Over deze locatie

Het Biesemhuis in Doesburg geeft bewoners met dementie een nieuw thuis. Het Biesemhuis is onderdeel van Dagelijks Leven en is één van de 87 woonzorglocaties door heel Nederland voor mensen met dementie. Hier ontvangen bewoners persoonlijke en gespecialiseerde dementiezorg in een kleinschalige setting. Wonen in Het Biesemhuis is betaalbaar voor iedereen. Dagelijks worden er activiteiten aangeboden, en regelmatig worden er uitstapjes gemaakt. Bewoners die willen helpen in keuken of in de tuin, mogen dat. Alles mag, niets moet.

Perfect gelegen in Doesburg

Het Biesemhuis staat in de nieuwe wijk Beinum II in Doesburg. In deze wijk wordt nog volop gebouwd, maar de buurtbewoners hebben vaak tijd voor een praatje en staan altijd voor de bewoners klaar. Sommigen doen zelfs vrijwilligerswerk in Het Biesemhuis. Ook is er een samenwerking met de supermarkt in Wehl en brengt de basisschool in de buurt regelmatig mooie werkstukjes langs, waar de bewoners erg blij mee zijn.

Vlakbij zit een buurtsupermarkt, waardoor bewoners zelf of met familie of naasten een kleine boodschap kunnen doen. In Doesburg rijdt een Plusbus, waarmee bewoners door de omgeving gereden kunnen worden. Deze bus is van alle gemakken voorzien, zoals een rolstoellift en wordt gereden door enthousiaste vrijwilligers. Ook wordt deze bus gebruikt voor uitjes naar het centrum van Doesburg of Zevenaar.


Schrijf u eenvoudig in

Gespecialiseerde dementiezorg

Het Biesemhuis beschikt over een fijne tuin, waar verschillende zitjes gemaakt zijn. De bewoners kunnen daardoor zelf kiezen wat hun uitzicht wordt: van drukke weg tot gezellige speeltuin. Ook zijn er in de tuin twee verrijdbare moestuinen te vinden. Bewoners met groene vingers kunnen aan de slag met het verbouwen van groente en fruit.

Om mensen met dementie of een andere vorm van geheugenverlies zoveel mogelijk het gevoel van thuis te geven, krijgen ze zelf de regie over hun dag. De medewerkers laten bewoners zelf bepalen wanneer ze uit bed willen, gaan douchen, een koekje bij de koffie of ’s avonds een advocaatje nemen. Geen verplichtingen, maar een helpende hand, luisterend oor of specialistisch advies bieden. En dat allemaal door met hun hoofd, hart en handen te werken. Alles voor de bewoners!

Impressies

Bekijk hier de foto’s voor een impressie van de locatie

Het Biesemhuis

Wonen met dementie in Het Biesemhuis

Het Biesemhuis is van alle gemakken voorzien. De ruimtes zijn royaal, licht en levensloopbestendig. De indeling van het gebouw is overzichtelijk. Hier voelen bewoners zich al snel thuis. Mede omdat zij hun studio zoveel mogelijk naar eigen wens mogen inrichten. Zo kunnen meubels en spulletjes, waaraan zij gehecht zijn gewoon mee verhuizen en voelt de nieuwe leefomgeving al snel vertrouwd.

Alle studio’s hebben een zit-/slaapkamer en een eigen badkamer. Er bestaat de mogelijkheid om een echtpaar te plaatsen. Daarnaast heeft Het Biesemhuis een logeerkamer voor respijtzorg. Zo bieden we mantelzorgers een adempauze. De circa twintig bewoners treffen elkaar in de twee gezamenlijke woonkamers, de dagbestedingsruimte of in de royaal aangelegde tuin. In de keuken worden dagverse maaltijden bereid, waarbij de bewoners uitgenodigd worden om een handje te helpen. En als het enigszins mogelijk is, worden de vers geoogste groenten uit de eigen moestuin gebruikt.

Leven
Wonen
Genieten
Zorg
Plaats:Doesburg Straat:Grote Biesem 1
Postcode:6983 HZ Telefoon:0313 - 84 92 24

Het Biesemhuis

Bereikbaarheid

Locatie

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Verdiepingen

Plattegronden

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Grote afbeelding plattegrond 0
Grote afbeelding plattegrond 1

Ervaringen van verwanten

Het kleinschalige is een groot pluspunt

Heel tevreden over zorginstelling Dagelijks Leven. Dit concept, het kleinschalige met maximaal 22 bewoners is echt een groot pluspunt. Het personeel maakt tijd voor de bewoners, bij problemen wordt er naar je geluisterd, meegedacht en komt men met goede adviezen.

Van eenzaam en somber naar geluk

Mijn vader is liefdevol ontvangen in Het Biesemhuis. Hij zag er erg tegenop maar hij is in een warm bad terecht gekomen. Hij is opgebloeid van een eenzame sombere man in een gelukkig mens met die lieve mensen om hem heen en goeie zorgen en er zijn ook leuke activiteiten te doen waardoor zijn eenzame uurtjes ook verdwenen zijn.

Samen genieten van de maaltijd

Er wordt heerlijk eten bereid door de kok die het ter plekke kookt, zodat de bewoners net als thuis een blik in de keuken kunnen werpen, genieten van de geur om vervolgens gezellig gezamenlijk in de huiskamer van deze maaltijd te genieten. Dit is de zorg die je wenst voor een ouder iemand die niet meer in staat is om zelfstandig te wonen!