De maatregel voor het sluiten van onze locaties is door de overheid versoepeld. In het belang van onze bewoners hebben wij strikte maatregelen opgesteld voor het bezoek. Zodat we bezoek weer kunnen toelaten, maar onze bewoners ook zo goed mogelijk kunnen beschermen. Er is een bezoekersregeling opgesteld op basis van de landelijke richtlijnen van onze brancheorganisatie ActiZ. Hierover is gecommuniceerd met de vertegenwoordigers van onze bewoners. Er wordt 1 vaste bezoeker per bewoner aangewezen. De bewoner kan 1 keer per week 1 vaste bezoeker ontvangen. Heeft u hier vragen over, neem dan contact op met uw locatiemanager.

Beleid rondom het coronavirus

Skip links

Heerhugowaard – Het Icarushuis

Het Icarushuis in Heerhugowaard biedt gespecialiseerde kleinschalige zorg voor mensen met dementie. Gewoon, als thuis en betaalbaar voor iedereen! Dit huis ligt in de regio West-Friesland, in de ‘Stad van kansen’ – Heerhugowaard. Hier kunnen mensen met dementie of een andere vorm van geheugenverlies wonen zoals thuis, in een prettige, vertrouwde omgeving, dichtbij familie en vrienden. Onze zorgprofessionals zorgen ervoor dat het hen aan niets ontbreekt, van vakkundige verzorging tot afwisselende dagbesteding, maar ook iedere dag vers bereide maaltijden.

Dagelijks Leven biedt mensen met geheugenverlies zorg op maat 24 uur per dag. Daarbij werken wij altijd vanuit de mogelijkheden in plaats van de beperkingen. Wij vinden het belangrijk dat onze bewoners het gevoel van eigen regie behouden, net als zelfredzaamheid en eigenwaarde. Onze zorg is ondersteunend aan het welzijn. Net als bij de andere huizen van Dagelijks Leven heeft iedere bewoner zijn of haar eigen studio met een zit-/slaapkamer en badkamer, die zoveel mogelijk naar eigen inzicht kan worden ingericht.

Het Icarushuis

Een huis van Dagelijks Leven is van alle gemakken voorzien.

De ruimtes zijn royaal, licht en levens loopbestendig ingericht. Hier voelen bewoners zich gauw thuis en op hun gemak. Mede omdat zij hun eigen studio zoveel mogelijk naar wens mogen inrichten. Zo kunnen meubels en spulletjes, waaraan zij gehecht zijn gewoon mee verhuizen en voelt de nieuwe leefomgeving al snel vertrouwd. De twintig studio’s hebben allemaal een zit-/slaapkamer, een aanrecht en een badkamer.

Je voelt je thuis, waar familie en vrienden zich welkom voelen. Bij Dagelijks Leven staan de deuren dan ook altijd open, voor een kopje koffie, een luisterend oor of een uitgebreid bezoek. Bij ons zijn er geen verplichtingen. Een goede relatie met naasten vinden wij van groot belang. Zij zijn de belangrijkste schakel tussen de bewoners en zorgverleners. Mantelzorgers weten als geen ander wat hun partner of ouder prettig vindt, hoe hij/zij verzorgd wil worden en hoe we het leven zo gewoon mogelijk door kunnen laten gaan.

Impressie

Bekijk hier de foto’s voor een impressie van de locatie

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlDagelijks Leven is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Het Icarushuis

Plaats: Heerhugowaard
Postcode: 1701 BJ
Straat: Callistolaan 2
Telefoon: 055 – 576 66 76
Bereikbaarheid

De locatie

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Verdiepingen

Plattegrond

Deze plattegronden geven u een goede indruk van de indeling van de locatie.

Begane grond
Eerste verdieping

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Bekijk hier onze nieuwste Facebook artikelen

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Tuin/Groen activiteit.
Afgelopen weken hebben we pompoen- en courgette zaad gezaaid. De plantjes verstekt en afgelopen vrijdag in de tuin geplant. Nu veel water geven en hopen op een goede oogst.

Tuin/Groen activiteit.
Afgelopen weken hebben we pompoen- en courgette zaad gezaaid. De plantjes verstekt en afgelopen vrijdag in de tuin geplant. Nu veel water geven en hopen op een goede oogst.
... Lees meerToon minder

geplaatst op 23/05/20

Comment on Facebook

Wat ontzettend leuk voor de bewoners, leuke activiteit!! Nu maar hopen dat er veel vanaf komt!!

Héél veel groene vingers!

Geweldig dit.

Geweldig

Zoooo leuk!

View more comments

Foto's uit het bericht van Het Icarushuis Heerhugowaard ... Lees meerToon minder

geplaatst op 17/05/20

Comment on Facebook

Echt top

Geweldig!!

Nienke Esselaar, wat ziet dit er weer fantastisch uit! Goede keuze Icarushuis!🖤

Super leuk 😁

Super om te zien!!

Irene Kokenyesi check dat filmpje😂😂

View more comments

Optreden Ouderen Tour.

Zondag 17 mei werden de bewoners van het Icarushuis verrast met een optreden van Ouderen Tour uit Den Helder. Zij treden kosteloos op in corona tijd voor ouderen. Er werd volop genoten, meegezongen  geklapt en gedanst. Collega Miranda en Ouderen Tour bedankt voor het optreden.
Team Icarushuis

Optreden Ouderen Tour.

Zondag 17 mei werden de bewoners van het Icarushuis verrast met een optreden van Ouderen Tour uit Den Helder. Zij treden kosteloos op in corona tijd voor ouderen. Er werd volop genoten, meegezongen geklapt en gedanst. Collega Miranda en Ouderen Tour bedankt voor het optreden.
Team Icarushuis
... Lees meerToon minder

geplaatst op 17/05/20

Comment on Facebook

Echt zo leuk . Toppertje die miranda

Het was echt zó leuk💖💕

Schrijf u eenvoudig in