Skip links

Spijkenisse – Het Vredehofhuis

Het Vredehofhuis in Spijkenisse biedt gespecialiseerde kleinschalige zorg voor mensen met dementie. Gewoon, als thuis en betaalbaar voor iedereen! Dit huis is gelegen in het ‘oude Spijkenisse’ wat nu gemeente Nissewaard heet, midden in het centrum, op loopafstand van de Boekenberg bibliotheek. De ligging is uniek, dichtbij het winkelcentrum en de markt, waar een fraaie oude kerk staat. We brengen dan ook regelmatig een bezoekje aan de markt of drinken een kopje koffie met wat lekkers in het centrum bij de Hema. Niets moet, alles kan.

Kinderen en dieren hebben vaak een prettige en positieve uitwerking op mensen met geheugenverlies. We vinden het dan ook fijn dat we nauw samen kunnen werken met de peuterspeelzaal en kinderboerderij de Trotse Pauw. Medewerkers van de kinderboerderij komen langs met kleine dieren, zoals cavia’s en konijnen. Daarnaast neemt een van onze medewerkers regelmatig haar paard mee, zodat onze bewoners het dier kunnen aaien en knuffelen in de tuin.

Het Vredehofhuis

Het Vredehofhuis is een voormalige school, dat van buiten haar authentieke uitstraling heeft behouden. Daar waar vroeger de bovenmeester woonde is nu de dagbestedingsruimte.

De binnenzijde is volledig opnieuw opgebouwd om te voldoen aan de eisen en het comfort van deze tijd. Zo is er een kleinschalige en huiselijke woonomgeving ontstaan mét de faciliteiten en voorzieningen van een professionele zorginstelling.

In de gezamenlijke woonkamers genieten de bewoners iedere dag van de vers gemaakte maaltijden. Bewoners die dat leuk vinden mogen een handje helpen, met koken, de tafel dekken of met afwassen. De eitjes en aardappelen komen vers van de markt, evenals patat en kibbeling. Brood wordt geleverd door de Bezorgbakkerij. Het Vredehofhuis ligt midden in het leven, midden in de gemeenschap, zodat onze bewoners zoveel mogelijk betrokken blijven bij het dagelijks leven van alledag. Dat is zoals wij de zorg voor ogen hebben; Gewoon, als thuis.

Impressie

Bekijk hier de foto’s voor een impressie van de locatie

Het Vredehofhuis

Plaats: Spijkenisse
Postcode: 3201 CV
Straat: Vredehofstraat 14
Telefoon: 0181 – 85 04 27
Bereikbaarheid

De locatie

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Verdiepingen

Plattegrond

Deze plattegronden geven u een goede indruk van de indeling van de locatie.

Begane grond
Eerste verdieping

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Bekijk hier onze nieuwste Facebook artikelen

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons