Over deze locatie

Het Jasmijnhuis in Ridderkerk maakt wonen met dementie zoals thuis. In Het Jasmijnhuis bieden we kleinschalige gespecialiseerde zorg voor mensen met dementie. Onze bewoners hebben een eigen studio, ingericht met eigen meubels. Er zijn twee mooie, gezellige woonkamers die knus zijn ingericht. Met onze warme en persoonlijke aanpak, zorgen we dat de stap naar begeleid wonen zo klein mogelijk is. Heel anders dan een regulier verzorgingshuis. Het mooiste is; wonen in Het Jasmijnhuis is betaalbaar voor iedereen!.

Perfect gelegen in Ridderkerk

Het Jasmijnhuis staat midden in een rustige woonwijk in Ridderkerk. De buurt is erg betrokken en organiseert vele leuke activiteiten voor de bewoners. Vlak bij Het Jasmijnhuis is het Reyerparc. Hier kunnen bewoners prachtig wandelen, genieten van de paarden op de manege en biljarten in het sport- en recreatiecentrum. In de buurt van Het Jasmijnhuis zit een Aldi, waar bewoners zelfstandig, als dat mogelijk is, een kleine boodschap kunnen doen.

In Het Jasmijnhuis komen regelmatig kinderen van het naastgelegen kinderdagverblijf op bezoek. De bewoners gaan één keer in de week bij de peuters en kleuters langs. Ook organiseren medewerkers vele leuke activiteiten zoals een bezoekje van de Cliniclowns en Diva Dichtbij. Daarnaast staan er verschillende fitnesstoestellen rondom het huis, waar de bewoners hun conditie op peil kunnen houden.

Gespecialiseerde dementiezorg

De bewoners hebben toegang tot dierentherapie wat de mensen met dementie of een andere vorm van geheugenverlies rustiger en alerter maakt en meer laat lachen en contact zoeken. Door de omgang met dieren komen fijne herinneringen terug van bijvoorbeeld vroegere huisdieren.

De medewerkers van Het Jasmijnhuis doen er alles aan om de bewoners hun eigenwaarde te laten behouden. Ze willen iets voor de ouderen betekenen. Het huis moet daarom als thuis voelen voor de bewoners. De medewerkers zijn op bezoek. Ook zijn familie en naasten altijd welkom. Alles mag en niks moet in Het Jasmijnhuis.

Impressies

Bekijk hier de foto’s voor een impressie van de locatie

Het Jasmijnhuis

Wonen met dementie in Het Jasmijnhuis

Bij Het Jasmijnhuis wonen mensen met dementie of een vorm van geheugenverlies. De bewoners krijgen 24 uur per dag aandacht, begeleiding en zorg van een klein en vast team van zorgprofessionals. We laten de bewoners in hun waarde, zonder strenge regels, zonder betutteling. Vanzelfsprekend wordt de zorg geleverd volgens de geldende wet- en regelgeving. Maar wij streven naar een zo normaal mogelijk dagelijks leven. Wij kiezen bewust voor écht kleinschalig wonen, voor huiselijkheid, sfeer, samenzijn en samen dingen doen. Al aan de tekentafel is rekening gehouden met de wensen en eisen van onze bewoners. Zo heeft iedere bewoner een eigen studio met een zit-/slaapkamer, die zoveel mogelijk naar eigen wens kan worden ingericht. Daarnaast heeft iedereen een eigen badkamer.

In Het Jasmijnhuis wonen circa twintig bewoners, die elkaar treffen in twee gezamenlijke woonkamers. Het eten wordt dagelijks vers bereid en bewoners die dat leuk vinden, kunnen helpen met koken. Uiteraard is er een afwisselende dagbesteding. Maar het zijn vaak de alledaagse dingen die zorgen voor ritme, structuur en welbevinden, zoals huishoudelijke taken. Ook het onderhouden van sociale contacten en het stimuleren van onderlinge interactie speelt bij ons een belangrijke rol. Onze activiteitenbegeleiders zorgen voor afwisselende dagbesteding van samen zingen tot het maken van een mozaïek. Waarbij altijd geldt: alles mag, niets moet! Er bestaat de mogelijkheid voor het plaatsen van een echtpaar en er is een logeerkamer voor respijtzorg. Onze zorg is voor iedereen betaalbaar, ook voor mensen met alleen een AOW als inkomen.

Leven
Wonen
Genieten
Zorg
Plaats:Ridderkerk Straat:Jasmijnstraat 4
Postcode:2982 CK Telefoon:0180 – 85 25 99

Het Jasmijnhuis

Bereikbaarheid

Locatie

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Verdiepingen

Plattegronden

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Grote afbeelding plattegrond 0

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Bekijk hier onze nieuwste Facebook artikelen

En we hadden weer een jarige🎉🎉🎉🎉de bewoners hebben heerlijk genoten van het gebak 🍰🍰🍰 ... Meer tonenMinder tonen

En we hadden weer een jarige🎉🎉🎉🎉de bewoners hebben heerlijk genoten van het gebak 🍰🍰🍰

Vandaag weer heerlijk taart gekregen van een 86 jarige bewoonster 🎉🎉🍰🍰💚💚 ... Meer tonenMinder tonen

Vandaag weer heerlijk taart gekregen van een 86 jarige bewoonster 🎉🎉🍰🍰💚💚

Vandaag is het weer feest in het Jasmijnhuis🎉🎉🎉 💚💚en bij feest hoort taart🍰🍰🍰🍰 ... Meer tonenMinder tonen

Vandaag is het weer feest in het Jasmijnhuis🎉🎉🎉 💚💚en bij feest hoort taart🍰🍰🍰🍰