Over deze locatie

Midden in Hoogeveen ligt Het Korenhuis. Hier bieden we gespecialiseerde zorg voor mensen met dementie. Midden in de wijk en betaalbaar voor iedereen. Persoonlijke en kleinschalige dementiezorg in een huiselijke setting, gewoon als thuis. Anders dan in een regulier verzorgingshuis. Wij maken het wonen in Het Korenhuis vertrouwd, gezellig en vol belevenissen. Elke dag opnieuw.

Perfect gelegen in Hoogeveen

Het Korenhuis staat in de levendige wijk de Weide in Hoogeveen. Het huis is gevestigd in de voormalige kerkboerderij, een bekend begrip in Hoogeveen. Aangrenzend bevindt zich het Steenbergerpark waar vele activiteiten plaatsvinden. Bewoners kunnen hier met familie of naasten een fijne wandeling maken. Ook de kinderboerderij is makkelijk te bezoeken, deze is namelijk naast Het Korenhuis. Het winkelcentrum De Weide is op loopafstand. Bewoners kunnen hier zelfstandig, als dat mogelijk is, een boodschapje doen bij de Albert Heijn, Bruna of de bakker.

Het huis bevindt zich in een karakteristiek pand met een parkachtige ruime tuin rondom het huis. In de moestuin kunnen bewoners met groene vingers aan de slag met het verbouwen van groente en fruit. Er zijn meerdere zitjes aanwezig zodat de bewoners van verschillende plekken kunnen genieten van de tuin en het uitzicht. Het huis wordt omringd door groen en oude kastanjebomen.


Schrijf u eenvoudig in

Activiteiten in Het Korenhuis

In Het Korenhuis worden vele gezellige activiteiten georganiseerd zoals een zangochtend met pianiste en accordeonisten, zang- en bijbeluurtje, beweegochtend, beautyochtend, bezoek aan de kinderboerderij, creatieve middag, sjoelen, iets lekkers bakken of fietsen op de duofiets. Ook wordt met spelvormen het geheugen van de mensen met dementie of een andere vorm van geheugenverlies getraind, zoals reminiscentie (bewust ophalen van herinneringen) en De BeleefTV.

Daarnaast werkt Het Korenhuis samen met kinderopvanglocaties Bijzzzonder en De Holle Boom, basisscholen De Regenboog en de Montessorischool, Scala musicalgroep, kerk de Vredehorst en kinderboerderij De Beestenbult.

Gespecialiseerde dementiezorg

De medewerkers van Het Korenhuis bieden de bewoners ‘zorg net als thuis’. Ze sluiten aan bij gewoontes, wensen en behoeften van bewoners en kennen de levensverhalen. Ook betrekken ze bewoners en verwanten bij het dagelijks leven in Het Korenhuis. De medewerkers stimuleren ze om hierin bij te dragen door samen de was op te vouwen, de verse maaltijd voor te bereiden of de planten water te geven. Daarbij wordt uitgegaan van de mogelijkheden en wordt zelfredzaamheid gestimuleerd.

Impressies

Bekijk hier de foto’s voor een impressie van de locatie

Het Korenhuis

Wonen met dementie in Het Korenhuis

Bij Het Korenhuis wonen mensen met dementie of een vorm van geheugenverlies. De bewoners krijgen 24 uur per dag aandacht, begeleiding en zorg van een klein en vast team van zorgprofessionals. We laten de bewoners in hun waarde, zonder strenge regels, zonder betutteling. Vanzelfsprekend wordt de zorg geleverd volgens de geldende wet- en regelgeving. Maar wij streven naar een zo normaal mogelijk dagelijks leven. Wij kiezen bewust voor écht kleinschalig wonen, voor huiselijkheid, sfeer, samenzijn en samen dingen doen. Al aan de tekentafel is rekening gehouden met de wensen en eisen van onze bewoners. Zo heeft iedere bewoner een eigen studio met een zit-/slaapkamer, die zoveel mogelijk naar eigen wens kan worden ingericht. Daarnaast heeft iedereen een eigen badkamer.

In Het Korenhuis wonen circa twintig bewoners, die elkaar treffen in twee gezamenlijke woonkamers. Het eten wordt dagelijks vers bereid en bewoners die dat leuk vinden, kunnen helpen met koken. Uiteraard is er een afwisselende dagbesteding. Maar het zijn vaak de alledaagse dingen die zorgen voor ritme, structuur en welbevinden, zoals huishoudelijke taken. Ook het onderhouden van sociale contacten en het stimuleren van onderlinge interactie speelt bij ons een belangrijke rol. Onze activiteitenbegeleiders zorgen voor afwisselende dagbesteding van samen zingen tot het maken van een mozaïek. Waarbij altijd geldt: alles mag, niets moet!
Er bestaat de mogelijkheid voor het plaatsen van een echtpaar en er is een logeerkamer voor respijtzorg. Onze zorg is voor iedereen betaalbaar, ook voor mensen met alleen een AOW als inkomen.

Leven
Wonen
Genieten
Zorg
Plaats:Hoogeveen Straat:Korenstraat 43
Postcode:7908 NL Telefoon:0528 – 20 28 58

Het Korenhuis

Bereikbaarheid

Locatie

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Verdiepingen

Plattegronden

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Grote afbeelding plattegrond 0
Grote afbeelding plattegrond 1

Ervaringen van verwanten

Ze zijn er voor je als het nodig is

Lieve vrolijke medewerkers... Altijd wel even tijd voor een grapje, maar ze zijn er ook als je ze nodig bent... Top!

Er is veel mogelijk bij Het Korenhuis

Erg blij dat mijn moeder in Het Korenhuis is komen wonen. Als het niet anders is, en je kan niet meer op jezelf wonen, is dit een mooi huis, waar veel mogelijk is en waar veel met de mens gedaan wordt. Activiteiten etc. Een kok in huis echt een pluspunt. De zorg is liefdevol en professioneel. En er is altijd overleg mogelijk.

Warmte en geborgenheid

Wat ben ik blij dat mijn moeder het laatste half jaar van haar leven hier de warmte en geborgenheid heeft kunnen voelen. Ze heeft haar waardigheid als mens terug gekregen. Ze hebben langzaam haar medicatie afgebouwd. Zat hierdoor niet alleen slapend aan tafel maar ging zelfs weer aan de wandel. Kreeg haar grapjes terug en was veel gezelliger.