Over deze locatie

In Het Drostenhuis in Coevorden zijn bewoners met dementie verzekerd van 24/7 gespecialiseerde dementiezorg in een kleinschalige setting. Hier wordt persoonlijke en betaalbare zorg samengebracht. Er wordt dagelijks vers gekookt en bewoners kunnen deelnemen aan meerdere activiteiten. Alles mag, niets moet. Anders dan in een regulier verzorgingshuis wordt op onze woonzorglocatie alles gedaan om de stap naar begeleid wonen zo klein mogelijk te maken. Het huis is knus ingericht en eigen meubels mogen worden meegenomen. Het mooiste is; wonen in Het Drostenhuis is betaalbaar voor iedereen!

Perfect gelegen in Coevorden

Het Drostenhuis staat op loopafstand van het centrum van Coevorden. Coevorden is een prachtige oude stad met een kasteel, andere historische gebouwen en een pittoresk centrum. Hier wordt elk jaar in november de bekende Ganzenmarkt gehouden. Naast Het Drostenhuis ligt het Drostendiep, een prachtig natuurgebied met veel eenden en waar gevist kan worden. Achter het huis staan oude karakteristieke bomen. De voorkant kijkt juist uit op de levendige woonwijk De Binnenvree. Het Drostenhuis heeft een zeer ruime tuin die voorzien is van kleurige planten en struiken. Vlinders en vogels zijn er dus in overvloed.

Wijk De Binnenvree heeft een sterk ‘wijkgevoel’. De buurtvereniging is zeer actief en draagt Het Drostenhuis een warm hart toe. Ook de samenwerking met omliggende scholen zoals De Willibrordusschool en De Nieuwe Veste is zeer goed. Zo gaan de bewoners ieder jaar naar de afscheidsmusical van groep 8 en zijn ze betrokken bij de koningsspelen van groep 5. Kinderen van kinderdagverblijven zoals Het Ganzennest en Kinderwereld komen regelmatig op bezoek om de mensen met dementie een bijzondere dag te geven.


Schrijf u eenvoudig in

Gespecialiseerde dementiezorg

In Het Drostenhuis is altijd wel wat te doen, zoals zingen, puzzelen, knutselen, schilderen, een voorleesochtend in het dialect, beautymiddag, geheugentraining of een dierendag. Ook aan bewegen wordt gedacht: fitnessen, digitaal fietsen door verschillende natuurgebieden en steden en sjoelen. Er is zelfs een aangepaste sjoelbak zodat bewoners met minder kracht mee kunnen doen. Naast leuke activiteiten nemen de bewoners ook deel aan het dagelijks leven zoals groente snijden, appeltaart klaarmaken en bakken. Familie en vrienden zijn altijd welkom om te helpen.

De medewerkers bieden mensen met dementie of een andere vorm van geheugenverlies een veilige, gemoedelijke en vertrouwde omgeving. In Het Drostenhuis krijgen bewoners aandacht, begeleiding en zorg maar kunnen ze ook genieten van zoveel mogelijk vrijheid. Gewoon als thuis, maar met de zorg en aandacht die ze nodig hebben.

Impressies

Bekijk hier de foto’s voor een impressie van de locatie

Het Drostenhuis

Wonen met dementie in Het Drostenhuis

Het schoolgebouw aan de Drostenstraat kent u niet meer terug. Daar waar vroeger de kinderen naar school gingen wordt nu zorg geboden voor mensen met dementie. De voormalige leslokalen hebben plaatsgemaakt voor twintig ruime studio’s met een zit-/slaapkamer én een badkamer. Bewoners mogen de studio voor zover mogelijk naar eigen wens inrichten. Meegebrachte meubels en spulletjes geven al gauw een vertrouwd gevoel.

De twee gezamenlijke woonkamers zijn sfeervol en huiselijk ingericht, zodat de bewoners zich meteen thuis en op hun gemak voelen. Iedere dag worden er verse maaltijden bereid in de keuken en degenen die het leuk vinden mogen een handje helpen. Het oude schoolplein is omgetoverd tot een gezellige tuin die ruimte biedt, maar ook bescherming en geborgenheid. Wees welkom in Het Drostenhuis!

Leven
Wonen
Genieten
Zorg
Plaats:Coevorden Straat:Drostenstraat 3
Postcode:7742 BB Telefoon:0524 – 85 16 82

Het Drostenhuis

Bereikbaarheid

Locatie

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Verdiepingen

Plattegronden

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Grote afbeelding plattegrond 0
Grote afbeelding plattegrond 1

Ervaringen van verwanten

De vrijheid die ze wil en de steun die ze nodig heeft

Mijn moeder wordt fantastisch opgevangen en verzorgd in Het Drostenhuis met alle aandacht voor haar omstandigheden en behoeften. Ze heeft de vrijheid die ze wil en de steun die ze nodig heeft, kan niet beter!

Zoals thuis…

1 zin: “zoals thuis!”

Goede zorg, met veel liefde gegeven

Ik vind het gebouw heel huiselijk ingericht, de mensen voelen zich er ook thuis. Er worden ook heel veel activiteiten gedaan, dus ze zitten niet alleen maar op de stoel. En de zorg die men krijgt is heel goed en wordt met veel liefde gegeven en dat vind ik heel belangrijk. Is er iets aan de hand dan word je ook direct op de hoogte gebracht.