De maatregel voor het sluiten van onze locaties is door de overheid versoepeld. In het belang van onze bewoners hebben wij strikte maatregelen opgesteld voor het bezoek. Zodat we bezoek weer kunnen toelaten, maar onze bewoners ook zo goed mogelijk kunnen beschermen. Er is een bezoekersregeling opgesteld op basis van de landelijke richtlijnen van onze brancheorganisatie ActiZ. Hierover is gecommuniceerd met de vertegenwoordigers van onze bewoners. Er wordt 1 vaste bezoeker per bewoner aangewezen. De bewoner kan 1 keer per week 1 vaste bezoeker ontvangen. Heeft u hier vragen over, neem dan contact op met uw locatiemanager.

Beleid rondom het coronavirus

Skip links

Deventer – Het Venenhuis

Het Venenhuis in Deventer biedt gespecialiseerde kleinschalige zorg voor mensen met dementie. Gewoon, als thuis en betaalbaar voor iedereen! Dit huis – in de mooie oude Hanzestad in het oosten van Nederland – ligt aan de rand van de Rivierenwijk in Deventer, grenzend aan het Venenpark. Het is een plek waar mensen met geheugenverlies een tweede thuis vinden. Een plek waar het leven gewoon doorgaat, zoals ze gewend waren. Binnen de kaders van veilig wonen en begeleid door professionele 24-uurs zorg.

Regelmatig maken we met onze bewoners een heerlijke wandeling door het rolstoelvriendelijke Venenpark. We nemen dan brood mee voor de vogels bij de vijver.

Vanuit de tuin kijken de bewoners uit op het Johan Cruijf speelveld, waar kinderen ravotten en waar altijd wel iets te beleven valt. Voor wie graag een boodschapje doet kan terecht in het winkelcentrum Deltaplein, dat ligt op slechts een paar minuten loopafstand. Maar ook het mooie centrum van Deventer loop je zo in. Uiteraard worden onze bewoners altijd begeleid door ons, een mantelzorger of een vrijwilliger, zodat de veiligheid gegarandeerd is. Kortom, Het Venenhuis ligt niet verscholen op een afgelegen terrein, maar ligt midden in het leven!

Het Venenhuis

Het Venenhuis is een voormalige basisschool. De binnenzijde is volledig opnieuw opgebouwd om te voldoen de eisen en het comfort van deze tijd.

Zo is er een kleinschalige en huiselijke woonomgeving ontstaan mét de voorzieningen voor het bieden van professionele 24-uurs zorg. Het voormalige schoolplein heeft plaatsgemaakt voor een royale tuin, die voldoet aan de wensen en behoeften van mensen met geheugenverlies. Het gehele terrein omheind, zonder dat dit ten koste gaat van de open uitstraling. Er is een moestuin op sta hoogte en ‘gewoon’ in de volle grond. En als het enigszins kan worden de vers geoogste groenten gebruikt voor het bereiden van de maaltijden. Dat is pas écht genieten!

De locatie heeft twintig studio’s. Iedere studio heeft een zit-/slaapkamer en een badkamer, en mooie hoge raampartijen die zorgen voor veel daglicht en uitzicht bieden op de tuin. De bewoners treffen elkaar in twee sfeervolle, gezamenlijke woonkamers. Er bestaat de mogelijkheid voor het plaatsen van een echtpaar en er is een logeerkamer voor respijtzorg.

Wat Dagelijks Leven uniek maakt, is dat we alles zoveel mogelijk op maat afstemmen op de wensen van onze bewoners. Van de inrichting van de studio tot de maaltijden, van de zorgverlening tot de invulling van de dagbesteding. Altijd vertrekkend vanuit de mogelijkheden en rekening houdend met de beperkingen van de bewoners.

Impressie

Bekijk hier de foto’s voor een impressie van de locatie

Het Venenhuis

Plaats: Deventer
Postcode: 7417 XJ
Straat: Merwedestraat 4
Telefoon: 0570 – 86 23 31
Bereikbaarheid

De locatie

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Verdiepingen

Plattegrond

Deze plattegronden geven u een goede indruk van de indeling van de locatie.

Begane grond
Eerste verdieping

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Bekijk hier onze nieuwste Facebook artikelen

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Na ruim 9 weken mochten we in Het Venenhuis vandaag eindelijk weer bezoek ontvangen. Dat is best een beetje spannend, maar vooral ook fijn voor de bewoners en familie.

Na ruim 9 weken mochten we in Het Venenhuis vandaag eindelijk weer bezoek ontvangen. Dat is best een beetje spannend, maar vooral ook fijn voor de bewoners en familie. ... Lees meerToon minder

geplaatst op 27/05/20

Comment on Facebook

Dat is wel fijn voor de bewoners en hun fam

Super fijn dat het weer mag 😘

👏 geweldig 😍

Oooo Mieke wat fijn voor U

Wat worden ze weer heerlijk verwend

Wat worden ze weer heerlijk verwend ... Lees meerToon minder

geplaatst op 24/05/20

Comment on Facebook

Ziet er weer lekker uit Betty

En het was lekker!!😀

Heerlijk ziet dat er uit. Smullen maar. 👍🥰

Je gaat er gewoon naar verlangen. Dagelijksleven bij dagelijks leven minder angst voor de toekomst waarin ik mogelijk zelf de weg niet meer weetdoor geheugenproblemen. Waarvan ik hoop het voor mij niet nodig is. Zo is het ook.. Respect voor jullie o zo normale opgewekte en toegewijde zorg en aandacht. Mijn moeder laat mij dit voelen ook in deze tijd. Ze voelt respect en vertrouwen dat ze mag zijn wie ze is. Dat het oké is.

Goed bezich betty verwen ze maar goed 😘

Dat ziet er weer super uit! Wat zullen ze ervan genoten hebben. 😊

dat doen jullie altijd leuk

Lekker👍

View more comments

Even tijd voor een wandelingetje ... Lees meerToon minder

geplaatst op 23/05/20