Over deze locatie

Het Venenhuis in Deventer maakt wonen met dementie zoals thuis. In Het Venenhuis bieden we kleinschalige gespecialiseerde zorg voor mensen met dementie. Onze bewoners hebben een eigen studio, ingericht met eigen meubels. Er zijn twee mooie, gezellige woonkamers die knus zijn ingericht. Met onze warme en persoonlijke aanpak, zorgen we dat de stap naar begeleid wonen zo klein mogelijk is. Heel anders dan een regulier verzorgingshuis. Het mooiste is; wonen in Het Venenhuis is betaalbaar voor iedereen!

Perfect gelegen in Deventer

Het Venenhuis in Deventer ligt in een echte volksbuurt. In het buurtcentrum wordt geregeld iets met zang en dans georganiseerd, waar de bewoners altijd van harte welkom zijn. Naast Het Venenhuis zit een kinderdagverblijf waarmee wordt samengewerkt. De kinderen komen op bezoek bij de bewoners en andersom.

In de buurt van Het Venenhuis

In de nabijheid van Het Venenhuis is een winkelcentrum en op loopafstand het centrum van Deventer. Er wordt regelmatig met bewoners gewandeld. Vaak wordt in de richting van het centrum gelopen waar dan een kopje koffie wordt gedronken, met gebakje, bij La Place. Ook gaan bewoners elke maand naar de markt. Tegenover Het Venenhuis ligt een sportveldje. Hier kijken bewoners vanuit de huiskamer op uit en genieten van de kinderen die aan het sporten zijn. De bewoners gaan zelf twee keer in de week bewegen en worden dan opgehaald door verenging Blijf Actief bij de Sportvereniging (BAS).


Schrijf u eenvoudig in

Dagelijkse activiteiten

In de tuin staat een moestuintje op hoogte. De bewoners kunnen hier helpen bij het verbouwen van tomaatjes, aardbeien en kruiden. Ook kunnen ze samen met de activiteitenbegeleider fietsen op de duofiets. Familie en naasten kunnen hier ook gebruik van maken en zo samen genieten van de prachtige omgeving. In Het Venenhuis is ook een beleveniskoffer aanwezig. Hier kunnen mensen met dementie of een andere vorm van geheugenverlies interactief mee bezig zijn. Als een bewoner bedlegerig is kan de koffer bij het bed geplaatst worden.

In Het Venenhuis worden vele gezellige activiteiten georganiseerd, zoals een huifkartocht, barbecue met familie en naasten, busritje door de omgeving en livemuziek in de huiskamer of de tuin. Ook zijn er wekelijkse activiteiten zoals muziek maken, zingen, iets lekkers bakken en soep maken. Daarnaast is er veel aandacht voor het dagelijks leven: helpen met aardappelen schillen, groente en fruit snijden, was ophangen en opvouwen, strijken en de huiskamer vegen. In Het Venenhuis hebben de bewoners de regie over het eigen leven en de dag. Ze kunnen helemaal zichzelf zijn.

Impressies

Bekijk hier de foto’s voor een impressie van de locatie

Het Venenhuis

Wonen met dementie in Het Venenhuis

Bij Het Venenhuis wonen mensen met dementie of een vorm van geheugenverlies. De bewoners krijgen 24 uur per dag aandacht, begeleiding en zorg van een klein en vast team van zorgprofessionals. We laten de bewoners in hun waarde, zonder strenge regels, zonder betutteling. Vanzelfsprekend wordt de zorg geleverd volgens de geldende wet- en regelgeving. Maar wij streven naar een zo normaal mogelijk dagelijks leven. Wij kiezen bewust voor écht kleinschalig wonen, voor huiselijkheid, sfeer, samenzijn en samen dingen doen. Al aan de tekentafel is rekening gehouden met de wensen en eisen van onze bewoners. Zo heeft iedere bewoner een eigen studio met een zit-/slaapkamer, die zoveel mogelijk naar eigen wens kan worden ingericht. Daarnaast heeft iedereen een eigen badkamer.

In Het Venenhuis wonen circa twintig bewoners, die elkaar treffen in twee gezamenlijke woonkamers. Het eten wordt dagelijks vers bereid en bewoners die dat leuk vinden, kunnen helpen met koken. Uiteraard is er een afwisselende dagbesteding. Maar het zijn vaak de alledaagse dingen die zorgen voor ritme, structuur en welbevinden, zoals huishoudelijke taken. Ook het onderhouden van sociale contacten en het stimuleren van onderlinge interactie speelt bij ons een belangrijke rol. Onze activiteitenbegeleiders zorgen voor afwisselende dagbesteding van samen zingen tot het maken van een mozaïek. Waarbij altijd geldt: alles mag, niets moet!
Er bestaat de mogelijkheid voor het plaatsen van een echtpaar en er is een logeerkamer voor respijtzorg. Onze zorg is voor iedereen betaalbaar, ook voor mensen met alleen een AOW als inkomen.

Leven
Wonen
Genieten
Zorg
Plaats:Deventer Straat:Merwedestraat 4
Postcode:7417 XJ Telefoon:0570 – 86 23 31

Het Venenhuis

Bereikbaarheid

Locatie

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Verdiepingen

Plattegronden

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Grote afbeelding plattegrond 0
Grote afbeelding plattegrond 1

Ervaringen van verwanten

In korte tijd een écht ‘thuis’

Ze zijn meelevend, behulpzaam, zorgzaam en heel klantgericht. In hele korte tijd hebben ze mijn moeder een echt "thuis" gegeven. De familie wordt betrokken bij het zorgplan. De bewoners worden verwend met lekkere hapjes en drankjes en er worden regelmatig hele leuke activiteiten met hen gedaan. Als ik deze zorg nodig zou hebben, zou ik daar graag willen wonen.

Durven realistisch te zijn

Warme zorg, luisteren goed, open houding, durven ook realistisch te zijn, grenzen te benoemen.

Hartelijk en hartverwarmend

Moeder woont 2,5 jaar bij Het Venenhuis. Ik vind de zorg en aandacht goed. Hartelijk en hartverwarmend. Open oor en oog voor het realiseren van goede zorg en aandacht. Voor de bewoner en voor de familie. Groot compliment zoals het team de corona impact weet te hanteren. Zorgvuldig, alert, innovatief en creatief. Sterk team. Realistisch en helder.

Ja, ik word vrijwilliger.

 

Aanmelden

Ja, ik word vrijwilliger.

 

Aanmelden

Vrijwilliger worden in Het Venenhuis

Wij zijn altijd op zoek naar vrijwilligers die ons helpen het dagelijkse leven vorm te geven. Een spelletje doen met onze bewoners, de tuin netjes houden, assisteren tijdens het eten, eens per week een wandelingetje maken of helpen als wij een uitje organiseren. Het kan allemaal! Om je aan te melden als vrijwilliger ga je naar onze pagina vrijwilliger worden, selecteer hier ‘Het Venenhuis’ en laat jouw gegevens achter. Wij nemen daarna zo snel mogelijk contact met je op.