Het aantal besmettingen in Nederland met het coronavirus neemt toe. Dagelijks Leven biedt zorg aan bewoners die extra kwetsbaar zijn voor dit virus. Wij doen er dan ook alles aan om de kans op besmetting van onze bewoners en medewerkers te minimaliseren. Zo hebben wij ons beleid rondom bezoek aangepast in lijn met het beleid dat door de overheid is afgekondigd. Dat betekent dat bezoek aan onze locaties (behoudens zeer uitzonderlijke situaties) tot nader bericht niet mogelijk is. Juist in deze tijd is de band tussen bewoners en hun familie belangrijk, daarom stimuleren wij ook contact via beeldbellen en telefoon. Ook hebben wij een site gemaakt waar familieleden videoboodschappen kunnen versturen aan onze bewoners. Natuurlijk volgen wij de ontwikkelingen op de voet en houden wij de richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid nauw in de gaten. Indien dit leidt tot aanpassing van het beleid informeren wij betrokkenen hierover direct.

Beleid rondom het coronavirus

Skip links

Apeldoorn – Het Staatsliedenhuis

Het Staatsliedenhuis in Apeldoorn biedt gespecialiseerde kleinschalige zorg voor mensen met dementie. Gewoon, als thuis en betaalbaar voor iedereen! Dit huis grenst aan het Zuiderpark, iets ten zuiden van het centrum van Apeldoorn, naast een van onze andere locaties (Het Zuiderparkhuis). De locatie is geheel nieuw gebouwd en biedt mensen met geheugenverlies een tweede thuis. Het is een plek waar het leven gewoon doorgaat, zoals ze gewend waren. Binnen de kaders van veilig wonen en begeleid door professionele 24-uurs zorg.

De ligging van Het Staatsliedenhuis is werkelijk uniek: geheel vrij en omgeven door een prachtige tuin en tegelijkertijd gewoon midden in de woonwijk Apeldoorn-Zuid op loopafstand van winkelcentrum Hart van Zuid en andere voorzieningen.

Het Staatsliedenhuis biedt vrijheid, geborgenheid en veiligheid. Bewoners kunnen te allen tijde naar buiten voor een wandeling in de tuin en hebben daardoor het gevoel van vrijheid en eigen regie. Het volledige terrein is omheind, zonder dat dit ten koste gaat van de open uitstraling. De poort is niet vrij toegankelijk, waardoor mensen niet zomaar het terrein op kunnen lopen.

Het Staatsliedenhuis

Je voelt je thuis, waar familie en vrienden zich welkom voelen. Bij Dagelijks Leven staan de deuren dan ook altijd open, voor een kopje koffie, een luisterend oor of een uitgebreid bezoek.

Bij ons zijn er geen verplichtingen. Een goede relatie met naasten vinden wij van groot belang. Zij zijn de belangrijkste schakel tussen de bewoners en zorgverleners. Mantelzorgers weten als geen ander wat hun partner of ouder prettig vindt, hoe hij/zij verzorgd wil worden en hoe we het leven zo gewoon mogelijk door kunnen laten gaan.

Net als bij de andere locaties van Dagelijks Leven heeft iedere bewoner een eigen studio met een zit-/slaapkamer én badkamer, die zoveel mogelijk naar eigen inzicht kan worden ingericht. Het nieuwe huis biedt ruimte aan twintig bewoners, die elkaar treffen in twee gezamenlijke woonkamers. Het eten zal dagelijks vers bereid worden en bewoners die dat leuk vinden, kunnen helpen met koken. Uiteraard is er een afwisselende dagbesteding, maar het zijn vaak de alledaagse dingen, zoals huishoudelijke taken die zorgen voor ritme, structuur en welbevinden. Er bestaat de mogelijkheid voor het plaatsen van een echtpaar en er is een logeerkamer voor respijtzorg.

Impressie

Bekijk hier de foto’s voor een impressie van de locatie

Het Staatsliedenhuis

Plaats: Apeldoorn
Postcode: 7331 LM
Straat: Ruys de Beerenbrouckstraat 2
Telefoon: 055 – 844 00 26
Bereikbaarheid

De locatie

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Verdiepingen

Plattegrond

Deze plattegronden geven u een goede indruk van de indeling van de locatie.

Begane grond
Eerste verdieping

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Bekijk hier onze nieuwste Facebook artikelen

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Vandaag het eerste bezoek binnen op afstand mogen ontvangen en wat doet dat goed! 
Met goede zin een spelletje poortjescricket gespeeld vandaag. Niets haalt het bij familie weerzien maar dat was ook erg leuk!

Vandaag het eerste bezoek binnen op afstand mogen ontvangen en wat doet dat goed!
Met goede zin een spelletje poortjescricket gespeeld vandaag. Niets haalt het bij familie weerzien maar dat was ook erg leuk!
... Lees meerToon minder

geplaatst op 27/05/20

Comment on Facebook

Wat super fijn ❤️

Jarige Jet gefeliciteerd!

Jarige Jet gefeliciteerd! ... Lees meerToon minder

geplaatst op 21/05/20

Comment on Facebook

Lieve jongedame van harte gefeliciteerd met deze mooie leeftijd! Maak er een gezellige dag van. Aan het zonnetje ligt het niet in ieder geval!

Lieve Toos, wat een leeftijd heb je al bereikt en je oogt 10 jaar jonger! Fijne verjaardag! 🍰🍷🎈

Gefeliciteerd lieve oma!

Wat straal je Toos. Gefeliciteerd! 🎂🎈🎉

Gefeliciteerd Toos.🌺

Lieve toos, gefeliciteerd😘😘

Gefeliciteerd lieve Toos. Gr van Ton en Frieda

Gefeliciteerd Toos

Gefeliciteerd 💐

Gefeliciteerd Toos

Gefeliciteerd toos 🥳🥳😘wat mis ik jou 😘😘

Gefeliciteerd 🍾🥂🎉

Gefeliciteerd! 🎉🎉🎉🎉

Gefeliciteerd

Gefeliciteerd toos🥳

View more comments

Heerlijk gezongen vanmorgen!

Heerlijk gezongen vanmorgen! ... Lees meerToon minder

geplaatst op 13/05/20

Comment on Facebook

Super en het was erg gezellig heb ik begrepen👍👍❣❣

Mooi!!!💖

Moederdag was ook een topdag! Alle moeders in het SLHuis (maar ook de mannen) zijn heerlijk verwend met lekkere hapjes en drankjes, ijsjes, soesjes en donuts. Er was veel bezoek aan het hek, bloemen e.a. kadootjes, kaartjes💗 Echt genieten!