Over deze locatie

Het Emmerdennenhuis in Emmen biedt gespecialiseerde kleinschalige zorg voor mensen met dementie. Gewoon, als thuis en betaalbaar voor iedereen! Het Emmerdennenhuis maakt van wonen genieten. Net als bij alle andere locaties van Dagelijks Leven is er alles aan gedaan om mensen met dementie zo fijn en zo gewoon mogelijk te laten verder leven.

Impressies

Bekijk hier de foto’s voor een impressie van de locatie

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlDagelijks Leven is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Het Emmerdennenhuis

Wonen met dementie in Het Emmerdennenhuis

Het Emmerdennenhuis is van alle gemakken voorzien. De ruimtes zijn royaal, licht en levensloopbestendig. De indeling van het gebouw is overzichtelijk. Hier voelen bewoners zich al snel thuis. Mede omdat zij hun studio zoveel mogelijk naar eigen wens mogen inrichten. Zo kunnen meubels en spulletjes, waaraan zij gehecht zijn gewoon mee verhuizen en voelt de nieuwe leefomgeving al snel vertrouwd.

Alle studio’s hebben een zit-/slaapkamer en een eigen badkamer. Er bestaat de mogelijkheid om een echtpaar te plaatsen. Daarnaast heeft Het Emmerdennenhuis  een logeerkamer voor respijtzorg. Zo bieden we mantelzorgers een adempauze. De circa twintig bewoners treffen elkaar in de twee gezamenlijke woonkamers, de dagbestedingsruimte of in de royaal aangelegde tuin. In de keuken worden dagverse maaltijden bereid, waarbij de bewoners uitgenodigd worden om een handje te helpen. En als het enigszins mogelijk is, worden de vers geoogste groenten uit de eigen moestuin gebruikt.

Leven
Wonen
Genieten
Zorg
Plaats:Emmen Straat:Ravelijn 104
Postcode:7823 TG Telefoon:0591 - 20 10 38

Het Emmerdennenhuis

Bereikbaarheid

Locatie

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Verdiepingen

Plattegronden

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Grote afbeelding plattegrond 0
Grote afbeelding plattegrond 1

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Bekijk hier onze nieuwste Facebook artikelen

3 weken geleden

Vandaag vraag ik iedereen om onderstaand bericht zoveel mogelijk te delen.

We zijn nu 3 maand geopend. Het Oosterhuis is een fijn huis! De sfeer is goed en we doen mooie dingen met elkaar.

Afgelopen week sprak ik diverse mensen. Doordat een ieder het zo’n fijn huis vindt, denkt men dat we geen plek meer hebben en een hele lange wachtlijst. Want zegt men: dit is toch zoals iedereen wil wonen als het thuis niet meer gaat.

Dan hebben wij positief nieuws! Er zijn nog beschikbare studio’s. En we hebben geen wachtlijst.

Wat is er nodig om in aanmerking te komen voor een studio? Er moet sprake zijn van een dementie of een andere vorm van geheugenverlies. En er is minimaal een zorgindicatie ZZP 5 aanwezig.

Uiteraard kunt u een kijkje bij ons komen nemen om de sfeer te proeven. Kijk ook voor meer informatie op onze website; www.dagelijks-leven.nl

Voor alleenstaanden is het voor iedereen betaalbaar.
* Voor echtparen waarvan er 1 van beiden komt wonen in het Oosterhuis betreft het maatwerk.

Neem gerust contact op met het Oosterhuis voor meer informatie. 0516 729243 en vraag naar Gerja Zomer. (29-9 afwezig)

Het zou fijn zijn als dit bericht zoveel mogelijk gedeeld wordt. Want we vinden het jammer als er mensen nu echt op zoek zijn naar zorg en op een wachtlijst staan terwijl wij studio’s vrij hebben.
... Meer tonenMinder tonen

Ja, ik word vrijwilliger.

 

Aanmelden

Vrijwilliger worden in Het Emmerdennenhuis

Wij zijn altijd op zoek naar vrijwilligers die ons helpen het dagelijkse leven vorm te geven. Een spelletje doen met onze bewoners, de tuin netjes houden, assisteren tijdens het eten, eens per week een wandelingetje maken of helpen als wij een uitje organiseren. Het kan allemaal! Om je aan te melden als vrijwilliger ga je naar onze pagina vrijwilliger worden, selecteer hier ‘Het Emmerdennenhuis’ en laat jouw gegevens achter. Wij nemen daarna zo snel mogelijk contact met je op.