Over deze locatie

Het Beekdalhuis in Wierden laat zien dat begeleid leven met dementie ook anders kan. Kleinschalige en professionele zorg, 24/7. Hier staat eigen regie centraal. Bewoners worden gestimuleerd deel uit te maken van ons huishouden en helpen bijvoorbeeld met koken, tuinieren of de was. Onze zorg is anders dan als in een regulier verzorgingshuis. Bewoners voelen zich al snel ‘als thuis’ en genieten van onze gezellige woonkamers en hun studio ingericht met eigen spullen. Wonen in Het Beekdalhuis is daarnaast betaalbaar voor iedereen!

Perfect gelegen in Wierden

Het Beekdalhuis staat in de nieuwbouwwijk Het Zuidbroek in Wierden. De wijk is nog in aanbouw, maar krijgt steeds meer vorm. Het Zuidbroek is een kindvriendelijke wijk met veel gezinnen. Op loopafstand is een generatietuin aanwezig. Hier komt jong en oud samen om te wandelen en bloemen te plukken. Ook is er een bijenkorf. In deze generatietuin wordt jaarlijks de burendag gevierd, een heerlijke dag voor de bewoners van Het Beekdalhuis.

Prachtig uitzicht

Een van de unieke kenmerken van Het Beekdalhuis is het prachtige uitzicht vanuit de woonkamer. De bewoners kijken uit op een groot weiland waar veel dieren te vinden zijn. Het uitzicht vormt een oase van rust. In de zomer worden de boeren goed in gaten gehouden terwijl ze aan het maaien zijn op het land. Om de rest van de omgeving te verkennen maken bewoners met medewerkers of verwanten graag gebruik van de gloednieuwe duofiets. Dit geeft de bewoners nog meer vrijheid. Samen naar de markt, samen naar een oude kennis. De fiets brengt ze overal!


Schrijf u eenvoudig in

Activiteiten in Het Beekdalhuis

Daarnaast beschikt Het Beekdalhuis over een grote tuin die veel bewegingsvrijheid biedt. Ook worden hier activiteiten georganiseerd zoals barbecueën, tuinieren en in de tuin kan zelfs een ommetje gemaakt worden rondom het huis. De activiteiten worden aangepast aan het jaargetijde: in de zomer wordt de barbecue vaak aangestoken en maken de bewoners zelf ijs. In de winter maken de bewoners een lichtjestocht door de buurt en met kerst wordt altijd groot uitgepakt met een levende kersstal, midwinterhoornblazers en samen lang tafelen.

Gespecialiseerde dementiezorg

In Het Beekdalhuis wordt echt geluisterd naar de wensen en behoeften van bewoners met dementie of een andere vorm van geheugenverlies en passen medewerkers de dag en het programma volledig hierop aan. Ze doen er alles aan om de bewoners zich helemaal thuis te laten voelen.

Impressies

Bekijk hier de foto’s voor een impressie van de locatie

Het Beekdalhuis

Wonen met dementie in Het Beekdalhuis

Je voelt je thuis, waar familie en vrienden zich welkom voelen. Bij Dagelijks Leven staan de deuren dan ook altijd open, voor een kopje koffie, een luisterend oor of een uitgebreid bezoek. Bij ons zijn er geen verplichtingen. Een goede relatie met naasten vinden wij van groot belang. Zij zijn de belangrijkste schakel tussen de bewoners en zorgverleners. Mantelzorgers weten als geen ander wat hun partner of ouder prettig vindt, hoe hij/zij verzorgd wil worden en hoe we het leven zo gewoon mogelijk door kunnen laten gaan.

Net als bij de andere locaties van Dagelijks Leven heeft iedere bewoner een eigen studio met een zit-/slaapkamer én badkamer, die zoveel mogelijk naar eigen inzicht kan worden ingericht. Het nieuwe huis biedt ruimte aan twintig bewoners, die elkaar treffen in twee gezamenlijke woonkamers. Het eten zal dagelijks vers bereid worden en bewoners die dat leuk vinden, kunnen helpen met koken. Uiteraard is er een afwisselende dagbesteding, maar het zijn vaak de alledaagse dingen, zoals huishoudelijke taken die zorgen voor ritme, structuur en welbevinden. Er bestaat de mogelijkheid voor het plaatsen van een echtpaar en er is een logeerkamer voor respijtzorg.

Leven
Wonen
Genieten
Zorg
Plaats:Wierden Straat:Dasselaarshoek 1
Postcode:7642 KA Telefoon:0546 - 24 10 61

Het Beekdalhuis

Bereikbaarheid

Locatie

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Verdiepingen

Plattegronden

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Grote afbeelding plattegrond 0
Grote afbeelding plattegrond 1

Ervaringen van verwanten

Groot, warm gezin

Mijn moeder heeft het in Het Beekdalhuis enorm naar haar zin en zegt regelmatig dat ze zich hier helemaal thuis voelt. Er is veel persoonlijke aandacht en betrokkenheid bij bewoners. Ze heeft het gevoel binnen een groot warm gezin te wonen met respect voor haar privacy. Ze voelt zich gehoord. Mijn moeder en wij zijn zeer tevreden dat ze op deze fantastische plek kan wonen.

Blij dat onze moeder hier woont

Het Beekdalhuis in Wierden is een nieuwe locatie die geopend is in de coronacrisis, maar ondanks de moeilijke start een fantastische locatie voor onze moeder waar ze veel liefde en aandacht geven aan de bewoners en heel veel activiteiten organiseren. Zowel gezamenlijk als individueel. Blij dat onze moeder hier woont.

Alles om het bewoners naar de zin te maken

Ik vul deze beoordeling in namens mijn moeder. Zij heeft de zorg zo ervaren als ik beschrijf. Helaas is zij onlangs overleden. Prachtige locatie, maar ook fantastische en deskundige medewerkers. Iedereen is zeer betrokken bij de bewoners. Ze doen er alles aan om het de bewoners naar hun zin te maken. Veel activiteiten voor de bewoners en ze laten iedereen autonoom zijn.

Ja, ik word vrijwilliger.

 

Aanmelden

Vrijwilliger worden in Het Beekdalhuis

Wij zijn altijd op zoek naar vrijwilligers die ons helpen het dagelijkse leven vorm te geven. Een spelletje doen met onze bewoners, de tuin netjes houden, assisteren tijdens het eten, eens per week een wandelingetje maken of helpen als wij een uitje organiseren. Het kan allemaal! Om je aan te melden als vrijwilliger ga je naar onze pagina vrijwilliger worden, selecteer hier ‘Het Beekdalhuis’ en laat jouw gegevens achter. Wij nemen daarna zo snel mogelijk contact met je op.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Bekijk hier onze nieuwste Facebook artikelen

7 dagen geleden

Ja hoor we hadden wéér wat te vieren!!🥳😂🥳 Onze zuster Ria werd 60 ❤️en is door bewoners en collega’s in het zonnetje gezet! Vorige week werd Mieke 80 ❤️en werd ze voor haar feestje mooi opgemaakt door Daphne ondertussen aandachtig gadegeslagen door haar medebewoners. Dora, Janna en Hennie hadden geen reden voor een feestje nodig ❤️; even lekker een frisse neus halen en daarna bij Janna op de koffie! ... Meer tonenMinder tonen

Ja hoor we hadden wéér wat te vieren!!🥳😂🥳 Onze zuster Ria werd 60 ❤️en is door bewoners en collega’s in het zonnetje gezet! Vorige week werd Mieke 80 ❤️en werd ze voor haar feestje mooi opgemaakt door Daphne ondertussen aandachtig gadegeslagen door haar medebewoners. Dora, Janna en Hennie hadden geen reden voor een feestje nodig ❤️; even lekker een frisse neus halen en daarna bij Janna op de koffie!
2 weken geleden

De kleuters van Het Laar Wierden kwamen vanmorgen, lekker warm aangekleed, naar het Beekdalhuis gelopen. Even allemaal een plekje zoeken, even onderzoeken wie nu die mevrouw of meneer die zo vriendelijk lacht, eigenlijk is. Al snel is het ijs gebroken,.. samen een pinda slinger voor de vogels maken is natuurlijk een makkie! Lien helpt in stilte het meisje naast haar terwijl Annie ervoor zorgt dat het jongetje naast haar niets tekort komt. Onze vrouwelijke Henny heeft de slappe lach om het meisje waarmee ze samen pinda’s rijgt én Dora zou wel mee naar school willen zo enthousiast is ze over het bezoek! Kortom; kinderen en ouderen; een prima combinatie! ❤️ ... Meer tonenMinder tonen

De kleuters van Het Laar Wierden kwamen vanmorgen, lekker warm aangekleed, naar het Beekdalhuis gelopen. Even allemaal een plekje zoeken, even onderzoeken wie nu die mevrouw of meneer die zo vriendelijk lacht, eigenlijk is. Al snel is het ijs gebroken,.. samen een pinda slinger voor de vogels maken is natuurlijk een makkie! Lien helpt in stilte het meisje naast haar terwijl Annie ervoor zorgt dat het jongetje naast haar niets tekort komt. Onze vrouwelijke Henny heeft de slappe lach om het meisje waarmee ze samen pinda’s rijgt én Dora zou wel mee naar school willen zo enthousiast is ze over het bezoek! Kortom; kinderen en ouderen; een prima combinatie! ❤️
3 weken geleden

Soms hebben we foto’s die te leuk zijn om niet te plaatsen, ook al zijn ze van een tijdje terug,… Carola die een trucje kan met Rinus z’n muts, Janna die samen met Roos een cake bakt, William tussen “de dames” in, Hennie met zijn zoon Frank bekijken oude foto’s, ons olijke tweetal Miranda en Jan, onze eigen boodschappenservice; Janna en Dora, Ria en Lien die samen een “kleurmomentje” hebben, Janna die graag bezig is en even een wasje strijkt en er zijn sneeuwpopjes gemaakt,…. Wat zuster Celine op de laatste foto doet, is voor ons een raadsel 😂. Fijn weekend allen! ❤️ ... Meer tonenMinder tonen

Soms hebben we foto’s die te leuk zijn om niet te plaatsen, ook al zijn ze van een tijdje terug,…  Carola die een trucje kan met Rinus z’n muts, Janna die samen met Roos een cake bakt, William tussen “de dames” in, Hennie met zijn zoon Frank bekijken oude foto’s, ons olijke tweetal Miranda en Jan, onze eigen boodschappenservice; Janna en Dora, Ria en Lien die samen een “kleurmomentje” hebben, Janna die graag bezig is en even een wasje strijkt en er zijn sneeuwpopjes gemaakt,…. Wat zuster Celine op de laatste foto doet, is voor ons een raadsel 😂. Fijn weekend allen! ❤️