Over deze locatie

In Het Ravelijnhuis in Emmen bieden wij gespecialiseerde zorg voor mensen met dementie in een kleinschalige setting. Niet meer thuis kunnen wonen is een lastige stap. Door de kleinschalige en knusse inrichting van Het Ravelijnhuis maken we deze stap zo klein mogelijk. Een plek waar mensen met dementie zich thuis voelen, net als thuis. Anders dan in een regulier verzorgingshuis. En betaalbaar voor iedereen!

Impressies

Bekijk hier de foto’s voor een impressie van de locatie

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlDagelijks Leven is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Het Ravelijnhuis

Wonen met dementie in Het Ravelijnhuis

Een huis van Dagelijks Leven is van alle gemakken voorzien. De ruimtes zijn royaal, licht en levensloopbestendig ingericht. Bewoners voelen zich gauw thuis en op hun gemak, mede omdat zij hun eigen studio zoveel mogelijk met eigen meubels inrichten. Spulletjes waaraan men gehecht is verhuizen gewoon mee. Zo voelt de nieuwe leefomgeving al snel vertrouwd. De twintig studio’s hebben allemaal een zit-/slaapkamer, een aanrecht en een badkamer.

Je voelt je thuis, waar familie en vrienden zich welkom voelen. Bij Dagelijks Leven staan de deuren dan ook altijd open, voor een kopje koffie, een luisterend oor of een uitgebreid bezoek. Bij ons zijn er geen verplichtingen. Een goede relatie met naasten vinden wij van groot belang. Zij zijn de belangrijkste schakel tussen de bewoners en zorgverleners. Mantelzorgers weten als geen ander wat hun partner of ouder prettig vindt, hoe hij/zij verzorgd wil worden en hoe we het leven zo gewoon mogelijk door kunnen laten gaan.

Leven
Wonen
Genieten
Zorg
Plaats:Emmen Straat:Ravelijn 106
Postcode:7823 TG Telefoon:0591 - 22 20 61

Het Ravelijnhuis

Bereikbaarheid

Locatie

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Verdiepingen

Plattegronden

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Grote afbeelding plattegrond 0
Grote afbeelding plattegrond 1

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Bekijk hier onze nieuwste Facebook artikelen

3 dagen geleden

Vorige week vrijdag hadden we een mooie muziek middag met 🎼RUDOLF KUCO🎼
bewoners hebben genoten van muziek.
... Meer tonenMinder tonen

Vorige week vrijdag hadden we een mooie muziek middag met 🎼RUDOLF KUCO🎼
bewoners hebben genoten van muziek.
2 weken geleden

Studio’s beschikbaar in het Oosterhuis in OosterwoldeVandaag vraag ik iedereen om onderstaand bericht zoveel mogelijk te delen.

We zijn nu 3 maand geopend. Het Oosterhuis is een fijn huis! De sfeer is goed en we doen mooie dingen met elkaar.

Afgelopen week sprak ik diverse mensen. Doordat een ieder het zo’n fijn huis vindt, denkt men dat we geen plek meer hebben en een hele lange wachtlijst. Want zegt men: dit is toch zoals iedereen wil wonen als het thuis niet meer gaat.

Dan hebben wij positief nieuws! Er zijn nog beschikbare studio’s. En we hebben geen wachtlijst.

Wat is er nodig om in aanmerking te komen voor een studio? Er moet sprake zijn van een dementie of een andere vorm van geheugenverlies. En er is minimaal een zorgindicatie ZZP 5 aanwezig.

Uiteraard kunt u een kijkje bij ons komen nemen om de sfeer te proeven. Kijk ook voor meer informatie op onze website; www.dagelijks-leven.nl

Voor alleenstaanden is het voor iedereen betaalbaar.
* Voor echtparen waarvan er 1 van beiden komt wonen in het Oosterhuis betreft het maatwerk.

Neem gerust contact op met het Oosterhuis voor meer informatie. 0516 729243 en vraag naar Gerja Zomer. (29-9 afwezig)

Het zou fijn zijn als dit bericht zoveel mogelijk gedeeld wordt. Want we vinden het jammer als er mensen nu echt op zoek zijn naar zorg en op een wachtlijst staan terwijl wij studio’s vrij hebben.
... Meer tonenMinder tonen

Studio’s beschikbaar in het Oosterhuis in Oosterwolde
2 maanden geleden

Vakantie tijd in het Ravelijnhuis maar gelukkig zoals het behoort, blijft alles zijn doorgang vinden☀️😊 Zowel aandacht voor huishoudelijke klusjes, bewegen en spelactiviteiten😄 ... Meer tonenMinder tonen

Vakantie tijd in het Ravelijnhuis maar gelukkig zoals het behoort, blijft alles zijn doorgang vinden☀️😊 Zowel aandacht voor huishoudelijke klusjes, bewegen en spelactiviteiten😄

Ja, ik word vrijwilliger.

 

Aanmelden

Vrijwilliger worden in Het Ravelijnhuis

Wij zijn altijd op zoek naar vrijwilligers die ons helpen het dagelijkse leven vorm te geven. Een spelletje doen met onze bewoners, de tuin netjes houden, assisteren tijdens het eten, eens per week een wandelingetje maken of helpen als wij een uitje organiseren. Het kan allemaal! Om je aan te melden als vrijwilliger ga je naar onze pagina vrijwilliger worden, selecteer hier ‘Het Ravelijnhuis’ en laat jouw gegevens achter. Wij nemen daarna zo snel mogelijk contact met je op.