Het aantal besmettingen in Nederland met het coronavirus neemt toe. Dagelijks Leven biedt zorg aan bewoners die extra kwetsbaar zijn voor dit virus. Wij doen er dan ook alles aan om de kans op besmetting van onze bewoners en medewerkers te minimaliseren. Zo hebben wij ons beleid rondom bezoek aangepast in lijn met het beleid dat door de overheid is afgekondigd. Dat betekent dat bezoek aan onze locaties (behoudens zeer uitzonderlijke situaties) tot nader bericht niet mogelijk is. Juist in deze tijd is de band tussen bewoners en hun familie belangrijk, daarom stimuleren wij ook contact via beeldbellen en telefoon. Ook hebben wij een site gemaakt waar familieleden videoboodschappen kunnen versturen aan onze bewoners. Natuurlijk volgen wij de ontwikkelingen op de voet en houden wij de richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid nauw in de gaten. Indien dit leidt tot aanpassing van het beleid informeren wij betrokkenen hierover direct.

Beleid rondom het coronavirus

Skip links

Apeldoorn – Het Socrateshuis

Het Socrateshuis in Apeldoorn biedt gespecialiseerde kleinschalige zorg voor mensen met dementie. Gewoon, als thuis en betaalbaar voor iedereen! Het Socrateshuis maakt van wonen genieten. Net als bij alle andere locaties van Dagelijks Leven is er alles aan gedaan om mensen met geheugenverlies zo fijn en zo gewoon mogelijk te laten verder leven. Het huis ligt midden in de wijk Sprenkelaar, in het noordoosten van Apeldoorn en biedt een prachtig uitzicht over het water. Samen met de bewoners maken we regelmatig een wandeling rondom de waterpartijen. Bij goed weer kunnen we de duo-fiets nemen voor een tochtje door de bossen of langs Paleis het Loo.

Het Socrateshuis ligt geheel vrij en is omgeven door een prachtige tuin met knusse zithoekjes, een kippenren en een voederhok voor de vogels. De moestuin is in ontwikkeling, zowel op hoogte als op de grond. Zo is er altijd iets te beleven in de tuin.

Door de ideale ligging hebben we een fijne samenwerking met de Jenaplan basisschool tegenover Het Socrateshuis en de Kinderboerderij Laag Buurlo. Regelmatig komen medewerkers van de kinderboerderij langs met kleine dieren en hebben we kuikentjes en parelhoentjes te logeren. Met dierendag komen geiten bij ons op bezoek. Kortom, Het Socrateshuis ligt niet ergens achteraf, maar ligt midden in het leven.

Het Socrateshuis

Het pand aan de Socratesstraat 308 A is volledig gestript en opnieuw opgebouwd, zodat het voldoet aan de eisen en het comfort van deze tijd.

De indeling is ruim en overzichtelijk, zodat onze bewoners al gauw de weg weten. Het Socrateshuis biedt een kleinschalige en huiselijke woonomgeving mΓ©t de faciliteiten en voorzieningen van een professioneel verpleeghuis voor mensen met geheugenverlies.

In het bestaande gedeelte bevinden zich de keuken, de gemeenschappelijke woonkamers en de dagbestedingsruimte. In de nieuwe aanbouw zijn de twintig studio’s gevestigd, ieder met een zit-/slaapkamer Γ©n eigen badkamer. Uiteraard mogen bewoners de studio voor zover mogelijk naar eigen wens inrichten. De meegebrachte spulletjes zorgen al snel voor een vertrouwd gevoel. Het Socrateshuis biedt de mogelijkheid voor het plaatsen van een echtpaar en er is een logeerkamer voor respijtzorg.

Impressie

Bekijk hier de foto’s voor een impressie van de locatie

Het Socrateshuis

Plaats: Apeldoorn
Postcode: 7323 PR
Straat: Socratesstraat 308A
Telefoon: 055 – 843 00 36
Bereikbaarheid

De locatie

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Verdiepingen

Plattegrond

Deze plattegronden geven u een goede indruk van de indeling van de locatie.

Begane grond
Eerste verdieping

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Bekijk hier onze nieuwste Facebook artikelen

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
En als je dan vandaag jarig bent, maken we er bij Het Socrateshuis Apeldoorn een groot feest van!!!

En als je dan vandaag jarig bent, maken we er bij Het Socrateshuis Apeldoorn een groot feest van!!! ... Lees meerToon minder

geplaatst op 28/03/20

Comment on Facebook

Van harte gefeliciteerd

Gefeliciteerd 🎊

Gefeliciteerd

Jullie zijn toppersπŸ‘

Gefeliciteeerd

View more comments

Vanmiddag werden wij verrast door het zang duo: Super Nederlands!
Zij kwamen geheel uit eigen initiatief zingen voor onze bewoners. Het was koud buiten,maar wat werd ons hart er warm van! Geweldig!

Vanmiddag werden wij verrast door het zang duo: Super Nederlands!
Zij kwamen geheel uit eigen initiatief zingen voor onze bewoners. Het was koud buiten,maar wat werd ons hart er warm van! Geweldig!
... Lees meerToon minder

geplaatst op 28/03/20

Comment on Facebook

Fantastisch he al die mooie initiatieven! Bij óns in Groningen óók een gratis concert! πŸŽΆπŸ’ƒπŸΌπŸŽ€πŸ•ΊπŸ½πŸŽΆβ£πŸ‘πŸΌ

Super!!Wat een mooi initiatief weer!πŸ™

Zooo fijn dit soort initiatieven 😍

Fijnnnn 😍

View more comments

Wat worden we ontzettend verwend! Niet alleen  onze bewoners worden erg in het zonnetje gezet door iedereen, maar ook wij,het personeel van het Socrateshuis, worden enorm in de watten gelegd #daslief!
Bedankt lieve mensen, waarderen we enorm! 
In goede en in slechte tijden, zorgen voor..... zit in ons bloed!

Wat worden we ontzettend verwend! Niet alleen onze bewoners worden erg in het zonnetje gezet door iedereen, maar ook wij,het personeel van het Socrateshuis, worden enorm in de watten gelegd #daslief!
Bedankt lieve mensen, waarderen we enorm!
In goede en in slechte tijden, zorgen voor..... zit in ons bloed!
... Lees meerToon minder

geplaatst op 27/03/20

Comment on Facebook

πŸ™πŸ€β€

Geweldig en beide verdienen het ook!!!