per week een wandelingetje maken of helpen als wij een uitje organiseren. Het kan allemaal! Om je aan te melden als vrijwilliger ga je naar onze pagina vrijwilliger worden, selecteer hier ‘Het Meidoornhuis’ en laat jouw gegevens achter. Wij nemen daarna zo snel mogelijk contact met je op.