Over deze locatie

Het Warandehuis in Bergen op Zoom biedt gespecialiseerde kleinschalige zorg voor mensen met dementie. Gewoon, als thuis en betaalbaar voor iedereen! Het Warandehuis maakt van wonen genieten. Net als bij alle andere locaties van Dagelijks Leven is er alles aan gedaan om mensen met dementie zo fijn en zo gewoon mogelijk te laten verder leven.

Perfect gelegen in Bergen op Zoom

Het Warandehuis staat aan de Kometenlaan in Bergen op Zoom. Het Warandehuis is een zusterlocatie van Het Markiezaathuis. De huizen bevinden zich 1,5 km van elkaar en werken intensief samen. Zo worden er regelmatig samen activiteiten georganiseerd en zijn ze nauw betrokken bij elkaars dagelijks leven. Ook komen de bewoners geregeld bij elkaar op bezoek om samen een kopje koffie of thee te drinken.

Het Warandehuis ligt op loopafstand van het prachtig groene A.M. de Jongpark waar de bewoners heerlijk kunnen wandelen met familie of naasten. Ook een boodschapje kunnen de bewoners te voet doen. Even naar de bakker voor een vers broodje of dagelijkse aankopen bij de Albert Heijn. Waar mogelijk doen de bewoners dit zelfstandig. Zelfs het Bravisziekenhuis is op loopafstand.


Schrijf u eenvoudig in

Het gespecialiseerde zorgteam

De medewerkers die werkzaam zijn in Het Warandehuis hebben een passie voor mensen met dementie of een andere vorm van geheugenverlies en de zorg die daarbij komt kijken. Doeners, pragmatisch en ondernemend: zo kun je ze het beste omschrijven. Ze zijn enthousiast, positief ingesteld en zetten de bewoners altijd op nummer één.

Het Warandehuis en haar medewerkers zijn gespecialiseerd in ‘samen bewegen’. Samen bewegen helpt onrust als gevolg van dementie te verminderen. Ook geeft het een positief effect op het slaappatroon en de eetlust van de bewoners. Familie en naasten zijn altijd welkom om een kijkje te nemen bij de activiteiten en natuurlijk om mee te bewegen!

Impressies

Bekijk hier de foto’s voor een impressie van de locatie

Het Warandehuis

Wonen met dementie in Het Warandehuis

In Het Warandehuis heeft iedere bewoner een eigen studio met een zit-/slaapkamer, die zoveel mogelijk naar eigen inzicht kan worden ingericht. Tevens heeft iedereen een eigen badkamer. Er bestaat de mogelijkheid om een echtpaar te plaatsen en voor respijtzorg biedt het huis een logeerkamer. Er wonen circa twintig bewoners, die elkaar treffen in twee gezamenlijke woonkamers.

In de keuken worden iedere dag verse maaltijden bereid. En als het enigszins kan, worden hiervoor groenten uit eigen tuin gebruikt. Bewoners die dat leuk vinden kunnen een handje helpen. Uiteraard is er een afwisselende dagbesteding, maar het zijn vaak de alledaagse dingen, zoals huishoudelijke taken, die zorgen voor ritme, structuur en welbevinden.

Leven
Wonen
Genieten
Zorg
Plaats:Bergen op Zoom Straat:Kometenlaan 38
Postcode:4624 CS Telefoon:0164 - 314 5 51

Het Warandehuis

Bereikbaarheid

Locatie

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Verdiepingen

Plattegronden

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Grote afbeelding plattegrond 0
Grote afbeelding plattegrond 1

Ervaringen van verwanten

Altijd tijd voor een praatje of grapje

De bewoners worden warm en respectvol benaderd en er is altijd tijd voor een praatje of een grapje. We zien dat onze moeder het hier naar haar zin heeft, mede door de tuin waar ze, wanneer ze zin heeft, zo in kan lopen, de aangeboden activiteiten en de lekkere maaltijden. Wat ook fijn is, is dat ze mag opstaan en naar bed mag gaan wanneer zij wil.

Nog elke dag dankbaar

Er wordt mee gedacht en alles is bespreekbaar. Lief personeel, de woonvoorziening is heel gezellig. Wij zijn nog elke dag dankbaar voor de goede begeleiding zorg en aandacht voor mijn moeder. Ook zij is zeer tevreden en gelukkig in Het Warandehuis. Het concept klopt volledig zoveel mogelijk: gewoon, als thuis. Voor ons is Het Warandehuis een toplocatie!

Met een gerust gevoel naar huis

Het is een mooi verzorgd en heel schoon huis. De medewerkers hebben aandacht en empathie voor iedereen die binnenkomt, ook voor de familie. Wij zijn als familie heel blij dat mijn moeder hier woont en dat we met een gerust gevoel naar huis gaan iedere dag je bent altijd welkom en alles is bespreekbaar. Kortom klasse!