Over deze locatie

Midden in Helmond ligt Het Hurkhuis. Hier bieden we gespecialiseerde zorg voor mensen met dementie. Midden in de wijk en betaalbaar voor iedereen. Persoonlijke en kleinschalige dementiezorg in een huiselijke setting, gewoon als thuis. Anders dan in een regulier verzorgingshuis. Wij maken het wonen in Het Hurkhuis vertrouwd, gezellig en vol belevenissen. Elke dag opnieuw.

Perfect gelegen in Helmond

Het Hurkhuis bevindt zich in een oude wijk van Helmond, vlak bij het stadcentrum. Het Hurkhuis is gebouwd op de plek van de voormalige Sint Jozefschool. Voor veel bewoners en verwanten is dit een herkenbare plek. De Sint Jozefkerk staat op de hoek van de straat en buurthuis De Fonkel iets verderop. Hier drinken de bewoners regelmatig een kopje koffie. Met carnaval is Het Hurkhuis verbonden aan carnavalsvereniging De Rampetampers, die gevestigd is in het buurthuis.

Samenwerking in de buurt

De kinderen van basisschool De Vuurvogel komen regelmatig op bezoek in Het Hurkhuis en doen samen met de bewoners leuke activiteiten. Daarnaast is er dagelijks in de ochtend een activiteit voor de hele groep met ruimte voor bewegen, muziek, actualiteiten, geheugentraining en spelletjes. Het belangrijkste voor de mensen met dementie of een andere vorm van geheugenverlies is hierbij het samenzijn en het delen van de ervaring. Ook krijgen de bewoners wekelijks genoeg beweging door de lessen van zorgaanbieder JIBB.


Schrijf u eenvoudig in

Eigen ruime tuin

Rondom Het Hurkhuis ligt een ruime tuin waar de bewoners veilig zelfstandig een wandeling kunnen maken. In de tuin staat een fietsbank, overdekt zitje en een insectenhotel. Ook is er jeu de boulesbaan te vinden, moestuinbakken zodat de bewoners groenten en fruit kunnen verbouwen en lopen er kippen rond.

Gespecialiseerde dementiezorg

De bewoners van Het Hurkhuis krijgen iedere dag verse maaltijden die speciaal worden bereid door de eigen kok. Dagelijks wordt er vers brood gehaald bij de bakker om de hoek en om de week worden de bewoners verwend met een frietje van de cafetaria. De medewerkers van Het Hurkhuis zorgen, samen met de betrokken mantelzorgers, goed voor de bewoners waardoor Het Hurkhuis écht als thuis voelt.

Impressies

Bekijk hier de foto’s voor een impressie van de locatie

Het Hurkhuis

Wonen met dementie in Het Hurkhuis

Een huis van Dagelijks Leven is van alle gemakken voorzien. De ruimtes zijn royaal, licht en levens loopbestendig ingericht. Hier voelen bewoners zich gauw thuis en op hun gemak. Mede omdat zij hun eigen studio zoveel mogelijk naar wens mogen inrichten. Zo kunnen meubels en spulletjes, waaraan zij gehecht zijn gewoon mee verhuizen en voelt de nieuwe leefomgeving al snel vertrouwd. De twintig studio’s hebben allemaal een zit-/slaapkamer, een aanrecht en een badkamer.

Je voelt je thuis, waar familie en vrienden zich welkom voelen. Bij Dagelijks Leven staan de deuren dan ook altijd open, voor een kopje koffie, een luisterend oor of een uitgebreid bezoek. Bij ons zijn er geen verplichtingen. Een goede relatie met naasten vinden wij van groot belang. Zij zijn de belangrijkste schakel tussen de bewoners en zorgverleners. Mantelzorgers weten als geen ander wat hun partner of ouder prettig vindt, hoe hij/zij verzorgd wil worden en hoe we het leven zo gewoon mogelijk door kunnen laten gaan.

Leven
Wonen
Genieten
Zorg
Plaats:Helmond Straat:Hurksestraat 1H
Postcode:5701 GX Telefoon:0492 – 83 44 74

Het Hurkhuis

Bereikbaarheid

Locatie

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Verdiepingen

Plattegronden

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Grote afbeelding plattegrond 0
Grote afbeelding plattegrond 1

Ervaringen van verwanten

Aanrader voor als het moment daar is

Ik kan me voor mijn ouders geen beter nieuw thuis bedenken. De zorg is altijd enthousiast en ze doen ontzettend leuke en gezellige activiteiten met de bewoners. Mijn ouders hebben het er erg naar hun zin, mede door de grote mate van bewegingsvrijheid die zij in en rondom het huis hebben. Dus echt een aanrader als het moment daar is.

Ze kijken naar de geschiedenis van de bewoners

In Het Hurkhuis wordt er prima gezorgd voor de cliënten. Ze worden betrokken bij de dagelijkse dingen van het leven. Er wordt rekening gehouden met de geschiedenis van de bewoners. Er is veel individuele aandacht.

We worden goed op de hoogte gehouden

Het Hurkhuis van Dagelijks Leven in Helmond verzorgt onze moeder met heel veel aandacht en respect. De directe zorg is heel goed, ook de maaltijden zijn prima en er worden er elke dag activiteiten georganiseerd. Als familie worden we dagelijks op de hoogte gehouden en vragen worden direct beantwoord.

Ja, ik word vrijwilliger.

 

Aanmelden

Ja, ik word vrijwilliger.

 

Aanmelden

Vrijwilliger worden in Het Hurkhuis

Wij zijn altijd op zoek naar vrijwilligers die ons helpen het dagelijkse leven vorm te geven. Een spelletje doen met onze bewoners, de tuin netjes houden, assisteren tijdens het eten, eens per week een wandelingetje maken of helpen als wij een uitje organiseren. Het kan allemaal! Om je aan te melden als vrijwilliger ga je naar onze pagina vrijwilliger worden, selecteer hier ‘Het Hurkhuis’ en laat jouw gegevens achter. Wij nemen daarna zo snel mogelijk contact met je op.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Bekijk hier onze nieuwste Facebook artikelen

1 week geleden

Vanmiddag was Maddie bij ons op visite 🐕 We hebben heerlijk geknuffeld en gespeeld 😍 ... Meer tonenMinder tonen

Vanmiddag was Maddie bij ons op visite 🐕 We hebben heerlijk geknuffeld en gespeeld 😍
4 weken geleden

Een ballonvaart, dat wilde Jopie toch graag wel een keer meemaken. Afgelopen zaterdag was het zover: op het Gemerts Ballonfestijn ging haar hartenwens in vervulling. En wat was het bijzonder! "Ik had het voor geen goud willen missen." 💚

Meegenieten? Bekijk snel de video! 👇
... Meer tonenMinder tonen

4 weken geleden

... Meer tonenMinder tonen