Over deze locatie

Het Ruremundehuis in Roermond biedt zorg aan mensen met dementie. Kleinschalig en voorzien van 24/7 specialistische zorg. Het Ruremundehuis is één van de 90 locaties in Nederland waar Dagelijks Leven gespecialiseerde dementiezorg biedt. Wij gaan uit van wat onze bewoners wél kunnen en stimuleren ze mee te doen in de dagelijkse bezigheden. Het mooiste is; wonen in Het Ruremundehuis is betaalbaar voor iedereen!

Naast de kapel in Roermond

Ons kleinschalige huis voor 22 bewoners met dementie staat in de wijk Kapel in het Zand, kortweg ‘t Zand, in Roermond. Op een prachtige plek, direct naast het bekende bedevaartsoord Kapel in ‘t Zand. Met verschillende eetgelegenheden, cafés en buurtsuper ‘t Kepels Winkelke in de buurt valt er voor onze bewoners genoeg te beleven.

Dankzij onze open poort zijn zij zo lang mogelijk vrij om zelf op pad te gaan, bijvoorbeeld voor een kleine boodschap of een wandeling door de wijk. Met onze duofiets kunnen bewoners ook langere tochten maken.

Onderdeel van de buurt

De basisschoolleerlingen van de nabijgelegen Synergieschool komen regelmatig bij ons op bezoek om samen te gymmen of bijvoorbeeld paaseieren te zoeken. Onze bewoners gaan op hun beurt naar de school om met de leerlingen te tekenen, knutselen of zich te laten trakteren op Nationale Pannenkoekendag. Ook met de pastoor en de buurtbewoners is er goed contact. Onze bewoners maken echt onderdeel uit van de buurt, ook op bijzondere momenten zoals tijdens carnaval.


Schrijf u eenvoudig in

Dementievriendelijke tuin

In onze ruime tuin is het fijn zitten bij mooi weer. De verschillende zitplekken zorgen ervoor dat zowel zonliefhebbers als bewoners die liever de schaduw opzoeken een plekje kunnen vinden. Op onze jeu de boules-baan vindt in het zomerseizoen een spannende onderlinge competitie plaats. In de wintermaanden spelen we binnen boccia.

Activiteiten bij Het Ruremundehuis

Onze gediplomeerde activiteitenbegeleiders zorgen elke week voor een activiteitenprogramma dat past bij de wensen en behoeften van de bewoners. Samen bewegen, creatief aan de slag of een spel: het aanbod is per week verschillend. Vaste prik is onze maandelijkse dansavond in de Schakel in Reuver. Natuurlijk vieren we ook alle feestdagen samen, organiseren we bijzondere evenementen als een Vierdaagse en de najaarsmarkt. Maar vaak gaan we ook heel gewoon samen de dag door. Bewoners die dat leuk vinden, helpen de kok in de keuken, vouwen een was op, dekken de tafel of gaan in de tuin aan de slag.

Dementiezorg met eigen regie

Zo maken we wonen bij Het Ruremundehuis, zoveel mogelijk als thuis. Eigen regie is daarbij erg belangrijk. Bewoners wonen en leven zoveel mogelijk zoals zij dat willen en gewend zijn. Maar we zijn er wel, 24 uur per dag, voor als onze ondersteuning wél nodig is.

Impressies

Bekijk hier de foto’s voor een impressie van de locatie

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlDagelijks Leven is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Het Ruremundehuis

Wonen met dementie in Het Ruremundehuis

Je voelt je thuis, waar familie en vrienden zich welkom voelen. Bij Dagelijks Leven staan de deuren dan ook altijd open, voor een kopje koffie, een luisterend oor of een uitgebreid bezoek. Bij ons zijn er geen verplichtingen. Een goede relatie met naasten vinden wij van groot belang. Zij zijn de belangrijkste schakel tussen de bewoners en zorgverleners. Mantelzorgers weten als geen ander wat hun partner of ouder prettig vindt, hoe hij/zij verzorgd wil worden en hoe we het leven zo gewoon mogelijk door kunnen laten gaan.

Net als bij de andere locaties van Dagelijks Leven heeft iedere bewoner een eigen studio met een zit-/slaapkamer én badkamer, die zoveel mogelijk naar eigen inzicht kan worden ingericht. Het nieuwe huis biedt ruimte aan twintig bewoners, die elkaar treffen in twee gezamenlijke woonkamers. Het eten zal dagelijks vers bereid worden en bewoners die dat leuk vinden, kunnen helpen met koken. Uiteraard is er een afwisselende dagbesteding, maar het zijn vaak de alledaagse dingen, zoals huishoudelijke taken die zorgen voor ritme, structuur en welbevinden. Er bestaat de mogelijkheid voor het plaatsen van een echtpaar en er is een logeerkamer voor respijtzorg.

Leven
Wonen
Genieten
Zorg
Plaats:Roermond Straat:Heinsbergerweg 10
Postcode:6045 CH Telefoon:0475 - 78 39 30

Het Ruremundehuis

Bereikbaarheid

Locatie

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Verdiepingen

Plattegronden

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Grote afbeelding plattegrond 0
Grote afbeelding plattegrond 1

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Bekijk hier onze nieuwste Facebook artikelen

Het was een regenachtige weekend, wat kun je dan anders doen dan naar de intocht van Sinterklaas kijken.
En bewegen binnenshuis.
... Meer tonenMinder tonen

Het was een regenachtige weekend, wat kun je dan anders doen dan naar de intocht van Sinterklaas kijken.
En bewegen binnenshuis.

Onze bewoners zijn hard aan het werk en laten met trots zien wat ze allemaal gemaakt hebben, en we zeggen graag tot zondag 3 december! ... Meer tonenMinder tonen

Onze bewoners zijn hard aan het werk en laten met trots zien wat ze allemaal gemaakt hebben, en we zeggen graag tot zondag 3 december!

Onze collega Vera speelt bij de koninklijke harmonie van Thorn.
Vanmorgen zijn we met 5 bewoners naar een concert van deze harmonie geweest in de Oranjerie.
We hebben genoten van dit mooie concert.
... Meer tonenMinder tonen

Onze  collega Vera speelt bij de koninklijke harmonie van Thorn.
Vanmorgen zijn we met 5 bewoners naar een concert van deze harmonie geweest in de Oranjerie.
We hebben genoten van dit mooie concert.