Skip links

Coevorden – Het Drostenhuis

Het Drostenhuis in Coevorden biedt gespecialiseerde kleinschalige zorg voor mensen met dementie. Gewoon, als thuis en betaalbaar voor iedereen! In het zuidoosten van Drenthe ligt de historische stad Coevorden, met centraal gelegen het Kasteel Coevorden. Op slechts 10 minuten loopafstand hiervan vindt u dit huis van Dagelijks Leven. Een prachtig, geheel verbouwd, voormalig schoolgebouw. Hier kunnen mensen met dementie of een andere vorm van geheugenverlies, wonen zoals thuis, in een gemoedelijke, vertrouwde omgeving, dichtbij familie en vrienden.

De ligging is werkelijk uniek: geheel vrij en omgeven door een prachtige tuin, die speciaal is ingericht voor mensen met geheugenverlies. Tegelijkertijd ligt Het Drostenhuis gewoon midden in de woonwijk Binnenvree. Van hieruit kunnen bewoners onder begeleiding een heerlijke wandeling maken via het Stieltjeskanaal naar het Heutszpark. Ook voor een bezoekje aan de stad hoeft men niet ver te gaan. Het stadscentrum is heerlijk dichtbij. Kortom, Het Drostenhuis ligt niet verscholen ergens achteraf, maar midden in het leven!

Het Drostenhuis

Het schoolgebouw aan de Drostenstraat kent u niet meer terug. Daar waar vroeger de kinderen naar school gingen wordt nu zorg geboden voor mensen met dementie.

De voormalige leslokalen hebben plaatsgemaakt voor twintig ruime studioโ€™s met een zit-/slaapkamer รฉn een badkamer. Bewoners mogen de studio voor zover mogelijk naar eigen wens inrichten. Meegebrachte meubels en spulletjes geven al gauw een vertrouwd gevoel.

In Het Drostenhuis bestaat de mogelijkheid voor het plaatsen van een echtpaar en er is een logeerkamer voor respijtzorg. De twee gezamenlijke woonkamers zijn sfeervol en huiselijk ingericht, zodat de bewoners zich meteen thuisvoelen en op hun gemak. Iedere dag worden er verse maaltijden bereid in de keuken en degenen die het leuk vinden mogen een handje helpen. Het oude schoolplein is omgetoverd tot een gezellige tuin die ruimte biedt, maar ook bescherming en geborgenheid. Wees welkom in Het Drostenhuis!

Impressie

Bekijk hier de foto’s voor een impressie van de locatie

Het Drostenhuis

Plaats: Coevorden
Postcode: 7742 BB
Straat: Drostenstraat 3
Telefoon: 0524 โ€“ 85 16 82
Bereikbaarheid

De locatie

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Verdiepingen

Plattegrond

Deze plattegronden geven u een goede indruk van de indeling van de locatie.

Begane grond
Eerste verdieping

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Bekijk hier onze nieuwste Facebook artikelen