Het aantal besmettingen in Nederland met het coronavirus neemt toe. Dagelijks Leven biedt zorg aan bewoners die extra kwetsbaar zijn voor dit virus. Wij doen er dan ook alles aan om de kans op besmetting van onze bewoners en medewerkers te minimaliseren. Zo hebben wij ons beleid rondom bezoek aangepast in lijn met het beleid dat door de overheid is afgekondigd. Dat betekent dat bezoek aan onze locaties (behoudens zeer uitzonderlijke situaties) tot nader bericht niet mogelijk is. Juist in deze tijd is de band tussen bewoners en hun familie belangrijk, daarom stimuleren wij ook contact via beeldbellen en telefoon. Ook hebben wij een site gemaakt waar familieleden videoboodschappen kunnen versturen aan onze bewoners. Natuurlijk volgen wij de ontwikkelingen op de voet en houden wij de richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid nauw in de gaten. Indien dit leidt tot aanpassing van het beleid informeren wij betrokkenen hierover direct.

Beleid rondom het coronavirus

Skip links

Helmond – Het Hurkhuis

Het Hurkhuis in Helmond biedt gespecialiseerde kleinschalige zorg voor mensen met dementie. Gewoon, als thuis en betaalbaar voor iedereen! Daar waar scholieren vroeger naar school gingen staat nu Het Hurkhuis. Aan de rand van het oude stadscentrum van Helmond in de gezellige wijk Heipoort.

Het huis is geheel nieuw gebouwd en biedt mensen, jong en oud met geheugenverlies een tweede thuis. Het is een plek waar het leven gewoon doorgaat, zoals ze gewend waren. Binnen de kaders van veilig wonen en begeleid door professionele 24-uurs zorg.

Het Hurkhuis ligt geheel vrij en toch midden in de woonwijk Heipoort op steenworp afstand van de Sint Jozefkerk. De bewoners vinden hier vrijheid, geborgenheid en veiligheid. Ze kunnen te allen tijde naar buiten voor een wandeling in de tuin en hebben daardoor het gevoel van vrijheid en eigen regie. Onder begeleiding kunnen onze bewoners eenvoudig een bezoekje brengen aan de stad; voor een kopje koffie op het terras, iets lekkers halen bij de bakker of gewoon gezellig onder de mensen zijn.

Het Hurkhuis

Het Hurkhuis is een echt kleinschalig huis

Hierdoor ontstaat er een intieme sfeer, die bijdraagt aan het welbevinden van onze bewoners. Voor de Brabantse gezelligheid hoeft u dan ook niet ver te gaan. In de gezamenlijke woonkamers wordt namelijk regelmatig een potje gesjoeld, een kaartje gelegd of samen tv gekeken en in de keuken kan men de kok helpen met het bereiden van dagverse maaltijden. Onze activiteitenbegeleid(st)ers zorgen voor een afwisselende dagbesteding van samen zingen tot het maken van een mooi mozaïek.

Al aan de tekentafel is rekening gehouden met de wensen en behoeften van mensen met geheugenverlies. Zo is de indeling overzichtelijk en zijn de ruimtes royaal en voorzien van grote raampartijen. Ook het interieur is met zorg uitgezocht, zodat men zich al snel thuis voelt.

Het Hurkhuis biedt plaats aan circa twintig bewoners, die ieder hun eigen studio hebben met zit-/slaapkamer én badkamer. Er bestaat de mogelijkheid tot het plaatsen van een echtpaar en er is een logeerkamer voor respijtzorg.

Impressie

Bekijk hier de foto’s voor een impressie van de locatie

Het Hurkhuis

Plaats: Helmond
Postcode: 5701 GX
Straat: Hurksestraat 1H
Telefoon: 0492 – 83 44 74
Bereikbaarheid

De locatie

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Verdiepingen

Plattegrond

Deze plattegronden geven u een goede indruk van de indeling van de locatie.

Begane grond
Eerste verdieping

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Bekijk hier onze nieuwste Facebook artikelen

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
☀️🎶Heerlijk genoten in het zonnetje van optreden van Harrie en Lenny 🎶☀️

☀️🎶Heerlijk genoten in het zonnetje van optreden van Harrie en Lenny 🎶☀️ ... Lees meerToon minder

geplaatst op 21/05/20

Comment on Facebook

Wat gezellig 🙂

Ooo wat gezellig en 🌞weer er bij 👍

Wat geweldig leuk 😃

Ze genieten ervan!

Keileuk weer☺️☺️

Wat een gezelligheid!

Is dit genieten? Of...is dit genieten???

Teat gezellig

View more comments

Taart, bezoek, bitterballen, lekker drankje, mini-concert van kleinzoon en tussendoor nog even sporten. Wat een leuke feestelijke verjaardag voor mevrouw die 95 is geworden!

Taart, bezoek, bitterballen, lekker drankje, mini-concert van kleinzoon en tussendoor nog even sporten. Wat een leuke feestelijke verjaardag voor mevrouw die 95 is geworden! ... Lees meerToon minder

geplaatst op 18/05/20

Comment on Facebook

Gefeliciteerd 😘😘

Proficiat wat een feest

Gefeliciteerd

Proficiat!🎉🎊💐

Van harte gefeliciteerd!🎉

Lekker hoor bitterballen!! Van harte gefeliciteerd 🌷🌷

Wat leuk! Van harte gefeliciteerd.

Gefeliciteerd! 🎉🎈🥂

Gefeliciteerd!!🎉🍰

Zo leuk...van harte natuurlijk!!

Gefeliciteerd🎊🎉💐

Gefeliciteerd!!

Gefeliciteerd 🎉💐🍷

Gefeliciteerd🌷

Gefeliciteerd

View more comments

Dankjewel familie Verbeek!!

Dankjewel familie Verbeek!! ... Lees meerToon minder

geplaatst op 17/05/20

Comment on Facebook

Ziet er goed uit fijn dat er zoveel mensen aan jullie denken 😀