Skip links

Coevorden – Het Drostenhuis

Het Drostenhuis in Coevorden biedt gespecialiseerde kleinschalige zorg voor mensen met dementie. Gewoon, als thuis en betaalbaar voor iedereen! In het zuidoosten van Drenthe ligt de historische stad Coevorden, met centraal gelegen het Kasteel Coevorden. Op slechts 10 minuten loopafstand hiervan vindt u dit huis van Dagelijks Leven. Een prachtig, geheel verbouwd, voormalig schoolgebouw. Hier kunnen mensen met dementie of een andere vorm van geheugenverlies, wonen zoals thuis, in een gemoedelijke, vertrouwde omgeving, dichtbij familie en vrienden.

De ligging is werkelijk uniek: geheel vrij en omgeven door een prachtige tuin, die speciaal is ingericht voor mensen met geheugenverlies. Tegelijkertijd ligt Het Drostenhuis gewoon midden in de woonwijk Binnenvree. Van hieruit kunnen bewoners onder begeleiding een heerlijke wandeling maken via het Stieltjeskanaal naar het Heutszpark. Ook voor een bezoekje aan de stad hoeft men niet ver te gaan. Het stadscentrum is heerlijk dichtbij. Kortom, Het Drostenhuis ligt niet verscholen ergens achteraf, maar midden in het leven!

Het Drostenhuis

Het schoolgebouw aan de Drostenstraat kent u niet meer terug. Daar waar vroeger de kinderen naar school gingen wordt nu zorg geboden voor mensen met dementie.

De voormalige leslokalen hebben plaatsgemaakt voor twintig ruime studio’s met een zit-/slaapkamer én een badkamer. Bewoners mogen de studio voor zover mogelijk naar eigen wens inrichten. Meegebrachte meubels en spulletjes geven al gauw een vertrouwd gevoel.

In Het Drostenhuis bestaat de mogelijkheid voor het plaatsen van een echtpaar en er is een logeerkamer voor respijtzorg. De twee gezamenlijke woonkamers zijn sfeervol en huiselijk ingericht, zodat de bewoners zich meteen thuisvoelen en op hun gemak. Iedere dag worden er verse maaltijden bereid in de keuken en degenen die het leuk vinden mogen een handje helpen. Het oude schoolplein is omgetoverd tot een gezellige tuin die ruimte biedt, maar ook bescherming en geborgenheid. Wees welkom in Het Drostenhuis!

Impressie

Bekijk hier de foto’s voor een impressie van de locatie

Het Drostenhuis

Plaats: Coevorden
Postcode: 7742 BB
Straat: Drostenstraat 3
Telefoon: 0524 – 85 16 82
Bereikbaarheid

De locatie

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Verdiepingen

Plattegrond

Deze plattegronden geven u een goede indruk van de indeling van de locatie.

Begane grond
Eerste verdieping

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Bekijk hier onze nieuwste Facebook artikelen

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Vandaag wereld Alzheimer dag. De bewoners en personeel werden verrast met een mooie grote slagroomtaart.

Vandaag wereld Alzheimer dag. De bewoners en personeel werden verrast met een mooie grote slagroomtaart. ... Lees meerToon minder

geplaatst op 21/09/20

En dan vandaag de laatste dag van de boerenweek. Vanmorgen appeltaarten gebakken voor de middag. Zo konden we vandaag toch vieren dat we al drie jaar van onze bewoners mogen genieten. Vanmiddag een aangepaste bbq, omdat het buiten niet warm genoeg was om te zitten. Maar dat maakte de sfeer er niet minder om. En dan vanmiddag een advocaatje en een appel gebakje met een bolletje ijs. Een mooie afsluiter van de week.

En dan vandaag de laatste dag van de boerenweek. Vanmorgen appeltaarten gebakken voor de middag. Zo konden we vandaag toch vieren dat we al drie jaar van onze bewoners mogen genieten. Vanmiddag een aangepaste bbq, omdat het buiten niet warm genoeg was om te zitten. Maar dat maakte de sfeer er niet minder om. En dan vanmiddag een advocaatje en een appel gebakje met een bolletje ijs. Een mooie afsluiter van de week. ... Lees meerToon minder

geplaatst op 04/09/20

Vandaag de vierde dag van de boerenweek. Vanmorgen een beetje aangepast enkele oud Hollandse spelen gespeeld. Dit door het slechte  weer. Ook de bbq uitgesteld tot morgen omdat het te regenachtig en te koud was om in de tent met elkaar te zitten. Daarom vast het menu van morgen gemaakt. Samen pannenkoeken bakken in een partypan op tafel in de huiskamer. Met als als dessert een modder toetje gemaakt met chocolade mouse, oreokoekjes, en snoepwormen.
Na het eten hebben we genoten van een optreden van de accordeonist Klaas Harms. Dit was geregeld door èèn van de families van de bewoners. Het was weer een gezellige middag. De liedjes werden uit volle borst meegezongen. Op na morgen de laatste dag van onze week.

Vandaag de vierde dag van de boerenweek. Vanmorgen een beetje aangepast enkele oud Hollandse spelen gespeeld. Dit door het slechte weer. Ook de bbq uitgesteld tot morgen omdat het te regenachtig en te koud was om in de tent met elkaar te zitten. Daarom vast het menu van morgen gemaakt. Samen pannenkoeken bakken in een partypan op tafel in de huiskamer. Met als als dessert een modder toetje gemaakt met chocolade mouse, oreokoekjes, en snoepwormen.
Na het eten hebben we genoten van een optreden van de accordeonist Klaas Harms. Dit was geregeld door èèn van de families van de bewoners. Het was weer een gezellige middag. De liedjes werden uit volle borst meegezongen. Op na morgen de laatste dag van onze week.
... Lees meerToon minder

geplaatst op 03/09/20