Skip links

Deventer – Het Venenhuis

Het Venenhuis in Deventer biedt gespecialiseerde kleinschalige zorg voor mensen met dementie. Gewoon, als thuis en betaalbaar voor iedereen! Dit huis – in de mooie oude Hanzestad in het oosten van Nederland – ligt aan de rand van de Rivierenwijk in Deventer, grenzend aan het Venenpark. Het is een plek waar mensen met geheugenverlies een tweede thuis vinden. Een plek waar het leven gewoon doorgaat, zoals ze gewend waren. Binnen de kaders van veilig wonen en begeleid door professionele 24-uurs zorg.

Regelmatig maken we met onze bewoners een heerlijke wandeling door het rolstoelvriendelijke Venenpark. We nemen dan brood mee voor de vogels bij de vijver.

Vanuit de tuin kijken de bewoners uit op het Johan Cruijf speelveld, waar kinderen ravotten en waar altijd wel iets te beleven valt. Voor wie graag een boodschapje doet kan terecht in het winkelcentrum Deltaplein, dat ligt op slechts een paar minuten loopafstand. Maar ook het mooie centrum van Deventer loop je zo in. Uiteraard worden onze bewoners altijd begeleid door ons, een mantelzorger of een vrijwilliger, zodat de veiligheid gegarandeerd is. Kortom, Het Venenhuis ligt niet verscholen op een afgelegen terrein, maar ligt midden in het leven!

Het Venenhuis

Het Venenhuis is een voormalige basisschool. De binnenzijde is volledig opnieuw opgebouwd om te voldoen de eisen en het comfort van deze tijd.

Zo is er een kleinschalige en huiselijke woonomgeving ontstaan mét de voorzieningen voor het bieden van professionele 24-uurs zorg. Het voormalige schoolplein heeft plaatsgemaakt voor een royale tuin, die voldoet aan de wensen en behoeften van mensen met geheugenverlies. Het gehele terrein omheind, zonder dat dit ten koste gaat van de open uitstraling. Er is een moestuin op sta hoogte en ‘gewoon’ in de volle grond. En als het enigszins kan worden de vers geoogste groenten gebruikt voor het bereiden van de maaltijden. Dat is pas écht genieten!

De locatie heeft twintig studio’s. Iedere studio heeft een zit-/slaapkamer en een badkamer, en mooie hoge raampartijen die zorgen voor veel daglicht en uitzicht bieden op de tuin. De bewoners treffen elkaar in twee sfeervolle, gezamenlijke woonkamers. Er bestaat de mogelijkheid voor het plaatsen van een echtpaar en er is een logeerkamer voor respijtzorg.

Wat Dagelijks Leven uniek maakt, is dat we alles zoveel mogelijk op maat afstemmen op de wensen van onze bewoners. Van de inrichting van de studio tot de maaltijden, van de zorgverlening tot de invulling van de dagbesteding. Altijd vertrekkend vanuit de mogelijkheden en rekening houdend met de beperkingen van de bewoners.

Impressie

Bekijk hier de foto’s voor een impressie van de locatie

Het Venenhuis

Plaats: Deventer
Postcode: 7417 XJ
Straat: Merwedestraat 4
Telefoon: 0570 – 86 23 31
Bereikbaarheid

De locatie

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Verdiepingen

Plattegrond

Deze plattegronden geven u een goede indruk van de indeling van de locatie.

Begane grond
Eerste verdieping

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Bekijk hier onze nieuwste Facebook artikelen

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Samen een verjaardag feestelijk gevierd, met heerlijke gebakjes. Wat een fijne middag in de tuin met live muziek!

Samen een verjaardag feestelijk gevierd, met heerlijke gebakjes. Wat een fijne middag in de tuin met live muziek! ... Lees meerToon minder

geplaatst op 23/07/20

Comment on Facebook

Het was inderdaad erg gezellig 😎🥰

Gefeliciteerd met de jarige gezellig hoor

Gefeleciteerd fijne weer een beetje gezelligheid 😘❤️

Prachtig weer om samen een rondje te fietsen.  Genieten in de omgeving Deventer.

Prachtig weer om samen een rondje te fietsen. Genieten in de omgeving Deventer. ... Lees meerToon minder

geplaatst op 13/07/20

Comment on Facebook

Heerlijk eindelijk weer genieten van onze mooie duo fiets met de bewoners

Heerlijk weer was hiervoor om het te doen en goed voor de been spieren

Goed bezig 🥰

Vandaag de laatse stage dag van Auke onze HBO- V stagair. Gelukkig hoeven we nog geen afscheid te nemen en komt Auke ons team versterken in de vakantietijd. Auke bedankt namens het hele team😊👍 ... Lees meerToon minder

geplaatst op 10/07/20

Comment on Facebook

Onze top stagiaire/collega! 💪🏻

Succes & plezier Auke ! Karin, vrijwilliger

Super stagiaire/ collega. Wat fijn dat je vakantiewerk mag en kan doen

Young talent heeft de toekomst. Samen Sterk

Succes Auke je was erg goed hoop dat je dit werk verder gaat doen

Succes Auke met wat je verder gaat doen🌸

View more comments