Skip links

Apeldoorn – Het Staatsliedenhuis

Grenzend aan het Zuiderpark, iets ten zuiden van het centrum van Apeldoorn, ligt naast een van onze andere locaties (Het Zuiderparkhuis) Het Staatsliedenhuis. De woonzorglocatie is geheel nieuw gebouwd en biedt mensen, jong en oud, met geheugenverlies een tweede thuis. Het is een plek waar het leven gewoon doorgaat, zoals ze gewend waren. Binnen de kaders van veilig wonen en begeleid door professionele 24-uurs zorg.

De ligging van Het Staatsliedenhuis is werkelijk uniek: geheel vrij en omgeven door een prachtige tuin en tegelijkertijd gewoon midden in de woonwijk Apeldoorn-Zuid op loopafstand van winkelcentrum Hart van Zuid en andere voorzieningen.

Het Staatsliedenhuis biedt vrijheid, geborgenheid en veiligheid. Bewoners kunnen te allen tijde naar buiten voor een wandeling in de tuin en hebben daardoor het gevoel van vrijheid en eigen regie. Het volledige terrein is omheind, zonder dat dit ten koste gaat van de open uitstraling. De poort is niet vrij toegankelijk, waardoor mensen niet zomaar het terrein op kunnen lopen.

Het Staatsliedenhuis

Je voelt je thuis, waar familie en vrienden zich welkom voelen. Bij Dagelijks Leven staan de deuren dan ook altijd open, voor een kopje koffie, een luisterend oor of een uitgebreid bezoek.

Bij ons zijn er geen verplichtingen. Een goede relatie met naasten vinden wij van groot belang. Zij zijn de belangrijkste schakel tussen de bewoners en zorgverleners. Mantelzorgers weten als geen ander wat hun partner of ouder prettig vindt, hoe hij/zij verzorgd wil worden en hoe we het leven zo gewoon mogelijk door kunnen laten gaan.

Net als bij de andere huizen van Dagelijks Leven heeft iedere bewoner een eigen studio met een zit-/slaapkamer รฉn badkamer, die zoveel mogelijk naar eigen inzicht kan worden ingericht. Het nieuwe huis biedt ruimte aan twintig bewoners, die elkaar treffen in twee gezamenlijke woonkamers. Het eten zal dagelijks vers bereid worden en bewoners die dat leuk vinden, kunnen helpen met koken. Uiteraard is er een afwisselende dagbesteding, maar het zijn vaak de alledaagse dingen, zoals huishoudelijke taken die zorgen voor ritme, structuur en welbevinden. Er bestaat de mogelijkheid voor het plaatsen van een echtpaar en er is een logeerkamer voor respijtzorg.

LEVEN

WONEN

GENIETEN

ZORG

Impressie

Bekijk hier de foto’s voor een impressie van de locatie

Het Staatsliedenhuis

Plaats: Apeldoorn
Postcode: 7331 LM
Straat: Ruys de Beerenbrouckstraat 2
Telefoon: 055 โ€“ 844 00 26
Bereikbaarheid

De locatie

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Verdiepingen

Plattegrond

Deze plattegronden geven u een goede indruk van de indeling van de locatie.

Begane grond
Eerste verdieping

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Bekijk hier onze nieuwste Facebook artikelen

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Het Staatsliedenhuis Apeldoorn voelt zich dankbaar.
Het Staatsliedenhuis Apeldoorn
Gister heeft Elly onze verwanten extra in het zonnetje gezet op de verwanten dag door ze uit te nodigen voor wat lekkers bij de koffie en de borrel. Onze verwanten zijn zo waardevol voor zowel de bewoners als de zorg: we zouden ze het liefst elke dag in het zonnetje willen zetten. Dus bij deze aan al onze verwanten: Dankjewel dat jij er bent! ๐ŸŒž๐Ÿ€

Gister heeft Elly onze verwanten extra in het zonnetje gezet op de verwanten dag door ze uit te nodigen voor wat lekkers bij de koffie en de borrel.
Onze verwanten zijn zo waardevol voor zowel de bewoners als de zorg: we zouden ze het liefst elke dag in het zonnetje willen zetten.
Dus bij deze aan al onze verwanten:
Dankjewel dat jij er bent! ๐ŸŒž๐Ÿ€
... Lees meerToon minder

geplaatst op 11/11/19

Comment on Facebook

Alle lof voor jullie inzet, betrokkenheid en liefde voor onze dierbare๐Ÿงก

Vanmorgen hebben we genoten van een herfstwandeling in het park, vanmiddag wordt er druk gepuzzeld!

Vanmorgen hebben we genoten van een herfstwandeling in het park, vanmiddag wordt er druk gepuzzeld! ... Lees meerToon minder

geplaatst op 08/11/19

Het Staatsliedenhuis Apeldoorn voelt zich heerlijk.
Het Staatsliedenhuis Apeldoorn
Pyjama party en dans avond in 1, waarbij dansen met degene die je het meest lief hebt zichtbaar heel erg goed doet. En het bleef nog lang onrustig in het Staatsliedenhuis.....

Pyjama party en dans avond in 1, waarbij dansen met degene die je het meest lief hebt zichtbaar heel erg goed doet.
En het bleef nog lang onrustig in het Staatsliedenhuis.....
... Lees meerToon minder

geplaatst op 18/10/19

Comment on Facebook

We genoten van de bewoners, dat wij konden zien hoe geweldig ze dit vonden!!! En een nachtjapon of pyjama past ons allemaal๐Ÿ˜‰

Hoe hilarisch én prachtig dit!! Geweldig ๐Ÿ˜

Wat een geweldig idee en wat stralen jullie allemaal ! Jullie zijn goud waard ๐Ÿงก

Geweldig!! Mooie avond โค

Goed werk, allemaal blije gezichten!

Geweldig ๐Ÿ˜‚๐Ÿ‘๐Ÿ‘

Was super leuk leuke avond wat hebben we gelachen met de mensen ๐Ÿ˜

Geweldigโค

Jullie kunnen het goed hebben hoor die pyjama’s leuk!

Super gezellig hier ๐Ÿฅณ๐Ÿฅณ๐Ÿฅณ

Super cool en kijk ze genieten

Wat leuk!!!

Haha geweldig

Ziet er gezellig uit.

Zit Toos’ Peters ook bij jou daar๐Ÿ˜‰

Jammer dat ik er niet ben!๐Ÿ˜‚

Kijk Leo Spaargaren ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚ het was een top avond

View more comments