Over deze locatie

Betaalbare en persoonlijke zorg worden samengebracht in Het Leijgraafhuis in Cuijk. Hier hebben wij plek voor 20 bewoners met dementie. In Het Leijgraafhuis bieden wij specialistische zorg door een team van professionals. Elke bewoner heeft een eigen studio en er wordt dagelijks vers gekookt door onze kok. Het mooiste is; wonen in ons mooie huis is betaalbaar voor iedereen!

Perfect gelegen in Cuijk

Het Leijgraafhuis bevindt zich midden in een gezellige wijk in Cuijk. Het huis staat op de plek waar vroeger school ‘De Leijgraaf’ stond. De nieuwe school ligt in een straat verderop en in de buurt is een tennisveld. Dicht bij het huis kunnen de bewoners met familie, naasten of medewerkers een mooie route wandelen, volop in het groen. Ook rivier de Maas ligt vlakbij, die in Cuijk de grens tussen Noord-Brabant en Limburg vormt. Na een wandeling kunnen de bewoners in dit mooie stukje natuur uitrusten op een bankje en genieten van het prachtige uitzicht.

Doordat Het Leijgraafhuis aan een rotonde staat is er altijd wel iets te zien. De andere kant van het huis kijkt uit op een groene omgeving. Een fijne combinatie voor de bewoners. Het huis zelf beschikt over een ruime tuin met de nodige planten en bloemen.


Schrijf u eenvoudig in

De buurt van Het Leijgraafhuis

De buurt is erg betrokken bij Het Leijgraafhuis. Ook zijn er samenwerkingen met lokale ondernemingen zoals de supermarkt, slager en viswinkel en school ‘De Leijgraaf’.

Gespecialiseerde dementiezorg

De medewerkers van Het Leijgraafhuis leveren graag een waardevolle bijdrage aan het welzijn van mensen met dementie of een andere vorm van geheugenverlies. Dit doen ze niet alleen door activiteiten zoals muziek, beweging en schilderen. Ze kijken juist naar de mogelijkheden, dus naar wat de bewoners wel kunnen. En dat doen ze in een kleinschalige, open setting en op een manier die het beste is voor de bewoners van Het Leijgraafhuis.

Impressies

Bekijk hier de foto’s voor een impressie van de locatie

Het Leijgraafhuis

Wonen met dementie in Het Leijgraafhuis

Het Leijgraafhuis biedt gespecialiseerde zorg in een kleinschalige setting. Hierdoor ontstaat er een intieme sfeer, die bijdraagt aan het welbevinden van onze bewoners. In de gezamenlijke woonkamers wordt regelmatig een potje gesjoeld, een kaartje gelegd of samen tv gekeken en in de keuken kan men helpen met het bereiden van dagverse maaltijden. Onze activiteitenbegeleiders zorgen voor een afwisselende dagbesteding van samen zingen tot het maken van een mooi mozaïek. Zij kennen precies de behoeftes en interesses van iedere bewoner, zodat iedereen voor zover mogelijk een goede dag invulling heeft. Daarbij geldt altijd: niets moet, alles mag.

Al aan de tekentafel is rekening gehouden met de wensen en behoeften van mensen met geheugenverlies. De indeling van het huis is eenvoudig en overzichtelijk en de ruimtes zijn royaal en voorzien van veel daglicht. Alle studio’s kijken uit op de prachtige tuin. Het Leijgraafhuis biedt plaats aan twintig bewoners. Iedere bewoner heeft een eigen studio met een zit-/slaapkamer, die zoveel mogelijk naar eigen wens kan worden ingericht. Daarnaast heeft iedereen een eigen badkamer. Er bestaat de mogelijkheid om een echtpaar te plaatsen en er is een logeerkamer voor respijtzorg. Onze zorg is voor iedereen toegankelijk ook voor mensen met alleen een AOW.

Leven
Wonen
Genieten
Zorg
Plaats:Cuijk Straat:Hertog Karellaan 38
Postcode:5431 GX Telefoon:048 - 521 37 27

Het Leijgraafhuis

Bereikbaarheid

Locatie

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Verdiepingen

Plattegronden

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Grote afbeelding plattegrond 0
Grote afbeelding plattegrond 1

Ervaringen van verwanten

Lief en zorgzaam personeel

Gezellige en huiselijke inrichting, super veel activiteiten en bezigheden, persoonlijke aandacht en heel lief en zorgzaam personeel.

Niet meer eenzaam

Onze moeder kan zelf niet digitaal werken, ivm haar zeer slechtziendheid. Onze moeder van 93 jaar is heel gelukkig in het dagelijks leven. Ze is niet meer eenzaam, en vindt het samen dingen ondernemen heel fijn. Ondanks haar slechte zicht (macula degeneratie) kan ze met hulp nog vaak mee doen met de activiteiten die ze samen doen.

De zorg is fantastisch

Onze moeder woont hier sinds december 2020. Gestart in een moeilijke tijd, Corona, we mochten weinig op bezoek. Logisch natuurlijk, maar de zorg was/is fantastisch. Altijd aandacht vóór de bewoners, niets is te veel, als ons mam verdrietig is helpen ze haar en facetimen met de kinderen om haar gerust te stellen. Alle complimenten.