Over deze locatie

Het Loggerhuis in Zaandam biedt gespecialiseerde kleinschalige zorg voor mensen met dementie. Gewoon, als thuis en betaalbaar voor iedereen! Het Loggerhuis maakt van wonen genieten. Net als bij alle andere locaties van Dagelijks Leven is er alles aan gedaan om mensen met dementie zo fijn en zo gewoon mogelijk te laten verder leven.

Perfect gelegen in Zaandam

Het Loggerhuis staat midden in een ruim opgezette en groene woonwijk in Zaandam. Op één kilometer afstand ligt het Veldpark, waar bewoners kunnen wandelen, gymmen, vissen en naar bootjes kunnen kijken. Met regelmaat worden hier activiteiten georganiseerd zoals Koningsdag en de kermis. Grenzend aan het Veldpark ligt het ziekenhuis, een zorgboulevard met wat winkeltjes, een koffiecorner en een grote supermarkt. Bewoners kunnen hier zelfstandig, als dat mogelijk is, een kleine boodschap doen. Eveneens op loopafstand van Het Loggerhuis ligt een brasserie waar bewoners met familie of naasten gezellig een ijsje of frietje kan eten.

Samenwerkingen in de buurt

De kinderen van een nabijgelegen kinderdagverblijf en basisschool komen bij gelegenheden langs, zoals Sint-Maarten en carnaval. Het bij elkaar brengen van jong en oud, samen zingen en bijvoorbeeld pannenkoeken eten zijn grote geluksmomenten voor de bewoners. Voor de bewoner met een geloofsovertuiging wordt er samengewerkt met een kerkgenootschap.


Schrijf u eenvoudig in

Gespecialiseerde dementiezorg

Ook is er in Het Loggerhuis een tafeltennistafel aanwezig en wordt het geheugen van de bewoners getraind met een BelevingsTafel en de Qwiek.up. De Qwiek.up is een fijne aanvulling en ondersteuning in de zorg voor mensen met dementie of een andere vorm van geheugenverlies. Het kan worden ingezet om met prachtige projectie van natuurfoto’s of herkenbare plaatsen rust terug te brengen bij de bewoners.

Het Loggerhuis wil graag dat de bewoners zich thuis voelen in een veilige omgeving, waar zij zowel de rust als het plezier van saamhorigheid kunnen ervaren. Om hierin tegemoet te komen, beschikt het huis over een fijne tuin, door groen omgeven. Hierbinnen kan de bewoner veilig een wandeling maken of even zitten om tot rust te komen. De tuin heeft een jeu de boulesbaan en er lopen kippen rond.

De medewerkers van Het Loggerhuis werken samen met vrijwilligers, die een grote meerwaarde geven aan het leven van de bewoners. De persoonlijke aandacht van samen een praatje of een wandeling maken, een spelletje doen of voorgelezen worden doet de bewoners zeer goed.

Impressies

Bekijk hier de foto’s voor een impressie van de locatie

Het Loggerhuis

Wonen met dementie in Het Loggerhuis

Dagelijks Leven is gespecialiseerd in de zorg voor mensen met geheugenverlies die een zorgprofiel VV05 of hoger hebben. We bieden hen 24-uurs zorg, met de aandacht en begeleiding die ze verdienen. We werken met compacte en vaste teams van zorgprofessionals, zodat we onze bewoners snel leren kennen en weten wat zij prettig vinden. Wij kiezen bewust voor échte kleinschaligheid, voor huiselijkheid, sfeer, samen zijn en samen dingen doen. Onze activiteitenbegeleiders zorgen voor een afwisselende dagbesteding, daarbij geldt altijd: niets moet, alles mag!

Al vanaf de tekentafel is rekening gehouden met de wensen en eisen van onze bewoners. Zo is de indeling overzichtelijk en hebben de ruimtes veel daglicht. De tuin biedt veel ruimte en vrijheid, maar is tevens omheind zonder dat dit ten koste gaat van de open uitstraling. Onze bewoners kunnen zo heerlijk, ongedwongen, genieten van het buitenleven.

In Het Loggerhuis wonen circa twintig bewoners. Iedereen heeft een eigen studio met een zit-/slaapkamer én een badkamer, die zoveel mogelijk naar eigen inzicht kan worden ingericht. Er bestaat de mogelijkheid om een echtpaar te plaatsen en er is een logeerkamer voor respijtzorg. Door onze kleinschaligheid ontstaat er een intieme sfeer, die bijdraagt aan het welbevinden van onze bewoners. In de twee gezamenlijke woonkamers wordt vaak een potje gesjoeld of samen tv gekeken. Iedere dag worden de maaltijden vers bereid. En als het enigszins kan, worden hiervoor groenten uit eigen tuin gebruikt.

Leven
Wonen
Genieten
Zorg
Plaats:Zaandam Straat:Loggerstraat 117A
Postcode:1503 KC Telefoon:075 – 202 07 53

Het Loggerhuis

Bereikbaarheid

Locatie

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Verdiepingen

Plattegronden

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Grote afbeelding plattegrond 0
Grote afbeelding plattegrond 1

Ervaringen van verwanten

Gewoon perfect

Ik vind de omgang van de medewerkers heel goed. Ze behandelen mijn zus als mens en ze zijn geduldig. Ik vind het hier licht, ruim en fris. Ze hebben hier een huiskamer en mijn zus kan zo de tuin in lopen. Ze kan hier doen en laten wat ze wil. Ze hebben een kok die alles vers bereidt. Als ze zin heeft mag ze helpen en anders hoeft dat niet. Ik vind dit gewoon perfect.

Oog voor persoon

Toplocatie! Bewoners worden zeer goed behandeld, respectvol en met oog voor de persoon. De organisatie staat als een huis en de communicatie is goed op orde. Zeer verzorgde omgeving die nog volop in ontwikkeling is. Er zijn veel slechtere plekken waar je terecht kunt komen...

Ze weten mijn vader goed in te schatten

De omgeving is top. Het nakomen van afspraken is niet perfect. Maar als ik bijvoorbeeld aangeef dat mijn vader van een bepaalde activiteiten houdt, zie ik dit vervolgens terug. Hieruit kan ik opmaken, dat er naar mij wordt geluisterd. Wat hij krijgt is gewoon goed. Ze vertroetelen hem. Ook maken ze grapjes met mijn vader. Ze weten hem goed in te schatten in hoe hij is.

Ja, ik word vrijwilliger.

 

Aanmelden

Vrijwilliger worden in Het Loggerhuis

Wij zijn altijd op zoek naar vrijwilligers die ons helpen het dagelijkse leven vorm te geven. Een spelletje doen met onze bewoners, de tuin netjes houden, assisteren tijdens het eten, eens per week een wandelingetje maken of helpen als wij een uitje organiseren. Het kan allemaal! Om je aan te melden als vrijwilliger ga je naar onze pagina vrijwilliger worden, selecteer hier ‘Het Loggerhuis’ en laat jouw gegevens achter. Wij nemen daarna zo snel mogelijk contact met je op.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Bekijk hier onze nieuwste Facebook artikelen

2 weken geleden

Gisteravond hebben wij met een aantal collega’s genoten van het Herinneringen Top 50 concert van Alzheimer Nederland in de Ziggo Dome. We hebben verschillende artiesten gezien zoals; Anouk, Brigitte Kaandorp, Paul de Leeuw, Waylon en nog veel meer! We hebben samen een mooie avond gehad met mooie herinneringen. 💛
#herinneringentop50
... Meer tonenMinder tonen

Gisteravond hebben wij met een aantal collega’s genoten van het Herinneringen Top 50 concert van Alzheimer Nederland in de Ziggo Dome. We hebben verschillende artiesten gezien zoals; Anouk, Brigitte Kaandorp, Paul de Leeuw, Waylon en nog veel meer! We hebben samen een mooie avond gehad met mooie herinneringen. 💛
#herinneringentop50
4 weken geleden

Hoe super is dit!!
We gaan er heen met zoveel als mogelijk medewerkers stagiaires en vrijwilligers!We zijn onder de indruk van het enorme aantal aanmeldingen op onze winactie voor zorgmedewerkers. De motivaties waarom mensen naar het Herinneringen Top 50 Concert willen, zijn hartverwarmend. 💛

We hebben alle winnaars inmiddels benaderd en blij gemaakt. We wensen hen een fantastische avond samen!

Wil je er nou ook bij zijn? Bestel snel je kaarten, de kaartenverkoop gaat hard! 👉 www.ticketmaster.nl/event/herinneringen-top-50-concert-tickets/286083
... Meer tonenMinder tonen

Hoe super is dit!! 
We gaan er heen met zoveel als mogelijk medewerkers stagiaires en vrijwilligers!
1 maand geleden

Maandag ochtend vierden we Carnaval 🎉🎊in het Loggerhuis, het was een dolle boel met een polonaise, bezoek van Clown 🤡Henriette, veel dansen 💃 , en een heerlijke lunch. ... Meer tonenMinder tonen

Maandag ochtend vierden we Carnaval  🎉🎊in het Loggerhuis, het was een dolle boel met een polonaise, bezoek van Clown 🤡Henriette, veel dansen 💃 , en een heerlijke lunch.