Over deze locatie

Het Rijnhuis in Renkum laat zien dat begeleid leven met dementie ook anders kan. Kleinschalige en professionele zorg, 24/7. Hier staat eigen regie centraal. Bewoners worden gestimuleerd deel uit te maken van ons huishouden en helpen bijvoorbeeld met koken, tuinieren of de was. Onze zorg is anders dan in een regulier verzorgingshuis. Bewoners voelen zich al snel ‘als thuis’ en genieten van onze gezellige woonkamers en hun studio ingericht met eigen spullen. Wonen in Het Rijnhuis is daarnaast betaalbaar voor iedereen!

Perfect gelegen in Renkum

Het Rijnhuis staat dicht bij het centrum van Renkum. Bewoners kunnen hier zelfstandig of samen met een medewerker of verwant lopend naar toe om een kleine boodschap te doen of een boek te halen bij de bibliotheek. Het Rijnhuis staat in een prettige, vriendelijke buurt waar mensen een praatje maken met de bewoners. Ook kunnen bewoners meelopen met de wandelgroep in de buurt, koffiedrinken bij Eethuys Airborne en komen kinderen van de nabijgelegen peuterspeelzaal regelmatig op bezoek.

Eigen ruime tuin

Het Rijnhuis beschikt over een fijne tuin waar bewoners een wandelingetje kunnen maken. Voor bewoners met groene vingers zijn er verschillende moestuintafels waar ze groenten en fruit kunnen verbouwen. Ook kunnen ze naar hartenlust tuinieren en lopen er kippen rond.


Schrijf u eenvoudig in

Activiteiten in Het Rijnhuis

Er worden verschillende gezellige activiteiten georganiseerd in Het Rijnhuis. Zo spelen de bewoners en medewerkers veel spelletjes en helpen de bewoners mee in het huishouden. Ze maken bijvoorbeeld hun eigen eten klaar en bakken koekjes.

Gespecialiseerde dementiezorg

In Het Rijnhuis doen de medewerkers erg hun best om écht contact te maken met de mensen met dementie of een andere vorm van geheugenverlies. Ze doen er alles aan om bewoners een goede dag te geven en zich thuis te laten voelen. Thuis is waar je gehoord wordt, je geborgen voelt en waar iedereen welkom is en mee mag doen. Het Rijnhuis gaat zoveel mogelijk in op de wensen van bewoners zodat ze kunnen genieten van hun oude dag.

Impressies

Bekijk hier de foto’s voor een impressie van de locatie

Het Rijnhuis

Wonen met dementie in Het Rijnhuis

Het Rijnhuis biedt gespecialiseerde zorg in een kleinschalige setting. Hierdoor ontstaat er een intieme sfeer, die bijdraagt aan het welbevinden van onze bewoners. In de gezamenlijke woonkamers wordt regelmatig een potje gesjoeld, een kaartje gelegd of samen tv gekeken en in de keuken kan men helpen met het bereiden van dagverse maaltijden. Onze activiteitenbegeleiders zorgen voor een afwisselende dagbesteding van samen zingen tot het maken van een mooi mozaïek. Zij kennen precies de behoeftes en interesses van iedere bewoner, zodat iedereen voor zover mogelijk een goede dag invulling heeft. Daarbij geldt altijd: niets moet, alles mag.

Al aan de tekentafel is rekening gehouden met de wensen en behoeften van mensen met geheugenverlies. De indeling van het huis is eenvoudig en overzichtelijk en de ruimtes zijn royaal en voorzien van veel daglicht. Alle studio’s kijken uit op de prachtige tuin. Het Rijnhuis biedt plaats aan twintig bewoners. Iedere bewoner heeft een eigen studio met een zit-/slaapkamer, die zoveel mogelijk naar eigen wens kan worden ingericht. Daarnaast heeft iedereen een eigen badkamer. Er bestaat de mogelijkheid om een echtpaar te plaatsen. Onze zorg is voor iedereen toegankelijk ook voor mensen met alleen een AOW.

Leven
Wonen
Genieten
Zorg
Plaats:Renkum Straat:Groeneweg 14
Postcode:6871 DD Telefoon:0317 – 84 61 43

Het Rijnhuis

Bereikbaarheid

Locatie

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Verdiepingen

Plattegronden

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Grote afbeelding plattegrond 0
Grote afbeelding plattegrond 1

Ervaringen van verwanten

Geweldige, liefdevolle locatie

Het is een geweldige en liefdevolle locatie. Er is heel goed nagedacht over hoe je zoveel mogelijk in contact kan blijven komen met de bewoner. Mijn vader voelt zich hier helemaal thuis. Wat ik niet verwacht had, is dat hij ook weer beter aanspreekbaar is en zijn dementie een goede plek gegeven heeft.

Tijd en geduld voor persoonlijke aandacht

Mijn familielid is super verzorgd. Ze was niet makkelijk door de Alzheimer. Maar het personeel had toch de tijd en geduld voor persoonlijke aandacht. Ook het huishoudelijk personeel. Wij kijken er als familie heel prettig op terug.

Aandacht voor activiteiten is uniek

Mijn moeder is fantastisch ontvangen zodat ze zich al snel thuis voelde. Uniek is de constante aandacht voor activiteiten. De bewoners worden met respect behandeld. De locatiemanager en haar team hebben echt hart voor hun werk. Dat maakt dat wij de dagelijkse zorg voor mijn moeder gerust aan hen overlaten. Zo blij dat we hier een plekje konden bemachtigen.

Ja, ik word vrijwilliger.

 

Aanmelden

Ja, ik word vrijwilliger.

 

Aanmelden

Vrijwilliger worden in Het Rijnhuis

Wij zijn altijd op zoek naar vrijwilligers die ons helpen het dagelijkse leven vorm te geven. Een spelletje doen met onze bewoners, de tuin netjes houden, assisteren tijdens het eten, eens per week een wandelingetje maken of helpen als wij een uitje organiseren. Het kan allemaal! Om je aan te melden als vrijwilliger ga je naar onze pagina vrijwilliger worden, selecteer hier ‘Het Rijnhuis’ en laat jouw gegevens achter. Wij nemen daarna zo snel mogelijk contact met je op.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Bekijk hier onze nieuwste Facebook artikelen

2 weken geleden

Wat kan het hebben van een viervoeter toch fijn zijn 🥰 ... Meer tonenMinder tonen

Wat kan het hebben van een viervoeter toch fijn zijn 🥰
3 weken geleden

Het was de afgelopen dagen perfect weer om onder de parasol buiten in het zonnetje te eten! ☀️🥪 ... Meer tonenMinder tonen

Het was de afgelopen dagen perfect weer om onder de parasol buiten in het zonnetje te eten! ☀️🥪