Skip links

Delft – Het Abtswoudehuis

Het Abtswoudehuis in Delft biedt gespecialiseerde kleinschalige zorg voor mensen met dementie. Gewoon, als thuis en betaalbaar voor iedereen! Dit huis ligt in het zuidwesten van Delft, in de woonwijk Tanthof.
Bij de bouw van het huis is de architect geïnspireerd door een hoeve, waarbij de gebouwen rondom een erf zijn gebouwd en het erf toegang geeft tot de oude boomgaard. Zo is er een ideale omgeving ontstaan waar mensen met dementie of een andere vorm van geheugenverlies zich thuis voelen en op hun gemak. Dichtbij vrienden en familie, in een vertrouwde en veilige omgeving.

Het Abtswoudehuis biedt mensen met geheugenverlies zorg op maat 24 uur per dag. Onze zorgprofessionals zorgen ervoor dat het hen aan niets ontbreekt, van vakkundige verzorging tot afwisselende dag­besteding. Daarbij werken wij altijd vanuit de mogelijk­heden in plaats van de beperkingen. Wij vinden het belangrijk dat onze bewoners het gevoel van eigen regie behouden, net als zelfredzaamheid en eigenwaarde. Onze zorg is ondersteunend aan het welzijn. Wij bieden wonen ‘Gewoon, als thuis’, met de zorg en aandacht die de bewoners nodig hebben. Dat is wat onze zorg bijzonder maakt.

Het Abtswoudehuis

Het zijn de kleine dingen die ervoor zorgen dat de bewoners zich écht thuis voelen.

Zo is Het Abtswoude­huis een kleinschalig huis met plaats voor circa twintig bewoners. Iedere bewoner heeft een eigen studio met zit-/slaapkamer én badkamer, die zoveel mogelijk naar eigen wens kan worden ingericht. Er bestaat de mogelijkheid om een echtpaar te plaatsen en er is een logeerkamer voor respijtzorg. De gemeenschappelijke ruimtes zijn met veel zorg en aandacht ingericht, zodat er een intieme en huiselijke sfeer ontstaat. De bewoners komen dan ook graag samen in een van de woonkamers om te genieten van een vers bereide maaltijd of voor een lekker kopje koffie.

Dagelijks worden er activiteiten georganiseerd door professionele activiteitenbegeleiders, zodat bewoners een zinvolle dagbesteding hebben.

Buiten is het ook goed vertoeven. Voor bewoners is het heerlijk om door de boomgaard te lopen, langs de slootjes en de knotwilgen. Aangrenzend bevindt zich het Abtswoudsepark voor een uitgebreide wandeling. Kortom, Dagelijks Leven wil het verschil maken in zorg voor mensen met geheugenverlies. Gewoon, omdat iedereen goede zorg en een écht thuis verdient! Onze zorg is dan ook voor iedereen betaalbaar, ook voor mensen met alleen een AOW.

Impressie

Bekijk hier de foto’s voor een impressie van de locatie

Het Abtswoudehuis

Plaats: Delft
Postcode: 2622 AZ
Straat: Chilipad 1
Telefoon: 015 – 889 11 36
Bereikbaarheid

De locatie

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Verdiepingen

Plattegrond

Deze plattegronden geven u een goede indruk van de indeling van de locatie.

Begane grond
Eerste verdieping

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Bekijk hier onze nieuwste Facebook artikelen