Over deze locatie

Het Loggerhuis in Zaandam biedt gespecialiseerde kleinschalige zorg voor mensen met dementie. Gewoon, als thuis en betaalbaar voor iedereen! Het Loggerhuis maakt van wonen genieten. Net als bij alle andere locaties van Dagelijks Leven is er alles aan gedaan om mensen met dementie zo fijn en zo gewoon mogelijk te laten verder leven.

Perfect gelegen in Zaandam

Het Loggerhuis staat midden in een ruim opgezette en groene woonwijk in Zaandam. Op één kilometer afstand ligt het Veldpark, waar bewoners kunnen wandelen, gymmen, vissen en naar bootjes kunnen kijken. Met regelmaat worden hier activiteiten georganiseerd zoals Koningsdag en de kermis. Grenzend aan het Veldpark ligt het ziekenhuis, een zorgboulevard met wat winkeltjes, een koffiecorner en een grote supermarkt. Bewoners kunnen hier zelfstandig, als dat mogelijk is, een kleine boodschap doen. Eveneens op loopafstand van Het Loggerhuis ligt een brasserie waar bewoners met familie of naasten gezellig een ijsje of frietje kan eten.

Samenwerkingen in de buurt

De kinderen van een nabijgelegen kinderdagverblijf en basisschool komen bij gelegenheden langs, zoals Sint-Maarten en carnaval. Het bij elkaar brengen van jong en oud, samen zingen en bijvoorbeeld pannenkoeken eten zijn grote geluksmomenten voor de bewoners. Voor de bewoner met een geloofsovertuiging wordt er samengewerkt met een kerkgenootschap.


Schrijf u eenvoudig in

Gespecialiseerde dementiezorg

Ook is er in Het Loggerhuis een tafeltennistafel aanwezig en wordt het geheugen van de bewoners getraind met een BelevingsTafel en de Qwiek.up. De Qwiek.up is een fijne aanvulling en ondersteuning in de zorg voor mensen met dementie of een andere vorm van geheugenverlies. Het kan worden ingezet om met prachtige projectie van natuurfoto’s of herkenbare plaatsen rust terug te brengen bij de bewoners.

Het Loggerhuis wil graag dat de bewoners zich thuis voelen in een veilige omgeving, waar zij zowel de rust als het plezier van saamhorigheid kunnen ervaren. Om hierin tegemoet te komen, beschikt het huis over een fijne tuin, door groen omgeven. Hierbinnen kan de bewoner veilig een wandeling maken of even zitten om tot rust te komen. De tuin heeft een jeu de boulesbaan en er lopen kippen rond.

De medewerkers van Het Loggerhuis werken samen met vrijwilligers, die een grote meerwaarde geven aan het leven van de bewoners. De persoonlijke aandacht van samen een praatje of een wandeling maken, een spelletje doen of voorgelezen worden doet de bewoners zeer goed.

Impressies

Bekijk hier de foto’s voor een impressie van de locatie

Het Loggerhuis

Wonen met dementie in Het Loggeruis

Dagelijks Leven is gespecialiseerd in de zorg voor mensen met geheugenverlies die een zorgprofiel VV05 of hoger hebben. We bieden hen 24-uurs zorg, met de aandacht en begeleiding die ze verdienen. We werken met compacte en vaste teams van zorgprofessionals, zodat we onze bewoners snel leren kennen en weten wat zij prettig vinden. Wij kiezen bewust voor échte kleinschaligheid, voor huiselijkheid, sfeer, samen zijn en samen dingen doen. Onze activiteitenbegeleiders zorgen voor een afwisselende dagbesteding, daarbij geldt altijd: niets moet, alles mag!

Al vanaf de tekentafel is rekening gehouden met de wensen en eisen van onze bewoners. Zo is de indeling overzichtelijk en hebben de ruimtes veel daglicht. De tuin biedt veel ruimte en vrijheid, maar is tevens omheind zonder dat dit ten koste gaat van de open uitstraling. Onze bewoners kunnen zo heerlijk, ongedwongen, genieten van het buitenleven.

In Het Loggerhuis wonen circa twintig bewoners. Iedereen heeft een eigen studio met een zit-/slaapkamer én een badkamer, die zoveel mogelijk naar eigen inzicht kan worden ingericht. Er bestaat de mogelijkheid om een echtpaar te plaatsen en er is een logeerkamer voor respijtzorg. Door onze kleinschaligheid ontstaat er een intieme sfeer, die bijdraagt aan het welbevinden van onze bewoners. In de twee gezamenlijke woonkamers wordt vaak een potje gesjoeld of samen tv gekeken. Iedere dag worden de maaltijden vers bereid. En als het enigszins kan, worden hiervoor groenten uit eigen tuin gebruikt.

Leven
Wonen
Genieten
Zorg
Plaats:Zaandam Straat:Loggerstraat 117A
Postcode:1503 KC Telefoon:075 – 202 07 53

Het Loggerhuis

Bereikbaarheid

Locatie

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Verdiepingen

Plattegronden

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Grote afbeelding plattegrond 0
Grote afbeelding plattegrond 1

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Bekijk hier onze nieuwste Facebook artikelen

2 weken geleden

Het zijn de kleine dingen die het hem doen.
Vanuit dagelijks leven kregen alle medewerkers onderstaand sms bericht.
... Meer tonenMinder tonen

Het zijn de kleine dingen die het hem doen. 
Vanuit dagelijks leven kregen alle medewerkers onderstaand sms bericht.
2 weken geleden

Buiten is het koud maar binnen in het Loggerhuis is het warm, gezellig en serveren we warme chocolademelk met slagroom en een speculaasje.❤️ ... Meer tonenMinder tonen

Buiten is het koud maar binnen in het Loggerhuis is het warm, gezellig en serveren we warme chocolademelk met slagroom en een speculaasje.❤️
2 weken geleden

Onze kok heeft er weer zin in, puur en dagelijks vers!Vandaag Penne All'Arrabbiata, een echte Italiaanse klassieker. Een pasta met pittige tomatensaus. Less is more zeggen ze wel eens en dat is voor dit gerecht absoluut waar. Puurheid afgemaakt met Parmezaanse Kaas, ook voor vegetariërs een goddelijkheid! ... Meer tonenMinder tonen

Onze kok heeft er weer zin in, puur en dagelijks vers!