Over deze locatie

Betaalbare en persoonlijke zorg worden samengebracht in Het Siterhuis in Sittard. Hier hebben wij plek voor 20 bewoners met dementie. In Het Siterhuis bieden wij specialistische zorg door een team van professionals. Elke bewoner heeft een eigen studio en er wordt dagelijks vers gekookt door onze kok. Het mooiste is; wonen in ons mooie huis is betaalbaar voor iedereen!

Impressies

Bekijk hier de foto’s voor een impressie van de locatie

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlDagelijks Leven is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Het Siterhuis

Wonen met dementie in Het Siterhuis

Bij Het Siterhuis wonen mensen met dementie of een vorm van geheugenverlies. De bewoners krijgen 24 uur per dag aandacht, begeleiding en zorg van een klein en vast team van zorgprofessionals.

We laten de bewoners in hun waarde, zonder strenge regels, zonder betutteling. Vanzelfsprekend wordt de zorg geleverd volgens de geldende wet- en regelgeving. Maar wij streven naar een zo normaal mogelijk dagelijks leven. Wij kiezen bewust voor écht kleinschalig wonen, voor huiselijkheid, sfeer, samenzijn en samen dingen doen. Al aan de tekentafel is rekening gehouden met de wensen en eisen van onze bewoners. Zo heeft iedere bewoner een eigen studio met een zit-/slaapkamer, die zoveel mogelijk naar eigen wens kan worden ingericht. Daarnaast heeft iedereen een eigen badkamer.

In Het Siterhuis wonen circa twintig bewoners, die elkaar treffen in twee gezamenlijke woonkamers. Het eten wordt dagelijks vers bereid en bewoners die dat leuk vinden, kunnen helpen met koken. Uiteraard is er een afwisselende dagbesteding. Maar het zijn vaak de alledaagse dingen die zorgen voor ritme, structuur en welbevinden, zoals huishoudelijke taken. Ook het onderhouden van sociale contacten en het stimuleren van onderlinge interactie speelt bij ons een belangrijke rol. Onze activiteitenbegeleiders zorgen voor afwisselende dagbesteding van samen zingen tot het maken van een mozaïek. Waarbij altijd geldt: alles mag, niets moet! Er bestaat de mogelijkheid voor het plaatsen van een echtpaar en er is een logeerkamer voor respijtzorg. Onze zorg is voor iedereen betaalbaar, ook voor mensen met alleen een AOW als inkomen.

Leven
Wonen
Genieten
Zorg
Plaats:Sittard Straat:Breitnerstraat 2
Postcode:6137 XH Telefoon:046 - 208 10 82

Het Siterhuis

Bereikbaarheid

Locatie

Let op: wilt u Het Siterhuis bezoeken en gebruikt u daarvoor een navigatiesysteem? Vul dan als bestemming het adres ‘Breitnerstraat Sittard’ in, zonder huisnummer.

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Verdiepingen

Plattegronden

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Grote afbeelding plattegrond 0
Grote afbeelding plattegrond 1

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Bekijk hier onze nieuwste Facebook artikelen

3 dagen geleden

Vanmiddag zijn we heerlijk getrakteerd door Dagelijks Leven in het kader van de wereld alzheimer dag.
Hartelijk bedankt! We hebben gesmuld! 🎂
... Meer tonenMinder tonen

Vanmiddag zijn we heerlijk getrakteerd door Dagelijks Leven in het kader van de wereld alzheimer dag.
Hartelijk bedankt! We hebben gesmuld! 🎂
3 dagen geleden

Gisteren zijn we op uitstapje geweest naar het Historiehuis van de Maasvallei. Daar zagen we veel herkenbare dingen van vroeger, en kregen we ook nog een interessante geschiedenisles. Echt een topdag! En de koffie smaakte ook net zo goed als vroeger! 😉☕️ ... Meer tonenMinder tonen

Gisteren zijn we op uitstapje geweest naar het Historiehuis van de Maasvallei. Daar zagen we veel herkenbare dingen van vroeger, en kregen we ook nog een interessante geschiedenisles. Echt een topdag! En de koffie smaakte ook net zo goed als vroeger! 😉☕️

Ja, ik word vrijwilliger.

 

Aanmelden

Ja, ik word vrijwilliger.

 

Aanmelden

Vrijwilliger worden in Het Siterhuis

Wij zijn altijd op zoek naar vrijwilligers die ons helpen het dagelijkse leven vorm te geven. Een spelletje doen met onze bewoners, de tuin netjes houden, assisteren tijdens het eten, eens per week een wandelingetje maken of helpen als wij een uitje organiseren. Het kan allemaal! Om je aan te melden als vrijwilliger ga je naar onze pagina vrijwilliger worden, selecteer hier ‘Het Siterhuis’ en laat jouw gegevens achter. Wij nemen daarna zo snel mogelijk contact met je op.