Over deze locatie

Het Van Coothhuis in Veghel biedt zorg aan mensen met dementie. Kleinschalig en voorzien van 24/7 specialistische zorg. Het Van Coothhuis is één van de 87 locaties in Nederland waar Dagelijks Leven gespecialiseerde dementiezorg biedt. Wij gaan uit van wat onze bewoners wél kunnen en stimuleren ze mee te doen in de dagelijkse bezigheden. Het mooiste is; wonen in Het Van Coothhuis is betaalbaar voor iedereen!

Perfect gelegen in Veghel

Het Van Coothhuis staat op loopafstand van het centrum van Veghel, in het verlengde van de Lambertus Kerk. Het huis is gevestigd in een monumentaal pand dat vroeger een lagere school was. In het centrum van Veghel is van alles te vinden, zoals een bibliotheek, verschillende boekwinkels, drogisterijen, kapperszaken en kledingwinkels. In de horecazaken kunnen de bewoners samen met verwanten of medewerkers van Het Van Coothhuis gezellig koffiedrinken. Naar de ijssalon gaan is in de zomer vaste prik!

Op het terrein naast Het Van Coothhuis stond het voormalige ziekenhuis van Veghel. Hier is nu een nieuwe wijk gekomen met een diversiteit aan inwoners. Zo is er meer sociale controle en contact voor en met de bewoners. In de omgeving kan heerlijk gewandeld en gefietst worden op de duofiets. Het Van Coothhuis grenst aan de kloostertuin van de Zusters Franciscanessen, waar de bewoners mogen wandelen en rondkijken.


Schrijf u eenvoudig in

Eigen ruime tuin

De tuin van Het Van Coothhuis is volledig ingericht op mensen met dementie of een andere vorm van geheugenverlies en beschikt over een jeu de boulesbaan en twee beweegfietsen. Ook is er een belevingspad aangelegd met foto’s van Het Van Coothhuis van vroeger naar nu, een brievenbus, bushalte en belevenisgerichte tuin met kruiden, groenten en bloemen.

Gespecialiseerde dementiezorg

In Het Van Coothhuis worden vele activiteiten georganiseerd gericht op reminiscentie (ophalen van herinneringen), muziek, beweging en beleving. Daarnaast helpen de bewoners graag mee in het huishouden en voeren ze passende taken uit zoals koken, de was doen en stofzuigen of afstoffen.

Ook worden de verwanten nauw betrokken bij de zorg en activiteiten. Zo worden er voorlichtingsavonden georganiseerd gericht op dementie, benaderingswijze en alle zaken die daarbij komen kijken. De medewerkers van Het Van Coothhuis zorgen ervoor dat iedere bewoner krijgt wat hij of zij nodig heeft om vrij en veilig te kunnen leven.

Impressies

Bekijk hier de foto’s voor een impressie van de locatie

Het Van Coothhuis

Wonen met dementie in Het Van Coothhuis

Een huis van Dagelijks Leven is van alle gemakken voorzien. De ruimtes zijn royaal, licht en levensloopbestendig ingericht. Bewoners voelen zich gauw thuis en op hun gemak, mede omdat zij hun eigen studio zoveel mogelijk met eigen meubels inrichten. Spulletjes waaraan men gehecht is verhuizen gewoon mee. Zo voelt de nieuwe leefomgeving al snel vertrouwd. De twintig studio’s hebben allemaal een zit-/slaapkamer, een aanrecht en een badkamer.

Je voelt je thuis, waar familie en vrienden zich welkom voelen. Bij Dagelijks Leven staan de deuren dan ook altijd open, voor een kopje koffie, een luisterend oor of een uitgebreid bezoek. Bij ons zijn er geen verplichtingen. Een goede relatie met naasten vinden wij van groot belang. Zij zijn de belangrijkste schakel tussen de bewoners en zorgverleners. Mantelzorgers weten als geen ander wat hun partner of ouder prettig vindt, hoe hij/zij verzorgd wil worden en hoe we het leven zo gewoon mogelijk door kunnen laten gaan.

Leven
Wonen
Genieten
Zorg
Plaats:Veghel Straat:Mr. van Coothstraat 11
Postcode:5461 AC Telefoon:0413 – 85 25 54

Het Van Coothhuis

Bereikbaarheid

Locatie

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Verdiepingen

Plattegronden

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Grote afbeelding plattegrond 0
Grote afbeelding plattegrond 1

Ervaringen van verwanten

Kwaliteit van zorg is uitstekend

De kwaliteit van de zorg is uitstekend. Ze gaan op een goede en geduldige manier met mijn vader om. Ze weten hem op een prettige manier een bepaalde richting op te sturen, waarin hij zich veilig voelt. Mijn inbreng wordt ook gehoord. Het is een nieuw en modern complex, waarbij alle faciliteiten voldoende en goed aanwezig zijn. Alles wordt goed en netjes onderhouden.

Superveel activiteiten samen met bewoners

Een prettige en rustige mooie woonplek met een hele mooie tuin. Het eten wordt vers bereid door de kok, de was wordt gewassen, de afwas gedaan, mensen die het kunnen helpen graag een handje mee met de dagelijkse werkzaamheden. Superveel activiteiten samen met de bewoners, geweldig fijn gevoel bij Het Van Coothhuis, ga zo door.

Zo fijn dat hij gewoon naar buiten kan

De medewerkers hebben een hele prettige manier van omgang. Ik vind dat het voelt als een gezinsleven. Mijn vader wordt overal bij betrokken. Hij helpt bijvoorbeeld ook de kok mee. Hij is voor zijn gevoel heel nuttig en daar staan ze hier ook voor open. Ik vind dat heel erg fijn. Het is ook zo fijn dat mijn vader gewoon naar buiten toe kan en dat doet hij graag.

Ja, ik word vrijwilliger.

 

Aanmelden

Ja, ik word vrijwilliger.

 

Aanmelden

Vrijwilliger worden in Het Van Coothhuis

Wij zijn altijd op zoek naar vrijwilligers die ons helpen het dagelijkse leven vorm te geven. Een spelletje doen met onze bewoners, de tuin netjes houden, assisteren tijdens het eten, eens per week een wandelingetje maken of helpen als wij een uitje organiseren. Het kan allemaal! Om je aan te melden als vrijwilliger ga je naar onze pagina vrijwilliger worden, selecteer hier ‘Het Van Coothhuis’ en laat jouw gegevens achter. Wij nemen daarna zo snel mogelijk contact met je op.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Bekijk hier onze nieuwste Facebook artikelen

7 dagen geleden

Een heerlijke muziekmiddag! Wat een enthousiasme! ... Meer tonenMinder tonen

Een heerlijke muziekmiddag! Wat een enthousiasme!
1 week geleden

Vanmorgen bingo, vanmiddag naar de kerk... ... Meer tonenMinder tonen

Vanmorgen bingo, vanmiddag naar de kerk...
1 week geleden

Vandaag hebben de bewoners van het van Coothhuis met veel plezier pompoenen geschilderd. ... Meer tonenMinder tonen

Vandaag hebben de bewoners van het van Coothhuis met veel plezier pompoenen geschilderd.