Over deze locatie

Het Prins Claushuis in Nijverdal biedt zorg aan mensen met dementie. Kleinschalig en voorzien van 24/7 specialistische zorg. Het Prins Claushuis is één van de 69 locaties in Nederland waar Dagelijks Leven gespecialiseerde dementiezorg biedt. Wij gaan uit van wat onze bewoners wél kunnen en stimuleren ze mee te doen in de dagelijkse bezigheden. Het mooiste is; wonen in Het Prins Claushuis is betaalbaar voor iedereen!

Perfect gelegen in Nijverdal

Het Prins Claushuis staat midden in de woonwijk Groot Lochter in Nijverdal. De buurt is erg betrokken en staat altijd klaar voor de bewoners en medewerkers. Het huis ligt dichtbij rivier de Regge, waar bewoners met familie of naasten prachtig kunnen wandelen. Ook natuur- en recreatiegebied de Sallandse Heuvelrug is in de buurt. Naast Het Prins Claushuis staan verschillende scholen en ook de Aldi is vlakbij. Hier kunnen bewoners gemakkelijk zelfstandig, als dat mogelijk is, een kleine boodschap doen.

Samenwerkingen in de buurt

Scholen ’t Heem en ’t Lochtersnest komen wekelijks langs in Het Prins Claushuis om samen met de bewoners te zingen, bakken en te spelen met de BelevenisTafel. Ook kinderen van De Meanderschool, die verderop in de wijk staat, komen regelmatig op bezoek. Daarnaast is er een fijne samenwerking met artsen, de apotheek, fysiotherapeuten, kappers, de Jumbo en vishandel Zwaan. De Overijsselse Ziekenomroep organiseert elke maand een zangochtend voor de bewoners.


Schrijf u eenvoudig in

Activiteiten in Het Prins Claushuis

In Het Prins Claushuis worden veel gezellige activiteiten georganiseerd zoals sjoelen, bingo, bowlen, biljarten, rondje met de Heideslak, een jaarlijkse barbecue met verwanten, buurtochtend, meedoen met NL Doet, ouderenmiddag Bruisend Nijverdal, naar de markt, fietsen op de duofiets, pianospelen en meedoen met de wandeltweedaagse. Ook helpen de bewoners met het huishouden door samen met de kok het eten voor te bereiden of de was op te vouwen. Daarnaast beschikt het huis over een grote tuin rondom het gebouw en een aquarium.

Gespecialiseerde dementiezorg

De vaste medewerkers worden geholpen door verschillende vrijwilligers. Samen zorgen ze ervoor dat Het Prins Claushuis gastvrij is en dat iedereen zich welkom voelt. De bewoners doen ertoe, mogen zelf keuzes maken en doen waar ze op dat moment behoefte aan hebben. In Het Prins Claushuis mogen ze zijn wie ze zijn en is alle zorg voor de mensen met dementie of een andere vorm van geheugenverlies maatwerk.

Impressies

Bekijk hier de foto’s voor een impressie van de locatie

Het Prins Claushuis

Wonen met dementie in Het Prins Claushuis

Het Prins Claushuis van alle gemakken voorzien. De ruimtes zijn royaal, licht en levens loopbestendig ingericht. Hier voelen bewoners zich gauw thuis en op hun gemak. Mede omdat zij hun eigen studio zoveel mogelijk naar wens kunnen inrichten. Zo verhuizen meubels en spulletjes waaraan zij gehecht zijn gewoon mee, en voelt de nieuwe leefomgeving al snel vertrouwd. De twintig studio’s hebben allemaal een zit-/slaapkamer, een aanrecht en een badkamer.

Je voelt je thuis, waar familie en vrienden zich welkom voelen. Bij Dagelijks Leven staan de deuren dan ook altijd open, voor een kopje koffie, een luisterend oor of een uitgebreid bezoek. Bij ons zijn er geen verplichtingen. Een goede relatie met naasten vinden wij van groot belang. Zij zijn de belangrijkste schakel tussen de bewoners en zorgverleners. Mantelzorgers weten als geen ander wat hun partner of ouder prettig vindt, hoe hij/zij verzorgd wil worden en hoe we het leven zo gewoon mogelijk door kunnen laten gaan.

Leven
Wonen
Genieten
Zorg
Plaats:Nijverdal Straat:Bachlaan 68
Postcode:7442 JH Telefoon:0548 – 85 92 27

Het Prins Claushuis

Bereikbaarheid

Locatie

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Verdiepingen

Plattegronden

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Grote afbeelding plattegrond 0

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Bekijk hier onze nieuwste Facebook artikelen

Afgelopen maandag zijn we met z'n allen erop uitgeweest naar de heide. Deze staat nog prachtig in de bloei! We hebben genoten van de rondrit in de "Heideslak", als afsluiter lekker gegeten op een terras. Het was een zeer geslaagde dag ☀️ ... Meer tonenMinder tonen

Afgelopen maandag zijn we met zn allen erop uitgeweest naar de heide. Deze staat nog prachtig in de bloei! We hebben genoten van de rondrit in de Heideslak, als afsluiter lekker gegeten op een terras. Het was een zeer geslaagde dag ☀️

Actief 🎳en creatief bezig🖍geweest
Vrijdag is visdag 🐟
En helaas hebben we afscheid genomen van stagiaires/vakantiewerkers.
... Meer tonenMinder tonen

Actief 🎳en creatief bezig🖍geweest
Vrijdag is visdag 🐟 
En helaas hebben we afscheid genomen van stagiaires/vakantiewerkers.