Over deze locatie

Het Beekdalhuis in Wierden laat zien dat begeleid leven met dementie ook anders kan. Kleinschalige en professionele zorg, 24/7. Hier staat eigen regie centraal. Bewoners worden gestimuleerd deel uit te maken van ons huishouden en helpen bijvoorbeeld met koken, tuinieren of de was. Onze zorg is anders dan als in een regulier verzorgingshuis. Bewoners voelen zich al snel ‘als thuis’ en genieten van onze gezellige woonkamers en hun studio ingericht met eigen spullen. Wonen in Het Beekdalhuis is daarnaast betaalbaar voor iedereen!

Perfect gelegen in Wierden

Het Beekdalhuis staat in de nieuwbouwwijk Het Zuidbroek in Wierden. De wijk is nog in aanbouw, maar krijgt steeds meer vorm. Het Zuidbroek is een kindvriendelijke wijk met veel gezinnen. Op loopafstand is een generatietuin aanwezig. Hier komt jong en oud samen om te wandelen en bloemen te plukken. Ook is er een bijenkorf. In deze generatietuin wordt jaarlijks de burendag gevierd, een heerlijke dag voor de bewoners van Het Beekdalhuis.

Prachtig uitzicht

Een van de unieke kenmerken van Het Beekdalhuis is het prachtige uitzicht vanuit de woonkamer. De bewoners kijken uit op een groot weiland waar veel dieren te vinden zijn. Het uitzicht vormt een oase van rust. In de zomer worden de boeren goed in gaten gehouden terwijl ze aan het maaien zijn op het land. Om de rest van de omgeving te verkennen maken bewoners met medewerkers of verwanten graag gebruik van de gloednieuwe duofiets. Dit geeft de bewoners nog meer vrijheid. Samen naar de markt, samen naar een oude kennis. De fiets brengt ze overal!


Schrijf u eenvoudig in

Activiteiten in Het Beekdalhuis

Daarnaast beschikt Het Beekdalhuis over een grote tuin die veel bewegingsvrijheid biedt. Ook worden hier activiteiten georganiseerd zoals barbecueën, tuinieren en in de tuin kan zelfs een ommetje gemaakt worden rondom het huis. De activiteiten worden aangepast aan het jaargetijde: in de zomer wordt de barbecue vaak aangestoken en maken de bewoners zelf ijs. In de winter maken de bewoners een lichtjestocht door de buurt en met kerst wordt altijd groot uitgepakt met een levende kersstal, midwinterhoornblazers en samen lang tafelen.

Gespecialiseerde dementiezorg

In Het Beekdalhuis wordt echt geluisterd naar de wensen en behoeften van bewoners met dementie of een andere vorm van geheugenverlies en passen medewerkers de dag en het programma volledig hierop aan. Ze doen er alles aan om de bewoners zich helemaal thuis te laten voelen.

Impressies

Bekijk hier de foto’s voor een impressie van de locatie

Het Beekdalhuis

Wonen met dementie in Het Beekdalhuis

Je voelt je thuis, waar familie en vrienden zich welkom voelen. Bij Dagelijks Leven staan de deuren dan ook altijd open, voor een kopje koffie, een luisterend oor of een uitgebreid bezoek. Bij ons zijn er geen verplichtingen. Een goede relatie met naasten vinden wij van groot belang. Zij zijn de belangrijkste schakel tussen de bewoners en zorgverleners. Mantelzorgers weten als geen ander wat hun partner of ouder prettig vindt, hoe hij/zij verzorgd wil worden en hoe we het leven zo gewoon mogelijk door kunnen laten gaan.

Net als bij de andere locaties van Dagelijks Leven heeft iedere bewoner een eigen studio met een zit-/slaapkamer én badkamer, die zoveel mogelijk naar eigen inzicht kan worden ingericht. Het nieuwe huis biedt ruimte aan twintig bewoners, die elkaar treffen in twee gezamenlijke woonkamers. Het eten zal dagelijks vers bereid worden en bewoners die dat leuk vinden, kunnen helpen met koken. Uiteraard is er een afwisselende dagbesteding, maar het zijn vaak de alledaagse dingen, zoals huishoudelijke taken die zorgen voor ritme, structuur en welbevinden. Er bestaat de mogelijkheid voor het plaatsen van een echtpaar en er is een logeerkamer voor respijtzorg.

Leven
Wonen
Genieten
Zorg
Plaats:Wierden Straat:Dasselaarshoek 1
Postcode:7642 KA Telefoon:0546 - 24 10 61

Het Beekdalhuis

Bereikbaarheid

Locatie

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Verdiepingen

Plattegronden

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Grote afbeelding plattegrond 0
Grote afbeelding plattegrond 1

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Bekijk hier onze nieuwste Facebook artikelen

2 weken geleden

Onze collega Irma is op 19 november de trotse moeder van 💙Thije💙geworden!! Vandaag kwam ze samen met dochter Lois op kraambezoek! Thije werd natuurlijk door alle bewoners bewonderd, maar zeker ook door tante Annemarie Schoolderman (ook collega 😀) Thije werd heerlijk gebadderd én Lois had voor de gelegenheid blauwe cupcakes gebakken! Wat een fijne morgen!💙 ... Meer tonenMinder tonen

Onze collega Irma is op 19 november de trotse moeder van 💙Thije💙geworden!! Vandaag kwam ze samen met dochter Lois op kraambezoek! Thije werd natuurlijk door alle bewoners bewonderd, maar zeker ook door tante Annemarie (ook collega 😀) Thije werd heerlijk gebadderd én Lois had voor de gelegenheid blauwe cupcakes gebakken! Wat een fijne morgen!💙
2 weken geleden

“D’r is ’n tiet von komm’n en d’r is ’n tiet von goan en die tiet von goan is nu gekomm’n”

Collega Ans nam vandaag afscheid. Voor de bewoners heeft zij een heerlijke beauty ochtend georganiseerd én lekker gekookt, een eigen ‘geheim’ recept die bij iedereen in de smaak viel.

Bedankt lieve Ans en ‘Goodgoan en wierkommen ‘ ❤️
... Meer tonenMinder tonen

“D’r is ’n tiet von komm’n en d’r is ’n tiet von goan en die tiet von goan is nu gekomm’n”

Collega Ans nam vandaag afscheid. Voor de bewoners heeft zij een heerlijke beauty ochtend georganiseerd én lekker gekookt, een eigen ‘geheim’ recept die bij iedereen in de smaak viel.

Bedankt lieve Ans en ‘Goodgoan en wierkommen ‘ ❤️

Ja, ik word vrijwilliger.

 

Aanmelden

Vrijwilliger worden in Het Beekdalhuis

Wij zijn altijd op zoek naar vrijwilligers die ons helpen het dagelijkse leven vorm te geven. Een spelletje doen met onze bewoners, de tuin netjes houden, assisteren tijdens het eten, eens per week een wandelingetje maken of helpen als wij een uitje organiseren. Het kan allemaal! Om je aan te melden als vrijwilliger ga je naar onze pagina vrijwilliger worden, selecteer hier ‘Het Beekdalhuis’ en laat jouw gegevens achter. Wij nemen daarna zo snel mogelijk contact met je op.