Skip links

Deventer – Het Venenhuis

Het Venenhuis in Deventer biedt gespecialiseerde kleinschalige zorg voor mensen met dementie. Gewoon, als thuis en betaalbaar voor iedereen! Dit huis – in de mooie oude Hanzestad in het oosten van Nederland – ligt aan de rand van de Rivierenwijk in Deventer, grenzend aan het Venenpark. Het is een plek waar mensen met geheugenverlies een tweede thuis vinden. Een plek waar het leven gewoon doorgaat, zoals ze gewend waren. Binnen de kaders van veilig wonen en begeleid door professionele 24-uurs zorg.

Regelmatig maken we met onze bewoners een heerlijke wandeling door het rolstoelvriendelijke Venenpark. We nemen dan brood mee voor de vogels bij de vijver.

Vanuit de tuin kijken de bewoners uit op het Johan Cruijf speelveld, waar kinderen ravotten en waar altijd wel iets te beleven valt. Voor wie graag een boodschapje doet kan terecht in het winkelcentrum Deltaplein, dat ligt op slechts een paar minuten loopafstand. Maar ook het mooie centrum van Deventer loop je zo in. Uiteraard worden onze bewoners altijd begeleid door ons, een mantelzorger of een vrijwilliger, zodat de veiligheid gegarandeerd is. Kortom, Het Venenhuis ligt niet verscholen op een afgelegen terrein, maar ligt midden in het leven!

Het Venenhuis

Het Venenhuis is een voormalige basisschool. De binnenzijde is volledig opnieuw opgebouwd om te voldoen de eisen en het comfort van deze tijd.

Zo is er een kleinschalige en huiselijke woonomgeving ontstaan mét de voorzieningen voor het bieden van professionele 24-uurs zorg. Het voormalige schoolplein heeft plaatsgemaakt voor een royale tuin, die voldoet aan de wensen en behoeften van mensen met geheugenverlies. Het gehele terrein omheind, zonder dat dit ten koste gaat van de open uitstraling. Er is een moestuin op sta hoogte en ‘gewoon’ in de volle grond. En als het enigszins kan worden de vers geoogste groenten gebruikt voor het bereiden van de maaltijden. Dat is pas écht genieten!

De locatie heeft twintig studio’s. Iedere studio heeft een zit-/slaapkamer en een badkamer, en mooie hoge raampartijen die zorgen voor veel daglicht en uitzicht bieden op de tuin. De bewoners treffen elkaar in twee sfeervolle, gezamenlijke woonkamers. Er bestaat de mogelijkheid voor het plaatsen van een echtpaar en er is een logeerkamer voor respijtzorg.

Wat Dagelijks Leven uniek maakt, is dat we alles zoveel mogelijk op maat afstemmen op de wensen van onze bewoners. Van de inrichting van de studio tot de maaltijden, van de zorgverlening tot de invulling van de dagbesteding. Altijd vertrekkend vanuit de mogelijkheden en rekening houdend met de beperkingen van de bewoners.

Impressie

Bekijk hier de foto’s voor een impressie van de locatie

Het Venenhuis

Plaats: Deventer
Postcode: 7417 XJ
Straat: Merwedestraat 4
Telefoon: 0570 – 86 23 31
Bereikbaarheid

De locatie

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Verdiepingen

Plattegrond

Deze plattegronden geven u een goede indruk van de indeling van de locatie.

Begane grond
Eerste verdieping

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Bekijk hier onze nieuwste Facebook artikelen

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Mijn moeder Grietje Buijs had gisteren een jubileum. Op 3 juli 2019 kwam ze in het Venenhuis wonen. Wat heeft ze het hier goed! Alle foto's op Facebook spreken voor zich. Continu aandacht en vooral goede liefdevolle verzorging. Iedereen is zo gek met en lief voor haar! Dat doet ons als familie goed. Ze had het niet beter kunnen treffen. Dank allemaal!

Op de foto Grietje met haar gezin. Ik was toen nog niet geboren.
... Lees meerToon minder

geplaatst op 05/07/20

Comment on Facebook

Wat een lieve complimenten allemaal! Alle lof voor ons geweldige team!😀😍

Mijn tante dinie woont er ook, heeft ook naar haar zin, en de verzorging zo lief en gezellig, Al een poosje niet geweest door het virus helaas ,Binnenkort mag ik weer 🥰 🤗

Mijn schoonmoeder, Marijke Wischhoff, woont er al 4.5 jaar! Wij zijn ook vol lof over de verzorging, activiteiten en gezelligheid!

Ja fijn hè ik kan dat alleen maar beamen want ons Moeder heeft er bijna 4 jaar gewoond en alles was zo goed en fijn.Dikke pluim

Heerlijk buiten genieten van de maaltijd

Heerlijk buiten genieten van de maaltijd ... Lees meerToon minder

geplaatst op 26/06/20

Even afkoelen op deze tropische dag met een heerlijk ijsje van Gino. Hij kwam op bezoek met zijn ijskar in de tuin.

Even afkoelen op deze tropische dag met een heerlijk ijsje van Gino. Hij kwam op bezoek met zijn ijskar in de tuin. ... Lees meerToon minder

geplaatst op 25/06/20

Comment on Facebook

Hmmmmm, lekker 👍😄☀️

👍😎leuk en lekker

Lekker hoor :-)

Lekker,😋😋😋

View more comments