Over deze locatie

In Het Annahuis in Tegelen zijn bewoners met dementie verzekerd van 24/7 gespecialiseerde dementiezorg in een kleinschalige setting. Hier wordt persoonlijke en betaalbare zorg samengebracht. Er wordt dagelijks vers gekookt en bewoners kunnen deelnemen aan meerdere activiteiten. Alles mag, niets moet. Anders dan in een regulier verzorgingshuis wordt op onze woonzorglocatie alles gedaan om de stap naar begeleid wonen zo klein mogelijk te maken. Het huis is knus ingericht en eigen meubels mogen worden meegenomen. Het mooiste is; wonen in Het Annahuis is betaalbaar voor iedereen!

Perfect gelegen in Tegelen

Het Annahuis ligt in een gezellige wijk aan de rand van Tegelen, dichtbij autoweg A73 en op een steenworp afstand van Duitsland. Het centrum van Tegelen ligt op loopafstand en biedt veel gezelligheid. Ook zijn hier verschillende winkels te vinden. Op nog geen vijftig meter afstand van Het Annahuis ligt openluchttheater Den Doolhof, waar diverse buitenactiviteiten plaatsvinden. Ook ligt cultureel centrum ‘Den Haandert’ in de buurt, een mooie plek waar diverse activiteiten georganiseerd worden.

In de buurt van Het Annahuis

De buren van Het Annahuis zijn sociaal bewogen en erg betrokken bij het huis. Naast Het Annahuis ligt een beugelbaan, een écht oud-Limburgse sport. Regelmatig komen er kinderen van een kinderdagverblijf uit de buurt op visite. Ook gaan de bewoners tweewekelijks een middagje dansen in een café in de buurt. Tijdens wandelingen in de omgeving bezoeken de bewoners vaak de Kapel van Genooy voor een gebedje en om een kaarsje aan te steken. Met de lokale bakker, supermarkt en fietsenmaker werkt Het Annahuis samen.


Schrijf u eenvoudig in

Herinneringen en activiteiten

Het gebouw van Het Annahuis is een voormalige lagere school, waar veel bezoekers en bewoners nog herinneringen aan hebben. Naast het huis staat een groot insectenhotel en een muziekmozaïek. In de tuin staan borden met authentieke streekliedjes en er lopen dieren rond zoals konijnen en eekhoorntjes. In Het Annahuis worden veel gezellige activiteiten georganiseerd zoals een ritje door de regio op de duofiets, op zaterdag naar de markt, een boottocht over de Maas en een bezoek aan een dierentuin.

Gespecialiseerde dementiezorg

De medewerkers van Het Annahuis bieden de bewoners een huis ‘net als thuis’, met aandacht voor de dagelijkse activiteiten, het seizoen en de regio. Voor het thuisgevoel is verdieping in het levensverhaal van de bewoners heel belangrijk. Dit doen ze door de mensen met dementie of een andere vorm van geheugenverlies persoonlijke aandacht te geven in de vorm van een kort gesprek, troosten en erkennen van verdriet en luisteren naar de bewoners.

Impressies

Bekijk hier de foto’s voor een impressie van de locatie

Het Annahuis

Wonen met dementie in Het Annahuis

Je voelt je thuis, waar familie en vrienden zich welkom voelen. Bij Dagelijks Leven staan de deuren dan ook altijd open, voor een kopje koffie, een luisterend oor of een uitgebreid bezoek. Bij ons zijn er geen verplichtingen. Een goede relatie met naasten vinden wij van groot belang. Zij zijn de belangrijkste schakel tussen de bewoners en zorgverleners. Mantelzorgers weten als geen ander wat hun partner of ouder prettig vindt, hoe hij/zij verzorgd wil worden en hoe we het leven zo gewoon mogelijk door kunnen laten gaan.

Net als bij de andere locaties van Dagelijks Leven heeft iedere bewoner een eigen studio met een zit-/slaapkamer én badkamer, die zoveel mogelijk naar eigen inzicht kan worden ingericht. Het nieuwe huis biedt ruimte aan twintig bewoners, die elkaar treffen in twee gezamenlijke woonkamers. Het eten wordt dagelijks vers bereid en bewoners die dat leuk vinden, kunnen helpen met koken. Uiteraard is er een afwisselende dagbesteding, maar het zijn vaak de alledaagse dingen, zoals huishoudelijke taken die zorgen voor ritme, structuur en welbevinden. Er bestaat de mogelijkheid voor het plaatsen van een echtpaar en er is een logeerkamer voor respijtzorg.

Leven
Wonen
Genieten
Zorg
Plaats:Tegelen Straat:Sint Annastraat 83
Postcode:5932 BV Telefoon:077 – 400 66 27

Het Annahuis

Bereikbaarheid

Locatie

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Verdiepingen

Plattegronden

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Grote afbeelding plattegrond 0
Grote afbeelding plattegrond 1

Ervaringen van verwanten

Warm, sfeervol en schoon huis

Een prachtig mooi warm, sfeervol en schoon huis met aandacht en liefde voor de mens. Onze 89-jarige moeder is hier op haar plek, wat ons als kinderen rust geeft.

Alle medewerkers even lief en aardig

Liefdevolle verzorging, respectvol, mensen in hun waarde laten, iedere dag verse maaltijden, eigen kok, fijne dagbesteding, alle medewerkers even lief en aardig.

Waardevolle momenten om te koesteren

Er wordt met hart voor de bewoners gewerkt. De afstemming van zorg met ons als familie is altijd zorgvuldig en persoonlijk. Er worden waardevolle koestermomenten gecreëerd en wij als familie krijgen daar geregeld mooi beeldmateriaal van. Nooit spijt gehad van deze keuze voor onze moeder. Gezonde voeding, gezelligheid en aandacht.

Ja, ik word vrijwilliger.

 

Aanmelden

Ja, ik word vrijwilliger.

 

Aanmelden

Vrijwilliger worden in Het Annahuis

Wij zijn altijd op zoek naar vrijwilligers die ons helpen het dagelijkse leven vorm te geven. Een spelletje doen met onze bewoners, de tuin netjes houden, assisteren tijdens het eten, eens per week een wandelingetje maken of helpen als wij een uitje organiseren. Het kan allemaal! Om je aan te melden als vrijwilliger ga je naar onze pagina vrijwilliger worden, selecteer hier ‘Het Annahuis’ en laat jouw gegevens achter. Wij nemen daarna zo snel mogelijk contact met je op.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Bekijk hier onze nieuwste Facebook artikelen

2 dagen geleden

Na het eten aan de afwas en dan... samen een spelletje spelen.

#gewoonalsthuis #annahuis
... Meer tonenMinder tonen

Na het eten aan de afwas en dan... samen een spelletje spelen.

#gewoonalsthuis #annahuis
3 dagen geleden

Medewerker Sandra is geslaagd als Helpende.

Liken = feliciteren!

#annahuis
... Meer tonenMinder tonen

Medewerker Sandra is geslaagd als Helpende.

Liken = feliciteren!

#annahuis
5 dagen geleden

Gezelligheid troef met Troubadour Mart die 'Petatte Nelke'#annahuis
#petattenelketattenelke
... Meer tonenMinder tonen