Skip links

Apeldoorn – Het Staatsliedenhuis

Het Staatsliedenhuis in Apeldoorn biedt gespecialiseerde kleinschalige zorg voor mensen met dementie. Gewoon, als thuis en betaalbaar voor iedereen! Dit huis grenst aan het Zuiderpark, iets ten zuiden van het centrum van Apeldoorn, naast een van onze andere locaties (Het Zuiderparkhuis). De locatie is geheel nieuw gebouwd en biedt mensen met geheugenverlies een tweede thuis. Het is een plek waar het leven gewoon doorgaat, zoals ze gewend waren. Binnen de kaders van veilig wonen en begeleid door professionele 24-uurs zorg.

De ligging van Het Staatsliedenhuis is werkelijk uniek: geheel vrij en omgeven door een prachtige tuin en tegelijkertijd gewoon midden in de woonwijk Apeldoorn-Zuid op loopafstand van winkelcentrum Hart van Zuid en andere voorzieningen.

Het Staatsliedenhuis biedt vrijheid, geborgenheid en veiligheid. Bewoners kunnen te allen tijde naar buiten voor een wandeling in de tuin en hebben daardoor het gevoel van vrijheid en eigen regie. Het volledige terrein is omheind, zonder dat dit ten koste gaat van de open uitstraling. De poort is niet vrij toegankelijk, waardoor mensen niet zomaar het terrein op kunnen lopen.

Het Staatsliedenhuis

Je voelt je thuis, waar familie en vrienden zich welkom voelen. Bij Dagelijks Leven staan de deuren dan ook altijd open, voor een kopje koffie, een luisterend oor of een uitgebreid bezoek.

Bij ons zijn er geen verplichtingen. Een goede relatie met naasten vinden wij van groot belang. Zij zijn de belangrijkste schakel tussen de bewoners en zorgverleners. Mantelzorgers weten als geen ander wat hun partner of ouder prettig vindt, hoe hij/zij verzorgd wil worden en hoe we het leven zo gewoon mogelijk door kunnen laten gaan.

Net als bij de andere locaties van Dagelijks Leven heeft iedere bewoner een eigen studio met een zit-/slaapkamer Γ©n badkamer, die zoveel mogelijk naar eigen inzicht kan worden ingericht. Het nieuwe huis biedt ruimte aan twintig bewoners, die elkaar treffen in twee gezamenlijke woonkamers. Het eten zal dagelijks vers bereid worden en bewoners die dat leuk vinden, kunnen helpen met koken. Uiteraard is er een afwisselende dagbesteding, maar het zijn vaak de alledaagse dingen, zoals huishoudelijke taken die zorgen voor ritme, structuur en welbevinden. Er bestaat de mogelijkheid voor het plaatsen van een echtpaar en er is een logeerkamer voor respijtzorg.

Impressie

Bekijk hier de foto’s voor een impressie van de locatie

Het Staatsliedenhuis

Plaats: Apeldoorn
Postcode: 7331 LM
Straat: Ruys de Beerenbrouckstraat 2
Telefoon: 055 – 844 00 26
Bereikbaarheid

De locatie

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Verdiepingen

Plattegrond

Deze plattegronden geven u een goede indruk van de indeling van de locatie.

Begane grond
Eerste verdieping

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Bekijk hier onze nieuwste Facebook artikelen

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Hiep, hiep hoera!
Het Staatsliedenhuis bestaat 2 jaar πŸ₯³

Hiep, hiep hoera!
Het Staatsliedenhuis bestaat 2 jaar πŸ₯³
... Lees meerToon minder

geplaatst op 18/01/21

Comment on Facebook

Gefeliciteerd met dit heuglijke feit! We vonden de pannenkoek tijdens ons geklus erg lekker, nogmaals dank voor de warme ontvangst!

GefeliciteerdπŸ‘πŸŽ‚πŸŽ‰πŸ˜€πŸŽŠπŸŽˆπŸ·

Gefeliciteerd!! Ga zo door! πŸ‘πŸ»πŸŒΊ

Gefeliciteerd!πŸ₯³πŸŽŠπŸŽ‰

Gefeliciteerd πŸ₯³

En ik werk hier al weer 2 jaar met heel veel plezier.

Gefeliciteerd! πŸŽˆπŸŽ‰

GefeliciteerdπŸŽ‰πŸŽ‰πŸŽ‚πŸŽ‚πŸŽŠπŸŽŠπŸ·πŸ·πŸŽ‚πŸ°πŸ°

Gefeliciteerd allemaalπŸ₯³πŸ’š

Gefeliciteerd πŸ₯³πŸŽ‰

Gefeliciteerd πŸŽ‰πŸŽ‚πŸŽŠ

Gefeliciteerd

Gefeliciteerd allemaal πŸ₯³

GefπŸ₯³liciteerd!!!!!!!!!!!!😍

View more comments

We waren druk met de voorbereidingen voor de tweede verjaardag van het Staatsliedenhuis!

We waren druk met de voorbereidingen voor de tweede verjaardag van het Staatsliedenhuis! ... Lees meerToon minder

geplaatst op 15/01/21

Warm binnen fietsen terwijl het buiten koud is van de natte sneeuw en dan ook nog door je favoriete steden of landen, ideaal! Fiets je in Deventer ook nog langs je eigen zaak!!!!

Warm binnen fietsen terwijl het buiten koud is van de natte sneeuw en dan ook nog door je favoriete steden of landen, ideaal! Fiets je in Deventer ook nog langs je eigen zaak!!!! ... Lees meerToon minder

geplaatst op 15/01/21