Over deze locatie

Betaalbare en persoonlijke zorg worden samengebracht in Het Leijgraafhuis in Cuijk. Hier hebben wij plek voor 20 bewoners met dementie. In Het Leijgraafhuis bieden wij specialistische zorg door een team van professionals. Elke bewoner heeft een eigen studio en er wordt dagelijks vers gekookt door onze kok. Het mooiste is; wonen in ons mooie huis is betaalbaar voor iedereen!

Perfect gelegen in Cuijk

Het Leijgraafhuis bevindt zich midden in een gezellige wijk in Cuijk. Het huis staat op de plek waar vroeger school ‘De Leijgraaf’ stond. De nieuwe school ligt in een straat verderop en in de buurt is een tennisveld. Dicht bij het huis kunnen de bewoners met familie, naasten of medewerkers een mooie route wandelen, volop in het groen. Ook rivier de Maas ligt vlakbij, die in Cuijk de grens tussen Noord-Brabant en Limburg vormt. Na een wandeling kunnen de bewoners in dit mooie stukje natuur uitrusten op een bankje en genieten van het prachtige uitzicht.

Doordat Het Leijgraafhuis aan een rotonde staat is er altijd wel iets te zien. De andere kant van het huis kijkt uit op een groene omgeving. Een fijne combinatie voor de bewoners. Het huis zelf beschikt over een ruime tuin met de nodige planten en bloemen.


Schrijf u eenvoudig in

De buurt van Het Leijgraafhuis

De buurt is erg betrokken bij Het Leijgraafhuis. Ook zijn er samenwerkingen met lokale ondernemingen zoals de supermarkt, slager en viswinkel en school ‘De Leijgraaf’.

Gespecialiseerde dementiezorg

De medewerkers van Het Leijgraafhuis leveren graag een waardevolle bijdrage aan het welzijn van mensen met dementie of een andere vorm van geheugenverlies. Dit doen ze niet alleen door activiteiten zoals muziek, beweging en schilderen. Ze kijken juist naar de mogelijkheden, dus naar wat de bewoners wel kunnen. En dat doen ze in een kleinschalige, open setting en op een manier die het beste is voor de bewoners van Het Leijgraafhuis.

Impressies

Bekijk hier de foto’s voor een impressie van de locatie

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlDagelijks Leven is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Het Leijgraafhuis

Wonen met dementie in Het Leijgraafhuis

Het Leijgraafhuis biedt gespecialiseerde zorg in een kleinschalige setting. Hierdoor ontstaat er een intieme sfeer, die bijdraagt aan het welbevinden van onze bewoners. In de gezamenlijke woonkamers wordt regelmatig een potje gesjoeld, een kaartje gelegd of samen tv gekeken en in de keuken kan men helpen met het bereiden van dagverse maaltijden. Onze activiteitenbegeleiders zorgen voor een afwisselende dagbesteding van samen zingen tot het maken van een mooi mozaïek. Zij kennen precies de behoeftes en interesses van iedere bewoner, zodat iedereen voor zover mogelijk een goede dag invulling heeft. Daarbij geldt altijd: niets moet, alles mag.

Al aan de tekentafel is rekening gehouden met de wensen en behoeften van mensen met geheugenverlies. De indeling van het huis is eenvoudig en overzichtelijk en de ruimtes zijn royaal en voorzien van veel daglicht. Alle studio’s kijken uit op de prachtige tuin. Het Leijgraafhuis biedt plaats aan twintig bewoners. Iedere bewoner heeft een eigen studio met een zit-/slaapkamer, die zoveel mogelijk naar eigen wens kan worden ingericht. Daarnaast heeft iedereen een eigen badkamer. Er bestaat de mogelijkheid om een echtpaar te plaatsen en er is een logeerkamer voor respijtzorg. Onze zorg is voor iedereen toegankelijk ook voor mensen met alleen een AOW.

Leven
Wonen
Genieten
Zorg
Plaats:Cuijk Straat:Hertog Karellaan 38
Postcode:5431 GX Telefoon:048 - 521 37 27

Het Leijgraafhuis

Bereikbaarheid

Locatie

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Verdiepingen

Plattegronden

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Grote afbeelding plattegrond 0
Grote afbeelding plattegrond 1

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Bekijk hier onze nieuwste Facebook artikelen

2 dagen geleden

De foto’s zeggen genoeg! ... Meer tonenMinder tonen

De foto’s zeggen genoeg!
2 dagen geleden

Hierbij weer een aantal foto's van deze week o.a. van de spelletjesochtend en het bloemschikken in herfstsferen namelijk..op een pompoen🍁🍂. Maar ook van de heerlijke maaltijd van afgelopen vrijdag. Kortom weer een fijne week. ... Meer tonenMinder tonen

Hierbij weer een aantal fotos van deze week o.a. van de spelletjesochtend en het bloemschikken in herfstsferen namelijk..op een pompoen🍁🍂. Maar ook van de heerlijke maaltijd van afgelopen vrijdag. Kortom weer een fijne week.
1 week geleden

Wij hebben weer een fijne week gehad. We zijn creatief bezig geweest rondom het thema herfst. We hebben nieuwe herfstplantjes gepoot, genoten van muziek en herfst woordzoekers gemaakt. Natuurlijk hebben we deze week ook weer gewandeld en de nodige beweging gehad tijdens beweegactiviteiten.
Fijne zondag!🍂🍁
... Meer tonenMinder tonen

Wij hebben weer een fijne week gehad. We zijn creatief bezig geweest rondom het thema herfst. We hebben nieuwe herfstplantjes gepoot, genoten van muziek en herfst woordzoekers gemaakt. Natuurlijk hebben we deze week ook weer gewandeld en de nodige beweging gehad tijdens beweegactiviteiten. 
Fijne zondag!🍂🍁

Ja, ik word vrijwilliger.

 

Aanmelden

Vrijwilliger worden in Het Leijgraafhuis

Wij zijn altijd op zoek naar vrijwilligers die ons helpen het dagelijkse leven vorm te geven. Een spelletje doen met onze bewoners, de tuin netjes houden, assisteren tijdens het eten, eens per week een wandelingetje maken of helpen als wij een uitje organiseren. Het kan allemaal! Om je aan te melden als vrijwilliger ga je naar onze pagina vrijwilliger worden, selecteer hier ‘Het Leijgraafhuis’ en laat jouw gegevens achter. Wij nemen daarna zo snel mogelijk contact met je op.