De maatregel voor het sluiten van onze locaties is door de overheid versoepeld. In het belang van onze bewoners hebben wij strikte maatregelen opgesteld voor het bezoek. Zodat we bezoek weer kunnen toelaten, maar onze bewoners ook zo goed mogelijk kunnen beschermen. Er is een bezoekersregeling opgesteld op basis van de landelijke richtlijnen van onze brancheorganisatie ActiZ. Hierover is gecommuniceerd met de vertegenwoordigers van onze bewoners. Er wordt 1 vaste bezoeker per bewoner aangewezen. De bewoner kan 1 keer per week 1 vaste bezoeker ontvangen. Heeft u hier vragen over, neem dan contact op met uw locatiemanager.

Beleid rondom het coronavirus

Skip links

Helmond – Het Hurkhuis

Het Hurkhuis in Helmond biedt gespecialiseerde kleinschalige zorg voor mensen met dementie. Gewoon, als thuis en betaalbaar voor iedereen! Daar waar scholieren vroeger naar school gingen staat nu Het Hurkhuis. Aan de rand van het oude stadscentrum van Helmond in de gezellige wijk Heipoort.

Het huis is geheel nieuw gebouwd en biedt mensen, jong en oud met geheugenverlies een tweede thuis. Het is een plek waar het leven gewoon doorgaat, zoals ze gewend waren. Binnen de kaders van veilig wonen en begeleid door professionele 24-uurs zorg.

Het Hurkhuis ligt geheel vrij en toch midden in de woonwijk Heipoort op steenworp afstand van de Sint Jozefkerk. De bewoners vinden hier vrijheid, geborgenheid en veiligheid. Ze kunnen te allen tijde naar buiten voor een wandeling in de tuin en hebben daardoor het gevoel van vrijheid en eigen regie. Onder begeleiding kunnen onze bewoners eenvoudig een bezoekje brengen aan de stad; voor een kopje koffie op het terras, iets lekkers halen bij de bakker of gewoon gezellig onder de mensen zijn.

Het Hurkhuis

Het Hurkhuis is een echt kleinschalig huis

Hierdoor ontstaat er een intieme sfeer, die bijdraagt aan het welbevinden van onze bewoners. Voor de Brabantse gezelligheid hoeft u dan ook niet ver te gaan. In de gezamenlijke woonkamers wordt namelijk regelmatig een potje gesjoeld, een kaartje gelegd of samen tv gekeken en in de keuken kan men de kok helpen met het bereiden van dagverse maaltijden. Onze activiteitenbegeleid(st)ers zorgen voor een afwisselende dagbesteding van samen zingen tot het maken van een mooi mozaïek.

Al aan de tekentafel is rekening gehouden met de wensen en behoeften van mensen met geheugenverlies. Zo is de indeling overzichtelijk en zijn de ruimtes royaal en voorzien van grote raampartijen. Ook het interieur is met zorg uitgezocht, zodat men zich al snel thuis voelt.

Het Hurkhuis biedt plaats aan circa twintig bewoners, die ieder hun eigen studio hebben met zit-/slaapkamer én badkamer. Er bestaat de mogelijkheid tot het plaatsen van een echtpaar en er is een logeerkamer voor respijtzorg.

Impressie

Bekijk hier de foto’s voor een impressie van de locatie

Het Hurkhuis

Plaats: Helmond
Postcode: 5701 GX
Straat: Hurksestraat 1H
Telefoon: 0492 – 83 44 74
Bereikbaarheid

De locatie

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Verdiepingen

Plattegrond

Deze plattegronden geven u een goede indruk van de indeling van de locatie.

Begane grond
Eerste verdieping

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Bekijk hier onze nieuwste Facebook artikelen

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Wie wordt onze nieuwe collega voor locatie Deurne?! Leuke uitdagende baan in een gezellig en gemotiveerd team!

Delen is lief! 🥰

Wie wordt onze nieuwe collega voor locatie Deurne?! Leuke uitdagende baan in een gezellig en gemotiveerd team!

Delen is lief! 🥰HELP! Wij zijn opzoek naar een Verzorgende IG voor onze kleinschalige woonzorglocatie voor mensen met dementie. Met voorkeur voor in de nacht, maar afwisseling in dagdiensten is ook mogelijk. Ken jij iemand die perfect in ons leuke, enthousiaste team past?

Delen is lief! 😍🥰

https://dagelijks-leven.nl/vacatures/…
... Lees meerToon minder

geplaatst op 28/05/20

Vandaag ontvingen we een leuke verrassing van het Rode Kruis. 
Een vragenboek, dvd’s en een songboek met liedjes van weleer. Enorm bedankt!!

Vandaag ontvingen we een leuke verrassing van het Rode Kruis.
Een vragenboek, dvd’s en een songboek met liedjes van weleer. Enorm bedankt!!
... Lees meerToon minder

geplaatst op 28/05/20

☀️🎶Heerlijk genoten in het zonnetje van optreden van Harrie en Lenny 🎶☀️

☀️🎶Heerlijk genoten in het zonnetje van optreden van Harrie en Lenny 🎶☀️ ... Lees meerToon minder

geplaatst op 21/05/20

Comment on Facebook

Wat gezellig 🙂

Ooo wat gezellig en 🌞weer er bij 👍

Wat geweldig leuk 😃

Ze genieten ervan!

Keileuk weer☺️☺️

Wat een gezelligheid!

Is dit genieten? Of...is dit genieten???

Teat gezellig

View more comments