Skip links

Apeldoorn – Het Staatsliedenhuis

Grenzend aan het Zuiderpark, iets ten zuiden van het centrum van Apeldoorn, ligt naast een van onze andere locaties (Het Zuiderparkhuis) Het Staatsliedenhuis. De woonzorglocatie is geheel nieuw gebouwd en biedt mensen, jong en oud, met geheugenverlies een tweede thuis. Het is een plek waar het leven gewoon doorgaat, zoals ze gewend waren. Binnen de kaders van veilig wonen en begeleid door professionele 24-uurs zorg.

De ligging van Het Staatsliedenhuis is werkelijk uniek: geheel vrij en omgeven door een prachtige tuin en tegelijkertijd gewoon midden in de woonwijk Apeldoorn-Zuid op loopafstand van winkelcentrum Hart van Zuid en andere voorzieningen.

Het Staatsliedenhuis biedt vrijheid, geborgenheid en veiligheid. Bewoners kunnen te allen tijde naar buiten voor een wandeling in de tuin en hebben daardoor het gevoel van vrijheid en eigen regie. Het volledige terrein is omheind, zonder dat dit ten koste gaat van de open uitstraling. De poort is niet vrij toegankelijk, waardoor mensen niet zomaar het terrein op kunnen lopen.

Het Staatsliedenhuis

Je voelt je thuis, waar familie en vrienden zich welkom voelen. Bij Dagelijks Leven staan de deuren dan ook altijd open, voor een kopje koffie, een luisterend oor of een uitgebreid bezoek.

Bij ons zijn er geen verplichtingen. Een goede relatie met naasten vinden wij van groot belang. Zij zijn de belangrijkste schakel tussen de bewoners en zorgverleners. Mantelzorgers weten als geen ander wat hun partner of ouder prettig vindt, hoe hij/zij verzorgd wil worden en hoe we het leven zo gewoon mogelijk door kunnen laten gaan.

Net als bij de andere huizen van Dagelijks Leven heeft iedere bewoner een eigen studio met een zit-/slaapkamer Γ©n badkamer, die zoveel mogelijk naar eigen inzicht kan worden ingericht. Het nieuwe huis biedt ruimte aan twintig bewoners, die elkaar treffen in twee gezamenlijke woonkamers. Het eten zal dagelijks vers bereid worden en bewoners die dat leuk vinden, kunnen helpen met koken. Uiteraard is er een afwisselende dagbesteding, maar het zijn vaak de alledaagse dingen, zoals huishoudelijke taken die zorgen voor ritme, structuur en welbevinden. Er bestaat de mogelijkheid voor het plaatsen van een echtpaar en er is een logeerkamer voor respijtzorg.

LEVEN

WONEN

GENIETEN

ZORG

Impressie

Bekijk hier de foto’s voor een impressie van de locatie

Het Staatsliedenhuis

Plaats: Apeldoorn
Postcode: 7331 LM
Straat: Ruys de Beerenbrouckstraat 2
Telefoon: 055 – 844 00 26
Bereikbaarheid

De locatie

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Verdiepingen

Plattegrond

Deze plattegronden geven u een goede indruk van de indeling van de locatie.

Begane grond
Eerste verdieping

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Bekijk hier onze nieuwste Facebook artikelen

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Wat een ontzettend gemotiveerde en enthousiaste fietsers hebben wij vandaag samen met het Zuiderparkhuis mogen voorzien van een drankje en een versnapering! De cake en appelkruimel plaatkoek gebakken door bewoners van het Zuiderparkhuis waren favoriet!Dankzij de studenten handhaving van  Aventus Apeldoorn verliep alles vlekkeloos. Tim, Bjorn, Rens, Luca & Fabian bedankt!Hulde voor alle fietsers van 2bike4alzheimer!En absoluut vermeldingswaardig is team vergeet-me-fietsje waar vader (90) en dochter er samen op een tandem zonder trapondersteuning al 40 km op hadden zitten en onvermoeibaar er nog 40 km achteraan plakten.

Wat een ontzettend gemotiveerde en enthousiaste fietsers hebben wij vandaag samen met het Zuiderparkhuis mogen voorzien van een drankje en een versnapering! De cake en appelkruimel plaatkoek gebakken door bewoners van het Zuiderparkhuis waren favoriet!

Dankzij de studenten handhaving van Aventus Apeldoorn verliep alles vlekkeloos. Tim, Bjorn, Rens, Luca & Fabian bedankt!

Hulde voor alle fietsers van 2bike4alzheimer!

En absoluut vermeldingswaardig is team vergeet-me-fietsje waar vader (90) en dochter er samen op een tandem zonder trapondersteuning al 40 km op hadden zitten en onvermoeibaar er nog 40 km achteraan plakten.
... Lees meerToon minder

geplaatst op 21/09/19

Het Staatsliedenhuis Apeldoorn voelt zich dankbaar.
Het Staatsliedenhuis Apeldoorn
Wij maken met regelmaat een wandeling door het mooie park naast ons huis. Alleen was het niet zo makkelijk om de stoep af te komen met de rolstoelen en rollators. Dus wat heeft onze vrijwilligster gedaan? Een brief naar de gemeente gestuurd! En zie hier het resultaat: de stoep is al aangepast πŸ˜ƒ
Bedankt voor het regelen Jacoline!

Wij maken met regelmaat een wandeling door het mooie park naast ons huis. Alleen was het niet zo makkelijk om de stoep af te komen met de rolstoelen en rollators. Dus wat heeft onze vrijwilligster gedaan? Een brief naar de gemeente gestuurd! En zie hier het resultaat: de stoep is al aangepast πŸ˜ƒ
Bedankt voor het regelen Jacoline!
... Lees meerToon minder

geplaatst op 19/09/19

Comment on Facebook

Ontzettend bedankt Jacoline! πŸ’ͺ🏼

Toppie!!

Ik wist niet dat de stoep was aangepast maar het viel mij direct op toen we weg liepen. Jacoline heel erg bedankt. Scheelt enorm voor de mensen

Jacoline je bent een topper en onmisbaar voor alle bewoners van het Staatsliedenhuis .

En zo hoort het ook 😜

Go mam!

Ey goed bezig topper

View more comments