Over deze locatie

Het Jasmijnhuis in Ridderkerk maakt wonen met dementie zoals thuis. In Het Jasmijnhuis bieden we kleinschalige gespecialiseerde zorg voor mensen met dementie. Onze bewoners hebben een eigen studio, ingericht met eigen meubels. Er zijn twee mooie, gezellige woonkamers die knus zijn ingericht. Met onze warme en persoonlijke aanpak, zorgen we dat de stap naar begeleid wonen zo klein mogelijk is. Heel anders dan een regulier verzorgingshuis. Het mooiste is; wonen in Het Jasmijnhuis is betaalbaar voor iedereen!.

Perfect gelegen in Ridderkerk

Het Jasmijnhuis staat midden in een rustige woonwijk in Ridderkerk. De buurt is erg betrokken en organiseert vele leuke activiteiten voor de bewoners. Vlak bij Het Jasmijnhuis is het Reyerparc. Hier kunnen bewoners prachtig wandelen, genieten van de paarden op de manege en biljarten in het sport- en recreatiecentrum. In de buurt van Het Jasmijnhuis zit een Aldi, waar bewoners zelfstandig, als dat mogelijk is, een kleine boodschap kunnen doen.

In Het Jasmijnhuis komen regelmatig kinderen van het naastgelegen kinderdagverblijf op bezoek. De bewoners gaan één keer in de week bij de peuters en kleuters langs. Ook organiseren medewerkers vele leuke activiteiten zoals een bezoekje van de Cliniclowns en Diva Dichtbij. Daarnaast staan er verschillende fitnesstoestellen rondom het huis, waar de bewoners hun conditie op peil kunnen houden.

Gespecialiseerde dementiezorg

De bewoners hebben toegang tot dierentherapie wat de mensen met dementie of een andere vorm van geheugenverlies rustiger en alerter maakt en meer laat lachen en contact zoeken. Door de omgang met dieren komen fijne herinneringen terug van bijvoorbeeld vroegere huisdieren.

De medewerkers van Het Jasmijnhuis doen er alles aan om de bewoners hun eigenwaarde te laten behouden. Ze willen iets voor de ouderen betekenen. Het huis moet daarom als thuis voelen voor de bewoners. De medewerkers zijn op bezoek. Ook zijn familie en naasten altijd welkom. Alles mag en niks moet in Het Jasmijnhuis.

Impressies

Bekijk hier de foto’s voor een impressie van de locatie

Het Jasmijnhuis

Wonen met dementie in Het Jasmijnhuis

Bij Het Jasmijnhuis wonen mensen met dementie of een vorm van geheugenverlies. De bewoners krijgen 24 uur per dag aandacht, begeleiding en zorg van een klein en vast team van zorgprofessionals. We laten de bewoners in hun waarde, zonder strenge regels, zonder betutteling. Vanzelfsprekend wordt de zorg geleverd volgens de geldende wet- en regelgeving. Maar wij streven naar een zo normaal mogelijk dagelijks leven. Wij kiezen bewust voor écht kleinschalig wonen, voor huiselijkheid, sfeer, samenzijn en samen dingen doen. Al aan de tekentafel is rekening gehouden met de wensen en eisen van onze bewoners. Zo heeft iedere bewoner een eigen studio met een zit-/slaapkamer, die zoveel mogelijk naar eigen wens kan worden ingericht. Daarnaast heeft iedereen een eigen badkamer.

In Het Jasmijnhuis wonen circa twintig bewoners, die elkaar treffen in twee gezamenlijke woonkamers. Het eten wordt dagelijks vers bereid en bewoners die dat leuk vinden, kunnen helpen met koken. Uiteraard is er een afwisselende dagbesteding. Maar het zijn vaak de alledaagse dingen die zorgen voor ritme, structuur en welbevinden, zoals huishoudelijke taken. Ook het onderhouden van sociale contacten en het stimuleren van onderlinge interactie speelt bij ons een belangrijke rol. Onze activiteitenbegeleiders zorgen voor afwisselende dagbesteding van samen zingen tot het maken van een mozaïek. Waarbij altijd geldt: alles mag, niets moet! Er bestaat de mogelijkheid voor het plaatsen van een echtpaar en er is een logeerkamer voor respijtzorg. Onze zorg is voor iedereen betaalbaar, ook voor mensen met alleen een AOW als inkomen.

Leven
Wonen
Genieten
Zorg
Plaats:Ridderkerk Straat:Jasmijnstraat 4
Postcode:2982 CK Telefoon:0180 – 85 25 99

Het Jasmijnhuis

Bereikbaarheid

Locatie

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Verdiepingen

Plattegronden

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Grote afbeelding plattegrond 0

Ervaringen van verwanten

Fantastisch en zeer liefdevol verzorgd

Mijn moeder wordt fantastisch en zeer liefdevol verzorgd door de geweldige medewerksters. Ze doet ook mee met de activiteiten, zoals gym, knutselen en zingen. Thuis zat ze eigenlijk alleen maar wat te suffen. We zijn dan ook zeer dankbaar en blij met de wijze waarop mijn moeder gestimuleerd en geholpen wordt de dagen zo prettig mogelijk door te komen.

Wij gunnen iedereen zo’n fijne plek!

Sinds mijn moeder in Het Jasmijnhuis woont fleurt ze weer helemaal op. Ze is vrolijk en dankbaar voor de verzorging en doet allemaal leuke dingen waardoor de dagen voorbij vliegen. Als ik nu bij mijn moeder kom, zie ik rust op haar gezicht. Als verwant krijg je ook rust als je moeder zo goed verzorgd wordt. Wij gunnen iedereen zo’n fijne plek!

Ontzettend blij met haar nieuwe plek

Mijn moeder heeft hier sinds een paar weken een mooie studio. Zij is ontzettend blij met haar nieuwe plek. Ze maakt weer contact met anderen, doet enthousiast mee aan alle activiteiten en is heel dankbaar voor de goede zorg die ze krijgt. Het geeft ons een heel goed gevoel dat ze het zo naar haar zin heeft en dat ze in goede handen is. Het geeft ons veel rust.