Skip links

Tegelen – Het Annahuis

Het Annahuis in Tegelen biedt gespecialiseerde kleinschalige zorg voor mensen met dementie. Gewoon, als thuis en betaalbaar voor iedereen! Dit huis ligt in het hart van Tegelen, vlak achter het openluchttheater De Doolhof. Daar waar vroeger kinderen naar school gingen vinden nu mensen met dementie of een andere vorm van geheugenverlies hun tweede thuis. Het pand voldoet na de verbouwing aan de eisen van deze tijd, zodat de bewoners voorzien zijn van alle comfort. Onze zorgprofessionals zorgen ervoor dat het hen aan niets ontbreekt, van vakkundige verzorging tot afwisselende dagbesteding, maar ook iedere dag vers bereide maaltijden. Gewoon, als thuis.

Je voelt je thuis, waar familie en vrienden zich welkom voelen. Bij Het Annahuis staan de deuren dan ook altijd open, voor een kopje koffie, een luisterend oor of een uitgebreid bezoek. Wij vinden het belangrijk dat onze bewoners in de buurt van familie en vrienden kunnen wonen, dichtbij de plaats waar ze zijn opgegroeid of lang woonachtig zijn geweest. Het Annahuis ligt dan ook centraal in Tegelen en onze teamleden komen allemaal uit de buurt.

Het Annahuis

Het zijn de kleine dingen die ervoor zorgen dat de bewoners zich écht thuis voelen.

Zo is het interieur met veel zorg en aandacht samengesteld, zodat er een intieme en huiselijke sfeer ontstaat. Het Annahuis biedt plaats aan circa twintig bewoners. Iedere bewoner heeft een eigen studio met zit-/slaapkamer en een badkamer, die zoveel mogelijk naar eigen inzicht kan worden ingericht. Er bestaat de mogelijkheid voor het plaatsen van een echtpaar en er is een logeerkamer voor respijtzorg.

De bewoners komen graag samen in een van de twee woonkamers voor een kopje koffie, een vers bereide maaltijd, maar ook om een potje te sjoelen, een kaartje te leggen of samen tv te kijken. Uiteraard mag een stukje vlaai op z’n tijd niet ontbreken. Zomers is het heerlijk vertoeven op het voormalige schoolplein, die omgetoverd is tot een royale tuin. De tuin biedt vrijheid maar ook bescherming. Kortom, Dagelijks Leven beidt: leven, wonen en genieten met zorg!

Het Annahuis biedt mensen met geheugenverlies zorg op maat 24 uur per dag. Daarbij werken wij altijd vanuit de mogelijkheden in plaats van de beperkingen. Wij vinden het belangrijk dat onze bewoners het gevoel van eigen regie behouden, net als zelfredzaamheid en eigenwaarde. Daarbij hoort ook een zinvolle dagbesteding, zoveel mogelijk afgestemd op de wensen en behoeften van onze bewoners. Hierbij geldt altijd: niets moet, alles mag!

Dagelijks Leven wil het verschil maken in zorg voor mensen met geheugenverlies. Gewoon, omdat iedereen goede zorg en een écht thuis verdient! Onze zorg is dan ook voor iedereen betaalbaar, ook voor mensen met alleen een AOW als inkomen.

Impressie

Bekijk hier de foto’s voor een impressie van de locatie

Het Annahuis

Plaats: Tegelen
Postcode: 5932 BV
Straat: Sint Annastraat 83
Telefoon: 077 – 400 66 27
Bereikbaarheid

De locatie

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Verdiepingen

Plattegrond

Deze plattegronden geven u een goede indruk van de indeling van de locatie.

Begane grond
Eerste verdieping

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Bekijk hier onze nieuwste Facebook artikelen