Skip links

Ridderkerk – Het Jasmijnhuis

Het Jasmijnhuis in Ridderkerk biedt gespecialiseerde kleinschalige zorg voor mensen met dementie. Gewoon, als thuis en betaalbaar voor iedereen! Dit huis is gelegen in het westen van Ridderkerk, op een steenworp afstand van het Reijerpark. Het is één van de locaties van Dagelijks Leven waar mensen met geheugenverlies zich écht thuis kunnen voelen. De bewoners genieten hier van hun vrijheid, maar vinden ook geborgenheid en veiligheid.

Het oorspronkelijke pand is volledig gestript en opnieuw opgebouwd, zodat het voldoet aan de eisen en het comfort van deze tijd. De studio’s mogen zoveel mogelijk naar eigen inzicht worden ingericht. Meegebrachte meubels en spulletjes zorgen ervoor dat de nieuwe leefomgeving al snel vertrouwd aanvoelt.
Ook buiten is alles goed afgestemd op onze bewoners. De tuin geeft veel bewegingsvrijheid, maar biedt tevens geborgenheid en veiligheid. Hier is het heerlijk vertoeven op een zonnige zomerse dag. Het nabijgelegen Reijerpark nodigt uit voor een uitgebreide wandeling.

Het Jasmijnhuis

Al aan de tekentafel is nagedacht over de beste oplossingen voor mensen met dementie. Zo is de indeling van Het Jasmijnhuis eenvoudig en overzichtelijk.

In Het Jasmijnhuis heeft iedere bewoner een eigen studio met zit-/slaapkamer, die zoveel mogelijk naar eigen inzicht kan worden ingericht. Tevens heeft iedereen een eigen badkamer. Er wonen circa twintig bewoners, die elkaar treffen in twee gezamenlijke woonkamers. In de keuken worden iedere dag verse maaltijden bereid. En als het enigszins kan, worden de groenten uit eigen tuin gebruikt. Bewoners die dat leuk vinden kunnen een handje helpen. Uiteraard is er een afwisselende dagbesteding, maar het zijn vaak de alledaagse dingen, zoals huishoudelijke taken, die zorgen voor ritme, structuur en welbevinden.

Impressie

Bekijk hier de foto’s voor een impressie van de locatie

Het Jasmijnhuis

Plaats: Ridderkerk
Postcode: 2982 CK
Straat: Jasmijnstraat 4
Telefoon: 0180 – 85 25 99
Bereikbaarheid

De locatie

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Verdiepingen

Plattegrond

Deze plattegronden geven u een goede indruk van de indeling van de locatie.

Begane grond

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Bekijk hier onze nieuwste Facebook artikelen

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
De week is weer met sportieve activiteiten begonnen.

De week is weer met sportieve activiteiten begonnen. ... Lees meerToon minder

geplaatst op 13/07/20

Vanmiddag hebben we video gebeld met clini clown luut, kijk en geniet mee van deze bijzonder mooie en kostbare momenten. ... Lees meerToon minder

geplaatst op 08/07/20

Comment on Facebook

Prachtig om te zien! Mooi dat clown Luut de bewoners een moment van ontspanning en onbezorgdheid kon bieden, daar doen we het voor. 🔴

Geweldig om te zien dat onze bewoners zo reageren.

Super om te zien ❤️

Super gedaan ze geniet er van zo te zien😘

CliniClowns bedankt voor deze bijzondere momenten weer vandaag ❤ tot snel weer ziens.

Mooi filmpje. Maar Arjan van Rhoon dit klinkt wel als mn nachtmerrie. Dat ik later oud ben en ze blij proberen te maken met een clown......

Wouter van Toorn.. oma

View more comments

Foto's uit het bericht van Het Jasmijnhuis Ridderkerk ... Lees meerToon minder

geplaatst op 02/07/20

Comment on Facebook

Nou deze nieuwe bewoners hebben het fijn zo te zien!