Over deze locatie

Het Van Coothhuis in Veghel biedt zorg aan mensen met dementie. Kleinschalig en voorzien van 24/7 specialistische zorg. Het Van Coothhuis is één van de 75 locaties in Nederland waar Dagelijks Leven gespecialiseerde dementiezorg biedt. Wij gaan uit van wat onze bewoners wél kunnen en stimuleren ze mee te doen in de dagelijkse bezigheden. Het mooiste is; wonen in Het Van Coothhuis is betaalbaar voor iedereen!

Perfect gelegen in Veghel

Het van Coothhuis staat op loopafstand van het centrum van Veghel, in het verlengde van de Lambertus Kerk. Het huis is gevestigd in een monumentaal pand dat vroeger een lagere school was. In het centrum van Veghel is van alles te vinden, zoals een bibliotheek, verschillende boekwinkels, drogisterijen, kapperszaken en kledingwinkels. In de horecazaken kunnen de bewoners samen met verwanten of medewerkers van Het van Coothhuis gezellig koffiedrinken. Naar de ijssalon gaan is in de zomer vaste prik!

Op het terrein naast Het van Coothhuis stond het voormalige ziekenhuis van Veghel. Hier is nu een nieuwe wijk gekomen met een diversiteit aan inwoners. Zo is er meer sociale controle en contact voor en met de bewoners. In de omgeving kan heerlijk gewandeld en gefietst worden op de duofiets. Het van Coothhuis grenst aan de kloostertuin van de Zusters Franciscanessen, waar de bewoners mogen wandelen en rondkijken.


Schrijf u eenvoudig in

Eigen ruime tuin

De tuin van Het van Coothhuis is volledig ingericht op mensen met dementie of een andere vorm van geheugenverlies en beschikt over een jeu de boulesbaan en twee beweegfietsen. Ook is er een belevingspad aangelegd met foto’s van Het van Coothhuis van vroeger naar nu, een brievenbus, bushalte en belevenisgerichte tuin met kruiden, groenten en bloemen.

Gespecialiseerde dementiezorg

In Het van Coothhuis worden vele activiteiten georganiseerd gericht op reminiscentie (ophalen van herinneringen), muziek, beweging en beleving. Daarnaast helpen de bewoners graag mee in het huishouden en voeren ze passende taken uit zoals koken, de was doen en stofzuigen of afstoffen.

Ook worden de verwanten nauw betrokken bij de zorg en activiteiten. Zo worden er voorlichtingsavonden georganiseerd gericht op dementie, benaderingswijze en alle zaken die daarbij komen kijken. De medewerkers van Het van Coothhuis zorgen ervoor dat iedere bewoner krijgt wat hij nodig heeft om vrij en veilig te kunnen leven.

Impressies

Bekijk hier de foto’s voor een impressie van de locatie

Het Van Coothhuis

Wonen met dementie in Het Van Coothhuis

Een huis van Dagelijks Leven is van alle gemakken voorzien. De ruimtes zijn royaal, licht en levensloopbestendig ingericht. Bewoners voelen zich gauw thuis en op hun gemak, mede omdat zij hun eigen studio zoveel mogelijk met eigen meubels inrichten. Spulletjes waaraan men gehecht is verhuizen gewoon mee. Zo voelt de nieuwe leefomgeving al snel vertrouwd. De twintig studio’s hebben allemaal een zit-/slaapkamer, een aanrecht en een badkamer.

Je voelt je thuis, waar familie en vrienden zich welkom voelen. Bij Dagelijks Leven staan de deuren dan ook altijd open, voor een kopje koffie, een luisterend oor of een uitgebreid bezoek. Bij ons zijn er geen verplichtingen. Een goede relatie met naasten vinden wij van groot belang. Zij zijn de belangrijkste schakel tussen de bewoners en zorgverleners. Mantelzorgers weten als geen ander wat hun partner of ouder prettig vindt, hoe hij/zij verzorgd wil worden en hoe we het leven zo gewoon mogelijk door kunnen laten gaan.

Leven
Wonen
Genieten
Zorg
Plaats:Veghel Straat:Mr. van Coothstraat 11
Postcode:5461 AC Telefoon:0413 – 85 25 54

Het Van Coothhuis

Bereikbaarheid

Locatie

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Verdiepingen

Plattegronden

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Grote afbeelding plattegrond 0
Grote afbeelding plattegrond 1

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Bekijk hier onze nieuwste Facebook artikelen

4 dagen geleden

Een mooie afsluiting van de week...wat? De coronaproof accordeonmiddag natuurlijk! Waar? Op het van Coothhuis...gewoon omdat het kan/denk in mogelijkheden! ... Meer tonenMinder tonen

Een mooie afsluiting van de week...wat? De coronaproof accordeonmiddag natuurlijk! Waar? Op het van Coothhuis...gewoon omdat het kan/denk in mogelijkheden!
2 weken geleden

Na de gezellige feestdagen gaan we bewegen in de buitenlucht.
Een gezonde wandeling in de tuin of een rondje op de fiets?
Liever niet naar buiten? Dan maken we gewoon een dansje in de huiskamer!!
... Meer tonenMinder tonen

Na de gezellige feestdagen gaan we bewegen in de buitenlucht. 
Een gezonde wandeling in de tuin of een rondje op de fiets? 
Liever niet naar buiten? Dan maken we gewoon een dansje in de huiskamer!!
2 weken geleden

Gezellig een middagje creatief schilderen. En wat zijn we toch weer trots op het resultaat. Heel wat verborgen talenten hier op het van Coothhuis. En wil je niet schilderen lees je een boek. Gewoon omdat het kan. .. ... Meer tonenMinder tonen

Gezellig een middagje creatief schilderen. En wat zijn we toch weer trots op het resultaat. Heel wat verborgen talenten hier op het van Coothhuis. En wil je niet schilderen lees je een boek.  Gewoon omdat het kan. ..