Het aantal besmettingen in Nederland met het coronavirus neemt toe. Dagelijks Leven biedt zorg aan bewoners die extra kwetsbaar zijn voor dit virus. Wij doen er dan ook alles aan om de kans op besmetting van onze bewoners en medewerkers te minimaliseren. Zo hebben wij ons beleid rondom bezoek aangepast in lijn met het beleid dat door de overheid is afgekondigd. Dat betekent dat bezoek aan onze locaties (behoudens zeer uitzonderlijke situaties) tot nader bericht niet mogelijk is. Juist in deze tijd is de band tussen bewoners en hun familie belangrijk, daarom stimuleren wij ook contact via beeldbellen en telefoon. Ook hebben wij een site gemaakt waar familieleden videoboodschappen kunnen versturen aan onze bewoners. Natuurlijk volgen wij de ontwikkelingen op de voet en houden wij de richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid nauw in de gaten. Indien dit leidt tot aanpassing van het beleid informeren wij betrokkenen hierover direct.

Beleid rondom het coronavirus

Skip links

Renkum – Het Rijnhuis

Het Rijnhuis in Renkum biedt gespecialiseerde kleinschalige zorg voor mensen met dementie. Gewoon, als thuis en betaalbaar voor iedereen! Gelegen op de hoek van de Groeneweg en Schoolweg staat het voormalige schoolgebouw. Dit is in zijn geheel gerenoveerd, zonder de authentieke uitstraling van het pand te verliezen. De bewoners kunnen hier wonen zoals thuis, in een prettige, vertrouwde omgeving, dichtbij familie en vrienden. Onze zorgprofessionals zorgen ervoor dat het hen aan niets ontbreekt, van vakkundige verzorging tot afwisselende dagbesteding, maar ook iedere dag vers bereide maaltijden. ‘Gewoon, als thuis.’

Dagelijks Leven biedt mensen met geheugenverlies zorg op maat 24 uur per dag. Daarbij werken wij altijd vanuit de mogelijkheden in plaats van de beperkingen. Wij vinden het belangrijk dat onze bewoners het gevoel van eigen regie behouden, net als zelfredzaamheid en eigenwaarde. Onze zorg is ondersteunend aan het welzijn. Een afwisselende dagbesteding speelt daarbij een belangrijke rol, deze wordt verzorgd door professionele activiteitenbegeleiders. Dat is wat onze zorg écht bijzonder maakt.

Het Rijnhuis

Het Rijnhuis voldoet aan de eisen van deze tijd en is van alle gemakken voorzien.

De circa twintig bewoners hebben ieder een eigen studio met een zit-/slaapkamer én een badkamer. Er bestaat de mogelijkheid voor het plaatsen van een echtpaar en er is een logeerkamer voor respijtzorg. De twee gezamenlijke woonkamers worden sfeervol en huiselijk ingericht, zodat men zich snel thuis voelt. Deze zijn een ontmoetingsplek worden voor de bewoners waar ze graag samen komen voor een kopje koffie, een potje sjoelen, een kaartje te leggen of om samen tv te kijken. Zomers is het heerlijk genieten op het voormalige schoolplein. Kortom, Dagelijks Leven biedt: leven, wonen en genieten met zorg!

Je voelt je thuis, waar familie en vrienden zich welkom voelen. Bij Dagelijks Leven staan de deuren dan ook altijd open, voor een kopje koffie, een luisterend oor of een uitgebreid bezoek. Bij ons zijn er geen verplichtingen. Een goede relatie met naasten vinden wij van groot belang. Zij zijn de belangrijkste schakel tussen de bewoners en zorgverleners. Mantelzorgers weten als geen ander wat hun partner of ouder prettig vindt, hoe hij/zij verzorgd wil worden en hoe we het leven zo gewoon mogelijk door kunnen laten gaan.

Impressie

Bekijk hier de foto’s voor een impressie van de locatie

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlDagelijks Leven is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Het Rijnhuis

Plaats: Renkum
Postcode: 6871 DD
Straat: Groeneweg 14
Telefoon: 0317 – 84 61 43
Bereikbaarheid

De locatie

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Verdiepingen

Plattegrond

Deze plattegronden geven u een goede indruk van de indeling van de locatie.

Begane grond
Eerste verdieping

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Bekijk hier onze nieuwste Facebook artikelen

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Buiten-klus-middag voor de mannen in het Rijnhuis.🌞
De bonen en de sla groeien als kool!

Buiten-klus-middag voor de mannen in het Rijnhuis.🌞
De bonen en de sla groeien als kool!
... Lees meerToon minder

geplaatst op 27/05/20

Comment on Facebook

Zn lust en zn leven. Wroeten in de aarde, lekker klussen, heerlijk.

Geweldig om ze zo bezig te zien. En lekker in het zonnetje 🙂

Wat een leuke foto's weer!

Joos heeft er zin in👍

Het lint van muziek kwam vandaag bij ons langs. Vier accordeonistes die een gezellig en mooi optreden voor ons verzorgden. Er werd meegezongen en gedanst onder een heerlijk zonnetje.

Het lint van muziek kwam vandaag bij ons langs. Vier accordeonistes die een gezellig en mooi optreden voor ons verzorgden. Er werd meegezongen en gedanst onder een heerlijk zonnetje. ... Lees meerToon minder

geplaatst op 26/05/20

Comment on Facebook

Was super gezellig!!!

Geweldig te zien dat iedereen er zo van geniet, groetjes voor jullie🤗

Bravo Leo!!!tanta gentilezza e allegria fa veramente bene a tutti !!!

O wat heerlijk om te spelen voor de ouderen Wilma

Ziet er weer super uit

View more comments

... Lees meerToon minder

geplaatst op 26/05/20

Comment on Facebook

Wendy Beekhuizen gezellig!🤣🤣🤣🤣

We vonden het leuk om hieraan mee te kunnen doen🎶🎶