Over deze locatie

Het Abtswoudehuis in Delft laat zien dat begeleid leven met dementie ook anders kan. Kleinschalige en professionele zorg, 24/7. Hier staat eigen regie centraal. Bewoners worden gestimuleerd deel uit te maken van ons huishouden en helpen bijvoorbeeld met koken, tuinieren of de was. Onze zorg is anders dan in een regulier verzorgingshuis. Bewoners voelen zich al snel ‘als thuis’ en genieten van onze gezellige woonkamers en hun studio ingericht met eigen spullen. Wonen in Het Abtswoudehuis is daarnaast betaalbaar voor iedereen!

Perfect gelegen in Delft

Het Abtswoudehuis ligt op een mooie locatie in de wijk Tanthof in Delft. Vlak aan het huis ligt het Abtswoudepark, waar heerlijk gewandeld en gefietst kan worden. Het Abtswoudehuis zelf heeft een mooie grote tuin met veel groen. De kinderboerderij is vlakbij en de bewoners zijn daar altijd van harte welkom om een kijkje te nemen. Ook komt de kinderboerderij in het voorjaar langs om de pasgeboren lammetjes te laten zien. De bewoners kunnen daar dan mee knuffelen.

Samenwerking in de buurt

De bewoners van Het Abtswoudehuis krijgen regelmatig bezoek van schoolkinderen die samen muziek maken, knutselen of zingen. Ook worden er door medewerkers veel activiteiten georganiseerd, zoals een barbecueavond, burendag, bezoek aan het tuincentrum om de kerstshow te bekijken of een high tea. Zelfs een dagje naar de dierentuin of naar het strand gebeurt regelmatig. De medewerkers gaan dan met kleine groepjes op pad om de bewoners een bijzondere dag te geven.

Gespecialiseerde dementiezorg

Ook is er een hometrainer om de conditie op peil te houden en wordt er gespaard voor een duofiets om ook in het park te kunnen fietsen. In de tuin is een klein kasje waar bewoners met groene vingers de tomaatjes en paprika’s kunnen verzorgen. De geheugentrainer wordt gebruikt om ook binnen voor uitdaging te zorgen.

Het Abtswoudehuis is een warm thuis voor mensen met dementie of een andere vorm van geheugenverlies. De betrokken medewerkers doen er alles aan om ze dagelijks een fijne dag te bezorgen. Ze zien het als een voorrecht om onderdeel uit te maken van hun leven en hun belevingswereld te ontdekken. En ze natuurlijk te ondersteunen waar ze dat nodig hebben. Ze bieden zorg op maat die niet alleen afgestemd wordt op de bewoner, maar ook mét de bewoner. Daarnaast worden familie, naasten en zorgverleners nauw betrokken. De medewerkers hanteren korte lijnen en zijn erg toegankelijk. Verwanten kunnen altijd alles vragen!

Impressies

Bekijk hier de foto’s voor een impressie van de locatie

Het Abtswoudehuis

Wonen met dementie in Het Abtswoudehuis

Het Abtswoudehuis is een kleinschalig huis, dat geheel nieuw gebouwd is. Hierdoor ontstaat er een intieme sfeer, die bijdraagt aan het welbevinden van onze bewoners. In de gezamenlijke woonkamers wordt regelmatig een potje gesjoeld, een kaartje gelegd of samen tv gekeken en in de keuken kan men de kok helpen met het bereiden van dagverse maaltijden. Onze activiteitenbegeleid(st)ers zorgen voor een afwisselende dagbesteding van samen zingen tot het maken van een mooi mozaïek.

Al aan de tekentafel is rekening gehouden met de wensen en behoeften van mensen met geheugenverlies. Zo is de indeling overzichtelijk en zijn de ruimtes royaal en voorzien van grote raampartijen. Ook het interieur is met zorg uitgezocht, zodat men zich al snel thuisvoelt. Het Abtswoudehuis biedt plaats aan circa twintig bewoners, die ieder hun eigen studio hebben met zit-/slaapkamer én badkamer. Er bestaat de mogelijkheid tot het plaatsen van een echtpaar en er is een logeerkamer voor respijtzorg. Zo kunnen mantelzorgers tijdelijk worden ontlast.

Leven
Wonen
Genieten
Zorg
Plaats:Delft Straat:Chilipad 1
Postcode:2622 AZ Telefoon:015 – 889 11 36

Het Abtswoudehuis

Bereikbaarheid

Locatie

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Verdiepingen

Plattegronden

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Grote afbeelding plattegrond 0
Grote afbeelding plattegrond 1

Ervaringen van verwanten

Een lot uit de loterij

Mijn ouders hebben het geluk om samen in Het Abtswoudehuis de laatste jaren door te mogen brengen. Het geeft mij een heel fijn en rustig gevoel. De medewerkers zijn er erg vriendelijk en we worden heel goed op de hoogte gehouden hoe het gaat. Het huis is prachtig en de kamers waar mijn ouders zitten ook. Voor ons een lot uit de loterij.

Niets dan lof!

Een heel goede woonomgeving Iedereen doet het uiterste voor de bewoners. Er is een kok die het eten verzorgt. Altijd fantastisch! Veel activiteiten! Om kort te zijn: Niets anders dan lof!

Vers eten, niet uit een pakje

Een kleine instelling waar erg veel zorg en aandacht is voor de bewoners. Er worden leuke diverse activiteiten georganiseerd. Bewoners hebben nog veel eigen inbreng. Personeel is vriendelijk en staat altijd klaar. Er is een fantastische kok die heerlijk kookt. Vers en niet uit een pakje! Er is een tuin en een boomgaard. Je kan je geen betere plek wensen voor je geliefde!