Over deze locatie

Het Toorenhuis in Middelburg biedt gespecialiseerde kleinschalige zorg voor mensen met dementie. Gewoon, als thuis en betaalbaar voor iedereen! Het Toorenhuis maakt van wonen genieten. Net als bij alle andere locaties van Dagelijks Leven is er alles aan gedaan om mensen met dementie zo fijn en zo gewoon mogelijk te laten verder leven.

Perfect gelegen in Middelburg

Het Toorenhuis ligt in de Stromenwijk in Middelburg. Op vijftig meter afstand is een klein pleintje met twee supermarkten en een Chinees restaurant. Om de hoek ligt Park Toorenvliedt met prachtige oude bunkers en een mooie wandelomgeving voor de bewoners en hun verwanten. De Stromenwijk is een nette wijk met veel betrokken buren. Bij grote activiteiten zoals burendag, de rommelmarkt of een jubileumjaar voor Het Toorenhuis komen de buren altijd even langs. Op zo’n twee kilometer van het huis is een pluktuin.

De bewoners van Het Toorenhuis krijgen regelmatig bezoek van het kinderdagverblijf dat zich naast het huis bevindt. De kleine kinderen komen dan om samen met de bewoners te knutselen of zingen. Ook heeft Het Toorenhuis een samenwerking met het Zeeuws Museum waardoor de bewoners via de BelevenisTafel een rondleiding krijgen door het museum.

Daarnaast worden er vele gezellige uitjes georganiseerd zoals een dagje naar het strand, een boottocht, zeehonden spotten, op de duofiets naar de markt, een terrasje pakken in het centrum van Middelburg of naar de kaasboerderij, imkerij en kinderboerderij. Ook biedt Het Toorenhuis twee keer per dag wisselende activiteiten aan zoals spelletjes, bewegen, geheugentraining, creatief bezig zijn, zingen en Zumba Gold (dansen op muziek en bewegen vanuit de stoel).


Schrijf u eenvoudig in

De tuin van Het Toorenhuis

De tuin van Het Toorenhuis is volledig in de sfeer van de zee met een 18 meterlange wanddecoratie, een belevenishoekje met echte paalhoofden en duingras met schelpen. In de tuin staan ook twee beweegapparaten zodat de bewoners hun conditie en kracht op peil kunnen houden. Ook lopen er kippen rond die elke dag zorgen voor verse eieren.

Gespecialiseerde dementiezorg

De medewerkers van Het Toorenhuis hebben een hart voor de zorg van mensen met dementie of een andere vorm van geheugenverlies. Ze bezorgen de bewoners graag een mooie oude dag door een lach op hun gezicht te toveren. Ook geven ze de bewoners een thuis waar iedereen zichzelf mag zijn en doen waar hij of zij zin in heeft.

Impressies

Bekijk hier de foto’s voor een impressie van de locatie

Het Toorenhuis

Wonen met dementie in Het Toorenhuis

Daar waar vroeger een lagere school stond, staat nu een heel nieuw huis, een huis waar de buurt trots op is. Een mooie villa met een grote tuin, wandelpad, bloemen, planten, bomen en een kippenhok, waar iedere dag verse eieren worden geraapt. Onze bewoners kunnen hier op een zonnige dag heerlijk rondlopen of lekker zonnen op het terras. Iedere bewoner heeft een eigen studio met zit-/slaapkamer en badkamer. Er bestaat de mogelijkheid om een echtpaar te plaatsen en er is een logeerkamer voor respijtzorg.

In Het Toorenhuis bieden we de zorg door een bewogen en betrokken team van professionals en vrijwilligers. Daarbij gaan we altijd uit van de mogelijkheden in plaats van de beperkingen. Het welzijn van onze bewoners staat altijd voorop, de zelfredzaamheid wordt gestimuleerd, waardoor de kwaliteit van leven wordt vergroot. Daarbij worden we ondersteund door het team van ‘Fysiotherapie Dauwendaele’ en het team van Ergotherapie ‘De Praktijk’. Ook doen leerlingen van de Klimopschool werkervaring bij ons op. In Het Toorenhuis is altijd iets te zien, te doen of te beleven. Kom gerust eens kijken!

Leven
Wonen
Genieten
Zorg
Plaats:Middelburg Straat:Oosterscheldestraat 110A
Postcode:4335 PL Telefoon:0118 – 85 59 29

Het Toorenhuis

Bereikbaarheid

Locatie

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Verdiepingen

Plattegronden

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Grote afbeelding plattegrond 0
Grote afbeelding plattegrond 1

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Bekijk hier onze nieuwste Facebook artikelen

2 dagen geleden

Vanmiddag genoten van een winterse wandeling 💚 ... Meer tonenMinder tonen

Vanmiddag genoten van een winterse wandeling 💚
2 dagen geleden

Vanmorgen eerst samen om boodschappen voor plantjes, tussendoor even wat lekkers met vrijwilliger Marina 😋

Toen hebben we in het thema Winter geknutseld ☃️, sneeuwpoppen en ijssterren gemaakt, en wat potjes vrolijk gevuld met plantjes❤️
... Meer tonenMinder tonen

Vanmorgen eerst samen om boodschappen voor plantjes, tussendoor even wat lekkers met vrijwilliger Marina 😋

Toen hebben we in het thema Winter geknutseld ☃️, sneeuwpoppen en ijssterren gemaakt, en wat potjes vrolijk gevuld met plantjes❤️