Skip links

Veghel – Het van Coothhuis

Het van Coothhuis in Veghel is een kleinschalig verpleeghuis voor mensen met dementie. Gewoon, als thuis en betaalbaar voor iedereen! Gelegen in de Meierij van ‘s-Hertogenbosch ligt het mooie Veghel. Te midden hiervan ligt Het van Coothhuis. In dit gemeentelijk monument uit 1922 kunnen mensen met dementie wonen zoals thuis, in een mooie, vertrouwde omgeving, dichtbij familie en vrienden. 24 uur per dag krijgen ze individuele aandacht, begeleiding en zorg van een klein en hecht team van zorgprofessionals. Het van Coothhuis heeft werkelijk een unieke ligging. Aan de ene kant kunnen bewoners genieten van een bezoekje aan het winkelcentrum van Veghel. Aan de andere kant kunnen ze heerlijk wegdromen in de mooi aangelegde tuin, die grenst aan de kloostertuin. Vogels, eekhoorns en konijnen hebben hier hun habitat. Zo vaak als we willen mogen we met onze bewoners een wandeling maken door de tuin van de zusters. We nemen dan oud brood mee om de eendjes te voeren. Af toe komen dieren van de museumboerderij bij ons op bezoek. We hebben niet alleen een goed contact met de zusters uit het klooster, maar ook met scholen in de buurt.

Regelmatig komen peuters en kleuters spelen en zingen en leerlingen van de kader opleiding komen helpen met het tuinonderhoud. Boodschappen doen we graag bij lokale winkeliers. En de markt is altijd een leuk uitje voor de bewoners, samen met ons, maar vaak ook samen met een familielid. Desgewenst kan er een rolstoel geleend worden. In Het van Coothhuis wordt veel georganiseerd. Van een muziekavond met accordeonist tot een mannenavond en van een breimiddag tot een stevige wandeling op donderdagmiddag. De maandelijkse bloemschikmiddag wordt mogelijk gemaakt door de plaatselijke Aldi. Maar voor alles geldt niets moet, alles mag. Gewoon, als thuis.

Het van Coothhuis

Het prachtige monumentale gebouw heeft na de verbouwing de sfeer van weleer behouden.

Sfeervolle elementen zijn in ere hersteld, zoals de kleurrijke glas-in-lood ramen, de mooie bogen in de gang en de grote markante trappen aan weerszijden van het pand. Daar waar vroeger klaslokalen waren, zijn twintig moderne studio’s ontstaan. Ieder met een zit-/slaapkamer en een badkamer. Bewoners kunnen zoveel mogelijk de studio naar eigen wens inrichten.

Alle studio’s kijken uit op de prachtige tuin. Een tuin die in vervlogen tijden het oude schoolplein was. In het midden staat een eeuwenoude kastanjeboom; ’n fijne schaduwplek in de zomer.

Verder is er ook een stevige moestuinbak op hoogte voor verse kruiden in de zomer. Daarnaast staat de bouw van een kippenhok op planning. De bewoners die het leuk vinden om een handje helpen in de tuin, de keuken of met boodschappen doen worden van harte uitgenodigd.

In de nieuwe aanbouw bevinden zich de gemeenschappelijke ruimtes. Deze zijn met veel zorg en aandacht ingericht, zodat er een gezellige, huiselijke sfeer is ontstaan. Hier kun je leven, wonen én genieten met zorg. Kom gerust eens langs, iedereen is welkom!

Impressie

Bekijk hier de foto’s voor een impressie van de locatie

Het van Coothhuis

Plaats: Veghel
Postcode: 5461 AC
Straat: Mr. van Coothstraat 11
Telefoon: 0413 – 85 25 54
Bereikbaarheid

De locatie

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Verdiepingen

Plattegrond

Deze plattegronden geven u een goede indruk van de indeling van de locatie.

Begane grond
Eerste verdieping