De maatregel voor het sluiten van onze locaties is door de overheid versoepeld. In het belang van onze bewoners hebben wij strikte maatregelen opgesteld voor het bezoek. Zodat we bezoek weer kunnen toelaten, maar onze bewoners ook zo goed mogelijk kunnen beschermen. Er is een bezoekersregeling opgesteld op basis van de landelijke richtlijnen van onze brancheorganisatie ActiZ. Hierover is gecommuniceerd met de vertegenwoordigers van onze bewoners. Er wordt 1 vaste bezoeker per bewoner aangewezen. De bewoner kan 1 keer per week 1 vaste bezoeker ontvangen. Heeft u hier vragen over, neem dan contact op met uw locatiemanager.

Beleid rondom het coronavirus

Skip links

Hoogeveen – Het Korenhuis

Het Korenhuis in Hoogeveen biedt gespecialiseerde kleinschalige zorg voor mensen met dementie. Gewoon, als thuis en betaalbaar voor iedereen! Gelegen op een van de mooiste plekjes van Hoogeveen, aan de rand van de woonwijk Trasselt grenzend aan het Steenbergerpark, vinden mensen met dementie of een andere vorm van geheugenverlies hun tweede thuis. De voormalige Kerkboerderij voldoet na de verbouwing aan de eisen van deze tijd. De bewoners kunnen zo in een veilige, comfortabele en prettige omgeving wonen, dichtbij familie en vrienden. Onze zorgprofessionals zorgen ervoor dat het hen aan niets ontbreekt, van vakkundige verzorging tot afwisselende dagbesteding.

De ligging van de voormalige Kerkboerderij is werkelijk uniek: geheel vrij en omgeven door een prachtige tuin en tegelijkertijd gewoon midden in de samenleving. De ruime tuin sluit aan op de zorgbehoeften van onze bewoners. Ze kunnen te allen tijde naar buiten voor een wandeling door de tuin en hebben daardoor het gevoel van vrijheid en eigen regie. Het aangrenzende park biedt de mogelijkheid voor een uitgebreide wandeling onder begeleiding. Het Winkelcentrum De Weide ligt op een kwartier loopafstand, ideaal om samen iets lekkers te halen voor bij de koffie of een bloemetje voor op de tafel. Kortom, Het Korenhuis ligt midden in het dagelijks leven van de wijk!

Het Korenhuis

Het Korenhuis is er voor iedereen van wie het geheugen hapert, van jong tot oud. De bewoners krijgen 24 uur per dag aandacht, begeleiding en zorg van een klein en vast team van zorgprofessionals.

We laten de bewoners in hun waarde, zonder strenge regels, zonder betutteling. Vanzelfsprekend wordt de zorg geleverd volgens de geldende wet- en regelgeving. Maar wij streven naar een zo normaal mogelijk dagelijks leven.

Wij kiezen bewust voor écht kleinschalig wonen, voor huiselijkheid, sfeer, samenzijn en samen dingen doen. Al aan de tekentafel is rekening gehouden met de wensen en eisen van onze bewoners. Zo heeft iedere bewoner een eigen studio met een zit-/slaapkamer, die zoveel mogelijk naar eigen wens kan worden ingericht. Daarnaast heeft iedereen een eigen badkamer.

In Het Korenhuis wonen circa twintig bewoners, die elkaar treffen in twee gezamenlijke woonkamers. Het eten wordt dagelijks vers bereid en bewoners die dat leuk vinden, kunnen helpen met koken. Uiteraard is er een afwisselende dagbesteding. Maar het zijn vaak de alledaagse dingen die zorgen voor ritme, structuur en welbevinden, zoals huishoudelijke taken. Ook het onderhouden van sociale contacten en het stimuleren van onderlinge interactie speelt bij ons een belangrijke rol. Onze activiteitenbegeleiders zorgen voor afwisselende dagbesteding van samen zingen tot het maken van een mozaïek. Waarbij altijd geldt: alles mag, niets moet!

Er bestaat de mogelijkheid voor het plaatsen van een echtpaar en er is een logeerkamer voor respijtzorg. Onze zorg is voor iedereen betaalbaar, ook voor mensen met alleen een AOW als inkomen.

Impressie

Bekijk hier de foto’s voor een impressie van de locatie

Het Korenhuis

Plaats: Hoogeveen
Postcode: 7908 NL
Straat: Korenstraat 43
Telefoon: 0528 – 20 28 58
Bereikbaarheid

De locatie

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Verdiepingen

Plattegrond

Deze plattegronden geven u een goede indruk van de indeling van de locatie.

Begane grond
Eerste verdieping

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Bekijk hier onze nieuwste Facebook artikelen

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Een weekje in en om het Korenhuis..

Een weekje in en om het Korenhuis.. ... Lees meerToon minder

geplaatst op 26/05/20

Comment on Facebook

Wat heerlijk dat er zo’n mooie tuin is!

We mogen onze handen dicht knijpen met het korenhuis ❤️

Gewoon gezellig!!

Tussen de middag hebben onze bewoners de placemats in ontvangst genomen die door de familie/verwanten gemaakt zijn. Alle bewoners waren blij verrast !! Ook werd er genoten van de lekkere pannenkoeken die er gebakken werden van het pannenkoekenpakket wat ons aangeboden is door familie van een bewoner.

Tussen de middag hebben onze bewoners de placemats in ontvangst genomen die door de familie/verwanten gemaakt zijn. Alle bewoners waren blij verrast !! Ook werd er genoten van de lekkere pannenkoeken die er gebakken werden van het pannenkoekenpakket wat ons aangeboden is door familie van een bewoner. ... Lees meerToon minder

geplaatst op 19/05/20

Comment on Facebook

Ik ben er van overtuigd dat mijn moeder hiervan genoten zou hebben. De placemat heeft ze nog gezien en vond ze prachtig!!

Ziet er gezellig uit. Hoop dat ze genoten hebben!

Leuk zie oud wethouder Schouten en zijn vrouw ook actief meedoen.

Gistermiddag hebben wij een tuin optreden gehad van de scala musicalgroep.De bewoners hebben hier vanuit de activiteitenruimte ontzettend van genoten. Vanmorgen hebben de bewoners een digitale rondvaart gezien door giethoorn.

Gistermiddag hebben wij een tuin optreden gehad van de scala musicalgroep.De bewoners hebben hier vanuit de activiteitenruimte ontzettend van genoten. Vanmorgen hebben de bewoners een digitale rondvaart gezien door giethoorn. ... Lees meerToon minder

geplaatst op 18/05/20