Skip links

Hoogeveen – Het Korenhuis

Op een van de mooiste plekjes van Hoogeveen vinden mensen met dementie, alzheimer of een andere vorm van geheugenverlies hun tweede thuis. Gelegen aan de rand van de woonwijk Trasselt, grenzend aan het Steenbergerpark, ligt Het Korenhuis. Het is geen traditioneel verpleeghuis, maar een kleinschalige woonzorglocatie. De voormalige Kerkboerderij voldoet na de verbouwing aan de eisen van deze tijd. De bewoners kunnen zo in een veilige, comfortabele en prettige omgeving wonen, dichtbij familie en vrienden. Onze zorgprofessionals zorgen ervoor dat het hen aan niets ontbreekt, van vakkundige verzorging tot afwisselende dagbesteding.

De ligging van de voormalige Kerkboerderij is werkelijk uniek: geheel vrij en omgeven door een prachtige tuin en tegelijkertijd gewoon midden in de samenleving. De ruime tuin sluit aan op de zorgbehoeften van onze bewoners. Ze kunnen te allen tijde naar buiten voor een wandeling door de tuin en hebben daardoor het gevoel van vrijheid en eigen regie. Het aangrenzende park biedt de mogelijkheid voor een uitgebreide wandeling onder begeleiding. Het Winkelcentrum De Weide ligt op een kwartier loopafstand, ideaal om samen iets lekkers te halen voor bij de koffie of een bloemetje voor op de tafel. Kortom, Het Korenhuis ligt niet verscholen op een afgelegen locatie, maar midden in het leven!

Het Korenhuis

Het Korenhuis is er voor iedereen van wie het geheugen hapert, van jong tot oud. De bewoners krijgen 24 uur per dag aandacht, begeleiding en zorg van een klein en vast team van zorgprofessionals.

We laten de bewoners in hun waarde, zonder strenge regels, zonder betutteling. Vanzelfsprekend wordt de zorg geleverd volgens de geldende wet- en regelgeving. Maar wij streven naar een zo normaal mogelijk dagelijks leven.

Wij kiezen bewust voor écht kleinschalig wonen, voor huiselijkheid, sfeer, samenzijn en samen dingen doen. Al aan de tekentafel is rekening gehouden met de wensen en eisen van onze bewoners. Zo heeft iedere bewoner een eigen studio met een zit-/slaapkamer, die zoveel mogelijk naar eigen wens kan worden ingericht. Daarnaast heeft iedereen een eigen badkamer.

In Het Korenhuis wonen twintig bewoners, die elkaar treffen in twee gezamenlijke woonkamers. Het eten wordt dagelijks vers bereid en bewoners die dat leuk vinden, kunnen helpen met koken. Uiteraard is er een afwisselende dagbesteding. Maar het zijn vaak de alledaagse dingen die zorgen voor ritme, structuur en welbevinden, zoals huishoudelijke taken. Ook het onderhouden van sociale contacten en het stimuleren van onderlinge interactie speelt bij ons een belangrijke rol. Onze activiteitenbegeleiders zorgen voor afwisselende dagbesteding van samen zingen tot het maken van een mozaïek. Waarbij altijd geldt: alles mag, niets moet!

Er bestaat de mogelijkheid voor het plaatsen van een echtpaar en er is een logeerkamer voor respijtzorg. Onze zorg is voor iedereen betaalbaar, ook voor mensen met alleen een AOW.

LEVEN

WONEN

GENIETEN

ZORG

Impressie

Bekijk hier de foto’s voor een impressie van de locatie

Het Korenhuis

Plaats: Hoogeveen
Postcode: 7908 NL
Straat: Korenstraat 43
Telefoon: 0528 – 20 28 58
Bereikbaarheid

De locatie

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Verdiepingen

Plattegrond

Deze plattegronden geven u een goede indruk van de indeling van de locatie.

Begane grond
Eerste verdieping

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Bekijk hier onze nieuwste Facebook artikelen

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Wat bijzonder voor onze bewoners om zichzelf op televisie terug te zien.#man bijt hond#morgen Wereld Alzheimerdag#

Wat bijzonder voor onze bewoners om zichzelf op televisie terug te zien.#man bijt hond#morgen Wereld Alzheimerdag# ... Lees meerToon minder

geplaatst op 20/09/19

Comment on Facebook

Wat leuk gezamenlijk kijken wij vonden het erg leuk dank je. Mogen we dit delen?

Het Korenhuis Hoogeveen heeft een bericht gedeeld.
Het Korenhuis Hoogeveen

Wat een gezellige mensen van het Programma Man Bijt Hond
En ook het Korenhuis in Hoogeveen.
Het was een fijne morgen met veel lieve mensen.
Allemaal bedankt Melle en Marianne
... Lees meerToon minder

geplaatst op 19/09/19

Vanmorgen zijn er filmopnames gemaakt door Man bijt Hond in samenwerking met het nostalgische kinderwagens en poppen museum uit Echten in kader van Wereld Alzheimerdag.
°•Morgenavond om 19.30 uur word het uitgezonden op SBS6•°

Vanmorgen zijn er filmopnames gemaakt door "Man bijt Hond" in samenwerking met het nostalgische kinderwagens en poppen museum uit Echten in kader van "Wereld Alzheimerdag".
°•Morgenavond om 19.30 uur word het uitgezonden op SBS6•°
... Lees meerToon minder

geplaatst op 19/09/19

Comment on Facebook

Prachtig! Hebben de mensen ook genoten?

Echt gaaf, wij gaan kijken!! (En trouwens: nog een reden dat t erg jammer is dat we zo ver bij elkaar vandaan wonen....)

Super leuk

Wat leuk zeg!!

Wat leuk,we gaan kijken

Heb u een pb gedaan

Sabine Wildeboer

Pam Wildeboer

Wendy Metselaar kijk nou, zoo leuk

View more comments