Skip links

Deventer – Het Venenhuis

Het Venenhuis in Deventer is een kleinschalige woonzorglocatie voor mensen met dementie. Gewoon, als thuis en betaalbaar voor iedereen! Dit huis – in de mooie oude Hanzestad in het oosten van Nederland – ligt aan de rand van de Rivierenwijk in Deventer, grenzend aan het Venenpark. Het is een plek waar mensen met geheugenverlies een tweede thuis vinden. Een plek waar het leven gewoon doorgaat, zoals ze gewend waren. Binnen de kaders van veilig wonen en begeleid door professionele 24-uurs zorg.

Regelmatig maken we met onze bewoners een heerlijke wandeling door het rolstoelvriendelijke Venenpark. We nemen dan brood mee voor de vogels bij de vijver.

Vanuit de tuin kijken de bewoners uit op het Johan Cruijf speelveld, waar kinderen ravotten en waar altijd wel iets te beleven valt. Voor wie graag een boodschapje doet kan terecht in het winkelcentrum Deltaplein, dat ligt op slechts een paar minuten loopafstand. Maar ook het mooie centrum van Deventer loop je zo in. Uiteraard worden onze bewoners altijd begeleid, door ons, een mantelzorger of een vrijwilliger, zodat de veiligheid gegarandeerd is. Kortom, Het Venenhuis ligt niet verscholen op een afgelegen terrein, maar ligt midden in het leven!

Het Venenhuis

Het Venenhuis is een voormalige basisschool. De binnenzijde is volledig opnieuw opgebouwd om te voldoen de eisen en het comfort van deze tijd.

Zo is er een kleinschalige en huiselijke woonomgeving ontstaan mét de voorzieningen van een professionele zorginstelling. Het voormalige schoolplein heeft plaatsgemaakt voor een royale tuin, die voldoet aan de wensen en behoeften van mensen met geheugenverlies. Zo is er een wandelpad en is het gehele terrein omheind, zonder dat dit ten koste gaat van de open uitstraling. Er is een moestuin op sta hoogte en ‘gewoon’ in de volle grond. En als het enigszins kan worden de vers geoogste groenten gebruikt voor het bereiden van de maaltijden. Dat is pas écht genieten!

De woonzorglocatie heeft twintig studio’s. Iedere studio heeft een zit-/slaapkamer en een badkamer. Ieder studio heeft mooie, hoge raampartijen, die zorgen voor veel daglicht en uitzicht bieden op de tuin. De bewoners treffen elkaar in twee sfeervolle, gezamenlijke woonkamers. Er bestaat de mogelijkheid voor het plaatsen van een echtpaar en er is een logeerkamer voor respijtzorg.

Wat Dagelijks Leven uniek maakt, is dat we alles zoveel mogelijk op maat afstemmen op de wensen van onze bewoners. Van de inrichting van de studio tot de maaltijden, van de zorgverlening tot de invulling van de dagbesteding. Altijd vertrekkend vanuit de mogelijkheden en rekening houdend met de beperkingen van de bewoners.

Impressie

Bekijk hier de foto’s voor een impressie van de locatie

Het Venenhuis

Plaats: Deventer
Postcode: 7417 XJ
Straat: Merwedestraat 4
Telefoon: 0570 – 86 23 31
Bereikbaarheid

De locatie

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Verdiepingen

Plattegrond

Deze plattegronden geven u een goede indruk van de indeling van de locatie.

Begane grond
Eerste verdieping

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Bekijk hier onze nieuwste Facebook artikelen

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Namens het Venenhuis wensen wij een ieder een gezond, gelukkig en liefdevol 2020 toe

Namens het Venenhuis wensen wij een ieder een gezond, gelukkig en liefdevol 2020 toe ... Lees meerToon minder

geplaatst op 01/01/20

Comment on Facebook

Jullie ook een mooi jaar toegewenst

Jullie ook een gezond gelukkig en liefdevolle 2020

Hetzelfde !

Kerst 2019:

Op 1e en 2e kerstdag klonk er live muziek in Het Venenhuis. De bewoners hebben kunnen genieten van piano en saxofoon en zingen uit volle borst mee met de klassieke kerstliedjes. En natuurlijk mocht het gezamenlijke kerstdiner met zn prachtig gedekte tafels niet ontbreken. Het was erg gezellig!

Kerst 2019:

Op 1e en 2e kerstdag klonk er live muziek in Het Venenhuis. De bewoners hebben kunnen genieten van piano en saxofoon en zingen uit volle borst mee met de klassieke kerstliedjes. En natuurlijk mocht het gezamenlijke kerstdiner met z'n prachtig gedekte tafels niet ontbreken. Het was erg gezellig!
... Lees meerToon minder

geplaatst op 26/12/19

Comment on Facebook

Waar woord, ik heb genoten samen met mijn moeder.

Alle medewerkers van Het Venenhuis wensen jullie allen prettige feestdagen en een gelukkig 2020!

Alle medewerkers van Het Venenhuis wensen jullie allen prettige feestdagen en een gelukkig 2020! ... Lees meerToon minder

geplaatst op 24/12/19

Comment on Facebook

Ook prettige feestdagen voor iedereen in het Venenhuis!

Wij wensen jullie ook hele fijne dagen en vooral een gezond 2020! 🎄🎄🎄

Dank je wel voor alle liefdevollezorgen en begeleiding van onze moeder. Iedereen een gezond 2020 gewenst.

Ik sluit mij bij de woorden van mijn zus aan heel erg bedankt Vriendelijk groet Anita

Wij wensen jullie ook fijne feestdagen

Jullie ook allemaal hele fijne feestdagen en een heel gezond en mooi 2020!

Hetzelfde gewenst!

Dank voor jullie goede zorgen

View more comments