Skip links

Coevorden – Het Drostenhuis

Het Drostenhuis in Coevorden is een kleinschalige woonzorglocatie voor mensen met dementie. Gewoon, als thuis en betaalbaar voor iedereen! In het zuidoosten van Drenthe ligt de historische stad Coevorden, met centraal gelegen het Kasteel Coevorden. Op slechts 10 minuten loopafstand hiervan vindt u deze locatie van Dagelijks Leven. Een prachtig, geheel verbouwd, voormalig schoolgebouw. Hier kunnen mensen met dementie of een andere vorm van geheugenverlies, wonen zoals thuis, in een gemoedelijke, vertrouwde omgeving, dichtbij familie en vrienden.

De ligging is werkelijk uniek: geheel vrij en omgeven door een prachtige tuin, die speciaal is ingericht voor mensen met geheugenverlies. Tegelijkertijd ligt Het Drostenhuis gewoon midden in de woonwijk Binnenvree. Van hieruit kunnen bewoners onder begeleiding een heerlijke wandeling maken via het Stieltjeskanaal naar het Heutszpark. Ook voor een bezoekje aan de stad hoeft men niet ver te gaan. Het stadscentrum is heerlijk dichtbij. Kortom, Het Drostenhuis ligt niet verscholen ergens achteraf, maar midden in het leven!

Het Drostenhuis

Het schoolgebouw aan de Drostenstraat kent u niet meer terug. Daar waar vroeger de kinderen naar school gingen is nu een kleinschalige woonzorglocatie ontstaan.

De voormalige leslokalen hebben plaatsgemaakt voor twintig ruime studio’s met een zit-/slaapkamer Γ©n een badkamer. Bewoners mogen de studio voor zover mogelijk naar eigen wens inrichten. Meegebrachte meubels en spulletjes geven al gauw een vertrouwd gevoel.

In Het Drostenhuis bestaat de mogelijkheid voor het plaatsen van een echtpaar en er is een logeerkamer voor respijtzorg. De twee gezamenlijke woonkamers zijn sfeervol en huiselijk ingericht, zodat de bewoners zich meteen thuisvoelen en op hun gemak. Iedere dag worden er verse maaltijden bereid in de keuken en degenen die het leuk vinden mogen een handje helpen. Het oude schoolplein is omgetoverd tot een gezellige tuin die ruimte biedt, maar ook bescherming en geborgenheid. Wees welkom in Het Drostenhuis!

Impressie

Bekijk hier de foto’s voor een impressie van de locatie

Het Drostenhuis

Plaats: Coevorden
Postcode: 7742 BB
Straat: Drostenstraat 3
Telefoon: 0524 – 85 16 82
Bereikbaarheid

De locatie

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Verdiepingen

Plattegrond

Deze plattegronden geven u een goede indruk van de indeling van de locatie.

Begane grond
Eerste verdieping

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Bekijk hier onze nieuwste Facebook artikelen

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Vandaag werd er in het drostenhuis weer knieperties gebakken. Nu niet voor de verkoop van de kerstmarkt maar om ze samen op te eten met oud en nieuw. Een heerlijk geurende ochtend, waarbij er genoten werd van een glaasje advocaat met slagroom en een knieppertie

Vandaag werd er in het drostenhuis weer knieperties gebakken. Nu niet voor de verkoop van de kerstmarkt maar om ze samen op te eten met oud en nieuw. Een heerlijk geurende ochtend, waarbij er genoten werd van een glaasje advocaat met slagroom en een knieppertie ... Lees meerToon minder

geplaatst op 30/12/19

Op 1e kerstdag genoten de bewoners savonds van een heerlijk kerstdiner

Op 1e kerstdag genoten de bewoners s'avonds van een heerlijk kerstdiner ... Lees meerToon minder

geplaatst op 26/12/19

Comment on Facebook

Ziet er goed uit. Compliment voor de kok en de rest van gevolg. πŸ‘

Ziet er gezellig uit.πŸ‘ En ook de kok heeft weer goed z'n best gedaan.πŸ‘Œ

Wauw, ziet er super uit, toppie Robert en team πŸ˜πŸ‘πŸΌ

Wat weer goed gedaan Petje af voor alle medewerkers 😊

Zondag werden een groep bewoners en hun familie opgehaald om samen te genieten van een kerstshow in het hippisch centrum in Exloo. Die ochtend kwam er een grote touringcar bus en een rolstoelbusje  voor rijden om ons daar naar toe te brengen. Het was een uitdaging om iedereen in de bus te krijgen, maar toen we eenmaal zaten kon het feest beginnen. Allemaal in de bus, belegde bolletjes om te eten en pakjes melk voor onderweg. Bij het hippische centrum aangekomen, werden we naar onze zitplekken begeleid, en was het wachten op wat er zou gaan komen. Die middag hebben we verschillende optredens met paarden gezien, acrobatiek, en er werd prachtig gezongen, dit alles onder het genot van koffie, thee en heerlijke krentewegge. De bewoners hebben er van genoten, ze kwamen moe  maar heel voldaan weer thuis.

Zondag werden een groep bewoners en hun familie opgehaald om samen te genieten van een kerstshow in het hippisch centrum in Exloo. Die ochtend kwam er een grote touringcar bus en een rolstoelbusje voor rijden om ons daar naar toe te brengen. Het was een uitdaging om iedereen in de bus te krijgen, maar toen we eenmaal zaten kon het feest beginnen. Allemaal in de bus, belegde bolletjes om te eten en pakjes melk voor onderweg. Bij het hippische centrum aangekomen, werden we naar onze zitplekken begeleid, en was het wachten op wat er zou gaan komen. Die middag hebben we verschillende optredens met paarden gezien, acrobatiek, en er werd prachtig gezongen, dit alles onder het genot van koffie, thee en heerlijke krentewegge. De bewoners hebben er van genoten, ze kwamen moe maar heel voldaan weer thuis. ... Lees meerToon minder

geplaatst op 25/12/19

Comment on Facebook

Een prachtige dag dank aan het personeel en alle vrijwilligers.

Zo mooi , geweldig ❀