Het aantal besmettingen in Nederland met het coronavirus neemt toe. Dagelijks Leven biedt zorg aan bewoners die extra kwetsbaar zijn voor dit virus. Wij doen er dan ook alles aan om de kans op besmetting van onze bewoners en medewerkers te minimaliseren. Zo hebben wij ons beleid rondom bezoek aangepast in lijn met het beleid dat door de overheid is afgekondigd. Dat betekent dat bezoek aan onze locaties (behoudens zeer uitzonderlijke situaties) tot nader bericht niet mogelijk is. Juist in deze tijd is de band tussen bewoners en hun familie belangrijk, daarom stimuleren wij ook contact via beeldbellen en telefoon. Ook hebben wij een site gemaakt waar familieleden videoboodschappen kunnen versturen aan onze bewoners. Natuurlijk volgen wij de ontwikkelingen op de voet en houden wij de richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid nauw in de gaten. Indien dit leidt tot aanpassing van het beleid informeren wij betrokkenen hierover direct.

Beleid rondom het coronavirus

Skip links

Coevorden – Het Drostenhuis

Het Drostenhuis in Coevorden biedt gespecialiseerde kleinschalige zorg voor mensen met dementie. Gewoon, als thuis en betaalbaar voor iedereen! In het zuidoosten van Drenthe ligt de historische stad Coevorden, met centraal gelegen het Kasteel Coevorden. Op slechts 10 minuten loopafstand hiervan vindt u dit huis van Dagelijks Leven. Een prachtig, geheel verbouwd, voormalig schoolgebouw. Hier kunnen mensen met dementie of een andere vorm van geheugenverlies, wonen zoals thuis, in een gemoedelijke, vertrouwde omgeving, dichtbij familie en vrienden.

De ligging is werkelijk uniek: geheel vrij en omgeven door een prachtige tuin, die speciaal is ingericht voor mensen met geheugenverlies. Tegelijkertijd ligt Het Drostenhuis gewoon midden in de woonwijk Binnenvree. Van hieruit kunnen bewoners onder begeleiding een heerlijke wandeling maken via het Stieltjeskanaal naar het Heutszpark. Ook voor een bezoekje aan de stad hoeft men niet ver te gaan. Het stadscentrum is heerlijk dichtbij. Kortom, Het Drostenhuis ligt niet verscholen ergens achteraf, maar midden in het leven!

Het Drostenhuis

Het schoolgebouw aan de Drostenstraat kent u niet meer terug. Daar waar vroeger de kinderen naar school gingen wordt nu zorg geboden voor mensen met dementie.

De voormalige leslokalen hebben plaatsgemaakt voor twintig ruime studio’s met een zit-/slaapkamer Γ©n een badkamer. Bewoners mogen de studio voor zover mogelijk naar eigen wens inrichten. Meegebrachte meubels en spulletjes geven al gauw een vertrouwd gevoel.

In Het Drostenhuis bestaat de mogelijkheid voor het plaatsen van een echtpaar en er is een logeerkamer voor respijtzorg. De twee gezamenlijke woonkamers zijn sfeervol en huiselijk ingericht, zodat de bewoners zich meteen thuisvoelen en op hun gemak. Iedere dag worden er verse maaltijden bereid in de keuken en degenen die het leuk vinden mogen een handje helpen. Het oude schoolplein is omgetoverd tot een gezellige tuin die ruimte biedt, maar ook bescherming en geborgenheid. Wees welkom in Het Drostenhuis!

Impressie

Bekijk hier de foto’s voor een impressie van de locatie

Het Drostenhuis

Plaats: Coevorden
Postcode: 7742 BB
Straat: Drostenstraat 3
Telefoon: 0524 – 85 16 82
Bereikbaarheid

De locatie

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Verdiepingen

Plattegrond

Deze plattegronden geven u een goede indruk van de indeling van de locatie.

Begane grond
Eerste verdieping

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Bekijk hier onze nieuwste Facebook artikelen

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Weer kwamen er allemaal lieve dingen voorbij in het drostenhuis. Veel kaartjes en tekeningen. Ook mochten we twee heerlijke hapjes schalen van de slager ontvangen van een familie, en kregen de bewoners zaterdag heerlijke boterkoek aangeboden door JCI Emmen. 
Hartelijk bedankt voor al dat lekkers. 
Vandaag mochten we genieten van prachtige teksten gemaakt door twee vrijwilligers. 
Super lief.

Weer kwamen er allemaal lieve dingen voorbij in het drostenhuis. Veel kaartjes en tekeningen. Ook mochten we twee heerlijke hapjes schalen van de slager ontvangen van een familie, en kregen de bewoners zaterdag heerlijke boterkoek aangeboden door JCI Emmen.
Hartelijk bedankt voor al dat lekkers.
Vandaag mochten we genieten van prachtige teksten gemaakt door twee vrijwilligers.
Super lief.
... Lees meerToon minder

geplaatst op 31/03/20

Comment on Facebook

Niet goed voor jullie, wordt je te dik van. 😜

πŸ‘πŸΌ

Hieperdepiep hoera! Onze vrijwilligster Elly is vandaag 65 jaar πŸ₯³!! Van harte gefeliciteerd met je verjaardag en ontzettend bedankt voor het lekkere gebak dat je ons hebt gebracht. Wij hebben je als dank toegezongen en we hopen dat ook jij snel weer kunt genieten van onze lieve bewoners! ... Lees meerToon minder

geplaatst op 24/03/20

Comment on Facebook

Van harte gefeliciteerd Elly met je verjaardag 🍰 en nog vele jaren in goede gezondheid groet Hennie en Bert Mast

prachtig dit was geweldig ik zit hier met tranen in mijn ogen

Nogmaals van harte gefeliciteerd Elly maak er een mooie dag van πŸ₯³πŸ₯‚πŸΎ

Dit is toch geweldig. Van harte gefeliciteerd lieve Elly😘

Leuk Elly dat je gewaardeerd wordt.

Och wat leuk. Gefeliciteerd πŸ₯³

Van harte gefeliciteerd πŸŽ‰πŸŽ‰

Hartelijk gefeliciteerd

Gefeliciteerd Elly🎈

Gefeliciteerd Elly!

Gefeliciteerd!

Gefeliciteerd Elly!

Gefeliciteerd Elly Bergervoet

Ja ja 65 jaar Van harte gefeliciteerd

Van harte gefeliciteerd Elly Bergervoet πŸŽ‰πŸŽ‰πŸŽŠ

View more comments