Over deze locatie

In Het Icarushuis in Heerhugowaard zijn bewoners met dementie verzekerd van 24/7 gespecialiseerde dementiezorg in een kleinschalige setting. Hier wordt persoonlijke en betaalbare zorg samengebracht. Er wordt dagelijks vers gekookt en bewoners kunnen deelnemen aan meerdere activiteiten. Alles mag, niets moet. Anders dan in een regulier verzorgingshuis wordt op onze woonzorglocatie alles gedaan om de stap naar begeleid wonen zo klein mogelijk te maken. Het huis is knus ingericht en eigen meubels mogen worden meegenomen. Het mooiste is; wonen in Het Icarushuis is betaalbaar voor iedereen!

Perfect gelegen in Heerhugowaard

Het Icarushuis staat in de Planetenwijk in Heerhugowaard. Het huis ligt zo’n twee kilometer van het overdekte winkelcentrum Middenwaard en op ongeveer één kilometer van het oude centrum van Heerhugowaard. Vlak bij Het Icarushuis bevindt zich een speeltuin met bijbehorend pannenkoekenrestaurant en een overdekt zwembad.

De tuin van Het Icarushuis beschikt over een fijne tuin met een moestuin. De eerste courgettes zijn al geoogst, waar meteen een heerlijke soep van gemaakt is. Onlangs is de moestuin verder uitgebreid met een tuinkas. Wat daarin verbouwd wordt verkopen we in een zelfgemaakt stalletje aan de voordeur. Op deze manier wordt de buurt meer betrokken bij Het Icarushuis.

Er worden verschillende activiteiten georganiseerd in Het Icarushuis, zoals gymmen, muziek luisteren en het bakken van iets lekkers. Ook is er elke maand een themadag, waarbij het eten afgestemd wordt op het thema. Vier keer per jaar vindt een verwantenavond plaats. Ook zijn er twee hometrainers aanwezig waarop de bewoners hun conditie kunnen bijhouden.

Gespecialiseerde dementiezorg

Het huishouden in Het Icarushuis wordt gezamenlijk gedaan door de medewerkers en bewoners. Doordat er niet in hokjes wordt gedacht voelt iedereen zich verantwoordelijk voor de gehele zorg en het huishoudelijke proces. De medewerkers verlenen zorg op het ritme van de bewoner. Ze laten de bewoners zoveel mogelijk zelf de regie behouden.

De medewerkers van Het Icarushuis vinden het belangrijk om een fijn thuis te bieden aan mensen met dementie of een andere vorm van geheugenverlies. Een prikkelarme omgeving is hierbij erg belangrijk voor de bewoners, maar ook voor het team. Het gezellig hebben in een rustige omgeving, dat is doelstelling van iedere dag. En dat plezier slaat over op de bewoners, waardoor elke dag een fijne dag wordt.

Impressies

Bekijk hier de foto’s voor een impressie van de locatie

Het Icarushuis

Wonen met dementie in Het Icarushuis

Een huis van Dagelijks Leven is van alle gemakken voorzien. De ruimtes zijn royaal, licht en levens loopbestendig ingericht. Hier voelen bewoners zich gauw thuis en op hun gemak. Mede omdat zij hun eigen studio zoveel mogelijk naar wens mogen inrichten. Zo kunnen meubels en spulletjes waaraan zij gehecht zijn, gewoon mee verhuizen en voelt de nieuwe leefomgeving al snel vertrouwd. De twintig studio’s hebben allemaal een zit-/slaapkamer, een aanrecht en een badkamer.

Je voelt je thuis, waar familie en vrienden zich welkom voelen. Bij Dagelijks Leven staan de deuren dan ook altijd open, voor een kopje koffie, een luisterend oor of een uitgebreid bezoek. Bij ons zijn er geen verplichtingen. Een goede relatie met naasten vinden wij van groot belang. Zij zijn de belangrijkste schakel tussen de bewoners en zorgverleners. Mantelzorgers weten als geen ander wat hun partner of ouder prettig vindt, hoe hij/zij verzorgd wil worden en hoe we het leven zo gewoon mogelijk door kunnen laten gaan.

Leven
Wonen
Genieten
Zorg
Plaats:Heerhugowaard Straat:Callistolaan 2
Postcode:1701 BJ Telefoon:072 - 851 51 69

Het Icarushuis

Bereikbaarheid

Locatie

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Verdiepingen

Plattegronden

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Grote afbeelding plattegrond 0
Grote afbeelding plattegrond 1

Ervaringen van verwanten

Liefdevolle zorg

Ik ben dankbaar dat mijn beide ouders hier samen en tegelijk konden komen wonen. Kleinschalig, huiselijk en het ziet er gezellig uit. Net als thuis. Liefdevolle zorg en individuele aandacht. Mijn moeder ziet slecht maar wordt geholpen zodat ze toch mee kan doen met gym of een spelletje. Mijn vader is graag buiten en wordt dan gevraagd om in de tuin te komen helpen.

Wij kunnen ons niet beter wensen

Al vanaf de eerste contacten verloopt alles prettig en volgens afspraak. Mijn moeder zegt iedere keer weer: het zijn allemaal lieve mensen! Er wordt goed voor mijn moeder gezorgd en heel veel aandacht aan haar besteed. Wij kunnen ons niet beter wensen.

Niets is te veel

Zeer tevreden. Mijn ervaring is dat er geduld, humor en heel veel liefde is voor de bewoners. En ook voor de naaste familie. Niks is te teveel. De medewerkers doen hun werk met veel liefde en er is een ontspannen sfeer. Tevens zijn er met regelmaat leuke activiteiten. Het stimuleren van de eigen zelfstandigheid van de bewoners vindt ik er belangrijk.

Ja, ik word vrijwilliger.

 

Aanmelden

Ja, ik word vrijwilliger.

 

Aanmelden

Vrijwilliger worden in Het Icarushuis

Wij zijn altijd op zoek naar vrijwilligers die ons helpen het dagelijkse leven vorm te geven. Een spelletje doen met onze bewoners, de tuin netjes houden, assisteren tijdens het eten, eens per week een wandelingetje maken of helpen als wij een uitje organiseren. Het kan allemaal! Om je aan te melden als vrijwilliger ga je naar onze pagina vrijwilliger worden, selecteer hier ‘Het Icarushuis’ en laat jouw gegevens achter. Wij nemen daarna zo snel mogelijk contact met je op.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Bekijk hier onze nieuwste Facebook artikelen

Het is wel even geleden.
De ijscoman kwam langs.
Eigen regie,om een heerlijk ijsje te halen.💕
... Meer tonenMinder tonen

Het is wel even geleden.
De ijscoman kwam langs.
Eigen regie,om een heerlijk ijsje te halen.💕

Samen!
Samen Appeltaart maken.
Samen bezig zijn.🍎🧀
... Meer tonenMinder tonen

Samen!
Samen Appeltaart maken.
Samen bezig zijn.🍎🧀

Borrelavond/ow nee we hadden een Borrelweekend. Wat hebben we genoten van elkaar. Met advocaat en een biertje❤️ ... Meer tonenMinder tonen

Borrelavond/ow nee we hadden een Borrelweekend. Wat hebben we genoten van elkaar. Met advocaat en een biertje❤️