Skip links

Apeldoorn – Het Socrateshuis

Het Socrateshuis in Apeldoorn is een kleinschalig verpleeghuis voor mensen met dementie. Gewoon, als thuis en betaalbaar voor iedereen! Het Socrateshuis maakt van wonen genieten. Net als bij alle andere locaties van Dagelijks Leven is er alles aan gedaan om mensen met geheugenverlies zo fijn en zo gewoon mogelijk te laten verder leven. Het huis ligt midden in de wijk Sprenkelaar, in het noordoosten van Apeldoorn en biedt een prachtig uitzicht over het water. Samen met de bewoners maken we regelmatig een wandeling rondom de waterpartijen. Bij goed weer kunnen we de duo-fiets nemen voor een tochtje door de bossen of langs Paleis het Loo.

Het Socrateshuis ligt geheel vrij en is omgeven door een prachtige tuin met knusse zithoekjes, een kippenren en een voederhok voor de vogels. De moestuin is in ontwikkeling, zowel op hoogte als op de grond. Zo is er altijd iets te beleven in de tuin.

Door de ideale ligging hebben we een fijne samenwerking met de Jenaplan basisschool tegenover Het Socrateshuis en de Kinderboerderij Laag Buurlo. Regelmatig komen medewerkers van de kinderboerderij langs met kleine dieren en hebben we kuikentjes en parelhoentjes te logeren. Met dierendag komen geiten bij ons op bezoek. Kortom, Het Socrateshuis ligt niet ergens achteraf, maar ligt midden in het leven.

Het Socrateshuis

Het pand aan de Socratesstraat 308 A is volledig gestript en opnieuw opgebouwd, zodat het voldoet aan de eisen en het comfort van deze tijd.

De indeling is ruim en overzichtelijk, zodat onze bewoners al gauw de weg weten. Het Socrateshuis biedt een kleinschalige en huiselijke woonomgeving mét de faciliteiten en voorzieningen van een professioneel verpleeghuis voor mensen met geheugenverlies.

In het bestaande gedeelte bevinden zich de keuken, de gemeenschappelijke woonkamers en de dagbestedingsruimte. In de nieuwe aanbouw zijn de twintig studio’s gevestigd, ieder met een zit-/slaapkamer én eigen badkamer. Uiteraard mogen bewoners de studio voor zover mogelijk naar eigen wens inrichten. De meegebrachte spulletjes zorgen al snel voor een vertrouwd gevoel. Het Socrateshuis biedt de mogelijkheid voor het plaatsen van een echtpaar en er is een logeerkamer voor respijtzorg.

Impressie

Bekijk hier de foto’s voor een impressie van de locatie

Het Socrateshuis

Plaats: Apeldoorn
Postcode: 7323 PR
Straat: Socratesstraat 308A
Telefoon: 055 – 843 00 36
Bereikbaarheid

De locatie

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Verdiepingen

Plattegrond

Deze plattegronden geven u een goede indruk van de indeling van de locatie.

Begane grond
Eerste verdieping

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Bekijk hier onze nieuwste Facebook artikelen

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Vanmiddag een eind gewandeld met bewoners, verwanten en een aantal vrijwilligers die speciaal hiervoor kwamen! Kopje koffie gedronken, wat winkeltjes bezocht en weer op de terugweg. Heerlijk uitgewaaid!

Vanmiddag een eind gewandeld met bewoners, verwanten en een aantal vrijwilligers die speciaal hiervoor kwamen! Kopje koffie gedronken, wat winkeltjes bezocht en weer op de terugweg. Heerlijk uitgewaaid! ... Lees meerToon minder

geplaatst op 20/02/20

Comment on Facebook

Met dank aan de vrijwilligers die vandaag uit alle hoeken van het land kwamen!!Fantastisch!

Fijne Valentijnsdag❤

Fijne Valentijnsdag❤ ... Lees meerToon minder

geplaatst op 14/02/20

Comment on Facebook

Zag er heel mooi uit!!Leuke reacties van onze bewoners!!Mooi gebaar!!

Wat attent zeg!!! Juist deze " kleine " dingen doen het!!!!

Wat ziet dat er mooi uit ❤

😍

Erg leuk ziet er weer gezellig uit

Hoe leuk is dit 🥰

Wat mooi gedaan 🌹❤

View more comments

Vandaag met de projector gewerkt. Dhr vond het prachtig en zei dit ook steeds. Eerst keek hij van een afstandje, maar dhr wilde graag weten hoe dat nu zo kon en ging dichterbij kijken bij de projector. Niet veel later voelt hij aan de muur. Prachtig om te zien hoe dhr hiervan genoot!

Vandaag met de projector gewerkt. Dhr vond het prachtig en zei dit ook steeds. Eerst keek hij van een afstandje, maar dhr wilde graag weten hoe dat nu zo kon en ging dichterbij kijken bij de projector. Niet veel later voelt hij aan de muur. Prachtig om te zien hoe dhr hiervan genoot! ... Lees meerToon minder

geplaatst op 13/02/20

Comment on Facebook

Wat mooi!

Wat mooi om te zien❤

Wat leuk!!

😃

View more comments