Over deze locatie

Het Vredehofhuis in Spijkenisse biedt zorg aan mensen met dementie. Kleinschalig en voorzien van 24/7 specialistische zorg. Het Vredehofhuis is één van de 71 locaties in Nederland waar Dagelijks Leven gespecialiseerde dementiezorg biedt. Wij gaan uit van wat onze bewoners wél kunnen en stimuleren ze mee te doen in de dagelijkse bezigheden. Het mooiste is; wonen in Het Vredehofhuis is betaalbaar voor iedereen!

Perfect gelegen in Spijkenisse

Het Vredehofhuis staat het hart van Spijkenisse, net aan de rand in het centrum. Op zo’n vijfhonderd meter staat bibliotheek De Boekenberg. Vlakbij ligt ook het marktplein, waar op dinsdag en zaterdag gezellige marktkraampjes staan. In het centrum zijn allerlei winkels te vinden, waar bewoners zelfstandig, als dat mogelijk is, een kleine boodschap kunnen doen. In de restaurants is altijd plaats voor bewoners met familie of naasten om een kopje koffie te drinken.

Samenwerkingen in de buurt

Basisscholen De Rank en De Morgenster zitten aan het eind van de wijk. Zij komen regelmatig langs met bijzondere thema-activiteiten, zoals het planten van vergeet-mij-nietjes in de tuin van Het Vredehofhuis. Ook wordt er samengewerkt met kinderboerderij De Trotse Pauw, die één keer per maand langskomen met een aantal dieren. Ook gaan de bewoners bij de kinderboerderij op bezoek.


Schrijf u eenvoudig in

Gespecialiseerde dementiezorg

Het Vredehofhuis is een monumentaal pand. Het was vroeger een schoolgebouw met eraan vast een grote zonnige tuin. Hier zijn fitnesstoestellen te vinden en in de toekomst komt er een mooi theehuisje te staan. In Het Vredehofhuis worden gezellige activiteiten georganiseerd zoals wandelen, koffiedrinken in een café in het centrum, de kringloopwinkel bezoeken, naar de markt, samen koken, beweging, gezamenlijk koffiedrinken in de tuin, geheugenspellen, bingo en boerderijdieren bezoeken.

De medewerkers van Het Vredehofhuis stellen de bewoner centraal. Zij hebben de regie over hun eigen dag wat betreft de zorgmomenten, activiteiten en de maaltijden. Gezamenlijk met de medewerkers als een gezin de normale dagelijkse dingen doorlopen. Samen koken, samen eten en samen in een vertrouwde omgeving zijn. Dit gevoel is niet zomaar te creëren omdat de mensen met dementie of een andere vorm van geheugenverlies niet meer in hun vertrouwde omgeving zijn. Daarom zijn de eigen studio’s ingericht met persoonlijke spullen en doen de medewerkers samen met de bewoners huishoudelijke klusjes zoals was opvouwen of aardappelen schillen. Hiermee proberen de medewerkers de bewoners het thuisgevoel te laten ervaren.

Impressies

Bekijk hier de foto’s voor een impressie van de locatie

Het Vredehofhuis

Wonen met dementie in Het Vredehofhuis

Al aan de tekentafel is rekening gehouden met de wensen en behoeften van mensen met geheugen­verlies. Het Vredehofhuis is dan ook van alle gemakken voorzien. De circa twintig bewoners hebben ieder een eigen studio met een zit-/slaapkamer én een badkamer. Er bestaat de mogelijkheid voor het plaatsen van een echtpaar en er is een logeerkamer voor respijtzorg. De twee gezamenlijke woonkamers zijn sfeervol en huiselijk ingericht, zodat men zich snel thuis voelt.

De bewoners komen hier graag samen voor een kopje koffie, een vers bereide maaltijd, maar ook om een potje te sjoelen, een kaartje te leggen of samen tv te kijken. Uiteraard mag een stukje vlaai op z’n tijd niet ontbreken. Zomers is het heerlijk genieten in de royale tuin. Deze biedt vrijheid maar ook bescherming. Onze activiteitenbegeleiders zorgen voor een goede dagbesteding, afgestemd om de wensen en behoeften van onze bewoners. Kortom, Dagelijks Leven biedt: leven, wonen en genieten met zorg!

Leven
Wonen
Genieten
Zorg
Plaats:Spijkenisse Straat:Vredehofstraat 14
Postcode:3201 CV Telefoon:0181 – 85 04 27

Het Vredehofhuis

Bereikbaarheid

Locatie

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Verdiepingen

Plattegronden

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Grote afbeelding plattegrond 0

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Bekijk hier onze nieuwste Facebook artikelen

Wat is de herfst een gezellig seizoen en kijk eens wat een creativiteit🤩🌳🖌
De bomen zijn geverfd met mooie herfstkleuren en er vallen zelfs bladeren van de bomen, hier krijgen wij echt een herfstgevoel van🍁🍃
... Meer tonenMinder tonen

Wat is de herfst een gezellig seizoen en kijk eens wat een creativiteit🤩🌳🖌
De bomen zijn geverfd met mooie herfstkleuren en er vallen zelfs bladeren van de bomen, hier krijgen wij echt een herfstgevoel van🍁🍃

Beweegspelletje 🎈 ... Meer tonenMinder tonen

Gisteren zijn er mooie herfststukjes gemaakt, zijn het geen plaatjes? Vandaag is er na het ontbijt weer goed geholpen met de huiselijke karweitjes zoals de afwas. In de ochtend is er lekker bewogen d.m.v. gezellige spelletjes. Op het menu stond vandaag spinazie en salade, gebakken en gekookte aardappelen met een stukje verse zalmfilet. ... Meer tonenMinder tonen

Gisteren zijn er mooie herfststukjes gemaakt, zijn het geen plaatjes? Vandaag is er na het ontbijt weer goed geholpen met de huiselijke karweitjes zoals de afwas. In de ochtend is er lekker bewogen d.m.v. gezellige spelletjes. Op het menu stond vandaag spinazie en salade, gebakken en gekookte aardappelen met een stukje verse zalmfilet.