Over deze locatie

Het Blaauwhofhuis in Joure biedt zorg aan mensen met dementie. Kleinschalig en voorzien van 24/7 specialistische zorg. Het Blaauwhofhuis is één van de 90 locaties in Nederland waar Dagelijks Leven gespecialiseerde dementiezorg biedt. Wij gaan uit van wat onze bewoners wél kunnen en stimuleren ze mee te doen in de dagelijkse bezigheden. Het mooiste is; wonen in Het Blaauwhofhuis is betaalbaar voor iedereen!

Perfect gelegen in Joure

Het Blaauwhofhuis staat aan de rand van de Nutsbaan in een rustige woonwijk in Joure. Deze prachtige locatie zorgt niet alleen voor een weids uitzicht, maar ook voor een plekje op de eerste rij tijdens de jaarlijkse Ballonfeesten die daar plaatsvinden. Op deze grasvelden worden meer evenementen gehouden, die voor de bewoners dus altijd om de hoek zijn.

Er is veel individuele aandacht voor de bewoners. Van gewoon een blokje om tot een wandeling naar de levendige winkelstraat van Joure om te winkelen of op het terras te genieten van een hapje en een drankje. Liever fietsen? Dan biedt de duofiets uitkomst.


Schrijf u eenvoudig in

Activiteiten in Het Blaauwhofhuis

De activiteiten worden bepaald door de wensen en behoeften van de bewoners van Het Blaauwhofhuis. Dat betekent veel aandacht voor muziek en zang en regelmatig samen een spel spelen. Vaste prik is met elkaar de actualiteiten doornemen onder het genot van een kopje koffie.

Met de basisschool in de buurt onderhoudt de kleinschalige zorglocatie goed contact. Op speciale dagen als Sint Maarten en tijdens kerst zoeken de basisschoolleerlingen de bewoners op. Er zijn plannen in de maak om de bewoners eens bij de school op bezoek te laten gaan.

Geen regulier verzorgingshuis

Het team werkt volgens de visie van Dagelijks Leven: ken mij, zie mij, hoor mij, laat mij. In combinatie met het kleinschalige karakter van Het Blaauwhofhuis maakt dat het voor de bewoners met dementie echt als thuis voelt. Dankzij de ontspannen en gastvrije sfeer voelen ook verwanten zich welkom.

Impressies

Bekijk hier de foto’s voor een impressie van de locatie

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlDagelijks Leven is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Het Blaauwhofhuis

Wonen met dementie in Het Blaauwhofhuis

Het Blaauwhofhuis van alle gemakken voorzien. De ruimtes zijn royaal, licht en levensloopbestendig ingericht. Hier voelen bewoners zich gauw thuis en op hun gemak. Mede omdat zij hun eigen studio zoveel mogelijk naar wens kunnen inrichten. Zo verhuizen meubels en spulletjes waaraan zij gehecht zijn gewoon mee, en voelt de nieuwe leefomgeving al snel vertrouwd. De twintig studio’s hebben allemaal een zit-/slaapkamer, een aanrecht en een badkamer.

Je voelt je thuis, waar familie en vrienden zich welkom voelen. Bij Dagelijks Leven staan de deuren dan ook altijd open, voor een kopje koffie, een luisterend oor of een uitgebreid bezoek. Bij ons zijn er geen verplichtingen. Een goede relatie met naasten vinden wij van groot belang. Zij zijn de belangrijkste schakel tussen de bewoners en zorgverleners. Mantelzorgers weten als geen ander wat hun partner of ouder prettig vindt, hoe hij/zij verzorgd wil worden en hoe we het leven zo gewoon mogelijk door kunnen laten gaan.

Leven
Wonen
Genieten
Zorg
Plaats:Joure Straat:Ulohôf 30
Postcode:8501 VW Telefoon:0513 - 72 61 34

Het Blaauwhofhuis

Bereikbaarheid

Locatie

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Verdiepingen

Plattegronden

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Grote afbeelding plattegrond 0
Grote afbeelding plattegrond 1

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Bekijk hier onze nieuwste Facebook artikelen

2 dagen geleden

De vrijwilligers van de Nutsbaan kwamen laatst een borreltje drinken in het Blaauwhofhuis. Dit was hun aangeboden omdat ze de bomen en struiken hadden gesnoeid op de Nutsbaan, zodat onze bewoners alle aktiviteiten daar nu voortaan op de voet kunnen volgen! 👍🏼 ... Meer tonenMinder tonen

De vrijwilligers van de Nutsbaan kwamen laatst een borreltje drinken in het Blaauwhofhuis. Dit was hun aangeboden omdat ze de bomen en struiken hadden gesnoeid op de Nutsbaan, zodat onze bewoners alle aktiviteiten daar nu voortaan op de voet kunnen volgen! 👍🏼
2 weken geleden

Sint Maarten : "Zoete inval" in het Blaauwhofhuis. Wat in gezelligheid al die lieve buurtkinderen op bezoek ! (uiteraard zijn de kinderen niet herkenbaar in beeld) ... Meer tonenMinder tonen

Sint Maarten : Zoete inval in het Blaauwhofhuis. Wat in gezelligheid al die lieve buurtkinderen op bezoek ! (uiteraard zijn de kinderen niet herkenbaar in beeld)
3 weken geleden

Onze huispianist Marcel Pen zorgde met zijn prachtige pianospel voor net dat beetje vrolijkheid op deze donkere druilerige vrijdagmiddag ! Geweldig. ... Meer tonenMinder tonen

Onze huispianist Marcel Pen zorgde met zijn prachtige pianospel voor net dat beetje vrolijkheid op deze donkere druilerige vrijdagmiddag ! Geweldig.

Ja, ik word vrijwilliger.

 

Aanmelden

Ja, ik word vrijwilliger.

 

Aanmelden

Vrijwilliger worden in Het Blaauwhofhuis

Wij zijn altijd op zoek naar vrijwilligers die ons helpen het dagelijkse leven vorm te geven. Een spelletje doen met onze bewoners, de tuin netjes houden, assisteren tijdens het eten, eens per week een wandelingetje maken of helpen als wij een uitje organiseren. Het kan allemaal! Om je aan te melden als vrijwilliger ga je naar onze pagina vrijwilliger worden, selecteer hier ‘Het Blaauwhofhuis’ en laat jouw gegevens achter. Wij nemen daarna zo snel mogelijk contact met je op.