Over deze locatie

Betaalbare en persoonlijke zorg worden samengebracht in Het Hoevehuis in Terneuzen. Hier hebben wij plek voor 22 bewoners met dementie. In Het Hoevehuis bieden wij specialistische zorg door een team van professionals. Elke bewoner heeft een eigen studio en er wordt dagelijks vers gekookt door onze kok. Het mooiste is; wonen in ons mooie huis is betaalbaar voor iedereen!

Perfect gelegen in Terneuzen

Het Hoevehuis staat in woonwijk en op loopafstand van een winkelcentrum in Terneuzen. Naast het huis zit een locatie van jongerengroep Tragel. Hiermee worden regelmatig gezamenlijke activiteiten georganiseerd. Aan de andere kant van Het Hoevehuis zit een kleine kringloopwinkel, waar medewerkers met de bewoners weleens een kijkje nemen. In het winkelcentrum verderop kunnen bewoners zelfstandig of met familie of naasten een kleine boodschap doen of een lekker broodje eten bij de bakker.

In Het Hoevehuis worden gezellige activiteiten georganiseerd, zoals muziekoptredens, wekelijkse kook- en bakactiviteiten, mooie wandelingen door de omgeving, sjoelen en bewegen op muziek. Ook is er een moestuin aanwezig en lopen er kippen rond, die elke dag voor verse eieren zorgen. De locatiemanager neemt regelmatig haar hondje mee naar Het Hoevehuis, wat de bewoners erg leuk vinden.


Schrijf u eenvoudig in

Gespecialiseerde dementiezorg

Voor de verwanten worden dagdelen georganiseerd met informatie over Het Hoevehuis en een stukje educatie over mensen met dementie of een andere vorm van geheugenverlies. Ook komen de kinderen van een peuterspeelzaal in de buurt regelmatig langs om de bewoners met een bezoekje te verblijden.

De medewerkers van Het Hoevehuis leveren zorg op maat en willen echt iets betekenen voor de bewoner. Heeft een bewoner altijd graag gekookt? Dan besteden ze daar meer aandacht aan en kan hij of zij de hele dag helpen in de keuken van het huis. Het Hoevehuis is een open organisatie met letterlijk een open poort. Bewoners, voor wie dat mogelijk is, kunnen naar buiten en hoeven niet te wachten tot iemand de deur van slot doet. Er wordt echt gekeken naar de mogelijkheden en de behoeften van de bewoner. De medewerkers willen ze kwaliteit van leven bieden in een fijne thuissituatie.

Impressies

Bekijk hier de foto’s voor een impressie van de locatie

Het Hoevehuis

Wonen met dementie in Het Hoevehuis

Het Hoevehuis van alle gemakken voorzien. De ruimtes zijn royaal, licht en levens loopbestendig ingericht. Hier voelen bewoners zich gauw thuis en op hun gemak. Mede omdat zij hun eigen studio zoveel mogelijk naar wens kunnen inrichten. Zo verhuizen meubels en spulletjes waaraan zij gehecht zijn gewoon mee, en voelt de nieuwe leefomgeving al snel vertrouwd. De twintig studio’s hebben allemaal een zit-/slaapkamer, een aanrecht en een badkamer.

Je voelt je thuis, waar familie en vrienden zich welkom voelen. Bij Dagelijks Leven staan de deuren dan ook altijd open, voor een kopje koffie, een luisterend oor of een uitgebreid bezoek. Bij ons zijn er geen verplichtingen. Een goede relatie met naasten vinden wij van groot belang. Zij zijn de belangrijkste schakel tussen de bewoners en zorgverleners. Mantelzorgers weten als geen ander wat hun partner of ouder prettig vindt, hoe hij/zij verzorgd wil worden en hoe we het leven zo gewoon mogelijk door kunnen laten gaan.

Leven
Wonen
Genieten
Zorg
Plaats:Terneuzen Straat:Händellaan 5
Postcode:4536 BW Telefoon:0115 - 85 16 51

Het Hoevehuis

Bereikbaarheid

Locatie

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Verdiepingen

Plattegronden

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Grote afbeelding plattegrond 0
Grote afbeelding plattegrond 1

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Bekijk hier onze nieuwste Facebook artikelen

2 dagen geleden

Zondagmiddag snack ... Meer tonenMinder tonen

Zondagmiddag snack
1 week geleden

Vandaag werden de bewoners en medewerkers van het Hoevehuis verwent met een tompouce.
We willen de anonieme gever bedanken voor deze lekkernij.💚
... Meer tonenMinder tonen

Vandaag werden de bewoners en medewerkers van het Hoevehuis  verwent met een tompouce.
We willen de anonieme gever bedanken voor deze lekkernij.💚
2 weken geleden

Vandaag werd er tijdens de koffie geholpen met het snijden van de worteltjes.
Menu was kibbeling, puree en worteltjes.
... Meer tonenMinder tonen

Vandaag werd er tijdens de koffie geholpen met het snijden van de worteltjes.
Menu was kibbeling, puree en worteltjes.