Skip links

Apeldoorn – Het Socrateshuis

Het Socrateshuis in Apeldoorn biedt gespecialiseerde kleinschalige zorg voor mensen met dementie. Gewoon, als thuis en betaalbaar voor iedereen! Het Socrateshuis maakt van wonen genieten. Net als bij alle andere locaties van Dagelijks Leven is er alles aan gedaan om mensen met geheugenverlies zo fijn en zo gewoon mogelijk te laten verder leven. Het huis ligt midden in de wijk Sprenkelaar, in het noordoosten van Apeldoorn en biedt een prachtig uitzicht over het water. Samen met de bewoners maken we regelmatig een wandeling rondom de waterpartijen. Bij goed weer kunnen we de duo-fiets nemen voor een tochtje door de bossen of langs Paleis het Loo.

Het Socrateshuis ligt geheel vrij en is omgeven door een prachtige tuin met knusse zithoekjes, een kippenren en een voederhok voor de vogels. De moestuin is in ontwikkeling, zowel op hoogte als op de grond. Zo is er altijd iets te beleven in de tuin.

Door de ideale ligging hebben we een fijne samenwerking met de Jenaplan basisschool tegenover Het Socrateshuis en de Kinderboerderij Laag Buurlo. Regelmatig komen medewerkers van de kinderboerderij langs met kleine dieren en hebben we kuikentjes en parelhoentjes te logeren. Met dierendag komen geiten bij ons op bezoek. Kortom, Het Socrateshuis ligt niet ergens achteraf, maar ligt midden in het leven.

Het Socrateshuis

Het pand aan de Socratesstraat 308 A is volledig gestript en opnieuw opgebouwd, zodat het voldoet aan de eisen en het comfort van deze tijd.

De indeling is ruim en overzichtelijk, zodat onze bewoners al gauw de weg weten. Het Socrateshuis biedt een kleinschalige en huiselijke woonomgeving mét de faciliteiten en voorzieningen van een professioneel verpleeghuis voor mensen met geheugenverlies.

In het bestaande gedeelte bevinden zich de keuken, de gemeenschappelijke woonkamers en de dagbestedingsruimte. In de nieuwe aanbouw zijn de twintig studio’s gevestigd, ieder met een zit-/slaapkamer én eigen badkamer. Uiteraard mogen bewoners de studio voor zover mogelijk naar eigen wens inrichten. De meegebrachte spulletjes zorgen al snel voor een vertrouwd gevoel. Het Socrateshuis biedt de mogelijkheid voor het plaatsen van een echtpaar en er is een logeerkamer voor respijtzorg.

Impressie

Bekijk hier de foto’s voor een impressie van de locatie

Het Socrateshuis

Plaats: Apeldoorn
Postcode: 7323 PR
Straat: Socratesstraat 308A
Telefoon: 055 – 843 00 36
Bereikbaarheid

De locatie

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Verdiepingen

Plattegrond

Deze plattegronden geven u een goede indruk van de indeling van de locatie.

Begane grond
Eerste verdieping

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Bekijk hier onze nieuwste Facebook artikelen

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Even lekker afkoelen!

Even lekker afkoelen! ... Lees meerToon minder

geplaatst op 06/08/20

Comment on Facebook

Topper.! Tot morgen.! 👍💪

Vandaag hadden we een uitgeleide binnen het Socrateshuis. Ontzettend fijn dat familie ons hierbij betrekt, zodat onze bewoners ook de kans hebben om op hun eigen manier afscheid te nemen. Degene die willen kunnen een bloem op of bij de kist leggen en een moment stilte houden.Wat gaan we haar missen!

Vandaag hadden we een uitgeleide binnen het Socrateshuis. Ontzettend fijn dat familie ons hierbij betrekt, zodat onze bewoners ook de kans hebben om op hun eigen manier afscheid te nemen. Degene die willen kunnen een bloem op of bij de kist leggen en een moment stilte houden.Wat gaan we haar missen! ... Lees meerToon minder

geplaatst op 05/08/20

Comment on Facebook

Mooi afscheid van een lieve, vriendelijke, sociale, intelligente Amsterdamse dame 🌹🌻❤

Sterkte voor de familie, bewoners en lief team❤

Verdrietig...maar ook mooi!!!

Verdrietig, maar fijn dat er zo afscheid genomen kan worden.

Zo fijn om dit samen met de mensen te kunnen doen. 💖

Indrukwekkend

❤️

View more comments

Kunnen wij niet naar het strand, dan komt het strand bij ons!

Kunnen wij niet naar het strand, dan komt het strand bij ons! ... Lees meerToon minder

geplaatst op 03/08/20

Comment on Facebook

Mooie kunstwerken👍👍

Leuk gedaan!

Dan moeten we dat toch eens regelen, dagje strand🏖

😍

Mooi geworden

Wat knap gemaakt 👍

View more comments